Zoeken

Gaston Van de Wouwer (Berlaar, BE) slachtoffer van duivendiefstal - update: camerabeelden

In de nacht van 25 op 26 september werden in de hokken van Gaston Van de Wouwer achttien duiven ontvreemd. Het gaat om vijftien jonge duiven en drie duiven die Gaston binnen dik twee weken via PIPA zou verkopen.

Toen Gaston Van de Wouwer die ochtend zijn tuin betrad, zag hij dat het gras platgetrapt was. Bij nadere inspectie bleek een raam aan de achterkant van zijn hok uitgebroken te zijn. Zo verschaften de dieven zich toegang tot de hokken waar ze vijftien jonge duiven en drie duiven die in veiling zouden komen ontvreemdden. De duiven die verkocht zouden worden, zijn Leentje (BE12-6023244) en twee van haar jongen die nog op de hokken in Berlaar verbleven tot ze wat groter waren.

Het domein is voorzien van camerabewaking. De politie is reeds ter plaatse geweest en onderzoekt momenteel de camerabeelden.

UPDATE: camerabeelden van buiten en binnen het hok

Reacties

Jawadde.....wordt erger en erger......Iedere tophok zal moeten zorgen voor camerabewaking+ alarm+ 3 dobbermans + omheining met stroom op en een wachtpost in de toekomst. Niet meer normaal in welk een maatschappij we tegenwoordig leven.

Komaan, wie doet er nu zoiets zeg... Hopelijk worden ze snel gepakt door mijn collega's.... Beste Gaston, ik contacteer je één deze dagen zoals afgesproken in de mail.

Mvg,

Wattez - Coppens
Brakel

Oh, I am sorry to hear this.

Dit is een vorm van lui zijn veel willen bereiken met weinig werk. Hopelijk word dit voorval snel opgelost met een fikse straf als gevolg

Dear Gaston,

We are very sorry to hear this news, hopefully the thief will be caught by the police.

Lam Thanh Hung / PIPA Vietnam Sales Agent

Bonsoir GASTON,

C'est devenu une nouvelle mode !!
J'espère que la police mettra la main rapidement sur ces voleurs et
qu'ils soient devant les tribunaux avec des peines lourdes .....
Cordialement,
Didier.

Camerabeelden op Pipa laten zien ... misschien herkent iemand ze ?
In elk geval een poging waard ...

Sterkte Gaston.

Persoonlijk vind ik het onbegrijpelijk dat ze er niet meer hebben gestolen, want blijkbaar hebben ze toch de tijd genomen om die 3 oude te zoeken en mee te nemen. Hopelijk worden ze snel gevat.

I am sorry

Punishments and Sentencing for theft

Dear Mr.Gaston
I am very sadden about what has happen to you. I pray they catch tho bums who
robed your loft get caught and are tar and feathered.
Yours truly
John Duffy

zijn weer van onze oost europese ''vrienden'' die hun poten nergens kunnen afhouden.... Lang leve Europa en zn open grenzen!

Deeply regret to hear this news is very painful on our souls ... We hope that the thieves are arrested ... and the return of birds to the hobbyist Kaston with appreciation ....

Aan alle "opspoorders",

Dit is nu al het zoveelste voorval. Van alle vorige reportages is nooit niks vermeld over eventuele opsporing en/of bestraffing van de daders.
Waarom wordt er dan geheimzinnig gedaan en geen informatie verstrekt, zoals Ide Hoefs aangeeft: camerabeelden vertonen op PIPA en dan de hulp van de lezers/kijkers inroepen.
Of moeten wij de Belgen verwijzen naar ons Tv-programma "Opspring Verzocht", waarbij deze methode al jaren ook wordt gebruikt, en vaak met succes......

Met sportgroeten,
John Heijnen, Geleen.

Dear Grandpa Gaston,

So sad sir.

bonjour monsieur

il y a 11 ans tout a été voler des voyageurs au reproducteur
j ais stopper ...est c est térible le 1 matin ....on i croit pas ...
il ma fallut des années pour digérer cela ...
et je sais toujours pas qui ....
bon depuis 1 an j ai repris mais avec méfiance ....
bon courage pour ces mauvais jours a passer
salutations de suisse
dani

Het is waar, alle beelden op alle duivensites plaatsen, en dan is het mogelijk dat er een dader herkend wordt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

beelden plaatsen mag wettelijk niet. Schending van de privacy.

Gommaire als de dader geen klacht indient is er geen probleem. Dus ik zou zeggen aan de daders dien klacht in, maak u bekend...

Onbruikbaar deze beelden.

Gommaire diefstal mag wettelijk ook niet, maar deze daders lopen nog vrij rond en kunnen hun slag nog slaan bij andere liefhebbers.
Jaren gewerkt om iets op te bouwen en door hen gewoon op een nacht afgenomen. Men kan niet streng genoeg zijn als men de daders zou vinden. Gaston veel sterkte om dit weer te verwerken.

Bonjour,
Cela m'est arrive et je connais très bien le degré de la blessure.
Je souhaite que le ou les voleurs soit pris par la police et traduit devant la justice .
Patience et courtage a ce Grand monsieur car ce n'est pas aussi facile d'oublier
Le voleur doit être quelqu'un qui connait les lieux
et qui a déjà visité les colombiers

Jammer dat ze niet het hok met camera hebben betreden ... dan waren de beelden duidelijker geweest denk ik.
Anderzijds goed voor Gaston dat het ze niet gelukt is... want dan hadden ze er natuurlijk meer mee genomen.

Als die mannen ooit gepakt worden, vrijspraak wegens procedurefouten...
Beelden mogen enkel door politie vrijgegeven worden.

