Zoeken

G. & S. Verkerk (Reeuwijk, NL) sluiten seizoen af met 5x NPO top 10 op Argenton

Na vele weken een stevige zuidwester die het gezicht van de uitslagen bepaalde, werd de seizoensafsluiting voor eendaagse oude duivenvluchten een pittige krachtmeting … tijd dus voor ‘de mannen’ om zich van ‘de jongens’ te onderscheiden. De vliegploeg van Gerard en Bas Verkerk greep deze laatste mogelijkheid aan om het kunnen te tonen met de 4e-7e-8e-9e-10e NPO Argenton tegen 7.709 d.

De score voor de Verkerken op het concours vanuit Argenton (650 km) tegen 7.796 d. was als vanouds … verbluffend dus … met vele kopprijzen en een hoog percentage prijzen. In het kort:

   4e-7e-8e-9e-10e-12e-14e-15e-17e-22e-28e-30e-31e-
   39e-52e-53e-58e-67e-68e-72e-73e-74e-etc.
   111 duiven mee en 86 prijzen 1:4 = 77%
   111 duiven mee en 71 prijzen 1:10 = 64%
   111 duiven mee en 22 prijzen 1:100 = 20%

Eerste Verkerk duif en winnares van de 4e NPO Argenton is een bekende; NL10-1682216 ‘Olivia’ won namelijk op het NPO concours Tours vier weken geleden al de 1e NPO tegen 11.759 d. … De Internationale grootheden uit Reeuwijk hebben met deze licht kras duivin dus een nieuwe diamant op de hokken … en dochter van wonder kweekduivin ‘Bubbels’ die daarmee het zoveelste top kind aan haar lange lijst super nazaten kan toevoegen. ‘Olivia’ is inmiddels winnares van:

   1e NPO Tours 2012           – 11.759 d.
   Snelste Tours afd. 5+12 in 2012    – 14.156 d.
   4e NPO Argenton 2012         – 7.709 d.
   8e Nivelles-Nijvel 2012        –  758 d.
   104e prov. Nanteuil le Haudouin 2012 – 9.527 d.
   109e prov. Nanteuil le Haudouin 2011 – 3.882 d.
   123e NPO Argenton sur Creuse 2011   – 7.584 d.
   139e NPO Chateauroux Parc 2012    – 9.612 d.
   148e prov. Peronne 2011        – 16.009 d.
   149e prov. St. Quentin 2010      – 11.353 d.
   153e NPO Orleans 2011         – 5.503 d.
   176e prov. Mantes la Jolie 2012    – 10.446 d.

Verdere scores op Argenton
- Winnaar 7e NPO Argenton – 7.709 d.
      Zoon van ‘Bulldozer’ x ‘Beyoncé’
- Winnaar 8e NPO Argenton – 7.709 d.
      Zoon of ‘Bruce Almighty’ x ‘Connie’
- Winnaar 9e NPO Argenton – 7.709 d.
      Zoon van ‘Mission Impossible’ x ‘Magic Amoré’
- Winnaar 10e NPO Argenton – 7.709 d.
      Dochter van ‘Guardian’ x ‘Diddl’
- Winnaar 12e NPO Argenton – 7.709 d.
      Dochter van ‘Benji’ x ‘Magic Amoré’
- Winnaar 14e NPO Argenton – 7.709 d.
      Dochter ‘Hummer’ x ‘Gold Dust’
- Winnaar 15e NPO Argenton – 7.709 d.
      Zoon of ‘Goofy’ x ‘Shine’
- Winnaar 17e NPO Argenton – 7.709 d.
      Dochter ‘Donald’ x ‘Ashanti’

Waar Gerard en Bas Verkerk rakelings naast het podium belandden op Argenton, wist hun sportvriend Yong Lin beslag te leggen op de 3e NPO met een kleindochter van ‘Revenge’ x ‘Magic Amore’ … deze topper won tevens 1e NPO west tegen 3.671 d. Yong Lin won 35 prijzen van 57 duiven, waarvan 16 duiven – zelfs 5 van de eerste zes - nauw verwant zijn aan ‘Olympic Solange’.

