Zoeken

De foute lossing… duivenminnend België likt zijn wonden

Wat een nationale topklassieker moest worden draaide uit op een sisser. De duivensport zit met een kater… ging met de billen bloot! De nationale Chateauroux III van de KBDB van 8 augustus leek meer op de processie van Echternach, waarvan het rampscenario reeds werd geschreven bij de lossing. Om en bij de 85% van de duiven was ’s avonds nog op de dool!

De foute quiz, de foute muziek, de foute party…  we kijken er met zijn allen naar, of doen er aan mee voor de pret, leute, plezier en volksvermaak. Sinds vandaag mogen we daar nog een item uit onze duivensport aan toevoegen… de ‘foute lossing’! Al smaakt deze laatste een pak zuurder… en zorgt voor ergernis, woede, naast ongeloof. Vooral bij de duivenliefhebbers die duiven hebben ingezet op de nationale vlucht vanuit Chateauroux. Ruw geschat, bereikte nauwelijks 15% van de in totaal 27.028 deelnemende duiven veilig haar hok op de dag van de lossing. Vandaag strompelt de rest op kousenvoeten naar huis. Hoeveel duiven op het veld van eer zullen sneuvelen, het is nog koffiedik kijken. Zij verdienden beter…


Op de wolkenfoto is te zien dat alles potdicht zat rondom Chateauroux


Het weerbeeld op de luchthaven te Chateauroux om 9u, op enkele kilometer van de losplaats


Het beeld op de buienradar om 9u bij lossing
 

Hoe kan dit nog gebeuren, met alle moderne apparatuur voorhanden?

Hoe is dergelijk scenario anno 2015 in Gods naam nog mogelijk? Wie gaf het sein om te lossen? Een terechte vraag! Aan de KBDB als inrichter om dit uit te pluizen. Ver zullen ze wellicht niet moeten zoeken, eerder in eigen keuken.

Kort na de lossing zagen ze letterlijk en figuurlijk de bui reeds hangen. De duiven vertrokken niet, doolden rond, wisten niet waarin of waaruit. Dan weet je hoe laat het is. Te laat… je kan de duiven immers niet meer terug in de manden roepen. De KBDB-verantwoordelijke die door PIPA werd gecontacteerd gaf het grif toe, hij hield zijn hart vast, vreesde het ergste. Zijn vrees werd waarheid!

De mededeling werd op PIPA geplaatst, het werd ons door iemand die mee instond voor de organisatie (naam bij ons bekend) niet in dank afgenomen. Kijk… de duivenpers heeft als taak aan objectieve berichtgeving te doen. Foto’s van webcams in de omgeving van de lossingsplaats, filmopames van de lossing, buienradar, wolkenfoto’s en dergelijke meer… horen daarbij. Mensen mogen weten hoe de toestand is ter plaatse en omgeving. Alles open en bloot.

Nee… bij PIPA werken geen weermannen of weerdeskundigen. Alleen… als onze mensen deze zaken terugvinden en publiceren, perfect weersituaties ter plaatse en op de vluchtlijn kunnen inschatten en weergeven… dan mag van (nationale) organisatoren en lossingsverantwoordelijken op zijn minst verwacht worden dat ook zij deze middelen gebruiken EN deze materie beheersen… anders zijn zij in hun functie niet op hun plaats!


De buienradar 15 minuten na de lossing, alles draaide in de soep


De wolkenfoto van 11u30, op de lijn Chateauroux tot Parijs zat alles potdicht

Het zat er aan te komen…

Wat ging er fout? Waar ging het mis? Wie is er verantwoordelijk? De meesten steken een beschuldigende vinger uit richting KBDB, want zij waren de inrichter van deze Chateauroux.. zij gaven de ‘go’ tot lossen. Terecht? Ja, maar met een stuk nuance. Het kon evengoed een week eerder… of pas volgende week gebeurd zijn. Akkoord, zij hebben het startsein gegeven, de duiven in alles behalve gunstig weer toch gelost… en zijn in die zin dus verantwoordelijk. Al kan je ook ergens de vraag stellen of ze niet gezwicht zijn onder de druk van de publieke opinie.

Al zouden nationale organisatoren en de KBDB daar moeten boven staan. Gaan voor correcte lossingen en eerlijke sport. Toch valt er een stuk begrip voor op te brengen.

Week na week wordt er druk gezet om duiven toch te lossen, ook al zijn de omstandigheden ter plaatse alles behalve gunstig. Krijgen organisatoren die hun verantwoordelijkheid (durven) nemen kritiek, modder, gezeik en shit over zich heen. Prettig is anders. Uitstel van lossing wordt aanzien als belangenvermenging, het bevoordelen van eigen regio. Vooral uit de hoek waarvoor de wind goed zit… of bij uitgestelde lossing, de volgende dag verkeerd zit. Gevoed door eigenbelang!
Deze lieden kregen gisteren hun zin. Alleen… het winnende loterijbriefje kwam niet op hun valplank terecht. Het hangt nog ergens in de lucht. Boven Frankrijk, tussen Chateauroux en hun hok. Hun hokken stonden gisterenavond zo goed als leeg, en blijven verweesd achter. Net als in de rest van België, die er mee de dupe van is. Opnieuw de schuld van een ander… in dit geval, de KBDB.

Het klinkt hard, omdat de waarheid kwetst. Vandaag  likken deze heren hun wonden, net als alle andere liefhebbers en gans duiven minnend België. Inrichters als een Daniel Aerens en Mark de Backer (op Argenton) of Francine Lageot (vorige week op Libourne) werden quasi met de grond gelijk gemaakt, omdat ze hun verantwoordelijkheid namen. De lossing uitstellen als het ter plaatse ongunstig is, en het lossen van duiven niet zonder risico is. Gisteren werd hun grote gelijk bewezen, en krijgen ze in extremis alsnog een onderscheiding op hun rapport.

Al valt wat gisteren in Chateauroux is gebeurd niet goed te praten. Het ging eerder dit jaar ook al goed fout uit Pau, Vierzon, Jarnac. Ook vluchten als Limoges I, Brive, en Bourges (vorige week) die – al dan niet onder druk - werden gelost in plaatselijke opklaringen maar waar de duiven kort na de lossing in een brede wolkenband met dikke en lage bewolking terecht kwamen waaruit plaatselijk soms wat gemiezer viel, verliepen niet helemaal vlekkeloos. Toen zijn we aan het ergste ontsnapt, gisteren  niet! Deze nationale Chateauroux III spant de kroon, als veruit de slechtste vlucht van 2015… eentje met rampspoed. Duivensport met de billen bloot.

Slechte start… betekent veelal een vlucht met moeilijk verloop

Rampvluchten, vluchten met een traag tot slecht verloop… zijn in 95% van de gevallen te wijten aan een slechte start. Wanneer – zoals gisteren te Chateauroux, vorige week te Libourne, en eerder dit jaar te Argenton - het wolkendek ter plaatse potdicht zit, ook al is het 100 of 150 Km verderop ideaal of gunstig vliegweer over de rest van Frankrijk, dan horen de manden dicht te blijven. In het belang van de duivensport. Omdat duiven daarin niet graag, zelfs slecht vertrekken of een slechte start kennen, wat altijd gevolgen heeft op het verloop van de vlucht. Duivensport verdient beter. Eerlijke sport. Aan weer, wind, ligging en massa kan niemand iets wijzigen… aan een lossing in perfecte omstandigheden wel. Van nationale klassiekers maak je geen loterij.  Dit is alleen voer voor critici, en anti reclame voor onze sport. Dan zijn we verwonderd dat Dierenwelzijn zich met onze sport gaat bemoeien.

Hoe moet het nu verder?

We zijn amper 2 vluchten ver in het tweede luik van 6 opeenvolgende nationale vluchten. In nauwelijks 2 weken tijd, ligt de helft van het land uitgeteld, knock-out op het canvas. Wegens nauwelijks of zelfs geen duiven meer. De helft of meer van hun duiven weg, verloren, of uitgeteld. Al iemand gedacht wat de gevolgen zijn voor deze inrichters, lokalen… zelfs voor mensen die een economische activiteit uitvoeren in en rondom de duivensport?

Wat blijft er nog over voor Argenton volgende week? En voor La Souterraine, Issoudun en de afsluitende Chateauroux die daarop volgen? Gelukkig hebben de meesten hun team verdeeld, of hebben ze nog een reserveploegje achter de hand. Al rest de vraag of ze die nu nog gaan inzetten of riskeren? Bij velen echter, zijn de deuren voor 2015 dicht. Hopelijk niet definitief…

Deze Chateauroux is een mokerslag voor iedereen die iets met de duivensport te maken heeft. Het ging serieus fout. Oorzaken dienen gezocht, conclusies getrokken. Want dit… willen we nooit meer. Nooit! Dit voelt aan als een horrortackle op de duivensport, en die verdient rood… donkerrood!


Foto's genomen op de A6 in Auxerre om 12 uur 's middags:
een storm waar de zichtbaarheid nihil is

Reacties

De conclusie lijkt vrij duidelijk te zijn , de verantwoordelijken nemen hun verantwoordelijkheid en stappen op !!!!

stef

Moest men uit de voorvallen iets leren zou ne mens nog begrip kunnen hebben. 1 fout kan er altijd gemaakt worden en het lossen van duiven is geen exacte wetenschap. Maar vandaag op Noyon (wetende dat het gisteren grondig fout is gelopen) is het ook prijs. Niet zo erg als gisteren (omdat de afstand veel korter is), maar na 4 uur vliegen ontbreekt bij de meesten nog meer dan de helft van de duiven voor een vluchtje van 150km

Een echte schande is het verleden week pak ik er nog drie bij de 100 eerste nationaal waaronder de 3 nationaal oude en van daag ben ik er 10 van de 10 kwijt echte Maffia praktijken duivensport fijne sport als er geen gangsters waren
vandaag juist hetzelfde Chimay word gelost om 10 u15 op teletekst staat hoge bewolking goed zicht ik geef op mijn i Phone Chimay in 100% regen momignies 100% regen Mettet 100% regen en toch gooien ze de duiven eruit hoppa het geld is binnen en we willen naar huis gevolg drie uur later nog geen één duif thuis in noord limburg dan weet je al dat er honderden jongen gaan achter blijven SCHANDALIG

MENSEN word wakker en geef volgende week gewoon geen duiven mee op Argenton demijn gaan allezins niet mee want ik heb er geen meer

Ik her haal het dat het een schande is dit nog te moeten meemaken als je ziet welke mogelijkheden men heeft om het weer te bekijken. Het merendeel van de collega's volgt het weer op de voet en in detail (webcam, buienradar, wolkenfoto's op meteotines, meteo france enz.) Zoals iemand al heeft vermeld zouden we moeten staken en geen duiven meer meegeven op de resterende nationale vluchten.

Vele toekomstige goede duiven of kampioenen zijn verloren gegaan. Ik schat dat tegen vanavond slechts 1/3 van de duiven thuis zullen zijn. Dus 9000 duiven thuis en 18000 duiven die op aan ronddolen zijn.

Een heel dikke proficiat aan de verantwoordelijken.

hier nog niks thuis

Eens te meer een reden om te stoppen met nationale vluchten voor jonge duiven ! Richt zonale provinciale vluchten in voor jonge duiven. Iedereen weet intussen al dat de nationale overwinning gaat waar de wind goed zit en is de druk om te lossen met gepaste wind voor een bepaalde regio groot. Een 1 ste nationaal winnen gaat nu veeleer om de centen dan om de eer!

Zo is het Galfke duivensport is een windsport en alles gaat idd om de centen maar op zonale of op een vlucht van 150 km kan je ook al vlug een hoop duiven kwijt geraken als ze lossen met slecht weer vandaag is daar een voorbeeld van duiven in chimay gelost terwijl er 100% regende

Schande gaat voort

Vandaag noyon, 5 uur en half na de lossing nog de helft weg voor 200 km

Om 7.30 uur prachtig weer, los om 9 uur

Verklaring KBdb?

Het lijkt erop dat we geen nationale bond meer hebben maar een strontbond met zakkenvullers

Op naar een volwaardige organisatie met bekwame mensen handelend in het belang van de liefhebbers en de duivensport.

Ps: chateauroux zou in Antwerpen vandaag niet gesloten kunnen worden, per drietal

Al veel meegemaakt, maar zoiets nooit

Mvg, kevin

Sad

Bij een beslissing om al of niet te lossen moet 1 zaak absolute prioriteit zijn namelijk.........

HET WELZIJN VAN DE DUIVEN.

Alle randzaken moeten genegeerd worden.Als "liefhebbers" bijna "eisen" om te lossen ondanks slecht weer op de lossingsplaats moeten de verantwoordelijken in staat zijn zich daar boven te stellen

Een lossingsverantwoordelijke of beter nog(lossingscommissie) moet dan ook kunnen een beslissing nemen in alle NEUTRALITEIT.

Dat er dan mensen zijn die daar allerhande complottheorieën in zien is hun zaak en opnieuw daar moet men zich kunnen boven stellen.

Er is werk aan de winkel en laat ons proberen uit deze "ramp" iets positiefs te creeren.

Communicatie:

In deze tijden zou het feitelijk maar normaal zijn dat na iedere lossing een officieel lossingsverslag gepubliceerd wordt.
Gestaaft met fotos en eventueel videobeelden.

Dan kunnen mensen begrijpen waarom bv:pas om 10u gelost is of waarom er niet gelost werd etc......
Dergelijke info zou al veel zogezegde "complottheorieën" naar fabeltjesland verwijzen.
Het grote probleem is dat de duivenliefhebber slecht geinformeerd is en allerhande zaken "hoort" zeggen.

We weten allemaal dat "van horen zeggen" soms meer fictie is dan realiteit.

Dan zijn er mensen die "verkeerde info rondstrooien en zo nog meer verwarring zaaien.
Dan zijn er enkele personen die elke kans aangrijpen om hun "persoonlijke vetes " met de bond uit te vechten.

Als ze NIET LOSSEN dan moeten ze OPSTAPPEN want de vlucht is gemanipuleerd.
Als ze WEL LOSSEN en het loopt slecht af moeten ze ook opstappen enfin wat willen sommige mensen eigenlijk?????

Het enige wat die mensen willen is onrust en tweedracht zaaien om sommige leden binnen de kbdb te raken.
WEL LOSSEN of NIET LOSSEN of "een ramp" gebruiken ze daar graag voor.

Best laat men een deskundig lossingsverslag opmaken in samenspraak met een weerdeskundige zodat de neutraliteit van het verslag gewaarborgd is.

Er zullen nog fouten gemaakt worden maar door de leden degelijk te informeren zal men meer begrip kunnen opbrengen
voor een gemaakte beslissing.

Maak hier a.u.b werk van zodat wij in alle vertrouwen onze duiven aan jullie kunnen overhandigen.
Want zelf was ik ook al een week of 2-3 WANTROUWIG.(Na het debacle van jarnac).

Men vindt dan dat je "overdrijft" maar je ziet wel het gevaar loert om de hoek en mijn vrees is bewaarheid geworden.

Toch hoop ik dat er een positief initiatief komt zodat de leden en bestuur kunnen naar elkaar toegroeien.
De laatste tijd is de kloof tussen bestuur en leden alleen maar toegenomen en dit valt te betreuren en MOET
hersteld worden.

Vriendelijke groeten,

Alex,

De mededeling werd op PIPA geplaatst, het werd ons door iemand die mee instond voor de organisatie (naam bij ons bekend) niet in dank afgenomen. Kijk… de duivenpers heeft als taak aan objectieve berichtgeving te doen. Foto’s van webcams in de omgeving van de lossingsplaats, filmopames van de lossing, buienradar, wolkenfoto’s en dergelijke meer… horen daarbij. Mensen mogen weten hoe de toestand is ter plaatse en omgeving. Alles open en bloot.

=> waarom mogen we de naam niet weten? gewoon publiceren, dan kan er druk gezet worden om deze onbekwame (zakkenvullende?) mensen de laan uit te sturen.

Alex, inderdaad, dat ze eindelijk eens werk maken van Communicatie.
Dat men de vele 10duizenden € die elk jaar binnen komen van hun 3% regel gebruiken om te onderzoeken waarom Chateauroux en Chimay en ???vandaag eer ramp zijn geworden. zet een echte weersdeskundige hierop aan het werk en publiceer het verslag integraal zonder aanpassingen van bovenaf. onderzoek welke de juiste oorzaken zijn, inversie, wolkendek, magnetisme of wat weet ik, dat doet veel meer aan promotie voor duivensport en behoud meer leden dan dat er nu gaan bijkomen door een duivenhokje in rusthuis of school.+ mss weten we dan eindelijk waar het geld van de 3% naartoe gaat.(niemand weet hoeveel of waarvoor het allemaal gebruikt word) , en iedereen maakt fouten, lossingverantwoordelijke is nooit gemakkelijk, maar men moet wel willen leren uit fouten en toegeven dat er fouten worden gemaakt. Hier nu 10 van de 54 terug van leervluchtje CHIMAY 148 km, los 10h25, duiven 20 minuten later gelost komen wel regelmatiger door, waarom?

