Zoeken

Nieuwe veilingen: James Dutton, Eddy van der Pijl, Team De Jaeger, Thibaut-Boons, Jelle Jellema & Flanders Collection

Vandaag, maandag 16 april, starten 6 nieuwe veilingen. Deze veilingen eindigen op zondag 29 april. De veiling van Alfons Klaas start later deze week.
James Dutton (UK)
Danny Van Dyck collectie
 
Het kampioenenhok Danny Van Dyck bracht vele hokken tot grootse prestaties in België en ver daarbuiten. Engelsmans James Dutton haalde bij Danny uit al zijn toppers en uit meerdere Van Dyck duiven werd 1e prijs winnaars gekweekt. PIPA vroeg hem zijn zeldzame collectie rechtstreekse Danny Van Dyck in veiling te brengen. Daar zijn bij kinderen van stambeer Het Kanon en uit Vader Kanon, van 1e Nat. asduif Het Kogeltje, van superduivin Tam Zwartje, Superzus Minerva, broers en zussen van de 1e asduif Belgian Masters en de winnaar van de FCI race Mira … een veiling dus met werkelijk het allerbest van Danny Van Dyck!

 

Eddy van der Pijl (IT)
Beste vlieg- en kweekduiven met o.a. asduiven
 

Een geweldige veiling waarin Eddy van der Pijl zijn beste vliegduiven (waaronder Nationale Asduiven) met zijn bewezen kweekduiven aanbiedt.!!
Duiven van Nederlandse en Belgische tophokken waarvan kinderen Nationale titels, (Inter)regionale zeges en vele andere hoogtepunten haalden in het Italiaanse programma!
In veiling topkwekers rechtstreeks van Gaby Vandenabeele (zoon New Bliksem), Gerard Koopman, Dirk Van Dyck, Willem De Bruijn, Embregts-Theunis ( zoon Super Rossi), Team Eijerkamp … Maar ook in veiling een top selectie supervliegers!! Zoals Olympiade duif en 1e Nat. asduif Olympic Lampo en zijn dochter Dolores, 5e Nat. asduif … ook de beste Interregionale duif Il Campione … 1e prijs winnaars Samsung en Pietro … en zijn 3 musketiers:
Athos(klz. Il Campione), Porthos (van Dijck x W. de Bruijn) EN Aramis (directe zoon Olympic Lampo)
1e, 2e, en 3e Nat. FCI jaarling EN 2e, 3e, 6e internationaal Jaarling de mediterrane sportbeurs in Portugal (Tavira)
Een buitenkansje met Zuid-Europees temperament!

Team De Jaeger (BE)
Prestatieduif + jongen uit beste kwekers
In 2017 ging een lang gekoesterde droom in vervulling, met het behalen van een eerste en reeds lang verdiende nationale overwinning voor Freddy De Jaeger en zijn manschappen. Daarnaast wonnen ze ook 2e Nat Bourges, 3e Nat Agen, lukten 3 x 1e Provinciale overwinningen, en klasseerden zich 4 keer in de nationale kampioenschappen KBDB. Een dikke streep dus onder het predikaat Belgische top dat Team Freddy De Jaeger al lang kreeg opgespeld! Uit de beste vliegers komen nu jonge duiven in veiling … zoals 1e Nat. Brive winnaar Mariano, 2e Nat. Bourges winnaar Bleke Bourges en 9e Nat. asduif (Kim) en 11e Nat. asduif (Rico) van de KBDB … een superklasse veiling dus!

 

Thibaut-Boons (BE)
Jongen uit beste kwekers
Speciaal voor PIPA zette de super kampioen Thibaut-Boons enkele van zijn beste duiven in de winter van 2017 samen om er begin 2018 jonge duiven van te spenen voor een top geweldige veiling op PIPA. Veel inteelt koppeling daarbij van onschatbare waarde. Uit o.a. de ouders van 1e Nat. Argenton 2017 … uit 7e Nat. asduif KBDB Silvie met haar eigen vader … uit de 2e en 9e Nat. asduif De 041 x haar eigen moeder Chanel … en uit top koppeling Victor x geweldige dochter de 3e Nat. asduif KBDB Vikie. Maar ook jongen van de sublieme kweekduiven Audrey (x eigen zoon), Sylver Kannibaaltje en Broer Acy.

 

Jelle Jellema (NL)
Jongen uit beste kwekers
Zonder meer één der meest succesvolle grote fond kolonies van het laatste decennium is die van Jelle Jellema. Superduivin Kleine Jade zette in 2014 de kers op de taart met de 1e Internationaal Barcelona - sindsdien is Jelle niet van het Internationale toneel verdwenen! In een zeer exclusieve veiling biedt Jelle kinderen aan van zijn beste kwekers … met name de lijnen van Kleine Jade (veelal in koppeling met 1e Int. Barcelona 2013 New Laureaat) en de 1e Olympiade winnaar Olympic Romee bepalen het gezicht van deze veiling … topklasse van het allerhoogste segment.

 

Flanders Collection (BE)
Jongen van beste kwekers
Het ras Dirk Van Den Bulck is zonder meer de snelheidssensatie van België in de moderne duivensport. Vele liefhebbers scoorden al fenomenaal met deze sublieme duiven. Flanders Collection wist beslag te leggen op de absolute stamduiven en asduiven … Zoals Goede Rode, Broer Goede Rode, Kittel, New Kittel, Greipel, Olympic Rosita, Golden Leo 40000, Olympiade-koppel, etc. De super basis die heel België in zijn greep kreeg. Speciaal voor PIPA komt een selectief groepje jongen uit deze toppers in veiling.

Loading ...

Loading ...


Loading...