Zoeken

Dove duivenliefhebbers ontmoeten elkaar op Fugare en doen oproep aan lotgenoten

Duivenliefhebber zijn terwijl je doof of slechthorend bent? Het kan perfect. Op de beurs Fugare maakten we op de PIPA-stand kennis met Geert, Marcel en Arnaud, dove Belgische en Franse duivenliefhebbers die ook graag een oproep willen doen.


Op de foto zien we rechts van Nikolaas Gyselbrecht Geert de Weweire (Belg). Links Arnaud Duborper (Fransman).
Linksonder Marcel Van Braeckevelt (Belg)en afwezig op foto is Erwin Breemersch (Belg)

Op zaterdag 16 februari 2019 hadden een aantal dove duivenliefhebbers uit België en Frankrijk afgesproken om elkaar te ontmoeten op de expositie Fugare te Kortrijk. Met behulp van de internationale gebarentaal maakten de lotgenoten kennis met elkaar en werd er meteen duchtig over de duiven en de wereld van de duivensport gecommuniceerd.

Deze dove duivenliefhebbers hopen elkaar in de toekomst nog regelmatig te kunnen ontmoeten om zo hun ervaringen uit te wisselen en op deze manier ook uit het sociaal isolement te geraken. Ze willen contact leggen met dove of slechthorende duivenliefhebbers uit Engeland, Polen, Italië, Roemenië....  en dat ook blijven onderhouden.

Geert, Arnaud en Marcel zijn ervan overtuigd dat er nog meer dove duivenmelkers zijn in andere landen die dezelfde moeilijkheden ervaren als henzelf.

Oproep

Daarom willen ze graag volgende oproep lanceren:
Ken je een dove duivenmelker, aarzel dan niet om hem of haar dit artikel te laten lezen of met gebaren uit te leggen wat het opzet is. Je kan contact opnemen met ons via volgend email adres: worlddeafpigeons@gmail.com.

“Zo hopen we alle dove duivenmelkers uit heel de wereld met elkaar in contact te brengen en ervaringen uit te wisselen over de boeiende wereld van de duivensport”, besluit Geert.