Indien de koninklijke het wil, gaan zij hun fout inzien en ja er dienen mensen met C4 geplaatst

toch zijn er nog mensen die de handen boven de schurken houden, die nu faalden

de maskers gaan afvallen denk ik zo, want fouten als gisteren neen minister van dierenwelzijn, hij moet ingrijpen om nog veel erger te voorkomen

neen het gaat echt niet goed met de duivensport, niet met zijn liefhebbers, niet met zijn lokalen, niet met zijn veilingshuizen maar enkel met Halle, waar het kleinste respect voor mensen, duiven verloren gegaan is

Het enige wat Halle nu nog kan is collectief ontslag gaan en in oktober ontslag gaan

en duivenvluchten : laat ons eerlijk zijn , de boeken toe zekers tot betere tijden.

na de "vuile dingen in de deoxine crisis in 1999" kuiste men den smerigen boel van Dehaene en consoorten andere ook op.

nu al kan gesteld worden, nog eens 15 % minder en foei tienmaal foei voor zij die nog een goed woord hebben voor Halle

bedekken met de mantel des liefde zekers of beter nog de maskers niet willen afgooien.

Tis heel simpel als je de lossingsplaats ingeeft op jou i Phone op moment van lossing en je volgt de lijn en geef elke stad of dorp in dat op de lijn zit kan je perfect volgen wat weer de duiven hebben onderweg en vandaag was het barslecht op chimay 100% regen tot net voorbij mettet en dan was het eigenlijk nog niet goed

Shocked

bestuur kbdb neem uw verantwoordelijkheid en stap op. Duivenliefhebbers neem ook na deze ramp uw verantwoordelijkheid en korf niets meer in op de overige 4 nationaals, geef de onverantwoordelijke geen kans om met uw duiven hun lot te spelen.

inderdaad duifke 007 . Zo zou het moeten zijn ; STAKING VAN DE LIEFHEBBERS ;
Maar ook dat is een utopie . Stel dat we allemaal akkoord gaan om dat te doen . dan gaat er altijd wel ene zijn die stiekem , dievelinge weg , enkele duifjes gaat inkorven voor de eer , de centen of het kampioenschap .
Massaal weg blijven van de overige nationaals is inderdaad een oplossing . Ik zelf speel er al lang geen meer met jonge duiven ;
ZIJDE ZOT ???

Wie gaat er op een nader te bepalen datum mee betogen aan het KBDB gebouw in Halle?? Wordt het niet tijd dat we op een collectieve manier ons ongenoegen gaan uiten over het schandalige wanbeleid van de KBDB??? En iedereen in Belgie en ver daarbuiten mag toch weten in welk een ziekelijke draaikolk onze duivensport is beland?! In plaats van de "Bakermat" van de internationale duivensport is ons land nu de "Voetmat" geworden. In het buitenland hoort men als maar vaker"hoe is dit mogelijk?? ...en dit in Belgie?!
Er moet dringend een drukkingsgroep opgericht worden om ons te organiseren om deze wanpraktijken een halt toe te roepen. Vanzelf gaat er niets gebeuren....dat weten we al lang......politici nemen meestal hun verantwoordelijkheid al na één blunder....bij de KBDB nog niet na 1001 blunders!!
Individuen die klagen dat hun hok leeg is of zeggen dat ze niet op Argenton inkorven, brengen geen zoden aan de dijk!!!
Wie zich geroepen voelt om mee te helpen om onze sport nog te redden kan zijn voorstellen kwijt op het volgende Email adres:
Ik hoop dat alle belanghebbenden een reactie zenden.

duifke , ik vind geen betere woorden , ik korf niets meer in op nationaals , spijtig genoegt moet ik zaterdag naar villamendeur,nog zo een stomme regel , van de kbdb een ganse zomer souppes , en nu een prov. wat een gelach ,

De laatste weken is het begrip 'rampvlucht' nogal lichtzinnig gebruikt.
Dit weekend hebben we er echt 1 gekregen.

Wat liep er fout?

Als de vorige keren met bewolking de duiven traag maar toch naar huis kwamen moet er toch nu iets extra's geweest zijn. Een onoverkomelijke hindernis voor het oriëntatievermogen van de duiven.

Ik hoop dat mensen die verantwoordelijk zijn voor lossingen de expertise inhuren om dat uit te zoeken.

Dit weekend heeft de duivensport 'verloren'.
Hopelijk kan die zich herpakken. Want het is een fijne hobby.

Beste bestuursleden ,
Nadat jullie vroeger al bewezen hebben Oost-Indisch doof te zijn en NOOIT te luisteren naar wat er leeft buiten jullie
Halse ( of beter Helse) ivoren toren ben ik ten zeerste benieuwd of wij als lid ook deze keer GEEN antwoord zullen krijgen op onze vragen . Zullen jullie ons ook nu weer in de kou laten staan ....
Vermoedelijk wel neem ik aan .
Nadat jullie zich vroeger al kroonden tot koningen van de doping zonder er ook maar één jota van te verstaan , zijn jullie nu ook al uitgegroeid tot weersdeskundigen die er weerom NIETS van begrepen hebben .
Frank Deboosere zit er ook soms naast als hij het weer voor een week ver wil voorspellen . Maar als hij DE DAG ZELF naar de lucht kijkt en hij ziet dat het zwart is en miezert dan heb ik hem nog nooit over opklaringen horen spreken ....
Jullie zijn gewoonweg stekeblind , of denken jullie werkelijk dat het in Zedelgem hetzelfde weer is als in Chateauroux ,
480 km verder?
Zoals ik ooit beloofd heb jullie persoonlijk het vuur aan de schenen te leggen in het dopingdossier (en geloof me heel zeker , mijn tijd komt, en wat nu is gebeurd is de spreekwoordelijke druppel) zal ik nu ook alles proberen om jullie een "externe " lossingscommissie op te dringen .Als jullie de klus ZELF niet willen klaren zal een ander het wel doen . Jullie hebben nogmaals bewezen er niets van te kennen. Commercie voor welzijn .
Vorig jaar was de Heer Schreel ook al auteur in een ander West-Vlaams lossingsdrama , nu gaat hij zowaar nationaal, van ambitie gesproken !! Dit gaat echt te ver .Denk je dat de "brave " liefhebbertjes dit gaan blijven pikken .
Nog iets , de foto die bij de lossingsinformatie ivm Chateauroux prijkt op jullie website zou ik er maar afnemen , gewoonweg dégoutant.

IK HEB ER NOG NIKS OVER WILLEN ZEGGEN MAAR IK BEN 2 MAANDEN GELEDEN OP HET MATJE GEROEPEN TE KORTEMARK OM DAT IK TE VEEL COMENTAAR HAD OVER BEPAALDE DINGEN DIE ER GEBEUREN BV DE SLECHTE LOSSINGEN , HET SLECHTE VERVOER VAN BEPAALDE VERVOERDERS NIET MEER VAN DEZE TIJD ENZ
MAAR HET GEEN IK HUN ZIJ WAS ALLEMAAL KWATS MAAR ZE HEBBEN HET NOGMAAR EENS GEVIKST DE SLIMME IK DENK DAT ZE TOCH AL EENS AAN MIJ GEDACHT HEBBEN NU DIT GEBEURT IS
NU 16/28 THUIS HIER IN DAMME HOPPELIJK KOMEN ER NOG EEN PAAR
GRTS VERLEIJE DAVY & AMBER

V D E MAT WE ZIJN TOCH ALLEMAAL BETALENDE LEDEN EN WE HEBBEN NIKS VAN INSPRAAK

hier ook nog gene thuis hoor

Hallo duivenvrienden,

Allen naar Brussel en gaan betogen zodat ze dit mannen afzetten.

Wie richt er autobussen in?

Wees gerust, deze zoveelste ramplossing zal later blijken niet de laatste te zijn geweest. Sommigen zijn héél hardleers. Deze lossing mag je niet als een ramp op zich klasseren. Teveel financiele belangen werken zulke rampen in de hand. Ik vrees dat bepaalde mensen aangedrongen hebben op een Zaterdaglossing. De weerkaarten voor Zondag waren gisteren ook al zo dat men onmogelijk in ideale omstandigheden zou hebben kunnen lossen. Een Maandaglossing zou sowieso betekenen dat dat de organisatoren van de volgende nationale vluchten ( vooral de eerstkomende ) zich aan een pak minder duiven mochten verwachten. Toch denki ik dat ook bepaalde megahokken en liefhebbers uit bepaalde streken zulke beslissingen bewust of onbewust in de hand werken. Vele hokken pieken naar deze periode, voor hen zijn de nationale vluchten voor jonge duiven de hoogmis. Het is dan ook logisch dat ook deze niet gediend zijn met een Maandaglossing. Ook zou de wind volgens de voorspellingen gisteren Maandag uit oostenlijke richting hebben geblazen. We weten allemaal wat een verlate lossing en veranderde wind in ons duivenlandje teweeg brengt, we moeten nog niet ver terug gaan in de tijd. Ik zou de rtelefoongesprekken niet willen betalen waarin werd aangedrongen op een Zaterdaglossing. Toch kunnen zulke massale verliezen in de toekomst vermeden worden. Er moet inderdaad verplicht gebruik gemaakt worden door een weersdeskundige van het hedentedage beschikbaar technologisch materieel. Een volgende stap is om massale lossingen te vermijden. Als die nationale vluchten toch moeten behouden worden waarom worden oude duiven, jaarlingen en jonge duiven niet apart gelost? Als aan alle voornoemde maatregelen is voldaan kan men bij een slecht vertrek van de oude duiven de vlucht voor jaarlingen en jonge duiven uitstellen. Waarmee ik niet wil zeggen dat de oude duiven als proefdieren moeten worden ingezet, zeker niet. Ik weet echter dat het apart lossen op veel weerstand botst. Velen willen dat de jonge duiven de voor hen gunstige vluchtlijn aanleren van de oude duiven. Om dit allemaal te vermijden lijkt het mij best om de nationale halve fondvluchten te vervangen door zonale vluchten met voor iedere zone aparte lossingsplaats. Los oude duiven , jaarlingen en jonge duiven apart , zo kan veel leed vermeden worden. Gaat het dan toch nog eens mis dan zou het toch om veel minder duiven gaan.

Wie dacht dat de verantwoordelijken vandaag de dag met alle moderne media toch minimaal de toestand ter plaatse op de lossingsplaatsen en de vluchtlijnen juist konden inschatten heeft het weer grondig mis! Neemt men wel de moeite om minstens de moderne meteotechnieken te raadplegen? Foto's bewijzen voldoende dat de voorwaarden voor lossing totaal niet aanwezig waren. Telt voor sommigen alleen het loutere geldgewin? Het is een kaakslag voor de liefhebbers die hun diertjes een gans jaar goed verzorgen! Amateurisme van de bovenste plank dat je in 2015 niet voor mogelijk houdt! KBDB neem eindelijk uw verantwoordelijkheid!!!

dat dit in deze tijd nog kan en mag gebeuren ????????
we zijn het meer dan beu :
JA HEREN INRICHTERS HET IS JULLIE WEER MAAR EENS GELUKT
VAN BOCKSTAELE WORDT HET GEEN TIJD VOOR OP TE STAPPEN MET GANS JE SOOI ER BIJ
DE DUIVEN LIEFHEBBERS VERDIENEN WEL BETER ZEKER OF MOGEN JULLIE BLIJVEN LACHEN MET JULLIE LEDEN !!!!!!!!!

EN VANDAAG NOG MAAR EENS EEN RAMPVLUCHT UIT NOYON PROFICIAT WE ZULLEN MET ZIJN ALLEN AFWEZIG ZIJN ZEKER OP DE NATIONALE DAGEN OM NOG EENS JULLIE KAST TE KOMEN SPIJZEN ???????????

6 thuis van 24......volgende weken geen Nationals meer voor ons wegens gebrek aan duiven....sorry voor de sport

De Kerpel-Van Linter
Berlare

Ik speel niet meer met jonge duiven ik leer ze alleen op tot noyon.
kheb 1 oude van de twee thuis en 2jaarlingen van de 10 thuis daar gaat mijn fondploeg voor volgend jaar.
bedankt KBDB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik ben niet zeker dat ik volgend jaar nog speel.
wacht in oostende!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vuile flikkers

Er zal geen reactie komen van den bond. Maar als ze iets zouden willen doen, zouden ze dan niet beter de nationals met een week uitstellen of argenton schrappen. Kwestie van de duiven te kunnen laten recupereren. En zo toch nog deftige nationals te spelen.

Uit het Belgisch burgerlijk wetboek:

Art. 1382. "Elke daad van de mens, waardoor een ander schade wordt veroorzaakt, verplicht degene door wiens schuld de schade is ontstaan, deze te vergoeden."

Art. 1383. "Ieder is aansprakelijk niet alleen voor de schade welke hij door zijn daad, maar ook voor die welke hij door nalatigheid of door onvoorzichtigheid heeft veroorzaakt."

Art. 1384. "Men is aansprakelijk niet alleen voor de schade, maar ook voor die welke veroorzaakt wordt door de daad van personen voor wie men moet instaan, of van zaken die men onder zijn bewaring heeft."

dit is een ervaring van vergezellers, het weekend van Tulle was het slecht weer in soissons(eigenlijk overal) op zaterdag. Ene verantwoordelijke Dandenne of Dardenne hoe het kalf ook noemt gaf het bevel te lossen. Vergezellers nemen contact met ander kalf van bockstaele om de lossing te niet te doen , deze zegt dood leuk als ze zeggen lossen moet je lossen. Wie is natuurlijk de pineut de vergezeller natuurlijk die krijgt alles over hem heen.Terwijl de heren in de ivoren toren heerlijk centen oprijven. dat weekend hebben we redelijk veel geluk gehad want dat had ook in de soep kunnen draaien

fdb, het is in Brussel te doen Wink

Lieve mensen,

EErst en vooral allemaal een fyne zondag avond gewenst! WAT ik eerst wil zeggen dat ik zeer veel respekt heb voor de mening van iedereen.Maar toch kan ik het niet laten om onze visie ook eens te laten blyken.DAT slechte weeromstandigheden zeer nefast zyn voor de correkte en goede afloop van duivenvluchten staat als een klok buiten kyf !!!! Maar het probleem is coplexcer dan dit gegeven alleen .De grootste verliezen gebeuren meestal in volle zommer in tweede helft van seizoen en vooral met de jonge duifjes.Maar dat is volgens ons de normaalste bzaak van de wereld,ik ligt myn bewering toe,de jonge duiven vluchten hebben plaats in de extreemste maanden van jaat eind jullie en augustus meestal in temperaturen dat het niet mooi is en dan komt het ergste de pryskampen volgen zich op aan een zeer hels tempq en de kilometers worden van week tot week voor deze jonge duifjes nog eens alle weken met byna 100km opgetrokken om zeker te zyn dat er het laaste pitje engergie uit is .Met alle respekt voor de jonge duijesspecialisten waarom ten eerste na BOURGES die als hoogte punt zou mogen beschouwen waarom de vlchten die volgen na bourges niet beperken tot een drietal en waarom inplaats de km opdryven naar byna 500km juist het tegenovergestelde doen en inplaats een mooie blois,vierzon ,of orleans geven. ik weet zeer veel mensen die zeer bly zouden zyn met het inkorten van de vluchten ,ik denk dan aan de mensen die in staan voor inkorven, mensen die instaan voor de aanmeldingen ik dank u voor het lezen en tyd en zoals altyd is de mens zelf zyn ergsyte vyand zonder het te beseffen fynne avond iedereen

Hier 1/8 thuis op Chateauroux! En 10/18 op Chimay... Wat mij opviel was dat dit weekend het wel zeer snel goed lossingsweer werd. Om half tien vandaag nog nevel, slechtzicht en om 10u goed zicht en wisselend bewolkt... En dat terwijl het hele internet nog slecht weer aangeeft. chateauroux is mijn inzien gelost onder druk van de wedkantoren...... Erg dat het zover is gekomen. Tijd voor een nieuwe hobby??????

Onvoorstelbaar dat de zelf geclaimde bakermat van de wereldduivensport nog amateurisme in het lossen uwer duiven accepteert. Jullie zijn de clientèle, jullie horen te bepalen welke verantwoordelijken het lossen op een verantwoorde manier laten verlopen, autonoom en onder begeleiding van iedere vorm van externe weersinformatie, adviezen van weerstations en de kennis voorradig bij ervaren lossers. Jullie bepalen en anders weiger je deel te nemen, zorg voor een collectief want zonder inkorvers hebben de organisatoren geen inkomsten. Was Van Bael niet ook al verantwoordelijk voor de mislukte lossing van Pau, waar achter een koudefront gelost werd, terwijl de Noorderburen niet wilden lossen onwille van dit negatieve fenomeen, hoe eigenwijs en kortzichtig moet je dan zijn?

Roep de verantwoordelijken ter verantwoording, neem hun positie af wegens herhalend falen, zo werkt dat toch in de grote mensenwereld? Leidt op, en stoppen met de neefjes van de burgemeester een positie te geven waar de kwaliteiten niet bewezen zijn.

Aan Martin Martens, steller van dit artikel...
DEZE Chateauroux misbruiken om het uitstellen van de Argenton van 25/06 goed te praten vind ik niet kunnen.
En nog minder de mensen uit het midden en oosten met een schuldgevoel opzadelen dat DEZE rampChateauroux hun fout zou zijn omwille van hun reacties op de toen uigestelde lossing van Argenton.

