Zoeken

Feestelijke prijsuitreiking Fondclub Midden - Limburg (NL)

In een geweldige ambiance heeft zaterdag 6 december de feestelijke prijsuitreiking plaatsgevonden van Fondclub Midden - Limburg. De locatie waar dit allemaal heeft plaats gevonden is het sfeervolle Café-Zaal "Mirage" in het zeer gezellige Susteren. Vanaf 16.00 uur werd iedereen ontvangen door het bestuur en werd er koffie/thee aangeboden met daarbij een wel zeer ruime keuze uit de overheerlijke Limburgse vlaaien. Nadat voorzitter Karel Hilkens iedereen welkom had geheten ging men starten met de uitreiking van de sponsorprijzen, extra prijzen, duifkampioenen enz., en dit in een zeer snel tempo waar speaker Wil Brouwers liet zien dit perfect aan te voelen. Tussen de uitreikingen door verzorgden de "Rotonde Boys" voor de muzikale noot.

Leuk detail is te vermelden dat de zanger een broer is van Jos "The Boss" Verstappen. Nog steeds een klasse apart. Nadat het geweldige koud en warm buffet was genuttigd ging men over tot het noodzakelijk kwaad en wel de bonnenverkoop.Het bestuur was er in geslaagd om een geweldig aantal goede schenkingen binnen te halen.Deze schenkingen werden verkocht door Hans Bodelier en die dit met verve deed.

De drie duurste bonnen/duiven waren dan ook van de crême de la crême van de Nederlandse duivensport: ombinatie van Ophuizen - Marell, Cor de Heijde en Kurvers - de Weerd. Deze schenkingen gingen voor respectievelijk 500, 450 en 350 Euro van de hand. Nadat de muziek weer enkele vrolijke nummers ten gehorende had gebracht werd langzaam toegewerkt naar het hoogtepunt van de avond en wel het huldigen van de generaal kampioenen, marathon kampioen en de winnaars van de Bony SGR Cup en de Bony Omega 3 Cup. Deze laatste twee kampioenschappen worden gesponsord door hoofdsponsor dierenarts Peter Boskamp van Diergeneeskundig Centrum Beek.

Deze zeer vriendelijke dokter die recentelijk nog het boek "Terug naar de basis", over de medische begeleiding met het accent op een natuurlijke benadering heeft uitgebracht over onze gevleugelde vrienden en dit is volgens mij leesvoer voor iedereen. Onder luid applaus werden alle generale per onderdeel naar voren geroepen. Op de midfond werd de heer Eberson uit Susteren gehuldigd. 
De eendaagse fond werd een prooi voor de heer Baadjou uit Eijgelshoven. Op de middaglossingen ging Wil Weijzen met de titel er vandoor. En de morgenlossingen werden gewonnen door de zeer sympathieke en overbekende Gebr. Saya uit Maastricht.

Daarna was het de beurt aan de Bony Cup winnaars. Daar dit een internationaal gebeuren is was hier de strijd heel hevig.

Winnaar van de Bony SGR Cup werd niemand minder dan het Belgische kanon Eric Devlaminck. Deze man presteert de laatste jaren formidabel en is dan ook de terechte winnaar van dit onderdeel geworden. Met het ten gehore brengen van het Belgische volkslied kreeg deze "champ" de eer die hem toekomt. Daarna werd tweemaal het Wilhelmus gespeeld en dat beide keren voor de Combinatie Janssens - Hausoul. Deze giganten wisten de Bony Omega 3 Cup te winnen en ook de fel begeerde Marathon titel van Fondclub Midden - Limburg was een prooi voor dit duo waar gezien de prestaties dit jaar geen maat op stond.

Overal staan deze kanjers bij. De staande ovatie die deze heren kregen was dan ook meer dan terecht. Nadat de kruiddampen enigszins waren opgetrokken kwam buuttereedner Pierre Cnoops ten tonele. Voor een Westerling als ondergetekende is dit toch wel heel moeilijk te volgen maar gezien de reacties van de overvolle zaal was dit wederom een schot in de roos. 
De één na de ander kreeg een beurt van deze kleine maar zeer guitige persoon. O.a. Harry Winkens, Kurvers - de Weerd, Karel Hilkens en Peter Boskamp kregen er fors van langs. En dit uiteraard op de komische wijze van buuttereedner Pierre Cnoops. Hierna werd er tot in de late uurtjes nog nagepraat en gedanst.

Zeker de trekking van de fiets is gesprekstof voor vele aanwezige…… en zal dat ook nog lang blijven. Maar winnaar Frans Wackers zal daar niet van wakker liggen! Al met al een feestavond die klinkt als een klok. Hulde aan het bestuur. Dank aan alle sponsors en de mensen die deze avond tot dit succes hebben weten te brengen.

Volgend jaar ben ik weer van de partij.