Zoeken

Nieuwe veilingen: Frans Bungeneers, Roger Debusschere, OLR Special & Charity auction

Vandaag, dinsdag 13 februari, starten 4 nieuwe veilingen. Deze veilingen eindigen op zondag 25 en maandag 26 februari.
Roger Debusschere (BE)
Jongen van beste kwekers
Zelf is Roger winnaar van eersteprijswinnaars en asduiven tot op provinciaal, zonaal en nationaal vlak. Bij tal van sportgenoten is hij dan weer leverancier van dito winnaars. Dit is het reinste bewijs van topklasse en topgenen die op de Royal Collection van Roger Debusschere rijkelijk aanwezig zijn. De laatste jaren voeren vooral rechtstreekse duiven van Gaby Vandenabeele de boventoon met onder andere Rudy, Royal Blue, Returned Bliksem, Rambo II, Nicky, etc. Roger brengt een groep zeer waardevolle duiven in veiling op PIPA, waarmee pure klasse onder de hamer komt.

 

One Loft Race Special
De wereld van de eenhoksraces kende een stormachtige ontwikkeling in de 21e eeuw. Topliefhebbers sturen hun beste duiven uit om Internationale roem te vergaren en verschillende hokken specialiseerden zich haast uitsluitend op deze speciale discipline. Naast de wereldberoemde Million Dollar race in Zuid-Afrika zijn vele andere eenhoksraces in en buiten Europa zeer populair bij Europese liefhebbers. Denk aan de Derby Arona OLR, de Victoria Falls OLR, de Golden Algarve OLR. PIPA combineert in een prachtige veilingen de beste lijnen van de grootste One Loft Race specialisten.

 

Frans Bungeneers (BE)
Jongen van beste kwekers
Dromen van Barcelona ... dat deed Frans Bungeneers al vanaf zijn eerste schreden in de duivensport en dat is hij altijd blijven doen. Met het winnen van de 1e Nat. Barcelona 2005 door Queen Tonny kreeg de droom een ultieme wending. Later zouden nog tal van Nationale en Internationale top 10 plekken volgen, met name op Barcelona maar ook op andere Internationale klassiekers werd veelvuldig uitgeblonken. Na een brute dieftal van vrijwel alle toppers, bleef Frans niet bij de pakken zitten en maakte hij er een nieuwe missie van om zijn super familie duiven klaar te stomen voor nieuwe successen! Daarin slaagde allereerst Elena, met de 2e Nat. & 9e Int. op de loodzware Barcelona 2017 … Elena werd gekroond tot 1e Nat. asduif over 2 en 3 jaar, ook in de Int. Euro Diamond club en is daarmee één van de beste Barcelona duiven van de laatste jaren.

 

Charity Auction
In een fantastische veiling op PIPA onder de naam Pigeons For Life haalde PIPA een substantieel bedrag binnen om de werking van vier verschillende organisaties financieel te ondersteunen. Een van de bieders die op drie duiven uit deze veiling de hoogste bieder werd, gelukte het niet binnen de daarvoor gestelde termijn aan zijn verplichtingen te voldoen. Om die reden komen deze 3 duiven nogmaals in veiling op PIPA - een tweede kans op drie zeer waardevolle pareltjes!