7e Nat. Bordeaux ZLU
De impact van ‘Bubbles’ reikt inmiddels verder dan uitblinkende eendaagse fond kweekprestaties; ook in het plaatje van de ZLU-ambities van Gerard en Bas Verkerk lijkt een vooraanstaande rol voor haar weggelegd. Haar kleinzoon NL10-1682281 ‘Make My Day’ was namelijk onderdeel van het team fondduiven dat Bas klaar had gemaakt voor Bordeaux en achter het op hol geslagen sterrenteam van Batenburg-Van de Merwe won hij de 4e in afdeling 5 tegen 1.668 d.; tevens de 7e Nationaal 4.447 d. en 13e Internationaal 10.249 d. Moeder van ‘Make My Day’ is een dochter van ‘Euro Diamond’, het marathonkanon van P. & H.P. Brockamp.

Reacties

Bas en Gerard,

Van harte gefeliciteerd met deze geweldige uitslagen!

Groetjes,

Jim van Ingen

Hoi Gerard en Bas,

Van harte gefeliciteerd met jullie superuitslag op Argenton!!!

Groetjes Diego Wouters, Spaubeek.

Ik ben al jarenlang fan van deze vader zoon combinatie. Ook in de tijd dat ze werden beschuldigd van oneigenlijke of strafbare middelen. Dit werd dan gedaan via het roddelcircuit. Smile Maar ere wie ere toekomt en dat komen Bas en Gerard Verkerk. Ofwel: zij zijn het eerste geweest die een begin hebben gemaakt met het draaien series op afdelingniveau en de zgn. Teletekstvluchten van de NPO. Vandaar, dat ze werden zwart gemaakt door "vriend" en vijand. Maar ik ben altijd blijven geloven in hun onschuld. En nu zoveel jaar later na hun eerste ongelooflijke serie op TT. Zijn er meerdere liefhebbers op topniveau die dit staaltje van duiven trainen en selecteren in de vingers hebben; gezien hun serie-uitslagen. En degene die denken dat ik een naïeveling ben, want alle toppers 'gebruiken'. Zou ik willen zeggen: van een trekpaard, kun je geen koerspaard maken. Dus, al zou je een slechte duif volspuiten met spierversterkers of een ander groeihormoon. Dan nog zal die geen topduif worden. Of het moet voor een enkele keer goed gaan en zo'n anabole duif de juiste richting of klad hebben gevonden. Dan zal zo'n arm beest is een ereprijs of drie bijeen kunnen vliegen, maar daarna nooit meer, want dan is het arme beest volledig opgebrand. Vandaar, dat Ad Schaerlaeckens, al zovaak heeft geschreven, dat de FOUTE TOPHOKKEN, zich bijna als vanzelf aangeven. Met andere woorden, die foute tophokken branden zichzelf op. EN zijn dan genoodzaakt algeheel te verkopen en weer opnieuw te beginnen met: rotzooien aan hun duiven.

Maar tophokken, zoals die van deze beide mannen, zijn gelukkig vrij van blaam, want dit bewijzen ze door jaar-jaar-over-jaar-geweldige duiven te kweken. Uit ook weer generaties lang van o.a. Olympiadeduiven en asduiven.

Kortom, ik neem mijn hoed, heel diep af voor dit soort van puur sang duivenliefhebbers. EN gelukkig, kent Nederland en België nog meer dan voldoende van dit soort betere TOPHOKKEN. Waar je geen overdreven commercieel gebrul vandaan hoort komen enz. Kortom, geen woorden maar daden..!