TOEN was de wind WEST en nu NOORD... Nogal een verschil me dunkt voor een vlot verloop van de vluchten...
Iedereen weet trouwens dat het al heeeeel slecht moet zijn om slechte of rampvluchten te hebben als de wind MEEzit !!

Beide weerstoestanden zijn dus NIET vergelijkbaar...!

Trouwens NA de feiten reageren is niet moeilijk...
Vrijdagavond heb ik een paar vrienden gewezen op de voorspelling van Meteofrance voor zaterdag... 'Chateauroux zou kantje boordje zijn'...
Zie trouwens ook jullie weerkaarten bij de voorstelling van Chateauroux van vrijdag ll.
Maar waar jullie van deze kaarten de omschrijving:
'Weersomstandigheden tijdens de lossing: bewolkt, zwakke wind, zuidwestenwind, goed zicht' aflezen kan ik niet bij... of het moet zijn dat jullie Chateauroux niet weten liggen...
Ik zie nergens zuidwestenwind op deze kaarten - enkel noord en noordwest - PLUS ook niet 'bewolkt' maar wel 'zwaar bewolkt met onweerachtige buien' of 'averses orageuses' volgens Meteofrance..

We zullen eens kijken hoeveel duiven er zullen zijn op de volgende nat vluchten ????

Gebruik nu eens allemaal jullie verstand en korf geen duiven meer in NAT dit jaar ( wat zal je nog moeten inkorven )
En laat de duiven maar rusten en uitruien en steek het geld in de verzorging van de duiven dat je uitspaarde

DUS DOEN EN ZIEN

GEACHTE HEER TONY L -

Hebben Allen nota genomen omtrent UW repliek op wat mij betreft de typische zeer adequate en zeer goed gemotiveerde REPORTAGES van Dhr Martin Martens !?

In ons democratische Monarchie bent u vrij om uw mening te geven ...gelukkig maar ...
MAAR ALS IK ZO HET GROS VAN ALLE INGEZONDEN REACTIES ANALISEER ...ONTLOOPT U DE KERN VAN DE ZAAK ...
NAMELIJK DE ONDER LIGGENDE BOODSCHAP VAN ALLE INZENDINGEN ...

ENOUGH IS ENOUGH
WE ZIJN HET KOTSBEU
NU OF NOOIT

NOG EEN GOUDEN TIP VOOR DE DUIVENLIEFHEBBERS DIE HUN WOORDEN OP DIT FORUM IN DADEN WILLEN OMZETTEN !!!???

CONTACTEER ADVOCATEN KANTOOR JEF VERMASSEN EN VRAAG MEESTER JO MUYLLE JULLIE ZAAK TE BEHARTIGEN ...

SUCCES !!!

We zijn nog es in het nieuws geweest:

Hip hip hoera

http://nieuws.vtm.be/binnenland/153566-ruim-20000-duiven-vermist-noodweer

Stop nu eens met jullie gezaag over de druk om te lossen.
Ook stoppen met te zagen om de nationals met jonge duiven
af te schaffen, niemand verplicht u om daarop deel te nemen.
Elke maar dan ook elke vlucht dient op een professionele wijze
te worden gelost, dit dient te gebeuren door mensen met verstand,
die zijn er dus heel duidelijk niet. Los dit op ipv over commerciele
belangen te praten en onbekwaamheid te verdoezelen !!!

Ik hoor daar juist op de radio dat het lossen het gevolg is personen dewelke druk uitoefenen

ik meen te weten dat dit een foutieve benadering is van het zich voorgedane problemen

lossingen dienen te geschieden op basis van weersgegevens

ronny van reet heeft 200 % gelijk : Lossen is weten en meten en wie niet wenst mee te spelen blijve thuis

maar het weer in de breedste zin van het woord is de enige meter tot lossen.

RONNY
NIEMAND VERPLICHT IEMAND OM MEE TE DOEN MAAR WE VERLANGEN WEL DAT ZE ONZE DUIVEN MET EEN BEETJE RESPECT BEHANDELEN MORGEN MOOIE WEER OVER HANS DE LIJN
MAAR JA DAT ZOU WAT GELD GEKOST HEBBEN E
EN DE SCHAUFFEURS EN DE CAMIONS MOETEN MORGEN ANDER WERK DOEN E

Gelijk heb je black with

Geld, geld, geld

Wanneer gaat het is stoppen, wanneer gaat het belang van Melker en duif primeren op het geldgewin...

Wanneer gaat kbdb officiële mededeling doen

Waar is het fout gelopen, wie de schuldige, wanneer sluiting wedstrijd...

Als ik me niet vergis organiseert KBdb donderdag opnieuw zelf argenton?

Mvg, kevin

'Onder druk van grote liefhebbers duiven lossen'... Is dat de uitleg van de KBDB of van PIPA? Als je daar als HET overkoepelend orgaan van de duivensport niet kan boven staan dan stoppen we er beter allemaal dadelijk mee...
Tony L heeft vind ik trouwens overschot van gelijk maar is nog vergeten te vermelden dat er bij de vorige 'discutabele' lossingen geen sprake was van regen terwijl het nu in en rond Chateauroux duidelijk 36 uur onafgebroken zou gaan regenen. Ik stel voor dat degenen die denken dat duiven daar tegen kunnen eens in een zwembad springen met hun kleren aan...
Betrokken, regen, motregen, onweer(sdreiging) met N-wind dan gaan we onze duiven zelfs niet op 10 km lossen...
Dus 30.000 duiven in door omstandigheden lossen onder druk van bepaalde liefhebbers? Ik kan mijn ogen en oren niet geloven. WALGELIJK.

Als je als lossingsverantwoordelijke zwicht onder druk van buitenaf ben je echt met de verkeerde job bezig. Hou dan de eer aan jezelf en stop er gewoon mee. Maar ik denk dat er veel minder onder druk gezwicht is dan dat er ooit al gemanipuleerde lossingen zijn geweest. Er zijn genoeg voorbeelden hiervan te vinden op het PIPA Forum. Niemand kan dit tegenspreken. Lossingen uitstellen, als enige vlucht op de ganse vluchtlijn. De schuld, of minstens een schuldgevoel, van deze rampvlucht dan nog in de eenvoudige werkschoenen van duivenmelkers leggen, die zulke wantoestanden aanklagen, is er ver over. Het is een kaakslag in het gezicht van de honderden vrijwilligers, meestal ook duivenmelkers, waaraan wij het beoefenen van onze sport te danken hebben. Duivenmelkers zijn nog nooit gehoord, hoe zouden ze dan wel enige druk kunnen uitoefenen. Vorig jaar is er ook niets gedaan met Tours en Guéret. Geen verontschuldigingen, geen uitleg, honderden duivenmelkers werd hun stofjas uitgedaan en in hun hemd gezet. En als men zich onder druk gezet voelt door berichten op internet, dan had men maar beter in dat geval de buitenradar geraadpleegd op het internet. Men kan een heel eind komen met een leugen, maar er niet mee terugkeren. Dat is nu wel duidelijk het geval met onze duiven.

goede avond liefhebbers,

kleine fond gisteren een ramp , vandaag Noyon weer slecht
ze leren niet uit hun fouten . ik heb op de provinciale
vergadering Antwerpen nog aangekaart over de slechte lossingen , de zaal zat toen vol met elk 2 bestuursleden van elk lokaal .Toen stelde ik de vraag als de nederlanders
lossen en de duiven trekken slecht weg , kunnen wij dan niet wachten ??? Je ziet al aan het lossingsuur dat er iets niet klopte Nederlanders 8.35 u los . Ik heb de indruk dat
deze mensen die de duiven lossen zelf nooit duiven gehad hebben gehad , anders ga je er wat beter mee om spijtig dat ik dit moet zeggen maar het is zo .En zo zullen er wel meer over denken .Hoe kan de bond nog verwachten dat er jonge liefhebbers bij komen , hoeveel jonge moeten die nog gaan kweken voor nog wat jaarlingen voor het volgende jaar over te houden .

Had de kbdb het zogenoemde glazen huis geweest waar onze voorzitter zo prat op gaat dan hadden ze gisteravond of ten laatste deze voormiddag al een communicatie naar de liefhebbers gedaan.

Maar bon, dat ze in Halle niet capabel zijn hebben ze nu onderhand bewezen. Dat had ik trouwens al vanaf dag 1 geschreven maar toen mocht ik dat niet zeggen want ze moesten een kans krijgen.

@Martin,

Dat je in uw artikel durft neer te pennen dat dit onder druk van reacties van liefhebbers zou kunnen zijn is een stront opmerking.
Het zal eerder onder druk van de commercie/veilinghuizen zijn want die willen nationale winnaars en asduiven.
En als de lossingsverantwoordelijke niet kan omgaan met druk mag hij beschikken, maar ze zien toch zo graag de eurokes he want op het einde van de rit komt het daar allemaal op neer.

By the way, als je objectief wil zijn wees dat dan in alles en niet alleen in wat jullie goed uitkomt.

Pp

het erge van de zaak is dat wij, (wij = die nog duiven hebben) volgende donderdag opnieuw naar het lokaal stappen voor de volgende GROTE afspraak. Wat we zouden moeten doen als protest is gewoon geen duiven inkorven op de resterende nationaals van het jaar zodat de inrichters en vervoerders er een financiele kater aan overhouden. misschien kunnen we zo het respect dat we verdienen in naam van onze duiven afdwingen.

als enkele grote hokken een dergeleijke actie steunen zal de Heer van Bockstaele en zijn club van onbekwamen inzien dat er iets moet veranderen.

wette wa?we betalen gewoon geen lidgeld meer volgend jaar en as we da allemaal doen dan mogen we ook nog meespelen zulle en dan profiteren die uilskuikens nie meer van os geld!!!doen he!!!!!!!!!!!!

groot gelijk Ronny, ge moet nie meedoen as ge nie wilt! Jammer dat er geen bekwame mensen zijn om alles in goede banen te leiden!!!

Niemand maar ook niemand toont hier maar enige vorm van waardering of respect voor de inzet van de vrijwilligers in de lokalen.. Sinds donderdagavond zijn we weer al in de weer voor jullie allemaal.
. En maandag zullen we er weer staan.
Dus collega's vrijwilligers doe ik het maar. Inkorvers, inschrijvers, aanmeldingsverantwoordelijken, uitslagmakers, constateurs zetters, mandenkuisers, kantineverantwoordelijken...
Dank voor jullie inzet. Zonder jullie geen duivensport ... Jammer dat dit vergeten wordt door liefhebbers.

Beste.liefhebbers is het jully nog niet duidelijk opgevallen dat duivensport geleidt word door de maffia! Sinds de wetten schappen bingoal en nog andere waar de KBDB zo tegen was en in een keer akkoord gingen haha natuurlijk 3 percent en dan nog wat zwijg geld!DAAROM STAAT ER DRUK OP DE DUIVEN EN NIET OP DE MELKERS MAAR OP DE MENSEN EN ANDERE BENDES DIE KASSA KASSA ZIEN WELKE DUIF WINT.Als men duivenspel nog wil reden dan moeten we 2 bonden oprichten 1 voor de oplichters en 1 voor de ouderwetse duivenmelkers met plezier in hun hobby.DIT IS KLARE TAAL KBDB EN JULY MOESTEN JE SCHAMEN HET NU NOG OP DE DUIVENMELKER STEUKEN OMDAT JULLY GELDWOLVEN DE DUIVEN ER UIT GEKEGELD HEB VOOR DAT JE LEKKER IN HET GELD ZWEMT.IK ROEP OP DUIVENLIEFHEBBERS OM SAMEN TE WERKEN EN EEN NIEUWE BOND OPRICHTEN WANT DE KONING TREK ZICH ER NIETS MEER VAN AAN VAN DE KONINKLIJKE DUIVENBOND.Liefhebbers dit kan zo niet meer verder.!troost aan de melkers en mezelf dat we onze duiven zo goed als alle kwijt zijn .BEDANK KBDB .

HET IS JAMMER DAT ZE HET VERKEERD NAAR BUITEN BRENGEN IN HET NIEUWS
DUIVEN ZIJN IN ONWEER TERCHT GEKOMEN NEE NEE
ZE HEBBEN ZE IN SLECHT WEER GELOST IEDEREEN KON AL VAN WOENSDAG ZIEN DAT HET NIET OK WAS OP GANS DE LIJN
ZE ZIJN AL WEER BEZIG DE POSTJES VAN BEPAADE MENSEN TE BESCHERMEN EEN SCHANDE IS HET
HIER JUIST NOG 1 THUIS GEKOMEN 17/28 GRTS

voelen er zich geroepen om een nieuwe federatie op te richten.
Het kan maar beteren.
Minder nationaals en enkel vanaf 650 km 1 om de 14 dagen
Meer provinciale vluchten.
Meer snelheid
Goedkoper transport
alles de zaterdag los
geen gokspelen op onze duiven
meer controle op doping in Belgie gecontroleerd
Leerduiven toegelaten bij vluchten tot 200km
Aparte ringen voor jonge duiven na april....
.........vul maar aan

men zegge het voort

Beste duivenkielke,

overschot van gelyk,als je ziet hoeveel uren die de mensen in de lokalen doorbrengen voor ons onze hobby te kunnen laten

beleven ,nooit gezien .verdient meer dan een pluim.Maar je u had niet goed gelezen want ik had in myn eerste revieuw daar al naar verwezen ,een hele fyne week gewenst iedereen

de helpers van in de lokalen hebben met heel deze affaire niets te maken. Als de inzet van de heren en dames in Halle zo groot was als die van de doorsnee helper in het lokaal dan zou er veel mogelijk zijn. en zouden we een veel mooiere duivensport kennen.

maar het is nog maar maandag en de discussies zijn al veel gematigder.. iedereen telt kopjes en likt zijn wonden. en straks drinken we een glas, we doen een plas en alles blijft zoals het was en donderdag staan we terug met deoverschot aan duiven in het lokaal om weer in te korven.

en de boer hij ploegde voort... en dat doen ze in Halle ook. maar zeggen en schrijven dat nog niet 1/3 van de duiven thuis gesukkeld zijn.

Dat de helpers in de lokalen hier niets kunnen aan veranderen is voor de volle honder percent juist !
we mogen echter van geluk spreken dat deze mensen dit nog willen doen ! ik spreek uit ervaring !
MAAR als nu ieder van ons eens SOLIDAIR moest zijn ?
wat bijna niet bestaat in onze o zo mooie hobby dan zouden we
die heren van de KBDB eens uit hun kooi kunnen doen komen .
Is het nu echt zo moeilijk om de verantwoordelijke van dit drama eens bij naam te noemen ?????
dat zou pas transparant zijn, meneer de voorzitter !!!!!
In een normaal bestuur zou dit zelfs niet nodig zijn en hield deze persoon de eer aan zichzelf,
en zat er maar één ding op voor die ......................... ( hier bestaat voor mij geen naam voor )
ik hoop alleen dat hem ooit eens hetzelfde te wachten staat !
S T A P H E T A F !!!! P R O F I T E U R ! ! van de eerlijke duivenliefhebber !

EN Mhr DE VOORZITTER
Het word nu hoogtijd dat er een bekwame PLOEG komt om onze dieren te beschermen !
Dan zou je uw beloftes van een (nieuwe wind door uw bestuur) tenminste waarmaken
maar ja uw plaatsje is binnen hé , voor mij persoonlijk ben je mee verantwoordelijk voor dit drama !
en zou je ook beter aftreden !

sportieve groeten van een hééééél misnoegde liefhebber
die dit jaar ZEKER geen enkele duif nog inkoft
Ik hoop op vééél steun van iedere liefhebber
grt patje

Kijk mensen , hier of elders op een forum elkaar wat blij maken met de ene al straffere reactie als de andere is leuk om lezen maar brengt ons geen stap verder . Het verleden heeft genoeg bewezen wat voor Kwatsers onze sport besturen . Een daadwerkelijke reactie is het enige wat ons nog rest . Laat ons om te beginnen volgend weekend geen enkele duif op geen enkele wedstrijd inkorven als protest ,we boycotten alles of hoe je het noemen wilt tot De Beunhazen in Halle :
1ste : schuld bekennen ( een van de belangrijkste elementen in rechtspraak )
2de : Een daadwerkelijk plan naar voor schuiven om zulke debacles een halt toe te roepen
3de : of misschien nog de eer aan zichzelf houden en vertrekken .
We kunnen dan ook meteen VTM verwittigen om op deze manier in't nieuws te komen i.p.v de wansmakelijke en verbloemde berichtgeving over Chateauroux . Laat ons een aan't zelfde zeel trekken , vergeet even kampioenschappen , geld , en wat nog .
Wie neemt de handschoen op , we kunnen meteen een lijst opstellen en door ieder laten onderschrijven .
Ik zet mij als eerste erop : Cuypers Jan Testelt ( tot in de kleinste vezel van mijn lichaam duivenmelker )

Meneer Martens, blijkbaar was het niet voldoende dat u hier u frustraties kon neerpennen, zelfs
op een nationale zender heb jij dit nog een keer gedaan.
Geen enkele duivenliefhebber heeft invloed op een lossing, de verantwoordelijke beslissen dit,
onze duiven worden los gelaten aan paaltjes voor een vijver, misschien al vergeten? Of hadden
bepaalde liefhebbers dat ook beslist?
Wees blij dat het duivenseizoen bijna voorbij is, want dit is u seizoen niet, dat voor u komt eraan.
Hopelijk zit de wind dan voor u goed !!!
Jij bent echt de schande voorbij, zulke dingen zeggen terwijl elke duivenliefhebber zo in de put zit.

hallo, Beste duivenliefhebbers

Wat er ook is gebeurd , je kunt de klok niet terugdraaien!!!
blijven over zeuren het help niet, de duifjes die terug komen dat is het ergste!!!!
die hebben iets meegemaakt !!!!! ik had er 3 mee gisteren 1 thuis gekomen volledig afgevogen
deze duifje had 7 vluchten gedaan en had 6/7 ik ben een kleine melker ja ja mijn groepje duiven bestaat uit
8 duivers en 9 duivinnen !!!!!! elk jaar probeer ik mee te doen ,en soms lukt da zeer goed toch zeker als je weet in
welk lokaal ik speel HOUTVENSE FONDCLUB !!!!!!! straffe mannen ginder!!!!! en met mijn paar duifjes kom ik daar tussen
en toch geef ik mij niet gewonnen ik zal meedoen maar met een paar duifjes vb. Donderdag 3a4 duifjes tegen de mannen
met 50 of 60 en wat de BOND betreft doe ik het volgende, nationale POULBRIEF ALEEN ONKOSTEN BETALEN NIETS MEER,???
nog iets aan de BOND pak het voorbeeld van NEDERLAND 6 VLUCHTEN voor JONGE duiven en niets meer !!!!!
en doe iets aan de lossingen bij vitesse en Hafo vb.Bij ons Soupp-Sur -Loing regio-mechelen 8u los
Soupp-Sur-Loing Heist-Goor 8u10 ligt 5 km uit elkaar
IK ben voorstander van alles samen te lossen !!!!!!!

