Zoeken

KBDB publiceert beelden van de lossing te Momignies en Arras - update

Met dank aan Rudi Joossens, Boudewijn De Bosscher, Pascal Bodengien en Guido Van Vlierberghe voor het prachtige beeldmateriaal en de begeleidende tekst.

Lossing van de duiven te Momignies op 14/04/2018

Pascal Bodengien, Boudewijn De Bosscher en Guido Van Vlierberghe zakten op 14/04/2018 opnieuw af naar Momignies. Dit met de bedoeling om aan iedere liefhebber duidelijk te maken dat zij hun verantwoordelijkheid opnemen en frequent onverwachte bezoeken zullen inplannen. Er zal ook steeds een verslag gemaakt worden na zo een bezoek en dit verslag zal grondig geanalyseerd worden door alle leden binnen het sportcomité. De visie van de drie heren is duidelijk: "Wij streven samen met alle verantwoordelijken naar correcte inkorvingen, correct transport én correcte lossingen. Dit zal onze sport enkel maar ten goede komen en iedereen kan zich aan dergelijke controles verwachten. De lokalen zullen later meer informatie ontvangen betreffende deze nieuwe richtlijnen."

Lossing van de duiven te Momignies op 31/03/2018

De verschillende lossingen stonden om de 10 minuten gepland. De duiven werden allen gelost met een zeer goede zichtbaarheid, Z-ZW wind en een temperatuur van ca. 8°C. Bij iedere lossing vlogen de duiven na een halve draai vlot de goede richting uit. Ze waren telkenmale binnen de minuut verdwenen aan de horizon. Vanuit het thuisfront kwam het bericht dat de wedstrijd vlot werd verspeeld. Veel dank aan de begeleiders Thomas, Ann en Guido van Bauwens, Van Der Stukken en Limburg West, om de sportduiven te voorzien van de nodige zorgen!

Lossing van de duiven te Arras op 07/04/2018

De duiven van Oost-Vlaanderen werden om 09u00 gelost bij een temperatuur van ca. 13°C, goede zichtbaarheid en een zwakke ZO wind. Tien minuten later waren de West-Vlaamse duiven aan de beurt. De duiven uit beide lossingen waren binnen de minuut aan de horizon verdwenen. In totaal werden er op 07 april ongeveer 32.000 duiven in vrijheid gesteld vanop de lossingsplaats te Arras. De lossing van 07 april omvatte in totaal 1153 manden, verdeemd over 9 vrachtwagens en aanhangwagens. De chauffeurs van Martens en Wybo hebben hun taken ter harte genomen en finaal werden de weggesneden loodjes op de lossingsplaats gecollecteerd.