Zoeken

Guo Weicheng (Great Wall) haalt verpulverend uit op tweede Pioneervlucht, de jaarlijkse hoogmis van de Chinese duivensport!

De Pioneer International Racing Pigeon Club in Beijing is tijdens de voorbije jaren niet alleen in China, maar ook ver voorbij de grenzen een heus begrip geworden. De wedstrijd vormt ieder jaar het laaiende orgelpunt van het Chinese vluchtseizoen.

Vele grote tenoren strijden vier weken lang zowel binnen als buiten het domein van de Pioneer Club om de hoogste eer die in de Chinese duivensport te rapen valt. Op 2 november werden 3.562 duiven van 167 verschillende deelnemers ingekorfd voor de tweede vlucht die de dag nadien vanuit Heze (500 km) in de provincie Shandong gevlogen zou worden. De duiven werden ’s ochtends om 7u36 gelost en kregen over de hele vluchtlijn een stevige kopwind voorgeschoteld. Een zevental uur later schoot een duif als een bliksemschicht vanuit het hemels gewelf boven het domein neer en verscheen de naam van Guo Weicheng op het scorebord (1.192 m/min). Guo Weicheng is sinds jaar en dag een trouwe PIPA-klant en de grootste duivenverzamelaar ter wereld. Enkele minuten na zijn winnende duif volgden zowel binnen het domein als op de hokken daarbuiten de naaste achtervolgers, maar niemand die de overwinning van Guo Weicheng nog in de weg zou staan. Integendeel, Guo Weicheng klokte zelf nog vijf andere duiven binnen de top 20 (9e, 13e, 15e, 16e en 17e prijs) en gaf daarmee iedereen het nakijken.

Met die overwinning breide hij trouwens een feestelijk vervolg aan zijn overwinning van een dag eerder tegen 1.756 duiven (1.288 m/min) op de derde vlucht van Baigeyuan Club in Beijing. Maar liefst elf plaatsen binnen de top 20 van de tweede Pioneervlucht werden door trouwe PIPA-klanten bekleed.

De derde vlucht vindt op vrijdag 10 november plaats en belooft ongetwijfeld wederom voor heel wat vuurwerk te zorgen!