P.S NOG EEN DIKKE Proficiat Aande verzorgers voor de duiven van Chateuaroux
uit goede bron de duiven werden optimaal verzorgd door de verzorgers ginder mag ook vermeld worden!!!!!!

AAN DE BOND WIL IK HET VOLGENDE MELDEN LEES GOED!!!!!!!

-EEN BEENHOUWER VERKOOPT GEEN BROOD!!!!!!!!

voor mij zijn jullie een BENDE SUKKELAARS en MARC SCHREEL EEN DIKKE KLOOTZAK!!!!!!!!!!

duivenliefhebbers laat de moed niet zakken kop op en vooruit is de weg!!!!!!!! veel succes!!!!!!!!!!
duivensport is een mooie sport!!!!!!!!!!

Chers dirigeants,
Chers amis colombophiles,

Loin d'être une vedette dans le monde de la colombophilie, je veux aujourd'hui exprimer tant mon désarroi que ma colère.

Par le passé, d'autres lâchers avaient déjà été catastrophiques. Qui ne se souvient pas du lâcher de Tours, au bord d'un lac, le 23 août 2014 ?
D'autres dysfonctionnements ont déjà eu lieu - Vol ? ouverture des paniers, la nuit, sur le lieu de lâcher à La Ferté, le 20 avril 2014.

Ce samedi, le lâcher de Châteauroux est SCANDALEUX, HONTEUX, IGNOBLE, CRIMINEL.

Certes, lors de chaque concours, le non-retour des pigeons est un risque. Mais, si dès le départ, la donne est faussée, quelle chance leur laisse-t-on ?

A quoi servent les prévisions météo, les téléphones sophistiqués, internet et tous ces engins modernes si l'homme a perdu son autonomie, son jugement, ses yeux ?

Ce lundi matin, je suis à la fois amer, déçu, dégoûté et révolté.
Révolté et furieux face à un tel manque de bon sens, d'implication et de respect de la part des décideurs.

Ces décideurs sont-ils des colombophiles ?? Je dis "Colombophile" : personne qui élève des pigeons voyageurs.

On dit aussi "élever un enfant". Tout comme à un enfant, le colombophile donne une éducation à ses pigeons, il en prend soin, il veille à leur bien-être, il respecte ses pigeons, il les aime.
Les pigeons du colombophile font partie de sa vie.

Je sais qu'à l'heure actuelle, le monde gravite autour du profit, de l'argent.
Il existe encore, et heureusement, des petites personnes qui agissent par envie, par passion !

Ces petites personnes s'expriment rarement, pensant que, de toute façon, cela ne changera rien ...

Mais, aujourd'hui, J'EN AI MARRE !
MARRE de ceux qui se moquent de nous,
MARRE de ceux qui ne nous respectent pas,
MARRE de ceux qui décident n'importe quoi,
MARRE de ceux qui maltraitent nos pigeons,
MARRE des égoïstes,
MARRE de tous ceux qui tuent le sport colombophile !

Cela ne fera pas revenir mes pigeons (perte dans les 3 catégories) ... Si seulement les hommes pouvaient retrouver de vraies valeurs humaines ...
Une utopie ? Sans doute !
Mais le monde irait beaucoup mieux si chacun oubliait de temps à autre son nombril .............

Robert Decelle

mijn 2 beste oude duivinnen zijn tot nu nog niet weergekeerd. Voor dit jaar komt er geen enkele van mijn duiven nog in de mand. Ik stop ermee voor dit seizoen. Misschien stop ik wel helemaal.

Geen duiven inkorven dit week-end is geen oplossing tenzij je spreekt over de nationals. Alleen op die vluchten wordt er veel geld verdiend door de inrichters (KBDB of anderen).
Voor de andere vluchten (SNH en HF) straf je alleen de lokalen waar de helpers inderdaad gans het jaar door klaarstaan om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.

Wat de vergezellers betreft: zij beslissen zelf niet over het lossen, en zeker niet bij nationale vluchten.
Trouwens wat zouden ze: waar het vroeger echt vergezellers waren zijn het nu uitsluitend transporteurs, waar dan meestal nog een of andere Pool of Bulgaar aan het stuur zit.
Die dit alleen wat hem wordt opgedragen.

Dat Mr Martens met zijn commentaar zwaar door de bocht is gegaan klopt.
Voor de niet duivenmelker die de reportage heeft gezien komt het over alsof de fout niet bij de lossing is gebeurd,maar de duiven onderweg plotseling in onweders zijn terechtgekomen,met het gekende gevolg. En de reden waarom er gelost werd: te absurt om te verwoorden.

Mr Martens zou dan ook beter zijn excuses aanbieden aan alle liefhebbers die dit week-end hebben ingekorfd op Chateauroux.

Van de KBDB zelf hoef je geen reactie te verwachten. Voor hun geldt nu: spreken is zilver maar zwijgen is goud.
Binnen 2 weken zijn ze het toch allemaal vergeten.

De enige manier om hier iets te veranderen zou zijn dat de voorzitters van alle maatschappijen die inkorven voor ZWHF en F eventueel per provincie een aangetekend schrijven sturen naar Halle waarin ze hun eisen kenbaar maken.
Maar probeer dat maar eens te organiseren! Zelfs op een provinciale vergadering durven de meesten zelfs hun mond nog
niet open doen! (kan het weten: spreek van ervaring).

Dus moraal van het verhaal: ze drinken een glas, ze pissen een plas en alles zal blijven zoals het was.

En ondertussen is de gewone molen weer verder beginnen draaien.
De commerce weet je wel. Niuewe reuzenverkoop nu reeds op Pipa. Had van Pipa een ander initiatief verwacht, een sportief, zoal ik gisteren op het forum had voorgesteld. Niet dus, jammer.
Mens moet zijn 'prioriteiten ' kennen zeker ???

Voila het is maandag...Chateauroux zijn we vergeten...
De KBDB boert rustig verder en bij PIPA kondigen ze al de verkoop van het jaar aan.
Niks te klagen dus, alle problemen zijn van de baan.

Platte commercie ten top!

Aan de voorzitter van het Sportcomité van de KBDB

Negatieve kritiek geven is niet mijn ding maar vandaag heb ik beslist dit wel te doen.
Een tip als herinnering:doe minstens eens de moeite om mijn programma,opgemaakt bij de laatste verkiezingen(had tweede meeste stemmen in gans Belgïe remember)te herlezen.
De uitvoering ervan had reeds vele narigheid kunnen vermijden inzonderheid met de reeds vele misgelopen lossingen.
De lossing van zaterdag in Chateuaroux getuigd echter van onbekwaamheid,onverantwoordelijkheid en een totaal gebrek aan respect voor de duif,de duivenliefhebber en de duivensport in het bijzonder.

Paul Santens.

inderdaad Peter,ongelooflijk welke lafaards er aan de top staan,geen enkele reactie,zelfs GEEN EXCUSES in welke organisatie of bedrijf kan dit???heb 2 jonge gasten die van plan zijn om te herbeginnen maar na dit weekend???

Ja,enkel commerce telt nog,maar 1 zaak vergeet men zonder liefhebbers !!!geen commerce!

Clement,

je hebt gelijk , geen duiven inkorven is geen oplossing. Zoals ik vorige week heb voorgesteld een raad van 9 personen (1 van elke provincie).
1.Dan heb je ook al een overzicht hoe het weer is in verschillende provincies op de plaatsen waar deze mensen wonen.
2.Geef elke vervoerder een tablet mee (en leer hem hier mee werken) en laat hem de weerbeelden van daar doorsturen naar de lossingsverantwoordelijken (9 personen) , hou een videoconferentie en stem voor de lossingen.

Ook hier weer was het gisteren koekenbak Soissons (195-200km) (prijzen lokaal niet af 2 uur hadden de liefhebbers gekeken)en dan maar binnengekomen met de klok, maar bijna geen duiven thuis. Dan blijkt dat er te weinig duiven geconstateerd zijn om de vlucht te sluiten en dit dan op 2 uur.
Momignies(105-120km) verloopt "redelijk" normaal al is 30min. toch wat lang voor snelheidsspecialisten. Voor de snelheid beslist hier in vlaams Brabant 1 persoon , voor mij is dit onbegrijpelijk.
Chateauroux daar en tegen is voor ons een grote ontgoocheling (3 thuis van 12) en dit terwijl onze jonge duiven op Montargis (360km) zaterdag iedereen naar huis vliegen. Ik had dan ook een goed gevoel als we zaterdag begonnen kijken op Chateauroux, maar dat was heel wat anders.

heb alles eens mooi doorgenomen en kan iedereen heel goed bijtreden. zelf ben ik in dit geval een gelukkig mens dat ik aan zulke vluchten niet deelneem. Nu ligt de bal in het kamp van de liefhebbers zelf. Toon nu je ongenoegen en laat je duifjes thuis voor de komende nationale ramp. Uit ervaring weet ik dat al de commentaar die tot nu toe geleverd is tot niets zal leiden en er weer zal ingekorfd worden tot groot jolijt van ........ . Ja een duivenmelker is een rare beeste.

nadat de meeste reacties heb gelezen ben ik bezorgd om de duivensport in het algemeen ,
we kunnen niet zeggen dat dit een goed seizoen is verre van, maar ook langzaam boeren wij achteruit, willen de meeste niet meer investeren( teveel kosten, commerce ) en blijven de kleine liefhebber in de kou staan.
ivm met zaterdag zulke dingen kunnen gewoon niet, dus bestuur neem uw verantwoordelijkheid op, doe er iets aan, want die blijft niet zonder gevolgen :- mindere liefhebbers eind dit jaar
- geen respect voor de kleine liefhebbers en ook ja ergste is geen verantwoordelijkheid.

en doe iets aan jullie programma zodat iedereen gelijke kansen krijgen

Van mijn part mag het lidgeld verdubbeld worden als daar een perfecte organisatie, verzorging tegen over staat.
Ik beweer niet dat dit gemakkelijk is, maar zo moeilijk kan het nu ook niet zijn.
Een leidraad: alles in het belang van de duiven.
Tot op heden is het voorzitterschap voor de meeste kandidaten en hun aanhang gelijkgesteld geweest aan macht om bepaalde gunsten te verkrijgen. Verkeerd uitgangspunt. Is wel een beetje de mentaliteit van velen: vergelijk het met de politiek: ik stem voor die, want die is burgemeester of volksvertegenwoordiger en die kan voor "mij" iets doen.
Zijn er echte leiders onder ons?

Na alle reacties hier te lezen, samengevat:

KBDB, EEN REACTIE, WIE IS DE SCHULDIGE, ONTSLAG IS ONAFWENDBAAR

En hoe worden de liefhebbers gecompenseerd?

Alle onkosten terugbetalen van de ingekorfde duiven is het minste wat men kan doen

Aan alle liefhebbers: de moed niet laten zakken. Na deze zakkenvullers zal er hopelijk bekwame bewindsploeg komen.

Onze sport is te mooi om op te geven!!!

Mvg, kevin

Hopelijk is dit nu voor iedereen duidelijk na de zoveelste onverantwoorde lossing ... in de toekomst nationale vluchten met jonge duiven terug om de 14 dagen ... dan kan men zonder probleem uitstellen tot maandag om te lossen (want dat zal in het achterhoofd van die lossingsverantwoordelijke meegespeeld hebben) ... maar het kan niet meer verder op deze manier. Er zal in de toekomst best een comité van bekwame (actieve duivenliefhebbers uit diverse regio's) over een nationale lossing beslissen met openbare berichtgeving ... los van de inrichter!
In deze tijden van internet moet men al zeer onbekwaam zijn om zulke beslissingen te nemen.
Sportieve groeten
Martin Dhooge

het word hoog tijd dat er serieuze knopen worden door gehakt aangaande de duivensport :

vooreerst moet er een serieuze onafhankelijke lossingscommissie komen voor het lossen van eender welke vlucht zowel regionaal ,provinciaal als nationaal ,want zoals het nu gaat kan het niet verder , zelfs met een weerdeskundige van het kmi of iets dergelijks die het weerbeeld kan schetsen voor men een beslissing neemt
verder moeten er ook naar de vergezellers degelijke regels en wetten gesteld worden om nog een vergunning te verkrijgen , als je ziet met welk vervoer er in deze tijden nog met de duiven gereden word
het is precies alsof men denkt van ik rijd nog tot men camion uiteenvalt en dan stop ik er mee
als je ziet dat we voor een kleine hafo vlucht 1€ per duif betalen en er op een oplegger zo een 200 korven gaan dan is dat toch wel een 5000 euro per week , dat kan geen enkele transporteur verdienen met een gewoon transportje van goederen
dan mogen we toch wel eisen dat onze duiven optimaal verzorgt worden tijdens het transport (voldoende drinken voor het vertrek )
verder moet men terug naar 1 nationale vlucht per 14 dagen zo is de lossingsdruk opeens een stuk minder want nu moeten ze buiten ( volgende week is er weer een vlucht )

en dan nog even een reactie op iets wat hier eerder werd gezegt , het is idd zo dat men niet hoeft mee te doen op die nationale vluchten maar als je mee doet mag je er toch wel op rekenen dat men je duiven optimaal verzorgt en lost

klopt helemaal swakke! en dan de kleine halve fond vluchten van rond de 300km met 1 nacht korf en dan zijn we er. als overgangsvlucht zou dit een verbetering zijn. de stap voor jonge duiven van Soissons (191km) naar montargis (376 km) en met 2 nachten korf is te groot als de jong duiven nog niet goed ingevlogen zijn. Door het hete weer van de afgelopen weken hebben velen zich ingehouden en daardoor geven ze nu duiven van Soissons rechtstreeks mee naar de nationaals. het spreekt voor zich dat deze jongen het moeilijk hebben. Misschien niet bij ZW wind is maar dat is niet te voorspellen.

Martin hou in het vervolg U onzinnige commentaar voor u zelf en niet de tv
of ben je jarnac vierzon enz al vergeten om te zwijgen van ovv

Ceyko,
Zet mij maar op uwe lijst als tweede. Korf niks meer in op de nationaals en volgend jaar waarschijnlijk ook niet want mijn duiven zijn nog onderweg. Heb nog steeds geen pluim thuis.
Oscartoby,
Zet mij ook maar op Uwe lijst voor de nieuwe duivenbond!! Wil als eerste aansluiten.

Hallo, DUIVENLIEFHEBBERS

Wat ik allemaal lees op dit forum, iedereen zal wel deels gelijk hebben, een ding staat bij mij vast DE DUIFJES, wat daarmee???????
meneer martin heeft ook gelijk, de druk door bepaalde liefhebbers is groot !!!!!! maar die liefhebbers zijn bij mij geen
duivenliefhebbers maar VERKOPERS VAN DUIVEN !!!!!!!! een ding telt bij die mensen en dat is geld, EURO's!!!!!!!!!!!!
en nogmaals bij de BOND ligt het probleem.
gisteren om 7u VTM niews wordt er gezegd wat er gebeurd is zaterdag , EEN GROTE RAMP!!!!!!!!
en heb je iemand van de BOND gehoord NEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!
Een schande is het als ik morgen een fout bega op het werk dan moet ik uitleg geven over die fout en dan wordt er
een oplossing gezocht voor de toekomst, BIJ de BOND blijkbaar niet. Uit goede bron heb ik vernomen dat verschillende keren
is gebeld vanuit CHATEAUROUX naar BELGIE van 8u30 tot 5 min voor de lossing en naar wie; DIRK SCHREEL ,
waar was Dirk? weg naar de ALDI of LIDL wie weet het ???????? volgens mij had dirk last van zijn DARMEN!!!!!!!
stress, hij wist wat hij gedaan had, dus de BOND had moeten tussenbeide komen en de bond had deze vlucht 2 uren na het binnenkomen van de duiven moeten schrappen, dus geld terug aan de liefhebbers geven want eerlijk, deze wedstrijd was geen terechte wedstrijd !!! Versta me niet verkeerd, alle respect voor de duifjes die zaterdag thuis gekomen zijn die hebben iets meegemaakt!