Maar zonder sluikreclame te willen maken. Wil ik toch een uitzondering maken voor de buurman van deze kampioenen: de vliegende superkampioen uit reeuwijk; de tandarts en superlossingsdeskundige: Willem de Bruijn. Want, laten we eerlijk zijn. Deze supertopper werkt nog gewoon als tandarts en is geen voltijd prof, zoals Bas Verkerk. Dus, als Willem ooit nog is met pensioen gaat, en zich dan volledig op zijn topduiven zal focussen. Dan kunnen vader en zn Verkerk hun borst nat maken, want dan zal deze vliegende tandarts ze het snot voor de ogen willen draaien. Precies, zoals hij afgelopen weekend er tweëntwintig voor zijn 1ste zag vallen bij zijn buren.

Tweeëntwintig, voor dat De Bruijn, zijn eerste duifje zag aankomen. Dit was hem nog nooit eerder overkomen. En dan te bedenken, dat de vader zooncombinatie nog maar 3-4 jaar zijn buren zijn..! Wie kan zoiets? Niemand!? DIT KAN ALLEEN als je superduiven hebt in de vorm van hun leven. En twee superbazen die nog meer dan super gemotiveerd zijn om alles uit hun duivenverstand te halen. Met maar een doel. En dat is hun buurman eronder zien te krijgen. EN met tweeëntwintig stuks duiven voor zijn neus te draaien is hun missie wel geslaagd te noemen. Maar De Bruijn zal er geen traan om hebben gelaten, want hij zal binnen nu en een paar jaar, hetzelfde terug doen: maar dan geen tweeëntwintig. Maar door er minimaal vijfentwintig voor hun neus te klokken. Kijk, dat vind ik pas doping: MENTALE doping. En die duurt net zolang, dat een melker het op kan brengen.

Rob

Grote klasse.
We kunnen wat zeggen over ligging, aantal, training, methode alles, maar wat blijft: Jullie doen het altijd. En dat is knap. Goede duiven, daar begint het mee, en die hebben jullie heel veel. En Bubbles....dat is wel iets super hè
Van harte gefeliciteerd vanuit Wilhelminaoord !

Hee, ho, hee, ho, waar is mr Positivo (GJ B.) nou gebleven. Hoe zo: ligging, aantal etc..!!!??? Niet zo Negatievo, mr. positivo. Smile

Nee, Gert Jan. Een Verkerk en bv een Piet v.d. Merwe etc. Dat is - wat ze noemen: van een buitencategorie..! Zoals, je in België een Dirk van Dijk of zo hebt.

Maar jij vliegt ook hard hoor, Gert Jan. En daarbij: ik kom voorlopig nog niet bij je in de buurt. Of ik moet het op een akkoordje gooien met een Pieter Veenstra. Om van hem wat superduiven over te kopen. Ja, dan spelen we gelijk tegen gelijk. Ik bedoel qua Kwaliteit duiven. Of zal ik maar is nieuwe meubelen gaan aanschaffen in Zutphen. Dan kan ik ook aan een aantal "buitencategorie" jonge duiven geraken. Maar als Pieter Veenstra niet wil. En Eijerkamp een te lange wachtlijst heeft. Dan koop ik via Dreampigeons.com jongen uit jouw Vechtmachine... Zo kan ik ook aan de hele goeie komen. Die van jou zullen nog enigzins te betalen zijn, want die uit een Bubbles w.s. niet meer..Wink

Gr. Rob

G.J. HEEFT GELIJK!

Beste Pascal Smile

Het gaat mij er niet om of ik wel/niet gelijk heb hoor... Echter, ik vind wel dat een Bas en Gerard alle credits verdienen, die er zijn in de duivensport, want ze hebben jarenlang keihard gebouwd aan een eigen stam duiven, die zijn weerga niet kent in Europa. En dat ze al jaren worden beschimd met volkomen uit de lucht gegrepen aantijgingen, die werkelijk nergens op gabaseerd zijn; vind ik jammer en de duivensport onwaardig.

