Nieuwe veilingen: Performance Pigeons, A&P Faes, Geert De Coninck, Marc De Cock en Benny Steveninck

Vandaag, maandag 9 oktober, starten 5 nieuwe veilingen. Deze veilingen eindigen op zondag 22 oktober. Volgende veilingen starten morgen, dinsdag 10 oktober om 5PM CEST: Alfons Klaas, Collector's Items en Erik Limbourg

Performance Pigeons

Uit toppers kweek je toppers; voor veel liefhebbers is dat een filosofie die tot veel succes heeft geleid. PIPA biedt in dat kader een veiling met geweldige duiven, waaronder 1e prijs winnaars en nationale kopprijs winnaars.

 

Anneke & Pierre Faes (NL)
Koopman collectie

De prestaties die Pierre Faes door de jaren heen behaalde spreken wereldwijd tot de verbeelding. De afgelopen periode werden weer meerdere top 10 klasseringen in de Nationale competities aan het rijke palmares toegevoegd. In het moderne tijdperk is daarbij een belangrijke rol weggelegd voor de rechtstreekse Koopman-duiven die Pierre aan zijn kolonie toevoegde. Namen als Ermerveens Hope, Bright Blue, Bassira, Mighty Man, Davids’s Son … ze prijken op de pedigrees van verschillende topvliegers bij Pierre Faes. Op PIPA brengt Pierre zijn unieke Koopman collectie in veiling; een veiling daarbij van ontegenzeggelijke klasse.

 

Geert De Coninck
Jongen uit beste kwekers

De kolonie met grote fondduiven van Geert De Coninck werd zeer bekend door indrukwekkende prestaties op de grootste klassiekers. De lijn van De Schicht (1e prov. Barcelona) is zeer bekend en recent is met name de topper El Campio Barca 1e Int. asduif Barcelona 2013-2015 van grote bekendheid. Van deze unieke Barcelona kolonie komen nu sublieme parels in een fantastische veiling op PIPA.

 

Marc De Cock (BE)
Topvliegers en jongen van beste kwekers

De status van Marc De Cock in de duivensport is breed uitgemeten. Marc bezit een ongekende collectie van super kwekers en vliegers, die niet in de laatste plaats in Temse zelf met grote regelmaat voor hoogtepunten zorgen. Uit de grootste sterren van de De Cock-kweekploeg komen jonge duiven in veiling op PIPA met als blikvanger de supervlieger Super Ace. Lijnen van Eagle Eye en Superbreeder 801 zijn natuurlijk rijkelijk aanwezig, maar ook de wondere genen van 1e Nat. Belgische duif over 5 fondvluchten - tevens 3e Nat. fondduif KBDB 2015 - Johan 271 spelen een hoofdrol in deze veiling.

 

Benny Steveninck (BE)
Jongen uit beste kwekers

De wereldberoemde Chipo dynastie van Benny Steveninck kent wereldwijd nauwelijks zijn gelijke.
Zo vele hokken slagen met deze superlijn en zeker niet in de minste plaats plukt Benny de vruchten van zijn stam duiven. In 2017 volgden alweer een nieuwe nationale zege met superduif Pepchi.Op werkelijk ieder niveau wordt een indrukwekkende serie aan kopprijzen bij elkaar gespeeld. Uit de beste kwekers biedt Benny een groep zeer waardevolle jonge duiven aan.
Alle duiven werden speciaal voor deze veiling opeenvolgend geringd. Met uitzondering van BE16-4244092, dochter Pepchi.
 

Loading ...

Loading ...


Loading...