Los daarvan doet men zoiets niet... maar waarom op het éne hok wel camera en op het andere hok niet?

Of het Oost-Europese mannen zijn durf ik ook niet zeggen... zolang er geen bewijzen zijn kan je moeilijk met een vinger wijzen.
Dat ze beter de grenzen terug dichtgooien ben ik volledig mee akkoord. Er zouden veel minder mensen aan de dop zitten in België en er zou veel minder ellende zijn.

Grenzen dicht en grenscontrole zou de toekomst moeten zijn...

Hier is geen sprake van procedurefouten, toch niet wat het vrijgeven van die beelden betreft. Het is Van de Wouwer Gaston die de beelden op internet plaatst (groot gelijk), niet de politie of parket. En de dieven kunnen hem inderdaad voor schending van de privacy aanklagen maar het gaat hen waarschijnlijk niets opleveren. Hoeveel wegpiraten zijn er de laatste tijd niet gefilmd, op you tube gezet, opgespoord en veroordeeld? En hun privacy dan? Weggelachen en maar goed ook. Ik hoop dat Gaston zijn duiven alsnog terechtkomen en de daders? Geen compassie ...

Koen

Volgens de politie heb je voor beelden gemaakt door privécamera's de toestemming nodig van 1) de eigenaar van de camera's en 2) de personen die gefilmd zijn. Toestemming van de politie is enkel nodig als de beelden gemaakt zijn door politiecamera's.

Met vriendelijke groeten

Nicholas
PIPA

Geachte sportvrienden,

Even mijn reactie naar Gommaire (goed gepareerd dor Nicolaas) en koendb.
Hoe durven deze collega-duivenmelkers (neem ik aan) het woord "daderbescherming" heden ten dage nog uit te spreken!!!!!!
Wel even van tevoren controleren of hun uitspraak, zoals Nicolaas al aangeeft, zoals blijkt door uitspraak nicholasvdberghe van generlei waarde is.
Als het aan deze personen ligt wordt het (toelaatbaar) alleen maar erger......
Gaston, ik hoop dat ze de daders pakken en flink berechten.
Jammer genoeg moet ik me aansluiten bij kristof over de (on)bruikbaarheid van de beelden. Ook het zwarte balkje is m.i. overbodig.....
Waarom zijn er geen beelden van de daders binnen het hok? er zijn immers duiven ontvreemd??

John Heijnen, Geleen

@ John Heijnen

Geachte,

Goed wetende dat Gommaire, een sedert jaren zeer sterk liefhebber is die bovendien ook reeds het slachtoffer is geweest van een laffe duivendiefstal denk ik dat Gommaire zeker niet de intentie heeft om de daders te beschermen, eerder goede raad wil geven zodat de daders hun straf niet zouden ontlopen via achterpoortjes. Gommaire zal net zoals vele andere slachtoffers zich zorgen maken wanneer hij voor langere tijd van huis is uit angst om niet weer eens bestolen te worden. En ook al is zijn raad misschien niet juist, zijn intentie om te helpen was er wel net zoals Koen DB. Beschouw dit nu niet als een aanval naar jou toe want dit is geenszins mijn bedoeling maar ik moest even slikken in de plaats van Gommaire.

Sportieve groeten

Inne Balleux Binkom

Sterkte. Jammer dat er nog steeds géén spoor is van de dievenbendes die bij de tophokken te werk gaan.

Dear Mr.Van de Wouwer,
Really sorry for what happened !!!
In these cases needs an exemplary pounishment.I hope that this happens.
Cordiality.Gianfranco Preti from Italy.

Toch zijn ze d'er niks mee, ze hebben Gaston vergeten mee tenemen.

Inderdaad INNE, ik weet waarover ik spreek.
1e diefstal in 1987 : gans mijn kweekhok. gelukkig zaten toen de Kletskop, Teen, 020 voor het laatste jaar op het vlieghok.
Ze zijn toen een jaar te vroeg geweest. +- 50
Hiervan is 2 jaar later 1 duivin teruggekomen. In zeer slechte staat. Dit zegt genoeg van de dieven. Die gaan hiier ook geen resultaat mee behaald hebben.

2e diefstal in 2007 : Een ganse ploeg goed presterende jaarduiven op de fond.
Toen had ik de 1e asduif Fond oude KBDB : ook weg
Al mijn geschelpte fonduiven : 1e asduif KBDB was een geschelpte. De blauwe moesten ze niet hebben.
Ze wisten goed op welk hok ze zaten.
Nochtans met niemand de laatste 10 jaar op mijn hokken geweest.
+- 40
Dit is de reden dat ik met de zware fond gestopt ben.

Dit is volgens mijn bescheiden veel erger dan 3 oude en een 15-tal jongen.

Het ergste voor Gaston en ook toen voor mij: wetende dat ze ongewenst op uw hokken zijn geweest. De schrik blijft er altijd inzitten of het nu weduwduivinnen betreft of uw superduiven.

Ze gaan ze nooit vinden.

Als ik van Gaston was zou ik via PIPA en eventuele andere buitenlandse sites een beloning uitloven voor wie de duiven in goede staat terugbrengt of voor wie de gouden tip geeft dewelke hem naar zijn duiven leidt. In dievenbendes is er ook nijd, jaloezie of onenigheid over de te verdelen buit.
Profiteer daarvan, loof 35% van de waarde van de gestolen duiven. Lukt dit dan kost het je wel wat geld maar nog beter dat dan niets. En baat het niet dan schaadt het niet

I am very sorry, I known that feeling when you lose birds this way.

Ivan Phillips
Pipa Agent India

Sorry to hear this. Hope you get your birds back.

bad news hope the birds and culprits are found and punished

too bad to hear that ,,,