Zoeken

Jos Engels (Putte, BE) is overleden

Op maandag 25 maart verloor de Belgische duivensport - met het overlijden van Jos Engels – één van zijn bekendste halve fondcoryfeeën. Jos werd 80 jaar.

De familie Engels verwierf wereldfaam als één der dominantste duivenstammen uit de duivensportgeschiedenis van pakweg de jongste 40 jaar. Het was vader Flor Engels die samen met zijn zonen Jos en Jules, de basis heeft gelegd van dit machtig duivenimperium met wereldberoemde stamduiven als de Oude Lichte 723/78, de Witpender 304/81, ‘Den 31’ 231/86, ‘Den 178’ 178/94. Wie kent ze niet? Fantastische prestatie- en kweekduiven waarmee de familie Engels jarenlang het halve fondgebeuren in de streek heeft gedomineerd, en gestalte heeft gegeven aan een indrukwekkende reeks topprestaties met om en bij de 100 provinciale overwinningen, 10 nationale zeges, en titelgewin en asduiven tot op nationaal vlak. De namen van hun beroemde stamduiven duiken vandaag de dag nog steeds op in tal van winnaars, crackduiven en asduiven wereldwijd.

Na het overlijden van vader Flor in 2002, zetten zonen Jos en Jules de successenreeks gewoon verder. De klasse, prestatiebekwaamheid en erfkracht van de moderne Engelsduif stuwde hen naar nieuwe triomfen met onder meer… nationale overwinningen uit Argenton (2005), Gueret (2008) en Limoges (2015), die de Belgische driekleur lieten wapperen aan de Mechelbaan te Putte.

Vandaag hangt de vlag halfstok… de Mechelbaan in diepe rouw. Jos Engels (80) is niet meer. Met hem verliest onze sport alweer een grote naam uit de duivensportgeschiedenis. De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 30 maart om 10u in de Sint-Niklaaskerk, aan de Lierbaan te Putte.
Langs deze weg wil het PIPA-team zijn medeleven betuigen bij de familie en vele vrienden van Jos, en hen sterkte toewensen in deze donkere dagen die hen nu treffen.Jos Engels (links), hier in betere tijden- na het winnen van de 1. Nat Limoges 2015 - samen op de foto met broer Jules (rechts)