Zoeken

Kurt Platteeuw vrijgesproken door Hof van Beroep te Gent.

Vandaag heeft het Hof van Beroep te Gent zijn eindvonnis uitgesproken in de zaak Kurt Platteeuw versus het openbaar ministerie. Net als de rechtbank te Ieper sprak het Hof van Beroep te Gent Kurt Platteeuw volledig vrij.

Vorig jaar – begin maart - was Kurt Platteeuw door de rechtbank van Ieper reeds vrijgesproken in het proces dat tegen hem liep nadat bij een huiszoeking een 2-tal producten waren gevonden waarvan hij volgens de Belgische wetgeving niet in het bezit mocht zijn.
Op de laatste dag van de lopende procedure tekende het openbaar ministerie alsnog beroep aan tegen deze uitspraak, waardoor de ganse rechtszaak diende overgedaan te worden voor het Hof van Beroep te Gent.

Vandaag  - 11 mei - viel het definitief verdict in deze beroepsprocedure. Het Hof van Beroep te Gent sprak Kurt Platteeuw vrij over de ganse lijn. Waarmee de uitspraak van de rechtbank te Ieper volledig werd gevolgd. De ganse familie Platteeuw is uiteraard zeer tevreden dat gerechtigheid is geschied, hun naam gezuiverd.  Na Ieper is Gent de tweede rechtbank die hen volledig vrij pleit, al kan het openbaar ministerie hiertegen nog in cassatie gaan.