Zoeken

Limburg past zijn vluchtprogramma aan voor de jonge duiven

PE-Limburg laat weten dat er voor komend weekend drie wijzigingen in het snelheidsprogramma worden doorgevoerd, en dit telkens op vraag van de liefhebbers, die hun jonge duiven nog op de rails van de eerste ronde willen krijgen.

KBDB-Limburg deelt mee dat op zaterdag 9 juni Soissons wordt vervangen door Momignies (voor West) en dat Dizy wordt vervangen door Chimay voor Zuid-Oost. Midden en Oost trekken op zondag 10 juni naar Chimay in plaats van naar Laon.

Bij zijn bezoek aan de Limburgse Verzendingsdienst na het “debacle van Laon” had Boudewijn De Bosscher als voorzitter van het Nationaal Sportcomité aangekondigd dat er altijd wijzigingen in het vluchtprogramma mogelijk moeten zijn. Voorwaarde was dat PE Limburg een tijdige en gefundeerde aanvraag zou doen. En kijk, het kan dus wel, hetgeen bewijst dat het bestuur op de goede weg is.

Boudewijn De Bosscher had bij zijn bezoek uitleg van de Limburgse Verzendingsdienst en van de drie Limburgse KBDB-mandatarissen gevraagd in verband met de foute lossing in Laon. Hij zei toen dat het Limburgse ‘gegrommel’ moet stoppen en plaatsmaken voor samenwerking in plaats van tegenwerking. Met succes, blijkbaar.