Zoeken

Extra internationale vlucht vanuit Berlijn in het teken van Wereldvrede

U heeft er al eerder over kunnen lezen: Door de Duitse bond wordt een internationale vlucht georganiseerd met het thema: 'Europese postduiven vliegen voor vrede'. Dit alles heeft te maken met Wereldvrededag op 1 september. Voorafgaand aan de internationale lossing worden eerst 31 witte duiven gelost, daarna 31 zwarte, rode en vale duiven (kleuren van de Duitse vlag) en tenslotte zullen 125 duiven richting Dortmund vliegen. Het getal 31 is gekozen, omdat Duitsland in 2009 de 31e duivenolympiade organiseert, het getal 125 heeft te maken met het 125-jarig bestaan van de Duitse Bond. Deze speciale lossingen vinden allemaal plaats voor het 'Rotes Rathaus', het stadhuis van de Duitse hoofdstad Berlijn.

Internationaal concours

Naast bovengenoemde lossingen, waarmee wereldvrededag 2008 wordt geopend, wordt er ook een internationaal concours vervlogen. Op vijf verschillende plaatsen in Berlijn worden de duiven uit de diverse deelnemende landen gelost. Uiteraard bepaalt de ligging van het land de losplaats. Hiermee wordt het een zogenaamde 'stervlucht' vervlogen. Naar verwachting doen er in totaal 60.000 duiven mee. Op alle losplaatsen zullen informatiestands over de postduivensport worden ingericht. Verder wordt ervoor gezorgd dat er wat te eten en te drinken te koop is.

Coördinaten

De Nederlandse duiven zullen worden losgelaten op het zweefvliegterrein Friedersdorf/Ortsausgang. De coördinaten van deze lossingsplaats zijn als volgt: Latitude: +52.16.48,0 Longitude: +13.48.36,0

Inmanden

De duiven voor Berlijn moeten op donderdag 28 augustus worden ingemand. Aan alle afdelingen is gevraagd inkorflokalen te benaderen. De inkorflokalen zullen bekend worden gemaakt via teletekst 437 en www.npo.nl.

Oostlijncup

Deze vlucht vanuit Berlijn telt samen met Frankfurt a/d Oder mee voor de Oostlijncup. Van zowel Frankfurt als Berlijn telt de eerstgeklokte duif van de liefhebber. Deze punten worden bij elkaar opgeteld. Degene met de meeste punten, is de winnaar. Ook degenen die een tweede en derde prijs behalen, verdienen een mooie sportprijs.