Zoeken

Negen veilingen eindigen op zondag 17 december vanaf 11 uur

Op zondag 17 december eindigen er negen veilingen: Performance Pigeons, Murez-Marichal, G&C Cooper, Hardy Krüger, Gevaert-Lannoo, Philippe Dobbelaere, Jan Hooymans, De Smeyter-Restiaen en Mark Gilbert. De eerste veiling, Performance Pigeons, eindigt om 11 uur.

Performance Pigeons
Super prestatieduiven

Uit toppers kweek je toppers; voor veel liefhebbers is dat een filosofie die tot veel succes heeft geleid. PIPA biedt in dat kader een veiling met geweldige duiven, waaronder 1e prijs winnaars en nationale kopprijs winnaars.

Albert Murez-Marichal (BE)
Prestatieduiven

Albert Murez-Marichal is al enkele jaren een van de beste liefhebbers van België op nationaal vlak. In 2017 kende hij opnieuw een wonderbaarlijk seizoen met als bekroning de titel van 2e Nationaal Kampioen Halve Fond Oude & Jaarlingen KBDB. Daarmee wordt zijn lijst met talloze topnoteringen die hij de voorbije jaren wist te behalen in de KBDB-kampioenschappen nog langer:
1e Nat. Asduif Kleine Halve Fond Jaarlingen KBDB 2016
1e Nat. Kampioen Kleine Halve Fond Oude & Jaarlingen KBDB 2017
3e Nat. Asduif Halve Fond Jaarlingen KBDB 2016
5e Nat. Asduif Halve Fond Jongen KBDB 2016
7e Nat. Kampioen Kleine Halve Fond KBDB 2016
13e Nat. Asduif Halve Fond Jaarlingen KBDB 2016


G&C Cooper (UK)
Jongen uit beste kwekers

De toptandem Geoff en Catharine Cooper luidden een succesvol tijdperk in voor de Britse duivensport. Naast super prestaties in het thuisland behoren ze tot regelmatige uitblinkers op de Internationale grote fondklassiekers. Daarin bleek de rol van stamdoffer George van doorslaggevend belang. Het waren zijn afstammelingen tot in vijfde generatie die Nationale zeges en zelfs 4x Internationaal goud kwamen opeisen. Namen als George, Farmer George, Wollongong … ze klinken als een klok. Van alle toppers komen kinderen in een klasrijke veiling op PIPA.

 

Hardy Krüger (DE)
Jongen uit beste kwekers

Het firmament dat Hardy Krüger legde voor continue successen, maakte dat zijn stam duiven wereldwijd op vele plekken weet te imponeren. Hardy boekt zelf met regelmaat grote successen, zowel op het Duitse programmaspel als op Internationale one loft races. Met name op die discipline verwierf de sympathieke Duitser naam en faam. Zijn formidabele Black Power dynastie is mondiaal geroemd en blijft zijn waarde maar bewijzen. Uit alle beste kwekers biedt Hardy jonge duiven in een fantastische veiling.

 

Gevaert-Lannoo (BE)
Jongen uit hun kweektoppers

Excelleren, domineren, winnen… het staat in gouden letters op de cover van het lijvig prestatieboek van de tandem Gevaert-Lannoo. De stamlijnen van het Chateauke en het Kaafje bezorgden Gevaert-Lannoo naam en faam binnen de internationale duivensport. Deze succeslijn liet - in combinatie met de Bliksemlijn van Gaby Vandenabeele - de prestatiecurve exploderen.

 

Philippe Dobbelaere (BE)
Jongen uit beste kwekers

Philippe Dobbelaere kreeg de jongste seizoenen vaste voet tussen de gevestigde waarden aan de top van de Belgische duivensport op de grote halve fond (met duivinnen) en dagfond (met doffers). Opzienbarende prestaties vlogen zijn kolonie in de internationale schijnwerpers. Met een reeks aan provinciale en zonale overwinningen, en zeges op nationaal vlak uit Chateauroux in 2014 en Jarnac in 2016. De continuïteit van deze knalprestaties in 2017 vertaalde zich in het winnen van de 1e Nat. Zone A2 uit Limoges, 1e Beste Oude duif van België Grote Halve Fond over 5 nationale vluchten en 2e Beste Oude duif van België Grote Halve Fond over 6 nationale vluchten in de PIPA-rankings, 3e Nationale Asduif Grote Halve Fond oude KBDB en een recital van 26 x 1e prijzen op de wedvluchten.

 

Jan Hooymans (NL)
Jongen uit beste kwekers

De onvolprezen Harry dynastie van Jan Hooymans kraaide in 2017 victorie op NPO Bourges tegen 4.814 duiven. Het zoveelste hoogtepunt van deze glorieuze lijn, die inmiddels wereldwijd zijn gelijke al niet meer kent. Tientallen NPO winnaars, Nationale asduiven tot aan Olympiade duiven danken hun succes aan de Harry genen, waar Beauty Harry zich langzaam als troonopvolger van de ‘gigant op leeftijd’ aandient. Jan en zijn team selecteerden voor PIPA kinderen van de beste kwekers voor een zeer exclusieve veiling.

 

Mark Gilbert (UK)
Southfield Supreme Special

De hegemonie van Mark Gilbert in de UK op de Internationale klassiekers is voor een substantieel te danken aan zijn stambeer Southfield Supreme … zelf winnaar van de 1e Int. Dax 17.416 d. en (groot)vader van een indrukwekkend regiment aan provinciaale winnaars en Nationale top 10 winnaars. In een wonderbaarlijke veiling op PIPA sublieme nazaten van de wereldwijd geroemde Southfield Supreme dynastie.

Loading ...

Loading ...


Loading...