Zoeken

Nieuwe veilingen: Chris Hebberecht, Cor De Heijde, Gevaert-Lannoo, Gino Clicque, G&S Verkerk, Sorin Florea, Lubomir Kubacek, Yves Van De Poel, Marc De Cock, Jos Cools, Anthony Maes & Derek Rooney

Op maandag 2 december om 17u starten deze nieuwe veilingen: Chris Hebberecht (BE), Cor De Heijde (NL), Gevaert-Lannoo (BE), Gino Clicque (BE), G&S Verkerk (NL), Sorin Florea (RO), Lubomir Kubacek (CZ), Yves Van De Poel (BE), Marc De Cock (BE), Jos Cools (BE), Anthony Maes (BE) & Derek Rooney (UK).

Chris Hebberecht (BE)
Asduiven & jongen van beste kwekers

Champion, Pancho, Jempy, Ike, Jaws… stuk voor stuk iconen op de nationale fond, die de kolonie van Chris Hebberecht wereldfaam hebben bezorgd en jaar na jaar opnieuw aan de basis liggen van schitterende prestaties op fond en grote fond. De naam Hebberecht staat synoniem voor meer dan een halve eeuw topsport op de nationale vluchten van fond en grote fond. Uit de belangrijkste duiven kweekte Chris een aantal duiven exclusief voor PIPA, wat resulteert in een veiling van grote klasse!

Cor De Heijde (NL)
Jongen van beste kwekers en vliegers

In 1997 speelde grootmeester Cor de Heijde reeds een 1e Nationaal Perpignan en ook de laatste jaren toont hij weer zijn absolute klasse met o.a. de 1e Nat. Agen (Sector 1) tegen 6.379 duiven 2018 en 1e Nat. Dax (sector 1a) met exponenten van zijn legendarische Klamper dynastie. Dit fenomeen is verantwoordelijk voor honderden nazaten die zich op de nationale klassiekers in de top van de uitslagen wisten te klasseren. Vooral op de koninginnenvlucht Barcelona weten nazaten van De Klamper zich jaarlijks te manifesteren. In veiling komen jonge duiven van de sublieme kweekploeg van Cor, waarop de toppers uit het verleden steevast een plekje wisten te bemachtigen.

Gevaert-Lannoo (BE)
Jongen van beste kwekers

Nadat ze reeds eerder 2e Nat Bourges, 3e Nat La Souterraine, 4e Nat Gueret… 3x 1e Nat. Zone en 5x 2e Zonaal wonnen en 13x 1e provinciaal, heeft Gevaert-Lannoo in 2019 hun reeds lang verdiende Nationale zege eindelijk te pakken met de 1e Nationaal Argenton. En zo kan er na de Olympiade deelname van Ivanka een nieuwe mijlpaal aan de rijke historie worden bijgeschreven! De succeslijn van het Chateauke en het Kaafje maakten naam voor Gevaert-Lannoo in de Belgische duivensport; het bleek een gouden bloedlijn die met name in combinatie met de Bliksem lijnen van Gaby Vandenabeele zorgt voor formidabele prestaties. Uit alle beste kwekers van Gevaert-Lannoo kom nu een sublieme collectie duiven in veiling.

Gino Clicque (BE)
Jongen uit de beste kwekers en vliegers

De overmacht waarmee Gino Clicque zich het laatste decennium door het duivenlandschap beweegt is van ongekende grootsheid. Niemand had kunnen denken dat Gino zo snel na zijn recordveiling op PIPA begin 2017 op het hoog niveau zou zijn … sterker nog; zijn optredens in 2017, 2018 en 2019 is wellicht nog wel een trapje hoger dan ooit te voren. In deze veiling biedt Gino jonge duiven aan direct uit zijn kapitale kweekkolonie … waarin de namen van oude sterren als Golden Prince en Prince Rudy worden afgewisseld met het nieuwe goud van Golden Princess, First Lady en Golden Devil.

G&S Verkerk (NL)
Jongen van beste kwekers en vliegers

De verkoop van een ronde jonge duiven uit de beste kwekers van Gerard en Bas Verkerk vormt steevast een hoogtepunt in het veilingseizoen. De vader-zoon tandem is één der beste Nederlandse spelers van de laatste decennia en behielden immer hun Nationale asduiven en Olympiade duiven voor de kweek; en dat zijn er door de jaren heen zelfs tientallen. Door te kweken uit hun grootste sterren werd de kwaliteit-dichtheid almaar groter en daarom ook is deze veiling op PIPA een perfecte weerspiegeling van de Verkerk-klasse.