Is het geen tijd dat we een COMMISSIE maken met mensen met duiven verstand!!!!!!!
vb:

- Frank de Boosere
-duivenliefhebber op pensioen!! Gaston Van de Wouwer BV.
-Vandeabeele Gaby duivenkenner
-eentje van dierenwelzijn
-eentje van de BOND (met verstand!!!!!)
-een persoon van de vergezellers elks 1
die mensen beslissen of er gelost wordt hoe de wind ook staat!!!!!!!
+ computers aan schaffen voor de BOND die bestaan He!!!!! al heel lang voor de mensen van de Bond die dat nog niet wisten ZE BESTAAN !!!!!!!!!!!
+ Geen nat.vluchten meer voor de JONGE DUIVEN VB.Provinciaals
+BOVEN DE 30 GRADEN GEEN VLUCHTEN MEER!!!!!!!!
+ELK JAAR VERKIEZINGEN!!!!!!!
+PIPA inschakkelen voor het organiseren van Nat.Vluchten voor JAARLINGEN en OUDE DUIVEN
+terug dubbelen van jaarse en oude duiven

ziezo zo zie ik voor 2016 en verder!!!!!!!

PS. WE MOGEN DEZE MOOIE SPORT NIET LATEN kapotmaken DOOR ONKUNDIGE LEDEN VAN DE KBDB die alleen maar uit zijn op GELD van de LIEFHEBBERS!!!!!! of wel ???????

TOT DE VOLGENDE KEER,

Van der Eycken Jos duivenliefhebber ,

LANG LEVE DE DUIVENSPORT anno,2016..........2030 ik ga ervoor wie doet mee !!!!!!!!

Clement , Erik , .. en nog velen
Jullie houding en bedoelingen zijn goed doch als je weeral een potteke zalf gaat bovenhalen , nog ne keer herhalen wat er al tot in't oneindige gezegd of gevraagd is en niet de boel plat legt bereikt ge niks . Ik heb in mijn oproep nergens vermeld dat het bv de schuld is van de vervoerders is of dat de mensen die in de lokalen werken de dupe moeten zijn maar het gaat niet anders met zulk een log onbekwaam KBDB apparaat . Enkel zo , zullen ze opgeschrikt wakker worden en iets gaan doen . Ook het commercieel spinneweb waar we allen door gevangen zijn zal zich roeren want geen duivenspel is geen verkoop , geen ranking van 3 prijzen op 3 vluchten enzv .. . ( Waar blijft trouwens de de 2 op 2 ranking ... oei den uitslag is nog nie gedaan ) Geen verkoop van de eeuw meer enzv ( Foei Pipa gezien het tijdstip en de omstandigheden ) . Ik heb in mijn oproep gewoon gevraagd van kom op zet uwe naam eronder .... Nog gene enkele zo te zien . Hoe zou dit komen ? Ik kan het in't Duits erop zetten of in 't Chinees misschien ( moet ik wel even een vertaaltool inschakelen Very Happy ) . Arm Belgenland , arme duivensport
Grt

Het is spijtig dat dergelijke zaken voorvallen. De plaats waar de duiven gelost werden zal het volgens mij toegestaan hebben om het sein op groen te zetten. Het tijdstip van de lossing is gewoon brute pech, had men een half uur langer gewacht dan waren de duiven vermoedelijk niet gelost. De gebroken wolken, het hel blauw langs de ene kant en donkerder langs de andere kant, is eigenlijk onweer op grote hoogte. Voor de liefhebbers die een ganse ploeg duiven mee hadden moet dit verschrikkelijk zijn, meer dan de helft kwijt en wat nog naar huis komt zal een vraagtegen zijn voor volgend jaar. Ik begrijp de reacties en weet hoe het is om een volledige ploeg kwijt te raken maar ik kan niet geloven dat de lossingsverantwoordelijken willens, wetens onze duiven het slechte weer ingejaagd hebben.

En wat het commentaar van Hollywood BB betreft
"CONTACTEER ADVOCATEN KANTOOR JEF VERMASSEN EN VRAAG MEESTER JO MUYLLE JULLIE ZAAK TE BEHARTIGEN ..."

Ja B, jij weet natuurlijk wel hoe is met advocaten.......

@The_Shadow ik ben het volledig met je eens.

Jos gelijk heb je een bekwaam lossingcommissie met bekwame DUIVENLIEFHEBBERS en geen slippedragers van inrichters zoals ovv bv kbdb enz en ook niet van pipa gezien hun commerciele belangen
Jos als ge in de buurt komt drinken we er ene op de miserie van de duivensport
groeten jan

Meneer Ceyko,

Hier is mijn naam Van der Eycken Jos

ik weet weet uit goede bron dat de lossingsveratwoordelijke niet BERIJKBAAR Waren tussen 8u30 en 8u55 5min voor de lossing dus nog eens om 8u werd er beslist om 9u te lossen , ze moesten zaterdag los zijn volgens KBDB dirk schreel
zondag slecht en volgens schreel maandag slecht,,????????
ze hadden vandaag kunnen lossen of niet het wordt tijd voor een nieuwe BOND want de ouwe is versleten!!!!!!!!

BESCHAAMD OM DUIVENMELKER TE ZIJN en uitgemaakt te worden voor dierenbeul !!!
Hoog tijd dat "dierenwelzijn" er bij betrokken wordt.
Ik zal hier wel de wind van voor krijgen maar wat hebben we aan dit ? Maanden werk, geld, opoffering foetsie en wat nog belangrijker is ..... veeeeel dierenleed !!!
We (want vergeet niet die pipo's in Halle hebben we wel zelf verkozen) hebben nu al voldoende bewijzen geleverd dat we het zelf niet aankunnen of willen 'goed doen' ......
Hoog tijd dus dat we tegen onszelf beschermd worden !!!!

Guy Journée en zijn schaduw.

Jullie hebben zeker geen duiven mee gehad op Châteauroux ofwel zijn helemaal geen halve fondspelers. Ik heb het niet specifiek over deze lossing maar meer bepaald over behoorlijk en openbaar bestuur in haar totaliteit. Transparantie, communicatie, informatisering, inspraak het zijn allemaal loze woorden gebleken, herinner u de klucht van zone-indelingen. Evenwel en helaas, sinds 2012-2013 heeft men reeds tijd gehad om een lossingscommissie op te richten. Als men na drie jaar nog steeds alleen de verantwoordelijkheid wilt nemen, moet men de gevolgen ook ervan durven dragen. Wat mij ten zeerste aan dit artikel stoort is dat de auteur deze massacre ook nog afschuift op de duivenmelkers die druk zouden zetten, het lijkt wel een stroman van de bond en een vazal van de commercie. Dat hebben we echt niet nodig.

Allen een brief sturen naar de heer Dirk Schreel, Zedelgem om zijn ontslag te vragen.

Of blijven bellen naar Zedelgem naar zijn huistelefoon. Kan je makkelijk vinden op Google!

Weg ermee!

In de rand van dit alles.
Er ontbreken op 2 weken nu 11 duiven.
Zijn allen voorzien van een telefoonring.
Tot op heden aantal meldingen: 0 - nougabollen.
Zal waarschijnlijk geen enkele in Belgie zijn binnengelopen?????

Beste Guy ,
ik heb de reportage gelezen ....VERBIJSTEREND !!

Beste Vrienden

Vorig jaar is er een paar keer moord en brand geschreeuwd net zoals nu.
Denk aan de lossing in Tours... Of Gueret of St. Vincent... Voorbeelden genoeg en de meeste konden vermeden worden mits een proffesionele omkadering.

Voor mij zijn onze voorzitter en vriend Schreel nu echt hun krediet wel kwijt. Tijd genoeg gehad om een structuur uit te tekenen en iets op te bouwen lijkt me. Altijd het voordeel van de twijfel gegeven ... Maar het feit dat er nu weer 0,000 communicatie is...

Op eender welk feest je komt probeert Dirk Schreel de aandacht op zich te vestigenen en staat hij het uit te leggen als een volleerd politicus. . Maar telkens er iets gebeurd steekt hij de kop in het zand... Wederom bewezen...

Maar soit, waar ik me persoonlijk nog harder aan erger is het feit dat de grote hokken en commerciële mannen altijd het hardst schreeuwen van allemaal en maar rond bellen en klagen en zagen. 3%, lossingen, reglementen, kampioenschappen,... Noem maar op. Maar in publiek hoor je ze niet. Voor mij zijn het precies deze mensen die verantwoordelijkheid moeten nemen, zoals een Boonen, Cancelara of Armstrong het peleton lamleggen. Maar nee, achter de rug grote woorden geven maar face to face de volleerde diplomaat uithangen. (Net zoals vandaag de telefoon roodgloeiend stond over het interview van MM. Tuurlijk achter de rug want ze moesten maar eens een duif minder verkopen... Of erger hun contract bij Pipa verliezen...)

En mij lijkt het echt hoog tijd dat er iets ondernomen wordt... Of niet?

Sportieve groeten

Ulrich Lemmens

PS

Voor de duidelijkheid, ik denk dat onze KBDB vrienden dit niet opzettelijk hebben gedaan en het ook liever anders hadden gezien, maar het feit dat er 0,000 communicatie is en ze weer allen hun hoofd in het zand steken ergert mij wel echt mateloos.

Hier zijn 4/8 oude thuis
En 4/15 jaarlingen.

Slechts 1 laat jong 2014 thuis...
Dus wat de reportage van Tournelle betreft denk ik dat vooral de heel ervaren duiven (in topkonditie) thuis zijn.

Hier stond heel het jaar in het teken van augustus ... Over en uit...

Beste,

Het strafste was ook dat niemand wist hoe ver het stond nationaal, gesloten, niet gesloten? Ik heb een mail gestuurd naar nationaal met de vraag wat de situatie was en wat de richtlijnen waren voor het sluiten!

Geen reactie!

Kontakt opgenomen met Dhr Rans provincie Vl-Brabant en Alex zei dat het moeilijk in te schatten was, iedereen meld niet meer, liefhebbers zijn gestopt met pakken enz..... Maar hij dacht ook wel dat het nationaal zou gedaan zijn, zeker tegen de zondagavond.

Briconweb aanmeldingen geopend jonge duiven 10.780 jonge ingeschreven per 4 zijn 2695 prijzen, deze waren gesloten zondag om 14u30. OOk op aangeven van Alex dat Herent de klokken zou opendoen zoindagavond en de opgevraagde informatie en het feit dat we oop dat moment nog 2 jonge plaatselijk moesten hebben doorgegeven om de klokken binnen te brengen om 19u.

Blijkbaar zijn er dan toch nog geruchten dat het nationaal niet zou gedaan zijn? Een aantal liefhebbers zijn dan niet blij de rest zegt foert met die handel. Maar het ergste is dan dat je als lokale medewerker de kop van jut bent terwijl er NATIONAAL geen enkel signaal/advies/richtlijnen komen......

Is dat nog normaal?

Waar zit dat glazenhuis van de KBDB, dictatuur van hoogste graad, maar tja het zijn die van Scherpenheuvel die weer aan het zagen zijn.....

Greetz,
Geert B

Stefaan ik ken je persoonliik tamelijk goed!
Goede raad : actie want de mensen zijn dit KOTSBEU man en iedereen ziet dit geklungel dus veronderstel ik ook gij??????
Doe iets man en toon dat de mensen die je gekozen hebben hun vertrouwen niet............helemaal.....
Tony

GEACHTE HEER PILLET -

WIJ HEBBEN NIET HET GENOEGEN GEHAD ELKAAR PERSOONLIJK TE ONTMOETEN ,MAAR HEB ALS OBJECTIEVE BUITENSTAANDER , UW COMMENTAAR OP DIT FORUM GELEZEN !

INDIEN IK MIJ NIET VERGIS WAS U VROEGER TOCH FORUM-MODERATOR OP PIPA !?

VOELT U ALS EEN MAN DIE DE PEN GOED BEHEERST HET NIET ALS U MORELE PLICHT , TOT HET BOT TE GAAN ?
VOELT U ALS EEN MAN DIE EEN FORUM GELEID HEEFT HET NIET ALS UW PLICHT TEN MINSTE TE PROBEREN HARMONIE , EENSGEZINDHEID EN POSITIEVE ENERGIE ONDER DE NU AL ZEER EMOTIONELE KWETSBARE DUIVENLIEFHEBBERS TE BEWERKSTELLIGEN !?

VERGIS IK MIJ DAT IK HIER TOCH ENIGE FRUSTRATIE BESPEUR ...?
WAS U OOIT GEEN RADARTJE IN HET SUCCESVOLLE UURWERK DAT PIPA HEET ? HAD U OOIT DE FUNCTIE NIET ALS KEURMEESTER ... WAS U OOIT NIET VERANTWOORDELLUJK VOOR DE AANMELDINGEN ?
??? WOORDEN ALS PLATTE COMERCIE ...VOOR EEN KMO ZOALS PIPA WAAR WE ALLEN ALLEEN MAAR EEN BUIGING KUNNEN MAKEN !!! PERSOONLIJK .VIND IK SOMMIGE VAN UW UITSPRAKEN ONGEPAST EN BENADEREN HET PREDICAAT ...SMAAD !?

.TOCH OP ZIJN MINST VERASSEND TE NOEMEN ,ZEKER ALS U ER OOIT OOK AAN DE PLATTE KASSA GEPASSEERD BENT !?

MIJNHEER PILLET IK DENK DAT EEN MAN MET UW KWALITEITEN EEN ZEER POSITIEVE BIJDRAGE KAN LEVEREN AAN DEZE CHATEROUX NACHTMERRIE , EN DE DUIVENLIEFHEBBERS EEN HART ONDER DE RIEM STEKEN !

BUT PLEASE DO NOT SHOOT THE MESSANGER !

WAAROM NU OP UW EX-COLEGAS SCHIETEN ...?

IK BEN

Ulrich U slaat de nagel op de kop
Ben MM zijn commentaar na jarnac ook nog niet vergeten
Maar ja uit wie zijn hand men eet zijn taal men spreekt
BV OVV KBDB kunnen nog iets van CFW leren kijken niet naar wind is het bekwaam los al is het 6 h of 6 h 20
boycot nationale dagen en nodig de halle...... op geen enkel feest uit
Word tijd dat echt bekwame mensen aan het roer komen

Wat gebeurd is had idd niet mogen gebeuren, heel erg voor onze geliefde duivensport. Ikzelf ben bij de gelukkigen en heb er 4/5 thuis. Mis wel nog één van mn beste jongen . Wat ik me wel afvraag, moesten er morgen bondsverkiezingen zijn, wie zich (nog) kandidaat zou willen stellen als puntje bij paaltje komt?? En hopelijk gooit men dan ook het kind met het badwater niet weg, zoals het dopingbeleid waar men toch een stap vooruit heeft gezet,allee,naar mn bescheiden mening toch.

Heb telefoon gekregen van UNION ANTWERPEN,: de prijskamp met de jonge duiven is NIET gedaan op maandagavond, op dinsdagmiddag te 1200 uur zal de wedstrijd gesloten worden, duiven genoeg of niet.
Ikzelf nu 4/4 oude, 3/4 jaarse en 1/4 jongen thuis.

Beste Luc Klaps,

Je schreef:
Guy Journée en zijn schaduw.

Jullie hebben zeker geen duiven mee gehad op Châteauroux ofwel zijn helemaal geen halve fondspelers. Ik heb het niet specifiek over deze lossing maar meer bepaald over behoorlijk en openbaar bestuur in haar totaliteit.

Ik had 9 jaarse mee en heb er 6 van thuis. Je was nog niet geboren toen ik reeds duiven had en ik speel de dagfond dus weet ik wat verliezen en rampvluchten zijn. Jaren was ik in een duivenbestuur en heb me er met hart en ziel gratis voor ingezet. Je kan nooit voor iedereen goed doen, er is wel altijd iemand die denkt dat hij het beter kan, vooral aan de toog. Neem het niet persoonlijk, ik heb het hier niet over u, want ik ken je niet.

Mvg

Tis te hopen dat ze nu zaterdag nog kunnen thuiskomen er is nog genoeg eten op het veld.
Ik heb 1 van de 2 oude thuis en 2 jaarse van de 10 thuis dat waren jongen die niet waren opgeleerd vorig jaar .

