Zoeken

Honden breken in op het hok van Zutendaalse liefhebber en doden 16 duivinnen

Voor duivenliefhebber Josy Noelmans uit het Limburgse Zutendaal neemt het nieuwe seizoen een valse start. Twee honden van het ras Staffordshire, eigendom van de buren, zijn binnengebroken op zijn duivenhok, hebben vernielingen aangericht en 16 duiven gedood.

Josy Noelmans is lid van De Vrede Lanaken. Toen hij maandagmorgen zijn hokken betrad, werd hij meteen aangevallen door een hond. Josy vertelt: “Ik heb de politie van de zone Carma verwittigd. Ze stuurden de hondenvanger die de Staffordshires liet overbrengen naar het Dierenasiel van Genk. Wat er met de honden zal gebeuren, staat nog niet vast. Ze waren blijkbaar met geweld door de omheining gebroken en in het hok van de weduwduivinnen geraakt. Daar hebben ze het traliewerk vernield en 16 duivinnen aan stukken gereten.”

Hieronder enkele beelden die een idee geven van wat de honden met de duiven hebben aangericht.


De Zutendaalse melker is ten einde raad. “Net nu het seizoen voor mij gaat beginnen, overkomt me dit. De eigenaars van de hond doen een beroep op hun familiale verzekering, maar hoe moet je de waarde van mijn duiven inschatten. Op zich waren het geen prijsduiven, maar voor mij als liefhebber waren ze van grote waarde als weduwduivinnen. Om maar t zwijgen van de vernielingen die door de hokken aan mijn hokken zijn aangericht.”

Josy had geen speciale verzekering voor zijn duiven. Hij rekent erop dat de familiale verzekering van de buren, waaronder de honden vallen, hem gepast zal vergoeden.