Zoeken

Nieuwe veilingen: Erik Limbourg, Collector's Items en Alfons Klaas

Vandaag, dinsdag 10 oktober, starten er 3 nieuwe veilingen. Deze veilingen eindigen op zondag 22 oktober.

Collector's Items


In verschillende veilingen worden kinderen van fenomenen aangeboden, die vaak al voor veel geld naar het buitenland zijn verkocht of soms vanwege hoge leeftijd niet meer bevrachten. Zulke collectors items zijn pareltjes, waarvan er door PIPA enkele unieke worden samengebracht in deze veiling. Een veiling dus om naar uit te kijken en die zal verrassen met duiven van unieke komaf.

Erik Limbourg (BE)
Jongen uit beste kwekers

Lucky 848, Joost, Blue Ace, Eagle Eye en Lucky 77. Stuk voor stuk namen die klinken als klokken en waarvan nazaten Erik Limbourg jaar na jaar naar een onnavolgbaar hoog niveau tillen. Op zonaal, provinciaal en nationaal vlak, overal zien we de naam Erik Limbourg vooraan in de klassementen opduiken. Ook op andere hokken schitteren de Limbourgduiven in 2017. Zowel bij Gustaaf De Bisschop (1e Nationaal Argenton Jaarse) als bij de gebroeders Desbuquois (2e Nationaal Cahors) is de gouden Limbourgstam uitdrukkelijk aanwezig.
Absolute topreferentie in 2017 was de 1e Nat. asduif KBDB Fond van Daniel Bucaciuc die uit een directe Limbourg duif gekweekt is. Niemand kan ontkennen dat Brussegem de thuishaven is van een van de beste allroundhokken in de Belgische duivensport (en ver daarbuiten). In een prachtveiling kinderen van de allerbeste Limbourg kwekers van het moment.


Helmut & Alfons Klaas (DE)
Jongen uit beste kwekers

De status van Klaas-duif in de Internationale duivensport is fantastisch. Op vele One Loft Races over heel de wereld tonen de duiven van Helmut en Alfons jaar na jaar van ongekend hoog niveau te zijn. Uit al zijn iconen biedt de Duitse vader-zoon combinatie een stel zeer waardevolle kinderen aan … Gouden bloedlijnen van nazaten als Victor (winnaar Million Dollar race 2011), Mr. Bolt (1e prov. asduif & top kweker), Wonderboy (kweker 1e prijs Canival City OLR), Konstantin (winnaar Million Dollar race 2007) en Gallopin Garbage (winnaar finale Derby Arona). Internationale top klasse onder hamer op PIPA.