Ja, er ligt voldoende eten op het veld maar drinken is ook belangrijk. Dergelijke vluchten doen de duiven geen deugd en in de meeste gevallen zijn ze voor de sport verloren. Meestal wordt de topvlieger als hij weken van huis weg is een prijsjesvlieger en als het eens erg lastig wordt blijft hij weg, uitzonderingen daar gelaten. Jonge duiven herstellen doorgaans beter dan de oude/jaarse en zijn niet zo vlug hun zelfvertrouwen kwijt.

Verleden week was het ook al een zware bourges. Wat ik vaststel maar niet begrijp is dat sommige liefhebbers terug jongen meegeven die verleden week 8, 9 u gevlogen hebben en veel meer,jonge duifjes die onmogelijk al kunnen hersteld zijn.

duiven vrouwtje uit nederland ik leef met jullie mee hoop dat er nog velen terug zullen keren. verschrikkenlijk

duiven vrouwtje uit nederland ik leef met jullie mee hoop dat er nog velen terug zullen keren. verschrikkenlijk

OP het video is duidelijk te zien dat het zwaar bewolkt was gewoonweg geen weer om te lossen

http://www.herbots.be/nl/nieuws-lcb/nieuws-algemeen/d/detail/hoog-tijd-voor-een-gewetensonderzoek

Heel knap dat de familie Herbots dit standpunt inneemt. Zij schrijven exact wat ik al een jaar aan het preken ben.
Het werd tijd dat jullie hier allemaal eindelijk eens wakker worden. Wel spijtig dat dit eerst moest gebeuren...
Hopelijk komt er nu ook werkelijk een gewetensonderzoek bij de KBDB en keert het tij.
Stefaan, je weet wat je te doen staat...
Of moeten we werkelijk een alternatieve duivenbond gaan oprichten?

Uiteraard heeft niemand "bewust"dit rampscenario uitgelokt.
Maar ik vind dat men toch nalatig geweest is.Na eerder foutgelopen lossingen
had men beterschap beloofd????

Men had toen structurele verbeteringen kunnen doorvoeren.
Een onafhankelijke deskundige aanstellen zou voor iedereen een flinke verbetering zijn.

Ook voor de KBDB of een andere inrichter van een Nat.vlucht.

Men kan altijd terugvallen op het verslag van de deskundige als het eens verkeerd loopt.
Men heeft dan tenminste overleg gepleegd en een beslissing genomen in eer en geweten.

Als men dan eens brute pech heeft zullen de (meeste)mensen daar wel begrip voor opbrengen.

Nu is er niks om op terug te vallen.We horen alleen maar verhalen links en rechts en het zal woord tegen woord zijn
uiteindelijk wordt het een interne twist binnen de kbdb(verantwoordelijkheden doorschuiven) waar niemand iets aan heeft.

Het verhaal dat er "druk" wordt uitgeoefend is een onjuiste weergave van de feiten.
Het is inderdaad waar dat er mensen zijn die duiven willen gelost zien als de wind die dag goed zit(ondanks ongunstig weer).

Ja.dat klopt en hebben we zelfs al meermaals op het forum meegemaakt.Sommigen zouden zelfs lossen in de regen als de wind die dag gunstig is en de volgende dag ongunstig maar.................................

Dat gegeven aanzien als "druk" uitoefenen is een verkeerde interpretatie.
Zoiets moet je aanzien als "folklore of toogpraat".

Kortom een lossingsverantwoordelijke moet daar boven staan.
Indien een lossingsverantwoordelijke zoiets als "druk" aanvoelt dan zit hij daar niet op zijn plaats.

Gesteund door een deskundige zal hij sterker in zijn schoenen staan.

Beslissingen alleen nemen is nooit een goed idee.
Niet in het bedrijfsleven en niet in de duivensport.

Als meerdere personen betrokken zijn zie je de zaken eens vanuit een andere invalshoek en kan er een betere beslissing genomen worden.

Dat een commercieel veilinghuis voordeel zou hebben dat een vlucht op zaterdag gelost wordt i.p.v bv.maandag is natuurlijk onzin.Denk niet dat zij daarvan wakker liggen er is immers zowiezo de volgende week een nat.winnaar.
Dergelijke uitspraken zijn dan ook onredelijk te noemen.

Dat het "te duur" zou zijn om duiven 2-3 dagen extra te laten staan is ook onjuist.De opbrengsten zijn hoog genoeg
om de duiven goed te verzorgen.
Maar insinueren dat men de duiven "express" lost om meer winsten te maken verwijs ik naar het land van de fabels.

De duivenverzorging wordt echt wel ernstig genomen(gelukkig maar).Inrichters hebben heus geen probleem om enkele dagen extra op de lossingsplaats te staan .Dat zal heus het verschil niet maken(is winstgevend genoeg) en we moeten ook niet gaan overdrijven met het wantrouwen tegenover deze mensen.

Denken dat men op maandag niet wil lossen omdat men ANDERS op de volgende vlucht minder duiven zou hebben??????

Kom,kom....... .mensen hier hetzelfde verhaal.
Een beetje vertrouwen in deze mensen.Als je dergelijke verhaaltjes hoort neem ze a.u.b met een korreltje zout.

We weten dat de duiven kuddedieren zijn maar ........de mens moet toch niet klakkeloos dergelijke populistische uitspraken gaan overnemen.

Verder wens ik iedereen die nog duiven op de dool heeft veel goede moed toe en laat ons uit deze ramp leren zodat
dergelijke rampen in de toekomst niet meer voorvallen.

Vriendelijke groeten,

Alex,

hallo,
ingnace je heb gelijk verleden week , 1 jaarse mee op tijd thuis 16u46 , 8 jongen mee 1 thuis zondag
tussen Quievrain 6 thuis gekomen maandag de laatste thuis en woensdag moeten dood doen ze was gewoonweg
te moe om te drinken en te eten!!!!!!!
ik had 2 jonge mee die geen Bourges gedaan hadden 1 thuis gekomen zondag om 17u 15
en s'midags had ik er genoeg van ik heb het speedy binnengedaan in het lokaal alles laten uithalen!!!!!!!!
als je het artikkel leest op de site van herbots dan heb ik mijn vragen, wat haalt de heer chreel in het hoofd om de
telefoon niet op te nemen wat moeten de mensen wel niet gedacht hebben!!!!!! EEN GROTE SCHANDE!!!!!!!!!!
en dan die PUMMEL van de bond die ginder was om controle te doen bij de duiven of ze wel water krijgen die persoon
gaat dan dan zeggen na de losssing om 9u15 IK HAD NIET GELOST!!!!!!!! heeft die man gene GSM awel hij mag de mijne
komen halen hij krijgt hem GRATIS!!!!!! EEN ECHTE SCHANDE !!!!!! je moet ook eens naar de site van komkom gaan
en lezen wat Ludo Geerts schrijft nichtje van ludo was op het markt van Chateroux om 9u45 zag het daar zwart van de duiven,
onze duiven weliswaar, WAT GAAN WE NOG ALLEMAAL MEEMAKEN MET DIE SUKKELAARS VAN DE BOND??????????

PS, zou het niet beter zijn dat we allemaal onze HOKLIJST binnenbrengen in HALLE!!!!!!!!!!

Jos

Familie Herbots ,

Voor jullie doe ik echt mijn hoed af !!
Chapeau !

Weliswaar een gedurfd maar zeer terecht standpunt .
Een mening hebben is één ding , er openlijk voor uitkomen
is nog iets anders .
Bedankt.

gewetensonderzoek,

Een gewetensonderzoek is nooit slecht,niet voor de kbdb niet voor mezelf.
Ook ik maak soms inschattingsfouten.

Maar...............wat met de mensen die schreeuwden dat Argenton los moest in de zware bewolking?
Als ik mij goed herinner gingen sommigen zelfs naar de rechtbank trekken omdat de vlucht "gemanipuleerd" was?
Misschien ook eens een gewetensonderzoek????

Sommigen grijpen elk gegeven aan om de kbdb aan te vallen en dan komt het bij mij niet meer geloofwaardig over.

Sommigen via het dopingbeleid en/of via de NIET lossing Argenton en/of nu via dit "rampscenario".
Probeer ook eens de zaken vanuit een ander perspectief te bekijken ik denk dat we daarmee meer gaan bereiken.

Ik geloof wel dat de meesten het goed menen met de duivensport maar soms komen bepaalde personen over als een oppositiepartij die zit te wachten tot iets misloopt om dan toe te slaan.

ik denk dat sommige personen nu hun "wraak" hebben,ze kunnen het nu misschien laten rusten.

Hun doel is bereikt,velen vinden de kbdb een stuk onbenullen.

Proficiat.................................alleen vraag ik me af wat ze daarmee gewonnen hebben?????

Niks toch? Er heerst nu alleen nog meer onverdeeldheid tussen leden en bestuur dan voorheen.

Moeten we daar gelukkig over zijn?????

Bedroefd ben ik daaromtrent,bedroefd............................haantjesgedrag,willen gelijk halen......

Allemaal onbelangrijke zaken die de duivensport alleen maar pijn gedaan hebben.

Niemand is winnaar,we zijn allemaal verliezers in deze.

Vriendelijke groeten,

Alex,

Hoi Geert ,
Begrijp uw ongenoegen maar al te best , buiten deze intrieste gebeurtenis om moet je als lokaal bestuurslid uiteindelijk gaan gegevens verzamelen want er moet uiteindelijk nog een uitslag gemaakt worden en dan sta je nergens . Voor Pipa is dit makkelijk , daar telt enkel de eerste nationaal die aan't feest is . Je zal maar vragen om de klokken binnen te brengen zonder gedegen info en er wint ene een serieke na de prijzen en de poppen zijn aan't dansen . Je wordt dan ondanks alle goede wil nog eens verrot gescholden ook . Wij hebben binnen ons samenspel met de 3 lokalen een afspraak gemaakt om op maandagavond 18h klokken af te slaan want van hogere dubbelingen of nationaal weet je toch niks .
Grt Jan

Alex, het verhaal van zaaien en oogsten....
heeft KBDB het nu zelf niet gezocht ---> waar is het glazen huis???
Communicatie , noppes ....
leren uit fouten , noppes....
wel van alles opdringen en ja, je moet wel akkoord gaan want anders krijg je geen hoklijst.... en je mag nergens anders gaan spelen.

zoals ik eerder al zei, gebruik de 3% voor een communicatie verantwoordelijke en voor iemand die met kennis van zaken
het slecht verloop van vluchten kan onderzoeken( inversie, bewolking, onweersdreiging, magnetisme of wat weet ik allemaal, zie mijn bericht van zondag 15h05, zelfs uit rampen kan men leren, maar men moet het willen.
dat is veel meer aan promotie dan hier of daar een duivenhokje neerzetten op plaatsen waarvan er geen 5 leden gaan bijkomen...
Nu gaan de 3% euro's + € van het gokken naar god weet ik wie of waar , maar in ieder geval niet volledig naar promotie.
Liefhebbers hebben recht op juiste informatie zonder dat er van bovenaf word bepaald wat er geschreven moet worden.
Hoeveel liefhebbers gaan er na dit weekend de brui aangeven???, ik ken er jammer genoeg al enkelen....
De liefhebbers zijn het ECHT BEU, en duivensport een mooie gezinssport als je er alleen voorstaat is bijna niet meer mogelijk.
Denk dat ze vanuit het buitenland aan kijken zijn van hoe een grote toonaangevende wereldleidende sportbond ten
grave gaat gedragen worden... zelfs voor de postjes heerst er een bepaalde soort politiek...
frustraties van liefhebbers die dan een een topduif hebben waarvoor een aalmoes word geboden terwijl er later in maand een jonge duif zonder resultaten maar met schone pedigree voor een dikke mercedes verkocht is ook niet bevordelijk voor het gezellige samenzijn wat ik me vroeger herinderde als ik met grootvader de klok mocht meeinbrengen, toen werd er nog wat gedronken, gelachen met de Cafebazin en de kleinde de tessen vol chocolate
en nee , nu nog communiceren over de vlucht is telaat, dat had dezefde avond nog moeten gebeuren?
Dat ze dan de namen geve van de mensen die druk zetten om te lossen
Wat indien een gedupeerde liefhebber klacht gaat indienen bij het parket wegens slechte lossing waarvoor er maar eentje schuldig , want die zou het wel effe klaren.
Jammer genoeg is de duivenolympiade en daar kunnen de bonzen van kbdb niet ontbreken want zo komen ze in geschiedenisboeken van mondiale duivenport... met als belangrijkste verwezelijking 10000leden op 3 jaar kwijt gespeeld.
Doping -> nog zo 1 varken op een tang klaargemaakt door KBDB, hoeveel waren er vorig jaar positief in 1° meststaal en later opeens negatief??? en dan boetes willekeur is ook mooi als je het maar aan de hand hebt....
richt eens een group op met mensen met verstand van duiven wat er moet gebeuren , niet mensen die eigenbelang/gewin op 1° plaats zetten, maar wel de algemene duivensport... zoiets bestaat ook al voor het milieu.
En nee, zeker niet ene van KBDB als moderator.

Denken jullie echt dat onze voorzitter en Schreel de eer aan zichzelf gaan houden?
Zonder druk gaat dat nooit gebeuren.

Zij laten al die euro's zomaar niet liggen hoor. Bovendien als onze voorzitter vertrekt moet zijn halve familie ook vertrekken...
En dat kan toch niet...

0,000 communicatie zelfs niet over het sluiten van de concours...

Hoi Ulrich ,
Ik zie dat jij ook erg geschokt bent en het onbegrip nog oplaait . Het is dus zo dat je zonder een zware reactie niks kan veranderen . Men gaat waarschijnlijk vandaag her of der toch een doekje voor't bloeden aanbieden maar wat koop je hier mee ? Mijn oproep om volgend weekend niet te spelen heeft op een uitzondering na geen gevolg gekend , werd zelfs met feiten die niets met de essentie te maken hebben gevierendeeld . Het zal dus moeten gebeuren wanneer gote commerciele hokken zich voor deze kar spannen . Voor een goed begrip : Ik heb geen enkel probleem met iemand die zijn boke's verdiend met duiven , we hebben elkaar nodig op alle vlakken . Maar als je dan gisteren op het eigenste moment dat onze duiven ergens aan't creperen zijn leest over de verkoop van't jaar en niet veel later dat men aan't feest is op Chateauroux enzv..dan rijzen mijn haren ten berge . Als dit geen platte commercie is zoals er gessugereerd werd , ja dan weet ik het ook niet meer . Maar dat zal aan mij liggen zeker ?
Grt Jan

inderdaad,bedankt Familie Herbots,jullie zijn in de eerste plaats DUIVENLIEFHEBBERS!!! hopelijk komt er nu toch wel iets in bewegeng en blijft het niet bij woorden,
groeten Marc en familie

Besten,

ben mandataris geweest van de kbdb, voor Oost-Vlaanderen sinds 1994. Had mij voorgenomen nooit een blad voor de mond te nemen. Heb dat ook niet gedaan. Had soms gelijk, soms ook ongelijk. Op het laatst van de termijn van de heer Vermeulen waren er ook enkele "minder geslaagde lossingen". Hab dit aangeklaagd , ook in de 'duivenpers' maar vooral op de vergaderingen. Werd me niet in dank afgenomen en ik werd als mandataris geschorst (niet afgezet) door de nationale beheerraad; Bij de volgende verkiezingen werd mijn kandidatuur geweigerd (op onrechtmatige redenen). Later gebeurde nog een en ander ivm slechte lossingen (onder Pierre De Rijst). Ik haald -mogelijks in te ongezouten bewoordingen- uit op het forum van PIPA, en werd daarvoor vroordeeld tot het betalen van een boete van 1150 euro, welke ik tot op heden niet heb betaald wegens volgens mij onterecht.

Heb ij het aantreden van de nieuwe bestuursploeg onderhoud gevraagd bij de nieuwe voorzitter over mijn zaak en de gevolgen. Onderhoud geweigerd -eerst betalen-!!!

Desalniettemin wil ik opnieuw meedenken en doen. Het is niet 5 voor 12 maar 5 na 12. Niet alleen inzake de lossingen maar inzake zovele zaken, vooral inzake het sportieve.

Samen met mij zijn ook verscheidene andere mandataissen en/of kandidaat-mandatarissen indertijd geblokkeerd of weggepest. Laat ons terug een poging doen om met iedereen van goede wil aan tafel te zitten, zelfs naast de structuren, om een globaal voorstel inzake werking van bond en sport voor te stellen en uit te werken.(individuen-sites-pers- enz....)

Ik maak me geen begoochelingen, zal niet makkelijk zijn want iedereen heeft wel zijn eigen ideeën, maar wat moet,moet.

Dit wou ik toch even gezegd hebben.