Sorin Florea (RO)
Jongen van beste kwekers

Het Roemeense icoon Florea Sorin omringde zich de afgelopen jaren met topduiven, aangekocht op met name PIPA-veilingen. Klasbak op de kweekploeg is Il Ragno, 1e Nat. asduif Italië uit super Verbesselt en Lippens lijnen … maar Florea bezit ook o.a. Erik Limbourg klasbakken als top vlieger Copy Gilbert (zoon Gilbert), Miss Fantastic (moeder 5e Nat. asduif, zus Eagle Eye), maar ook meerdere kinderen van Eagle Eye, kinderen van New Freddy, Bak 17 en Lucky 848 … kinderen van Rudy (Vandenabeele), Golden Prince (Clicque), Olympiade (Heremans), Di Caprio (Heremans, later Van Dyck), Ouders Sun (Steveninck), Wittekop Sylvester en Gladiator (Geerinckx), Euro Diamond (Brockamp), New Laureaat (Batenburg-VD Merwe), ouders Dolce Vita (Veenstra), Birdy (beste Million Dollar racer ooit) en de beste lijnen van o.a. Gaston Van De Wouwer en Günter Prange. Kortom; een verzameling van duiven van ongekende klasse. Uit de grootste kweekbriljantjes biedt Florea duiven in veiling aan op PIPA.

Lubomir Kubacek (CZ)
Topvliegers en jongen van beste kwekers en vliegers

In 2019 haalde de Tsjechische superster voor maar liefst de zesde maal in zijn carrière de 1e Nationale MSS zege binnen… dit keer zelfs 1e en 2e Nationaal Krajkova tegen 25.235 duiven. Een prachtige toevoeging aan de indrukwekkende lijst Olympiade duiven en podiumposities op Nationale en provinciale vluchten en kampioenschappen … Superklasse komt daarmee in veiling in deze fantastische veiling.

Yves Van De Poel (BE)
Kinderen van de beste kwekers

Jarenlang werd de naam Yves Van de Poel gelinkt aan de klassieker Barcelona, zijn grote liefde waarop meermalen werd uitgeblonken. Nooit bang echter om een uitdaging uit de weg te gaan, richtte Yves zijn pijlen meer en meer ook op de grote halve fond en fond … waarop hij reeds de 1e Nat. Chateauroux met oude duiven op zijn konto kon bijjschrijven. Daarnaast bezit hij ook een uitzonderlijke collectie duiven van o.a. Gaston van de Wouwer, Gaby Vandenabeele & Bart Geerinckx, uit al deze speciaalste kwekers komen nu jongen in veiling.

Marc De Cock (BE)
Jongen uit de beste vliegers/kwekers en een super prestatieduif (Mister Brive, 1e prov & 19e nat. Brive)

Waar Marc De Cock eerder dit veilingseizoen groots uitpakte door de superduif Johan 275 en de ouders van de Nationale asuif Rockefeller in veiling te brengen, komt hij nu weer met topkwaliteit op de proppen. In veiling kinderen van alle beste kwekers die garant staan voor vele provinciale en Nationale hoogtepunten.

Jos Cools (BE)
Jongen uit de beste kwekers

Wie Jos Cools aanhaalt, heeft het over de pure snelheid. Duiven die op de korte afstanden als vanzelf aan de boom schudden. Ondanks de laffe diefstal in januari 2017 prijkt Jos alweer vooraan in het ijzersterke Tienverbond én bij de Nationale asduiven! De lijn van Winnetou speelt een centrale rol in deze veiling, waar ook gekende namen als Di Caprio Heremans, Dirk Van Den Bulck en Staf Boeckmans zich doen gelden. Ware klasse in een zeer selecte veiling.

Anthony Maes (BE)
Jongen uit de beste vliegers & kwekers

En alweer voegt de superman Anthony Maes een hoogtepunt toe aan zijn toch al imposante carrière! Hij behaalt met zijn Bonte Crack de titel van 1e Nationale asduif fond bij de KBDB 2019. Voor de zoveelste keer zit er een ware superduif op de hokken te Waregem … een terechte beloning nadat deze gigant in 2018 al op koers was voor topklasseringen in de PIPA Rankings. Nu dan de perfecte genoegdoening. In veiling natuurlijk een rol voor deze nieuwe crack, samen met die van geweldenaars Sero Sero en Papillon. Een veiling van Belgische superklasse!

Derek Rooney (UK)
Jongen van beste kwekers

et het aankopen van kinderen van o.a. Harry en New Harry bezit Derek Rooney een ijzersterke kweekbasis waar hij haast wekelijks de vruchten van plukt. In een fantastische veiling op PIPA biedt Derek o.a. kinderen aan van zijn super zoon New Harry die momenteel in Engeland grote furore maakt. Verder jonge duiven uit de beste kinderen van Harry die Derek Rooney koestert, maar ook uit kinderen van Gino Clicque’s Golden Prince en uit moeder First Lady van Clicque, kweker van 1e Nat. asduif KBDB First Lady en topkweker op de hokken van Derek Rooney. Topklasse dus!