Zoeken

Nationale Dagen NPO: 1 en 2 december 2018

Passie voor de duivensport, dat is wat bezoekers aan de Nationale Dagen gemeen hebben. Op 1 en 2 december is er volop gelegenheid om het Ledencongres bij te wonen en om prachtige duiven te bekijken. Tijdens de Nationale Dagen krijgen maar liefst drie categorieën de kans zich te presenteren.

Natuurlijk kunt inkopen te doen en maakt u kans op mooie prijzen door mee te doen aan de loterij en ontmoet u collega liefhebbers. In twee dagen bent u weer helemaal op de hoogte, laat u verrassen en inspireren. Leg nieuwe contacten, praat bij met oude bekenden, feest mee in het Holland Duiven Huis en hoor tijdens de feestavond welke verenigingen prijzen winnen en wie de eretitels van de Keizer van de show in ontvangst mogen nemen. De Nationale Dagen: hét duivenevenement dat u niet wil missen!

Toppers bewonderen

Tijdens de Nationale Dagen worden er drie categorieën duiven tentoongesteld. Als eerste de kandidaten die deelnemen aan de voorselectie voor de Olympiade, de gehuldigden tentoonstelling waar Nationale kampioenen/vluchtwinnaars de gelegenheid krijgen om hun duiven te showen en tot slot de Nationale Tentoonstelling, georganiseerd door de Keizer van de Show. Op www.nationaleduivensportdagen.nl vind u informatie over de verschillende tentoonstellingen én de formulieren om uw mooiste duiven aan te melden.

Kans op een verzorgd arrangement naar de Olympiade

Van 25 tot en met 27 januari 2019 strijden in Poznan (Polen) de toppers uit de hele wereld in zowel sport- als standaardklasse om een Olympische titel. Wij vinden het erg belangrijk dat we vanuit Nederland de beste duiven inzenden. We hopen dan ook dat er veel duiven worden aangemeld voor de keuringen op 1 en 2 december aanstaande. Als duivenliefhebber maakt u - wanneer u uw duiven aanmeldt - kans op een arrangement om de Olympiade in Polen te bezoeken en toppers van de hele wereld met eigen ogen te kunnen bekijken.

NPO Ledencongres

Op 1 december organiseren we het tweede NPO Ledencongres. Het Ledencongres is bedoeld om op te halen wat er leeft in de sport en te achterhalen hoe liefhebbers de sport willen beleven. De input vanuit het congres wordt gebruikt door de ledenraad om het meerjarenbeleid vorm te geven en zo samen een toekomstbestendige duivensport te realiseren. Tijdens het Ledencongres staat het meerjarenbeleid centraal, blikken we kort terug op wat inmiddels gerealiseerd is én kijken we vooruit. We gaan met elkaar in gesprek over inspanningen en benodigde middelen die nodig en wenselijk zijn om het beleid uit te voeren.
U vindt alle informatie over het Ledencongres in de digitale uitnodiging én op www.nationaleduivensportdagen.nl. Om te zorgen dat we voldoende stoelen hebben, vragen we u om zich voor 28 november aanstaande aan te melden via de website.

Prijs voor meest innovatieve project

Vernieuwen is belangrijk voor onze sport. Vanuit de NPO willen we innovatie stimuleren en daarom introduceren we dit jaar de NPO Innovatieprijs. Verenigingen en afdelingen kunnen initiatieven indienen die zij gestart zijn of van plan zijn te starten en die een innovatief karakter hebben. Doel van de innovatie is het versterken van onze mooie sport en zorgen dat we de duivensport nog tot in lengte van jaren kunnen blijven beoefenen. Initiatieven komen voort of sluiten aan bij GPS2021.

Win € 1000

Alle inzendingen worden beoordeeld en het meest innovatieve project, maakt kans op een stimuleringsprijs van maar liefst € 1.000. Dit bedrag kan ingezet worden om het project te realiseren of om het initiatief door te ontwikkelen. Winnen is niet vrijblijvend, er geldt een resultaatverplichting om het volledige bedrag te ontvangen.

Heeft jouw vereniging of afdeling een goed idee om meer mensen te betrekken bij de duivensport of hebben jullie een project om nieuwe technologie in te zetten bij de sport waardoor jullie beter presteren? Aarzel niet en stuur jouw project in. Op www.nationaleduivensportdagen.nl vind je het aanmeldformulier en aanvullende informatie en voorwaarden.

Feestavond voor winnaars

De huldiging van de kampioenen organiseren we voorafgaand aan de feestavond in het Holland Duiven Huis. In het Holland Duiven Huis is het podium volledig gereserveerd voor de toppers uit onze sport. Tijdens het diner en de feestavond staan de winnaars van de Verenigingsbokaal en inzendingen voor NPO Innovatieprijs centraal. Daarnaast reikt de Keizer van de Show, de eretitels uit. Om de huldiging en de feestavond bij te wonen, vragen we u om zich aan te melden via www.nationaleduivensportdagen.nl. De huldiging is gratis, voor de feestavond betaalt u € 30 per persoon (inclusief eten, drinken en entertainment).

Holland Duiven Huis: kampioenen op het podium

Een van de hoogtepunten tijdens de Nationale Dagen is de huldiging van de kampioenen. Dit jaar steken we de huldiging in een heel nieuw jasje. De winnaars staan in het feestelijke middelpunt in het Holland Duiven Huis en krijgen erkenning voor inzet en prestatie. Alle reden om trots te zijn. trots als winnaar én trots op de winnaars. De huldiging vindt dit jaar eerder op de dag plaats, zodat ook beursbezoekers de huldiging bij kunnen wonen. Aansluitend aan de huldiging organiseren we een diner en sprankelende feestavond met de kampioenen, standhouders, bestuurders én iedereen die van een feestje houdt.

Speciale Nationale Dagen website

Op 26 oktober hebben we een speciale website gelanceerd waarop alle informatie over hét evenement van de duivensport te vinden is: www.nationaleduivensportdagen.nl. Op deze website is alle informatie te vinden over het programma, de beursdeelnemers en kunt u zich aanmelden voor verschillende activiteiten.