Dag Alex,ik geef geen kritiek om de kritiek op kbdb,maar als er fouten gemaakt worden moet iemand toch zijn verantwoordelijkheid opnemen en ten minste zondag hierover berichten!!is in bedrijfsleven .toen ik 2 weken geleden voorstelde om onafhankelijke lossingscmmisie op te richten kreeg ik wind van voren en nu???denk dat velen de moed zullen opgeven en stoppen mijn 2 gasten zijn van plan om opnieuw met duivensport te beginnen maar als ze dit allemaal lezen en ook zien hoe alles enkel maar om commercie draait twijfelen zij nu toch wel sterk!

met de man te spelen in plaats van de bal schieten we ook niets op. Dat juff Van boxtale een job heft op de kbdb heft me deze zaak niets ta maken.

laat ons het hebben over zij die verantwoordeleijk zijn voor deze schande de rest is nu niet van tel.

maar je ziet het al gebeuren he... NIETS zal er veranderen en er zullen GEEN gevolgen zijn voor voor niemand buiten voor de lifhebbers die hun duiven kwijt zijn en voor wie het seizoen 2015 afgelopen is en 2016 moet aangevangen wordne met "den overschot" en donderdag staan de meetste van ons opnieuw met hun keef in het lokaal om in te korven voor Argenton. (alez zij die nog duiven hebben toch)

Ik ga niet meer spelen, ondanks 8 op 19 is de goesting volledig weg. Of dit enkel voor dit seizoen is, weet ik nog niet.
Dat we het kind niet met het badwater moeten weggooien begrijp ik MAAR.
Als ik de comments van bijvoorbeeld Alex lees, tja wat wil die dan juist zeggen? Het is goed maar niet goed genoeg, het is slecht maar het kan nog erger? Misschien beter in de politiek gaan...
Ik kan alleen maar respect opbrengen voor de mening van Ulrich. Achte de schermen heeft iedereen een groot bakkes, maar als ze VBS of Schreel zien zijn het schoothondjes.
Iedereen die het goed voor heeft me de sport moet meewerken, zachte heelmeesters, stinkende wonden.
Ik vind het persoonlijk jammer dat hetgeen ik van Pipa lees niets meer te maken heeft met journalistiek. Ons kent ons en het kan geld kosten.
Wel als niet iedereen doet wat hij doen moet zal het pas geld kosten. En Mr Hollywood, hetgeen Peter schrijft is correct en dat kan jij blijkbaar moeilijk apprecieren...dat hij mod is geweest en zelfs keurder is jammer voor jou blijkbaar, irrelevant.
De familie Herbots zijn ook commercanten en leven van de duivensport MAAR zij hebben het nu blijkbaar wel begrepen, chapeau hoop ik (ik kan niet geloven dat het plat opportunisme is)

Beste sportgenoten,

Hopelijk komen er nog veel duiven na in redelijke conditie ..........
Het moet verschrikkelijk zijn om zoveel duiven niet op je hok te
zien terug keren of misschien na dagen dolen afgevlogen met
alle gevolgen vandien.
Ik wil en ga me ook niet mengen in de discussie over foute lossing
al dan niet ( neem wel aan gezien alle reacties dat er iets behoorlijk
mis is gegaan ) maar wat me wel opviel in de fotoreportage op de site
van de familie Herbots is, dat er een deelnemende liefhebber aan deze
nationale vlucht zomaar direct bij de duiven mag en kan komen, en
deze ook nog eens van water kan voorzien. Ga absoluut niet van kwade bedoelingen
uit, maar vind het toch wel erg vreemd en zeker niet passend, dat een nationale
deelnemer gewoon tussen de duivenkorven kan komen !?
Is dit in Belgie een normale gang van zaken, dat een deelnemer ook convonieur
mag zijn ?

Nogmaals sterkte aan alle liefhebbers en hopen op veel terugkerende duiven !

Sportgroeten,
Maurice Wolfs

Terechte opmerking Wolfs-pigeons dat een deelnemer de duiven water staat te geven in Chateauroux dat is ongepast wat niet wil zeggen dat er 'wat' gebeurd is..... maar je moet de kat niet bij de melk zetten.... wat is de volgende stap ?

Ok, jullie hebben idd gelijk, een deelnemer moet bij de duiven wegblijven. MAAR ik denk dat de Gaston gewoon eens wilde meemaken, zonder zich van iets kwaads bewust te zijn, hoe de sfeer kort voor de lossing is. Gaston wilde die hardwerkende begeleidersveen hand toesteken.
Nogmaals het kan en mag niet maar laat ons dit toch juist kaderen, niet?!
He gaat hier over de incompetenten van onze bond en vooral onze duifjes die naar de verdoemenis zijn geholpen!

dat de deelnemer gaat controleren of ze wel allemaal een chipring aan hebben ....

Klopt Karolien maar wat als er morgen 15 liefhebbers in Chatreauroux staan ?

Voila ,
We gaan weer de goede kant op zoals met zovele onderwerpen , men begint over zaken die hier niets te zien hebben ( die misschien wel terrecht zijn ... ) en elkaar te bekampen ( verdeel en heers ). Het gaat hier over de moordpartij op onze duiven en waar geen enkel excuus meer voor mogelijk is . Laat ieder vogel zingen zoals hij gebekt is maar doe iets aub .
Grt Jan

blijkbaar word door de heer allemeersch deze rampvlucht aangegrepen om het uitstellen van argenton goed te praten , ik wil nog wel geloven dat het toen niet goed was om te lossen al heb ik daar nog steeds mijn twijfels over ( een luchtfoto plaatsen die genomen is bij zonsopgang is geen echt bewijs ) maar de weersituatie was toen wel 10 keer beter dan afgelopen zaterdag
verder geloof ik ook niet in druk van door de commerce om te lossen wel door de inrichters die de volgende weken nog hun centjes moeten verdienen al gaan die het nu wel met heel wat minder moeten doen
daarom blijf ik er bij dat men terug moet gaan naar 1 nat vlucht om de 14 dagen

nog iets om over na te denken, lees men reactie eerder in dit forum

En uw echte naam is Hollywood BB?

Moet ik mijn mening dan verbloemen omdat ik voor PIPA gewerkt heb? Heb dit vroeger nooit gedaan en zal dit ook nooit doen.
Recht door zee daar kom je het verste mee! Je kan mij en anderen denk ik niet kwalijk nemen dat we de commentaar van Martin in het interview onterecht vinden en dat een dag na een ware catastrofe voor de duivensport de volgende topverkoping aangekondigd wordt vind ik platte commercie en lachen met de liefhebbers. Een bedrijf als PIPA zou beter moeten weten, ik had dat althans van de redactie verwacht!

De enige reportage die objectief is omtrent chateauroux heb ik gelezen op Herbots.

En zet gerust uw capslock af bij uw volgende post.

Prettige dag verder.

het feit is dat :

- er een lossingscommisie moet komen
- het aantal vluchten herbekeken moet worden
- de communicatie vanuit de KBDB op punt gesteld moet worden
- de vlucht van van aanstaande zaterdag moet bekeken worden
- elke lossing gefilmd moet worden
- de verantwoordelijken voor chateauroux kunnen beschikken

Goed samengevat Peter
denk dat we geen 6 bonden nodig hebben maar wel 1 echte bond die er is voor de liefhebbers.

Als 1e jaars liefhebber en na het lezen vd commentaar op het forum,kan ik enkel besluiten dat de gokchinees zijn intrede heeft gedaan net als bij de worstel en boksmaffia.
Maar ik laat mij niet ontmoedigen en zal terug slaan met resultaten in de volgende jaren(hopelijk Smile )

Ik had hier net een radioverslag moeten aanhoren op Radio 2 over de "fatale lossing" vanuit Chateauroux;hierbij kwam Dirk Schreel vertellen dat hij er nog "een pak" duiven zelf kwijt was;en zijn zoon idem dito.

Verder vertelde hij dat er in de toekomst zaken moeten veranderen;door beroep te doen op ''meteorologen" die de KBDB volgens zijn zeggen al gekontakteerd zou hebben;en voegt hij daar aan toe dat deze hun verantwoordelijkheid niet wilden opnemen.

Hij en hij alleen is verantwoordelijk,dit gegeven in de schoenen schuiven van anderen is wederom het makkelijkste wat er is.

Begrijpen wie kan;straffe taal van de KBDB sportvoorzitter;te gek voor woorden,niet te schatten.

Duidelijk dat er toch iets moet gebeuren... Een onafhankelijke lossingscommisie, een weersdeskundige, een communicatie-verantwoordelijke...
Maar eigenlijk zijn we allemaal een beetje schuldig aan het verkeerd lopen in de duivensport. We doen niks anders dan elkaar afmaken, ene die goed speelt zal wel doperen, iemand die slecht speelt is een sukkel, en ene die redelijk speelt is ne toffen... Het programma is overvol, en we zijn met minder en minder. Sommigen schreeuwen moord en brand als Barcelona eraan komt in snikheet weer, maar vergeten wel te melden dat tienduizenden jongen verloren gaan wegens teveel en te vroeg. Als je eens nagaat hoeveel vluchten er zijn voor jongen, jaarlingen, dan snapt zelfs het kleinste kind, dat we verkeerd bezig zijn...
Als je eens bedenkt, dat er al nestpenders een zware fondvlucht kunnen winnen, dat er nationaal gewonnen wordt met duiven die iedere week de mand ingaan, dan zijn we niet goed bezig... Bakens dienen om verzet te worden, maar heb daar toch wel enige bedenkingen bij...
Als je dan eens bedenkt dat we met moeite nog onze jongen kunnen leren, die geboren zijn in april en later, nee, dan zijn we niet goed bezig...

Dat is 2 dagen telaat gereageerd , denk dat ze nu pas beseffen dat de makke lammeren niet meer mak zijn, maar het beu zijn.
het zal wel overwaaien heeft men in het glazen huis gedacht, maar dit keer zal het zo niet zijn.
In krant vandaag ganse bladzijde over de ramp Van Chateauroux.

Knap résumé van Jan , een afspiegeling van onze maatschappij waar alles vlugger en vlugger MOET, een ware ratrace ...

Mannekes,

laat ons nu stoppen met commentaar tegeven op wat gebeurde en op mekaars commentaar.

Laat ons nu IETS DOEN. De meesten onder jullie ken ik niet maar nogmaals uitnodiging tot handen aan de ploeg, Jan, Peter, Ulrich, Chris en al wie wil.

Nu geen woorden meer maar daden

Frans , ik ken U ook niet maar ben het volledig met u eens .
Ik heb in het voorbije jaar herhaald samen gezeten met de " hoge bonzen " in het kader van
de doping problematiek en geprobeerd om hen een beetje tot rede te brengen .
Ook daar slaan ze de bal mis . Dit reglement raakt kant noch wal .
Dit is me echter niet gelukt . Het enige wat ze doen is repressief optreden, uw lidkaart niet
opsturen , U gewoonweg monddood maken enz . Dreigen met sancties .
In zoverre zelfs dat ze gepoogd hebben mij volledig als lid te weigeren .
Dit enkel en alleen omdat ik een mening heb!!!
Ten tijde van keizer Nero ging het er waarschijnlijk
nog gemoedelijker aan toe .
Wat ze nu aan modder over zich heen krijgen hebben ze niet aan dit voorval alleen te danken .
De emmer was vol , dit was de spreekwoordelijke druppel .
Hoog tijd dat er een breed gedragen front hiertegen gevormd wordt .
Steeds bereid tot medewerking .

Moest dit op Quievrain gebeuren denk ik een max van 5 reacties .

Heren, tvbrussel is op zoek naar een brusselse duivenmelker(s) die duiven verloren heeft op die fatale vlucht.
026501100 is het telefoonnummer.
Filip De Rycke
Chef Nieuws

Aan Schreel.

Had beter de link niet gelezen van vrt nieuws Evil or Very Mad

Wat zegt Schreel? Wat werd er vorig jaar gevraagd na heel wat minder lossingen?
Een hele winter de tijd gehad, dus nee, sorry te laat.

En als inrichter bent u nu wel de enige verantwoordelijke.

En waar is de technologie waar vroeger sprake van was om ter plaatse de weerkaarten te bekijken.
Allemaal uit uwen duim gezogen?

Ik kan verstaan dat het soms misloopt, maar nu komt toch veel boven water. Veel bla bla.

Welke structuur, dikke 0 ja.

Vele goede post gelezen hierboven.
Maar als ik dan hoor maandenlang voorgelogen te zijn en dat je zelfs de volle verantwoordelijkheid niet neemt.

Geloof echt wel dat je de duivensport genegen bent, maar arogantie is je niet vreemd.

Er zijn 2 mogelijkheden:
Durf op het forum te gaan en incasseer en bouw terug op
Of je stap op.

Misschien kunnen ze in Halle nog eens een persconferentie geven .
Vorige maal zagen ze er al wat beteuterd uit, benieuwd hoe ze er nu zouden uitzien .
Repressief optreden helpt tijdelijk , helpt voor sommigen , helpt
echter niet voor mensen als mezelf en helpt NOOIT op lange termijn .
Eigen schuld , dikke bult!!!

En weet ge wat het ergste is.......
Alles koelt zonder blazen! En men ploegde maar verder...

Ceyko, op de zware 1/2 fond hebben we geen samenspel en is het na tel kontakt met Alex en opgevraagde info via het web en onze eigen aanmeldingen dat ik beslist heb in overleg met onze voorzitter om de klokken op zondagavond 19u te openen.

Moesten er nog seriekes geweest zijn of her en der nog niet gesloten zijn wil ik me alvast verontschuldigen aan onze liefhebbers!

Ik ga ervan uit dat er "onbewust" een fout is gemaakt..... Dat er gegokt op een goede afloop zonder de intentie te hebben dat het een ramp vlucht zou worden. Maar dat men dan begot niet de moeite doet om ergens te melden wat het verloop is en wanneer er gesloten kan worden, is toch niet veel gevraagd??

Maar geloof me dit gebeurd meermaals en ook op de kortere afstanden..... "het zal wel goed komen"

Een voorbeeld uit het leven gegrepen: Men staat ergens in Frankrijk het weer ter plaatse is niet goed om te lossen, doch geeft de lossingsverantwoordelijke ter plaatsen aan het is niet zo slecht om te lossen! De andere fronsen hun wenkbrauwen en vragen aan elkaar vind jij dat ook dat het goed is om te lossen....... ze zijn het eens NEEN dat gaat niet goed aflopen! De verantwoordelijke ter plaatsen belt naar KBDB verantwoordelijke op het thuis front en zegt het is hier niet zo slecht (zo slim was hij om niet te zeggen het is hier goed) om te lossen, smeert nog wat stroop aan de man zen gat aan de andere kant van de telefoon...... er wordt ingehaakt "we gaan lossen" klinkt het. De andere die niet akkoord zijn kunnen niets doen en moeten het lot ondergaan......... het is een barslechte vlucht geworden om ook niet te spreken van een ramp! De hoofdverantwoordelijke ter plaatsen wilde naar een of andere voetbalmatch gaan zien. Ieder seizoen gebeuren er zo een lossingen, want het zijn geen duivenliefhebbers, geen dierenvrienden, maar mensen die een cent willen bijverdienen en dit op zo een kort mogelijke tijd...... die met onze duifjes rijden richting lossingsplaats en je snapt er is wel altijd een voetbalmatch, koers enz.... te beleven

Tot slot blijf ik, zoals al lang, teleurgesteld in knappe vrouwen! Neem nu Liesbeth, op facebook verkondigen bwa van Chateauroux tot Brussel donker maar zeer goed zicht en geen regen of onweders tegen gekomen onderweg....... Nu lees ik van deze knappe madam op alle soorten media wel iets anders, jammer dit te moeten vast stellen

Ook ene Martin van het pipa team laat me van mijn stoel vallen als ik het nieuws zie! Steeds als er iets mis is is deze heer op tv te zien! Maar iets goeds van de duivensport, mmmm weinig te zien op tv, niet??? Martin zegt het zijn de liefhebbers die de druk leggen bij de inrichters om te lossen omdat de wind goed zit voor hun duifjes...... Liefhebbers hebben niets te willen en de kleintjes hebben zeker NIETS te zeggen! Maar wel de 'grote' hokken zouden dit kunnen (ik zeg wel zouden dit kunnen) en dat zijn nu weer net klanten/verkopers van pipa...... Prettig zaken doen op deze manier zou ik zeggen!

Groetjes,
Geert B

Beste heer Pillet,

Normaal reageer ik nooit op reacties, voor u maak ik eens een uitzondering:

vorig jaar werd de rampvlucht uit Fontenay al op PIPA besproken.
Zie link: http://www.pipa.be/nl/newsandarticles/news/drama-uit-fontenay%E2%80%A6-er-kwam-geen-pluim-een-catastrofe-een-schande-liefhebbers-z?redir=true

Daarin stond reeds te lezen wat nu bij onze collega's van Herbots staat en u ook aanhaalt
-Lossingscommissie
-oproep aan de KBDB om in te grijpen of dit op zijn minst te bekijken

Ook nu geef ik in bovenstaand artikel aan dat alles open en bloot mag: buienradar, film van de lossing... (maar daar leest u blijkbaar over). In formuleer net hetzelfde als de mensen van Herbots, in enkele zinnen, maar in andere bewoordingen, ik citeer:

Alleen… als onze mensen deze zaken terugvinden en publiceren, perfect weersituaties ter plaatse en op de vluchtlijn kunnen inschatten en weergeven… dan mag van (nationale) organisatoren en lossingsverantwoordelijken op zijn minst verwacht worden dat ook zij deze middelen gebruiken EN deze materie beheersen… anders zijn zij in hun functie niet op hun plaats!
Deze Chateauroux is een mokerslag voor iedereen die iets met de duivensport te maken heeft. Het ging serieus fout. Oorzaken dienen gezocht, conclusies getrokken.

