Zoeken

Nieuwe veilingen: Derby Arona, Gevaert-Lannoo, Pieter Oberholster, Jelle Jellema, Annick Goeteyn, Jan Kuijzer, Kas & Karel Meijers, Jelle Roziers, May Auction & Arpad Sudicki

Op maandag 13 mei starten deze nieuwe veilingen: Derby Arona (ES), Gevaert-Lannoo (BE), Pieter Oberholster (UK), Jelle Jellema (NL), Annick Goeteyn (BE), Jan Kuijzer (NL), Kas & Karel Meijers (NL), Jelle Roziers (BE), May Auction & Arpad Sudicki (SR)

Derby Arona (ES)
Winnaars en asduiven

In de snel groeiende wereld van de eenhoksraces is Derby Arona een vast naam. De prestigieuze krachtmeting verwierf status als één van de zwaarste eenhoksraces ter wereld met vele vliegkilometers over water. In deze race komen duiven met een ijzeren uithoudingsvermogen boven drijven; toppers van wereldrassen. Vele toonaangevende liefhebbers uit de duivensport zenden hun beste bloedlijnen naar de Derby Arona. In deze veiling de beste duiven van de finale en de beste asduiven. Een top kans op iets zeer speciaals!

Gevaert-Lannoo (BE)
Jongen uit de beste kwekers
De grote kampioenen met de kleine korf; zo staan Paul Gevaert en Carlos Lannoo te boek in de duivenwereld. De succeslijn van het Chateauke en het Kaafje maakten naam voor Gevaert-Lannoo in de Belgische duivensport; het bleek een gouden bloedlijn die met name in combinatie met de Bliksem lijnen van Gaby Vandenabeele zorgt voor formidabele prestaties. In 2018 eiste Ivanka als nieuwe parel een hoofdrol voor zich op door als 1e Belgische duif cat. H de Olympiade de bestijgen. Uit alle beste kwekers van Gevaert-Lannoo kom nu een sublieme collectie duiven in veiling.

 
Pieter Oberholster (UK)
Jongen uit de beste Gaby Vandenabeele kwekers
Met in zijn kweekploeg een unieke en zeer zeldzame zoon van Bliksem … verschillende kinderen van zijn opvolger als stamvader Rudy … en o.a. van topkweker The Returned Bliksem … huisvest Pieter Oberholster een groep Vandenabeele kwekers die bulkt van de kwaliteit. Dit zijn exact de lijnen die wereldwijd zo veel roem vergaarden en haast garant staan voor succes. Pieter maakte enkele prachtige inteelt koppelingen uit bovengenoemde kwekers en biedt daar jonge duiven van aan op PIPA.
 
Jelle Jellema (NL)
Jongen uit de beste vliegers van seizoen 2018
Zonder meer één van de meest succesvolle grote fond kolonies van het laatste decennium is die van Jelle Jellema. Superduivin Kleine Jade zette in 2014 de kers op de taart met de 1e Internationaal Barcelona - sindsdien is Jelle niet van het Internationale toneel verdwenen! In een zeer exclusieve veiling biedt Jelle kinderen aan van zijn best vliegers van de loodzware jaargang 2018. Een uniek aanbod voor wie op zoek is naar het allerbeste wat te vinden is op vlak van zware fond
 
Annick Goeteyn (BE)
Jongen van beste vliegers
Opnieuw komt een kleine groep duiven van Annick Goeteyn in veiling. Dit keer selecteerde de ‘grand dame’ van de duivensport een kleine groep duiven uit de 3 nieuwe topkoppels van de kolonie … nazaten van het oude goud Tsaby 1 x Kim 1 en Orlando x Nicofelia … die de basis vormen voor nieuwe topresultaten die bijna week na week op het uitslagenbord verschijnen. Een fantastische veiling dus van Belgische wereldklasse.
 
Jan Kuijzer (NL)
Totale verkoop
Met de totale verkoop van Jan Kuijzer komt er een einde aan een glansrijke carrière van één van de beste spelers ooit uit Noord-Holland … Jan maakte decennia lang furore met zijn Gebr. Janssen lijnen en was altijd de te kloppen man op de snelheid en de midfond. Jan’s verslechterende gezondheid nopen hem afstand te doen van zijn nog maar kleine maar uiterst selectieve kolonie! Met daarin winnaars en topkwekers uit het goud dat zo lang domineerde in Noord-Holland … een veiling kortom van het allerhoogste allure.
 
Kas & Karel Meijers (NL)
Olympic Nicole Special, incl. top dochter Olympic Nicole
Met de superduivin Olympic Nicole stalen Karel & Kas Meijers de show op de Olympiade in Poznan 2019. Deze Heremans x Lambrechts topper won 4x 1e prijs, o.a. tegen 7.115 en 1.315 duiven. Ze kweekte ook al de winnaar van 1e Duffel 12.904 d., een superduivin die de ster is in deze speciale veiling op PIPA. Verder in deze veiling allemaal duiven uit dezelfde bloedlijnen van Olympic Nicole, waarin legendarische namen de hoofdrol spelen.
 
Jelle Roziers (BE)
Jongen uit de beste kwekers

Eind 2018 betekende een veiling uit de allerbeste kwekers van Jelle Roziers op PIPA een enorm succes. Een gemiddelde van bijna 7.000 Euro verraad de populariteit van de Roziers duiven … en volledig terecht. Jelle presteert het elk jaar opnieuw om op zijn geliefde jonge duiven spel Nationale zeges en asduiven te pakken en dat dankt hij met name aan een ijzersterke kweekbasis. Een betere stamduif als Queen L had Jelle zich niet kunnen wensen, bijna alles wat zij aanraakt veranderde in goud. Maar ook de rechtstreekse Geerinckx duif Whity Bart mag met recht de status van sterkweker dragen. Uit de beste kwekers biedt Jelle een groep duiven in veiling aan.
 
May auction
Waar de ene deur wordt gesloten gaat de andere weer open … zo veel wordt merkbaar in deze veiling op PIPA. Helaas wordt het vertrouwen van PIPA richting kopers wel eens beschaamd, met name door bieders die hun hand wellicht overspelen en niet thuis geven als hun aankoop dient te worden afgerekend. Duiven die daardoor niet van eigenaar wisselen, worden in deze ‘niet betalers veiling’ nogmaals aangeboden.
 
Arpad Sudicki (SR)
2 Olympiade duiven
In een exclusive veiling op PIPA komen enkele van de beste vliegers van Arpad Sudicki uit Servië. Een van de beste spelers van de Balkan brengt o.a. zijn Olympiade duif Boeing 747 in veiling, winnaar van o.a. 2x 1e prijs en uit bloedlijnen van De Rauw-Sablon x Marcelis. Ook de Olympiade duif fond White As komt in veiling, ook De Rauw-Sablon met een vleug Dirk Van Den Bulck. Enkel deze 2 topduiven in een kleine maar exclusieve veiling.