En ik verwacht van een GJB niet, zulke zwakke argumenten: ligging, aantallen etc. Want we kunnen de aandacht ook is omdraaien en dan de prestaties van een GJB afzetten tegen die van een Veenstra en anderen grootheden uit de afd. 11 (Friesland). Dan krijg je ook appels met peren vergelijken, want GJB speelt gemiddeld tegen 1000 of iets meer duiven..! Daar "lachen" sommig toppers om..! Echter ik NIET. Want ik ben ervan overtuigd dat een GJB bv ook in de afd. 5 een leuk deuntje zou meeblazen. Maar een supertopper als een Bosua, vd Merwe en de Bruijn is hij nog lang niet.

Dus: GJB moet eigenlijk niks willen afdingen op de superprestaties van een Bas en Gerard. Hij zou eigenlijk een diepe buiging moeten maken voor een combinatie die nog maar 3 jaar actief meespeelt op een compleet andere accomodatie. Wie in ons land kan dat..? Wie had ooit durven wedden op een dergelijke come back (na de verhuizing van een rijtjeshuis naar deze duivenboerderij)..!

Nee, laten we blij zijn met dit type van melkers, die de sport volwassen kunnen maken, zonder allerlei commercieel gebrul en gedoe. Nee, gewoon eerst 10 tot 15 jaar aan de zijlijn staan om dan na een hele lange periode van kweken en selecteren: PATS aan de top verschijnen van de sterkste afd.: de afdeling 5. Om die top waarschijnlijk niet meer te verlaten.

Maar Pascal, ik erken de mening van GJB. Ook is die niet de mijne. Maar ik heb hier geprobeerd op een relatief genuanceerde wijze mijn eigen visie kenbaar te maken.

Rob

Goed lezen ! Rob, u leest weer dingen die ik niet schrijf en of bedoel.
Ze, we, of u , We kunnen allemaal wat zeggen, maar ze doen het toch maar, grote klasse !

Beste Rob, ik geef ze zelfs soms weg hoor.
Kom maar eens een jong halen, ik heb een Super Verkerk Doffer uit Max x temptation ! Vader van mijn 688 en 689 van 2011 !

En ook die anderen geven wel eens duiven gratis hoor. En die zijn veel beter !

Beste GJB..Smile

Zou ik je dan zo verkeerd hebben begrepen.. ? Maar dan moet die jongeman (Pascal..?) je ook verkeerd hebben geïnterpreteerd, want hij gaf je volkomen gelijk...Dus blijkbaar, was hij net als ik ervan overtuigd, dat je van twee walletjes wilde snoepen. Enerzijds, de superprestaties van de vaderzoon combinatie iets naar beneden wilde bijstellen. Zie je opmerking inzake ligging en aantallen. Ik bedoel, zoiets opper je niet als je zwaar onder de indruk bent van hun prestaties. OM anderzijds, erbij te schrijven: (...)maar wat blijft..etc.

Maar Gert Jan, wanneer mag ik die jd komen ophalen..? Of heb ik je verkeerd begrepen. Had je het ironisch bedoeld. Maar ik wil hem niet gratis hebben hoor. Welnee, ik betaal je een bedrag, waarvan ik vind dat een gezonde jd mag kosten. En dat is (let op ) niet meer dan 125 euro. En wees gerust, die zou ik ook (niet meer dan 125) aan Bas betalen. Zelfs niet een uit Bubbles; de Topkweker van Bas en Gerard.

Maar als ik jaarling van je mag overnemen: van het ras Verkerk. Dan ben ik bereid om het dubbele te betalen, dus 250 euro hahaha En dan hoef ik niet eens een dna-bewijs erbij, want ik vertrouw je volkomen op dit gebied.

