Zoeken

Mededeling KBDB: olympische vlucht uit Berlijn - voorlopig resultaat België

Het voorlopig resultaat voor België van de olympische vlucht uit Berlijn is bekend. Hubert Lenders uit Neerharen wint in de categorie 500-600 km. In de categorie 600-700 km en 700-800 km zijn de winnaars Bram Joossens uit Schilde en Georges Langbeen uit Wetteren.

Reacties

Beste,

Jammer dat U het aantal duiven die deel genomen heeft er niet op staat, normaal op iedere uitslag staan het aantal duiven die werden ingekorfd.

Vr. Gr.
Pierre

Goed nieuws,hopelijk komt de uitslag van Londen iets vlugger.

Mvg Bananas

Beste sportgenoten Smile

Als ik het goed begrijp is het concours dus reglementair gesloten. Londen is een heel stuk vlotter verlopen, als was het merendeel van de prijsduiven diep onder de 900 mpm grens aan het vliegen, terwijl de weersomstandigheden niet zeer matig waren...eigenlijk best wel gunstig. En toch stonden de uitslagen per afdeling (of nic's in nederland..?) lang open. Zoals ik zei: onder 900 en 800 meter.

Mijn vraag: is hiermee de kous af? Is hiermee de verantwoordelijkheid verdwenen..! Enzovoort.

Kijk, mijn punt is: in een tijd dat de duiven + de sport het beide gewoon verdomde lastig tot zeer moeilijk hebben. Dan is het gewoon veel verstandiger om twee keer langer na te denken, voor dat er iets wordt besloten. Er zijn nue eenmaal omstandigheden aan te voeren, die het tot zeer lastig maken om een duif te confronteren met een afwijkende vluchtlijn. Zeker als de zomer nu eenmaal gewoonweg INSTABIEL IS... Dus doe dit niet meer. Wacht de tijd af dat de verliezen weer tot een normaal minimum terug zijn gebracht. En maak pas op de plaats, tot die tijd..Smile

Smile Wel goe meegedacht door de makers van deze uitslag ,deze hebben zich aan de snelheid van de prijsduiven aangepast