Zoeken

Nieuwe veilingen: Martial Maindrelle, Klaas & Rik Van Dorp, Van Houdt-Serre, G&C Cooper, Rudi De Saer, Maarten Huijsmans en Verweij-de Haan

Vandaag, maandag 12 februari, starten 7 nieuwe veilingen. Deze veilingen eindigen op zondag 25 februari. Later deze week starten volgende veilingen: One Loft Race Special, Roger Debusschere en Frans Bungeneers.
Martial Maindrelle (FR)
Jongen van beste kwekers & twee prestatieduiven
Opnieuw ging de topspeler Martial Maindrelle in de winter van 2017 met Olympiade top klasseringen aan de haal. Zowel Huracan als Nico schopten het tot de Olympiade met dank aan een uitzonderlijk palmares. Daarmee traden ze in de voetsporen van Olympic Cannonball, 1e Nationale asduif en Olympiade duif, wiens nazaten toonden van exceptionel klasse te zijn. Met name Olympiade duif Olympic Nico lijkt ook een groeibriljant te zijn, waar Martial zijn hoop op heeft gevestigd als nieuwe sterkweker. Een fantastische veilingen met naast jongen uit al zijn toppers ook twee prestatieduiven.

 

Klaas & Rik Van Dorp Klaas & Rik (NL)
Prestatieduiven en jongen uit beste kwekers
Vader Klaas en zoon Rik zijn al jaren onklopbaar dankzij hun superieure verervers, waarbij duiven van hun duivenvrienden Jan Ouwerkerk en Bart Geerinckx een grote rol spelen. De uitzonderlijke kweekwaarde van de duiven die de twee grootmeesters naar Rotterdam brachten, tilde het Rotterdamse topduo Van Dorp naar de ultieme top binnen de Europese duivensport. In deze veiling worden enkele topvliegers en kinderen van hun beste huidige kwekers aangeboden, die eind vorig jaar nog verkocht werden op PIPA.

 

Van Houdt - Serre (BE)
Gaston van de Wouwer collectie - topkwekers & vliegers
De topkolonie van Vanhoudt-Serre drukte de afgelopen jaren meermaals de neus aan het venster op Provinciale en Nationale concoursen. Een kleine kolonie maar met ijzersterke resultaten! Benny Vanhoudt en zijn kameraad Freddy Serre zijn de motor voor het succes en zoon Bart Vanhoudt ondersteunt met de administratieve kant. Vanhoudt-Serre biedt in een sublieme veiling enkele prestatieduiven aan maar ook enkele zeer waardervolle kwekers, rechtstreekse Gaston Van de Wouwer duiven. Top klasse van het allerhoogste niveau dus!!

 

G&C Cooper (UK)
George Special
De sympathieke Geoff en Catherine Cooper zetten Groot Brittannië mede op de wereldkaart van de duivensport door, naast prachtige prestaties in het thuisland, een stevig woord mee te spreken op de Internationale klassiekers. Daarin bleek de rol van stamdoffer George van doorslaggevend belang. Het waren zijn afstammelingen tot in vijfde generatie die Nationale zeges en zelfs Internationaal goud kwamen ophalen. Uit deze geweldige basis komt nu een selecte groep jonge duiven in een veiling van de allerhoogste kwaliteit.

 

Rudi De Saer (BE)
Jongen van beste kwekers
Nationale overwinningen behalen, het lijkt ten huize Rudi De Saer op zijn Frans gezegd ‘simple comme dire bonjour’. De laatste jaren waren sterren als Favoriet (1e Nat. Limoges oud 2015), New Tours (1e Nat Cahors 2014), New Jens (1e Nat Limoges 2012) en Antonio (1e Nat Souillac 2012) het die Nationaal goud kwamen ophalen en de kers op de taart op een omvangrijk regiment National kopprijzen, titels en asduiven kwamen zetten. Door een groot aandeel in successen bij vele andere liefhebbers, steeg de populariteit van de duiven van De Saer tot grote hoogtes. In 2017 gooide o.a. Guy Van der Auwera hoge ogen met deze duiven. Rudi biedt in een schitterende veiling kinderen aan van alle topkwekers.

 

Maarten Huijsmans (NL)
Jongen uit beste kwekers

Nederlands grootste fenomeen op de halve fond van de laatste jaren! Dat is zonder meer Maarten Huijsmans. De laatste drie jaren werd hij gekroond tot:
2015; 2e nationaal kampioen midfond
2016; 1e nationaal kampioen midfond
2017; 2e nationaal kampioen midfond
Is er over de laatste drie jaar iemand beter in Nederland en België op de halve fond? Het zal haast niet. Stamduivin van de kolonie is Miss Universe, moeder van o.a. 27x 1e prijs winnaars en grootmoeder van nog meer absolute toppers. Haar beste kleinkinderen zijn Olympic Roel (Olympiade duif), Blue Diamond (3x snelste van de lossing gemm. +13.000 d.), Doutzen (2e Nat. asduif WHZB en 1e NPO) en Super Jaarling (1e NPO) … uit de grootste toppers komen 6 exclusieve jonge duiven in veiling - de absolute top van de Nederlandse duivensport.

 

Verweij-de Haan (NL)
Milos-special met enkel jongen verwant aan de topkweker Milos, waaronder het eerste en waarschijnlijk ook laatste jong uit het droomkoppel Milos x Miss Milos ooit in veiling.
Michel Verweij en Peter De Haan bewijzen nu al een flink aantal jaren hun uitzonderlijke klasse op Internationale vluchten. Nazaten van de Toon-dynastie en andere topkwekers zoals Olympic Heintje weten ieder jaar weer te excelleren op zowel de middag- als ochtendlossingen. Balotelli behaalde wereldfaam met de 1e Nat. Bordeaux en andere topduiven zoals Miss Milos, Red Rose, Batman zorgden voor vele andere hoogtepunten als vlieger en/of kweker. In deze veiling enkel jongen allen verwant aan de topkweker Milos, waaronder de eerste jongen (in BIS) en door de leeftijd van Milos en het in 2018 nog doorspelen van Miss Milos waarschijnlijk het laatste van het droomkoppel Milos x Miss Milos.

Loading ...

Loading ...


Loading...