Maar, ik wil je voorstellen niet met mij een polemiek hier te beginnen, want dat is niet goed voor de duivensport. Ik bedoel, een platte tekst/korte reactie, maakt soms meer kapot dan een mens lief is. En in ben de eerste om te bekennen, dat ik soms bepaalde melkers te hard heb aangepakt. Nee, niet op hun vermeende prestaties. Nee, ik raak nu eenmaal getriggerd als liefhebbers bvb gaan brullen: "mijn duif heeft 36 eerste prijswinnaars voortgebracht. Of ik weet hoe je eenzijdig de duivensport moet veranderen.." Etc. Kijk, dan wil ik nog wel is behoorlijk onderuit de zak halen.

Maar ach, ieder zo zijn eigen afwijking Smile

Dus, Gert Jan, het gaat je goed. En ik wens je veel succes.

Rob

Ha die Rob kan het weer niet laten maar ge slaat wel nagels met koppen soms al eens een verboden slag onder de gordel maar dat mag voor mij welnu ik ga nog wat verder naar de duiven die binnenkort op de verkooptafel komen en daar heb ik wel bedenkingen bij Vele verkopingen heb ik met drie vrienden bezocht om die wondere nazaten van die vliegwonders in de hand te nemen om te ontdekken wat deze duiven hebben en de mijne niet en veelal kwam ik van een kale reis thuis ik zag totaal geen verschil integendeel ook hier (sorry) veel afval in mijn ogen maar nadien als de verkopershamer neerploft 2000€ en nog meer en dat vind ik naar beginnelingen toe een totaal verkeerd beeld of ben ik mis? mvg

Hoi die Sjel40..Smile

Tsja, mijn nagels zijn inmiddels berucht om zijn scherpte, maar inmiddels heb ik wel ontdekt, dat ik geen doodskisten meer wil dicht nagelen (misschien ken je dit spreekwoord..?)

Iets anders: ik heb zelf sindskort een "rechtstreekse" verkerkduivin op mijn herstartershok zitten, maar ik moet tot mijn spijt erkennen, dat ik zelf in mijn dooie eentje niet zo snel aan een dergelijke kwaliteit kweekduivin zou zijn gekomen. En sowieso duiven van de toppers van de afd 5 (en sowieso van de meest duurzame topspelers) zijn van een (gemiddeld) veel hogere kwaliteit, dan ik dus kan betalen...EN er voor over heb, moet ik er eerlijk bijzeggen. Wink

Ik zie het een beetje als de moderne manier van autoracen. Ik bedoel, je moet een hele stal hebben, die uitpuilt van het geld en kwaliteit. Maar zelfs de rijkste automerken, kunnen niet het enorme verschil maken en komt het dus aan op de coureurs; ofwel, wij melkers. Maar een hele begaafde coureur heeft een verschrikkelijke snelle en tecnisch prachtige bolide of raceauto nodig om te kunnen winnen. Vandaar, dat ik met een lampje zoek naar de betere duiven, zonder daar vele duizenden euries voor te moeten betalen. Snap je?

Gr. Rob

Gert Jan, Rob leest wel vaker dingen die er niet staan, En voor de goede lezer is het helemaal niet zo moeilijk om je felicitatie te begrijpen, Ik denk dat Pascal het ook goed begreep, alleen rob niet.

ammai ammai , wat lees ik hier allemaal van die goede duiven , ik droom denk ik .
dus als iemand een koppeltje goede kan missen zal ik weer wakker worden Wink Very Happy Very Happy
maar daar geloof ik niet echt in ....

Hallo Gerard und Bas, herzlichen Glückwunsch zu Eurem tollen Erfolgen.
Auch ich hatte mit der Nachzucht von Euch wieder einige schöne Flüge.
Ein reiner Nachzuchtvogel von Verkerk errang bei mir auf 11 Flügen 10 Preise.

ich wuensche Euch weiterhin viel Erfolg und freue mich auf meinen nächsten Besuch bei Euch.

Reinhold Faust

Www.Faust-hatenheim.de