Even terug naar de feiten:
Twee jaar terug publiceerden we reeds een alternatieve vluchtkalender met minder vluchten, ook daar voelden bepaalde forumleden zich aangevallen, wegens 'hun' vluchten die in aantal zouden verminderen.

Al jaren kaarten we de vaak gebrekkige communicatie vanuit de bond aan. Al kan ik zeggen dat het huidige bestuur een pak beter bereikbaar is voor de pers als vroeger. Wat niet wegneemt dat het nog veel beter kan.

Deze ramp kwam op TV, dankzij de heren die via de 4040-lijn de mensen van VTM op de hoogte brachten... misschien staan ze hier boven ook op dit forum. De KBDB was niet voor commentaar bereikbaar. Dus kwamen ze in ons lokaal filmen omdat ze dit nog kenden van vorig jaar, om reacties van de liefhebbers op te nemen. Daar was geen kat, want iedereen zat nog op zijn duiven te wachten. Toen zijn ze maar bij mij thuis gekomen. Ze maken 45 minuten opnames, waar dan 2 zinnen uitgenomen worden, niet het ganse verhaal. Die kunnen dan bij sommigen verkeerd over komen, omdat ze uit hun context worden gerukt. Ze hadden beter de 2 zinnen die ik daarvoor heb gezegd erbij geplaatst, dat zou heel wat anders geklonken hebben. Jammer genoeg, heb je daar geen inspraak in.

Net zoals jullie enkele zinnen uit bovenstaande tekst nemen, waarin sommigen zich blijkbaar aangevallen voelen. Het staat erbij: de waarheid kwetst. Ook nu waren alle vluchten (snelheid en halve fond) korter dan CHateauroux gelost. Welke commentaren zouden nu weer losbarsten indien de KBDB niet had gelost in bewolkt weer. Ze deden het wel, de hemel sloeg dicht, deze ramp het resultaat. Foute inschatting, die met studie van de wolkenfoto's en buienradar had kunnen vermeden worden. Ze hielden wellicht hun hart vast voor de bewoordingen die ook nu weer zouden geuit worden. Laag, platvloers... die mensen hebben ook een vrouw, kinderen en familie... wat moeten die daar van denken? Probeer u eens in hun plaatst te stellen. Dan gebeuren zaken zoals nu.

Volgens sommigen zou ik mij moeten verontschuldigen. Wees blij dat u op PIPA nog lustig ongecensureerd uw gal mag uitspuwen. Op tal van andere fora worden reacties eerst gecontroleerd alvorens te worden geplaatst. Worden de meest reacties + de schrijvers ervan zoals hierboven zelfs gewoon geweigerd of op non-actief gezet.

ALs ik mij voor één zaak wil verontschuldigen, toch dit:
In naam van alle bestuursleden, helpers en verantwoordelijken in lokalen. Mijn verontschuldigingen dat u net zoals onze mensen 3 dagen aan de telefoon mocht zitten voor de aanmeldingen, 3 dagen naar het lokaal mocht hotsen om klokken te openen, uw weekend belangeloos mocht opofferen voor onze sport, en 3 dagen van uw vrije tijd (en in mijn persoonlijk geval: mijn verlof) opnieuw mocht opofferen voor onze sport!

Ja Peter, het artikel omtrent Platteeuw stond geprogrammeerd voor publicatie op zaterdag (werd vorige week reeds klaar gemaakt) maar werd door omstandigheden nu blijkbaar opgeschoven naar maandag. Werd niet door mij geplaatst, wel geschreven... en dus door Chateauroux nu pas online gezet.

bedankt voor uw enorme steun en bijdrage voor onze sport!

scheldpartijen horen niet thuis op een forum, en al zeker niet anoniem...

un passage au journal de VTM à chaque catastrophe est certainement bon pour notre sport... et dire que les organisateurs ont été mis sous pression par les vendeurs de pigeons c'est se foutre de la gueule de votre employeur... N'importe quoi ici

HET PROBLEEM ZIT BIJ DE INRICHTER
JE MAG EEN NATIONAAL NIET DOOR 1 VOERDER LATEN VOEREN
ZIE 12 CAMIONS IN CHATEAUROUX 2 a 3 CAMIONS IN CHATOUDUN EN DAN NOG ARRAS/PONTOISE/SOUPPE/FONTENAY
DAAR ZIT HET PROBLEEM ZONDAG NIET OK OM TE LOSSEN EN MAANDAG MOET ER GEWERKT WORDEN MET DIE CAMIONS WAAR VOOR ALLE BEGRIP CONTRACTEN VOOR TRANSPORT ENZ DE VOERDER VAN DIENST HEEFT DIE CAMIONS NODIG
MAAR LAAT JE DIE NATIONAAL VAN 4/5 VOERDERS MET ELK 2a3 CAMIONS VOEREN IS DAT PROBLEEM ZO GROOT NIET DE MAANDAG MORGEN JAMMER DAT HET NATUURLIJK TE LAAT IS E MAAR VOOR DE TOEKOMST DENK EENS NA INRICHTERS OF CAMIONS DIE ZE DE MAANDAG OF DINSDAG NIET NODIG HEBBEN
GRTS

On fait comment pour les paniers???? On les laisse sur place?

Een vraagje aan de afgevaardigde mevrouw van fam Herbots , die in Chateauroux een opname aan het maken was , de heren MVO en GVDW zouden gezegd hebben dat verscheidene duiven zich dood vlogen tegen een dikke paal die vlak voor de zijkant van een vrachtwagen met te lossen duiven stond , wat mogen we hiervan geloven , ik weet dat iedereen mee leest , dus graag een reactie . MVG Theo

MISTER BLACK-WHIT

DE CONVOYEUR IN KWESTIE HEEFT NOG NOOIT DUIVEN GELOST OMDAT HIJ ZIJN CAMIONS NODIG HEEFT EN DAT ZAL OOK NOOIT GEBEUREN BIJ HEN!!! DENK JE ECHT DAT DE FABRIEKEN GAAN STILSTAAN OMDAT ER EEN PAAR CAMIONS NIET TERUG ZIJN?

ONLANGS WAS ER ZELFS EEN ANDERE VERVOERDER DIE ZELFS MAAR MET 2 CAMIONS MOEST RIJDEN VOOR WEST-VL NAAR CHATEAUDUN MAAR HIJ HAD ZELFS MAAR 1 CAMION BESCHIKBAAR. OPLOSSING WAS GEWOON DE DUIVEN VERSTEKEN IN MINDER KORVEN ZODANIG ZE ALLEMAAL IN 1 CAMION KONDEN. DAT WAS TOCH SUPER HE
VRAAG HET MAAR EENS AAN JE VRIENDJES!!!!

Mooie reactie Martin,

Aan alle liefhebbers:

Laten we samen hopen op en werken voor een betere duivensport.

Onze sport is toch zo mooi... Om te laten kapot te maken.

Voor allen hoop ik dat de volgende weken nog veel chateauroux duiven nakomen.

In het belang van allen hoop ik dat de verantwoordelijken van de ramp de rekening gepresenteerd krijgen.

Mvg, smits kevin
Berlaar

http://www.tvl.be/nieuws/24-000-duiven-verloren-in-regenweer-16733

Zeker tot het einde kijken. Hier spreekt een echte duivenmelker uit zijn hart, zo hoor je het eens van een ander (al heeft die tweede man het natuurlijk wel over een andere rampvlucht van dit weekend).

Ik begrijp ieders frustratie heel goed maar vind de reactie van Martin Martens ook wel goed. (Zeker wat betreft de opname van een interview en wat er dan uitgezonden wordt) . Hierbij kan men soms een heel verkeerd beeld van iemand schetsen.

grt
Gerry Conaert

Hallo,

Deze morgen hebben wij op het terras van ons appartement (in Dilbeek) een duif gevonden. Ze vliegt niet weg, en is heel de dag blijven zitten. Ik vermoed dat dit een duif is van de Chateauroux lossing.

Ik ken zelf niets van de duivensport, maar misschien vind de duif via deze weg zijn eigenaar terug.

De duif heeft een witte enkelband met nummer 1641572 en een gele enkelband met nummer 2764.

Als iemand tips heeft of de duif wil komen oppikken, laat iets weten via gsm nummer 0477 58 21 52.

Groeten
Wouter

WouterD ,

Kan u kijken of kontroleren over welk jaartal dit gaat?
Dit kan men eveneens terugvinden op de ring naast de cijfercode die u al opgegeven had.

Groeten.
Raf.

MENEER RONNY IK HEB ZE NIET GEVOERD EN OOK NIET GELOST
1 DING WEET IK ZEKER DAT JE ER DIT JAAR EN VOLGEND JAAR VEEL MINDER ZAL MOETEN VOEREN
HEEL DUIVEN LAND HAD GEZIEN DAT ER NIET ZOU GELOST KUNNEN WORDEN MAAR JA WAT DOEN JULLIE KIP ZE MAAR BUITEN DE BEWIJZEN ZIJN ER TOCH
IK WEET NIET OP WAT JE WIL REAGEREN HET IS TOCH GEBEURT OF NIET MET JULLIE EN DE KBDB
DAT IS NU HET RESULTAAT VAN DE GOEDKOOPSTE VOERT ZE
EN VAN DAT SAMEN STEKEN VAN DUIVEN DAAR BEN IK GEEN VAN KWIJT HOOR

MENEER RONNY
HET IS WEL IK EN ALLE ANDERE DUIVEMELKERS DIE BETALEN VOOR HET TRANSPORT WIJ ZIJN DE KLANT
EN ALS JE OVER VRIENDJES SPREEK JIJ HEBT ER TOCH OOK KBDB WVV OVV ENZ
IK HEB NIEMAND MET NAAM GENOEMT OF PERSOONLIJK AAN GEVALLEN IK HEB GEWOON MIJN GEDACHT GEZEGT OVER DE ORGANISATIE VAN HET TRANSPORT
MVGRTS

Raf bieseman,

Jaartal is 2015

Bizarre quand même que Pipa attaque la rfcb pour ce lâcher. Alors que le colombe joyeuse a lâché dans les mêmes conditions le Pau 2015 avec 200 km de pluie a traverser. Et un temps au lâcher avec un plafond très bas. De très bon pigeons ne sont toujours pas rentré. Mais là aucune réaction bizarre.

Hallo WouterD,

Het betreft hier geen Belgische duif,maar een Nederlandse duif uit de provincie Zuid-Holland.

De eigenaar is H van Dam uit de gemeente AJ Maasland.
Zijn telefoonnr is (0031) 105922650,helaas geen emailadres van de eigenaar teruggevonden.

MVG.

dit bedoelde ik eerder deze week .... het is nog maar woensdag ochtend en al gene reackties meer... iedereen is druk met de duiven voor te bereiden voor de inkorving Argenton van morgen...

ik scheef eerder.... we drinken een glas en doen een plas EN ALLES BLIJFT GELIJK HET WAS.

dus, waarover zou men zich in Halle zorgen maken?? -buniness as usual!!

ik weet oook niet hoeveel mensen er zich aangemeld hebben om de job vna Schreel over te nemen... die sukkleaar doet dit allemaal gratis , en voor niets.

Beste liefhebbers,

Ik begrijp iedereen zijn frustraties en dit alles maakt ook mij zeer kwaad. Maar gelieve ook niet te vergeten dat dit weekend bijna alle vluchten een ramp waren. Er hing iets in de lucht. IK praat zeker de lossing van Chateauroux niet goed, begrijp me ni verkeerd. Had er gelukkig geen mee en heb gepast. Had ik ze wel meegegeven was ik misschien net zoals jullie in volle colère beginnen reageren.

Nu wordt alles weer in een slecht daglicht gebracht op verschillende media. Onze mooie hobby verschijnt enkel int nieuws met een internationale overwinning van Barcelona, een onwaarschijnlijke dure aangekochte of verkochte duif of kolonie of net zoals nu een grote rampvlucht.

Wat we nu in alle razernij aan het vergeten zijn, is dat dierenwelzijn en de groenen op zulke dingen zitten te wachten om onze sport nog moeilijker te maken en te kunnen beïnvloeden. Wat gaan we hiermee allemaal teweeg brengen? Binnenkort Barcelona afschaffen en geen jongen duiven meer mogen inkorven op fond-vluchten zoals Bourges etc...

Ik had het liever wat meer binnenskamers gezien, maar soit? Er zijn nu eenmaal mediageile mensen, ook in onze hobby.

En over ons bestuur volg ik hierin iedereen, gebruik de middelen anno 2015 en leg een lossingscommissie op met personen uit alle hoeken van het land om geen beïnvloede lossingen te krijgen? Neem u verantwoordelijkheid op en geef jullie oprechte excuses voor jullie gemaakte fouten. Neem ontslag en geef nieuwe mensen een kans die wel met onze gevleugelde vrienden begaan zijn en niet in eigen belang oordelen.

Mvg,

Thibault Seiffert

Meneer Van Bockstaele,

Ik heb zopas je woorden gelezen in de krant de Standaard. Ben je niet beschaamd om te zeggen dat men tijdens het de lossing verrast werd door een plots onweer? Verder zeg je dat je het kan vergelijken met de Pukkelpopstorm. De fout ligt bij de lossingsverantwoordelijke en bij niemand anders. Er was slecht weer voorspeld en het was slecht weer en toch werd er gelost. Jullie proberen alles te verdoezelen of te minimaliseren. De donderdagavond, nadat onze duiven waren ingekorfd, hadden we het er nog over. Het zou kantje boord worden om eventueel te kunnen lossen omdat de grens van het slechte weer die van uit het zuiden kwam opdagen en het mooie weer, richting België toe, ongeveer rond de streek Bourges Chateauroux zou liggen op zaterdagmorgen. Toen ik 's morgens op teletekst zag dat het aan het regenen was dan zei ik bij mezelf dat de lossing pas maandag zou doorgaan want zondag zou het ook slecht zijn. Ik was enorm verwonderd toen ik wat later vaststeld dat de duiven om 9u00 gelost werden. Wij, de gewone duivenmelkers, volgen blijkbaar veel beter de weersomstandigheden op. Ik kijk iedere dag meerdere keren naar alle mogelijke sites die het weer voorspellen en ook de buienradars worden geraadlpleegd. Wat stellen wij vast? De verantwoordelijke voor de lossing gebruikt gewoon zijn telefoon in plaats van alles in detail uit te pluizen. Weet je wat, gooi die telefoon weg en maak gebruik van rooksignalen om elkaar te verwittigen of op de hoogte te brengen zoals in de tijde van de oude belgen. Echte amateurs zijn jullie en ik hoop dat je met je "klikken en je klakken" allemaal ontslagen worden. ZOIETS KAN VANDAAG DE DAG NIET MEER. Gooi de handdoek in de ring en stap het op. Onze lossingsverantwoordelijke Dirk SCHEEL (past beter want hij ziet niet eens of het mooi of slecht weer is) durft dan nog te zeggen dat hij ieder weekend GRATIS EN VOOR NIKS om 5u00 opstaat om de verantwoordelijkheid voor de lossingen op zich te nemen. Moesten we weten wat er met ons geld gebeurt dan stopt 75% van de duivenmelkers. Het gaat om een VZW en we weten niet eens wat er allemaal gebeurt met al het geld dat we betalen. BESLUIT : KLUNGELS AAN HET BEWIND, ONBEKWAMEN, NIET DE DUIVEN ZIJN BELANGRIJK WEL HET GELD DAT VOOR HEN BINNENKOMT. We gaan dan nog niet spreken over het dopingbeleid. Hoe zit het in Nederland, Duitsland en Frankrijk? Ook hetzelfde dopingbeleid? Hoe kan je dan nog internationale vluchten organiseren als ieder land een ander dopingbeleid voert?

ik heb gisteren met verbijstering de reportage op WTV gezien,

waar de heer Verkindere, ik zeg de heer omdat ik beleefd wil blijven,

als voorzitter van westvlaanderen, de liefhebbers een kaakslag in

het gezicht geeft met doodleuk te verklaren dat zijn beste vriend

mr schreel helemaal niet in de fout is gegaan bij de lossing van

chatereaux. Ook in de weekbode had hij reeds een artikel gepubliceerd

waarin hij vermeld dat het normaal is dat er soms duiven achter blijven

en dat dit niet op anderen kan verhaald worden.

Het is ronduit verbijsterend dat iemand als deze persoon, die zijn beste

prestaties levert op de gratis etentjes bij de maatschappijen tijdens de

winter periode, het niet de moeite vindt de liefhebbers die hij zou moeten

vertegenwoordigen, ook daadwerkelijk bijstaat.

Dat de hr schreel gratis werkt is ook al zo een fabel, gezien zijn goed

betaald statuut ook de functie van lossing verantwoordelijke omvat.

Het is de eerste keer dat ik hierop een reactie plaats, maar het kan niet

dat ik door deze blunders mijn beste duiven heb verspeeld en daar dan

nog niet eens een verontschuldiging heb ontvangen.

Het enige dat ze doen is een communiqué verspreiden waarin ze zichzelf

goed spreken.

Afzetten die luiden, en dan wel volledig.

Mr verkinder u hebt dan wel niet veel verstand van duiven, maar als

voorzitter hebt u toch wel verplichtingen tov uw liefhebbers