Zoeken

Nieuwe veilingen: Best of CZ Republic, A&B Leideman, Pieter Oberholster, Koen Minderhoud, Albert Derwa, Hardy Krüger en J&S Rans

Vandaag, maandag 12 maart, starten 7 nieuwe veilingen. Deze veilingen eindigen op zondag 25 maart. Volgende veilingen starten later deze week: March Auction en Collector's Items: special Edition.
Best of CZ Republic

De duivensport maakte in de Tsjechische Republiek een enorme vlucht … van de beste hokken uit Nederland, Duitsland en België werden in vorige decennia duiven gehaald en dat lifte de sport naar hoog niveau. Niet zelden komen duiven uit relatief ‘nieuwe’ duivenlanden de gevestigde orde verslaan op o.a. de Olympiade en Internationale eenhoksraces. Op PIPA enkele super duiven in veiling die uitblonken op zowel Nationaal als Internationaal niveau.

André & Bert Leideman (NL)
Jongen van beste kwekers
De suprematie die Gebr. Leideman in 2017 aan het licht brachten is grenzeloos. Na met de oude duiven maar liefst meer dan 10x 1e in groot verband te hebben gewonnen, volgde nog de 1e, 3e, 4e en 5e overwinning op seizoensafsluiting met de jonge duiven tegen 8,753 d. … De oude Tip Top x Zeeuws Meisje dynastie is natuurlijk nog glansrijk aanwezig, maar vooral de duiven van Gebr. Van Den Brande, Wolfgang Roeper en Gerard Koopman spelen inmiddels een belangrijke rol in het duivenbestand. Het grootste fenomeen van dit jaar werd Goed Grijs, winnaar van 7x 1e prijs in 2017 o.a. 1e NPO Laon 6.371 d. Bert en André brengen speciaal voor PIPA een selectie kinderen van hun beste duiven in veiling.

 

Pieter Oberholster (UK)
Jongen van beste Gaby Vandenabeele kwekers
De PIPA agent Pieter Oberholster beschikt over een klasrijke familie Gaby Vandenabeele duiven die zowel op de Engelse Nationals als op eenhoksraces wereldwijd aansprekende prestaties behalen. Pieter investeerde in de allerbeste lijnen van Gaby Vandenabeele en met maar liefst 15 kinderen van de Rudy op zijn kweekhokken heeft hij goud in handen. De echte blikvanger op zijn kweekhok is een directe zoon van de zoon Bliksem die in Engeland een echte topkweker geworden is de voorbije 12 jaar. Exclusief in deze veiling 1 kind uit deze zoon Bliksem en een 4-tal uitzonderlijke dubbele kleinkinderen Rudy.

 

Albert Derwa (BE)
Jongen uit beste kwekers

Het goud dat Albert Derwa met zorg koestert, heeft tot ver over de landsgrenzen zijn impact op de duivensport. De grootmeester zelf beheerst het kunstje natuurlijk als geen ander, maar vele kampioenen danken hun hoogtepunten mede aan inbreng van Derwa duiven. In een kleine maar klasrijke veiling biedt hij jonge duiven aan uit o.a. legendarische 1e Europa Cup duif met 8x 1e prijs De Zoon … uit de 1e Nat. Issoudun winnaar Invictus … uit de ouders van Nationale asduif Miss Belgium … en nazaten van de koppeling Harry x Paulien.

Hardy Kruger (DE)
Black Power Special
Het sterrenensemble van Hardy Krüger is wereldwijd zeer in trek. Hardy zelf behaalt hoogtepunten tot aan Nationale zeges, zijn duiven weten ook bij liefhebbers over heel de wereld en op verschillende One Loft Races telkens weer hun kunnen de tonen. Met name de invloed van stamkweker Black Power staat garant voor succes. In een prachtige veiling o.a. volgende blikvangers, 1 der allerlaatste kinderen van Black Power, stamduif van de kolonie Kruger, met daarnaast ook een directe dochter Black Pearl, volle zus Black Night. Verder jongen uit o.a. supervliegers en kwekers Black Ocean x Catwoman, Blue Pearl, Black King x Candice en Black Soul x Shana.
 

Loading ...

Loading ...


Loading...