Zoeken

Dinsdag 29 augustus: Finale Belgian Master

Dinsdag vindt te Nevele de finale van de Belgian Master plaats. Een jubileumuitgave met de 10e editie van deze Belgische one-loft-race.

België is en blijft nog steeds de bakermat van de duivensport. In het buitenland kreeg de duivensport stilaan extra publiciteit via one-loft-races. De populariteit van deze one-loft-races steeg jaar na jaar. Ook bij liefhebbers van bij ons. Voor ons land een gat in de markt dat door de firma Versele-Laga met de organisatie van de Belgian Master perfect werd ingevuld. In 2017 vindt reeds de 10e editie plaats van deze Belgische one-loft-race. Een jubileumeditie!

Jubileumeditie 2017

Wie wordt de opvolger van Eric Cocquyt uit Vinkt, de winnaar uit 2016 van de Belgian Master? Morgen dinsdag 29 augustus kennen we de nieuwe winnaar van de finale die vervlogen wordt vanuit Tours.   

De deelnemende duiven kenden dit seizoen een voorbeeldige voorbereiding, met weinig obstakels. De voorbereidende vluchten verliepen vrij vlot, ook de 4 reeds vervlogen asduifraces. Met 2 x Arras (98 km), Peronne (129 km), 3 x Clermont (203 km) en een Chevrainvilliers (326 km) in de vleugels, kregen de duiven voldoende invliegkilometers om straks de finale vlucht vanuit Tours (457 km) aan te vatten.

In totaal werden 771 duiven ingekorfd voor deze finale race. Ze gingen zondagavond de mand in voor Tours, met lossing op dinsdag. De weergoden lijken de organisatie van de Belgian Master en de kijklustigen gunstig gezind. Dinsdag belooft een topdag te worden op weergebied. Hoogzomer, met temperaturen die na de middag de 30° kunnen halen. Al hadden de meeste duiven het wellicht liever anders gezien. Voor hen wordt het puffen en blazen. Drukkend warm met wind uit overwegend oostelijke sector, later op de dag opschuivend richting ZO tot zuid. Geen makkelijke klus. Een zware dobber… met een finale voor de echte ‘kunners’. Hard maar eerlijk voor alle deelnemende duiven.

Nevele maakt zich op voor een echte duiventopdag. Alle ingrediënten zijn aanwezig. Startend rond het middaguur met een BBQ, gevolgd door de aankomst van de duiven, met tussendoor een optreden van Swoop, en finaal de huldiging van de winnaars van de finale vlucht en de asduifcompetitie. En vooral… een duivenhappening onder vrienden bij een hapje en een drankje. Op dinsdag 29 augustus is Nevele ‘the place to be’.