Zoeken

Daniel Poussart (Bourlers, BE) brengt straks zijn volledige ‘Montauban’-familie in veiling

Uit totaal onverwachte hoek stroomde afgelopen weekend een bericht binnen… sportvriend Daniel Poussart nam het besluit zijn talentvol en klasrijk team fondatleten in verkoop te brengen.

De David onder de Goliaths binnen de fondwereld… zo omschreven we hem goed 4 jaar terug na ons eerste bezoek te Bourlers, de kolonie van de immer vriendelijke , en zeer aimabele Daniel Poussart… de man met een prachtige en klasrijke collectie fondduiven op de hokken. Het is ook de man die qua fondnormen een echte minikolonie runt, met een maximale bezetting van een 15-tal oude en een 15-tal jaarlingen. Dertig woonbakken, meer plaats is er niet, naast een hokje voor een 60-tal jonge duiven.
Bourlers is gelegen gans in het zuiden van de provincie Henegouwen, vlak bij de Franse grens in de streek van Chimay. Een heel mooie en pittoreske streek, een toeristische trekpleister… maar volgens de duivenliefhebbers in deze regio, alles behalve een ideale ligging om op nationaal vlak een vooraanstaande rol te betekenen. Ondanks zijn beperking in tijd en ruimte bewees Daniel Poussart het tegendeel. Hij specialiseerde zich op de nationale fond en grote fond, zeg maar vluchten vanaf 700 à 800 Km… de erelijst die achter zijn naam prijkt is effenaf indrukwekkend. De maatstaf om er een plaatsje op het kweekhok te verkrijgen, is prijzen winnen binnen de ‘Top-100 Nationaal’! Keihard, maar rechtvaardig… en meteen ook de basis voor zijn enorme successen! Bovendien voor de liefhebber in kwestie, een weelde om over een kweekhok bevolkt met dergelijke klasbakken te kunnen beschikken. Een selectienorm waarmee Daniel Poussart  de basis legde voor zijn stilaan legendarische, zelfs wereldbekende ‘Montauban-familie’… of de directe afstammelingen van zijn ‘superkoppel’!
Klik hier voor de info omtrent het ‘Superkoppel’ Daniel Poussart

Duiven waarmee hij niet alleen met de fijne top van onze nationale fondwereld kon wedijveren, maar evenzeer bewondering en interesse opwekte tot ver buiten onze landsgrenzen. Want deze klasrijke familie fondatleten is ‘hot’… wegens ‘top’ in duivenland.

Toch lijkt er straks een abrupt einde te komen aan het succesverhaal dat Daniel Poussart in grote letters aan het schrijven was. Want afgelopen weekend stroomde een totaal onverwacht bericht onze mailboxen binnen. Omwille van familiale omstandigheden en nakende verhuis, brengt Daniel Poussart zijn volledige collectie wonderbaarlijke fondatleten onder de verkoopshamer. Natuurlijk dacht hij hiervoor aan PIPA, zeker gezien de dichte en hechte vriendschapsbanden die werden gesmeed, na de warme ontvangst te Bourlers goed 4 jaar terug. Een veiling die zal ingepland worden in de maand april. U verneemt er tijdig alles over op PIPA! 

Reacties

Une superbe colonie souvent aux avant poste lors des arrivées des concours de fond

Dommage que cette colonie soit dispersée

Je vous souhaite beaucoup de bonnes choses pour le futur

Fabrice

Hallo Daniël

Het is al enige tijd geleden dat ik je kwam bezoeken en ik hoop dat je uit de aan de basis liggende problemen komt....wens jullie het allerbeste en nu het toch zo is "een goede verkoop gewenst"...en mocht je ooit een herstart maken "altijd welkom".

Mvg Eddy van "Casa Barca" uit Zedelgem.

Sans doute une des plus belles colonies de Wallonie. Un des derniers "petits" qui n'avait pas peur des mega colonies. Pendant ces dix dernières années, j'ai eu la chance de manipuler des dizaines de fois tous les sujets de cette culture unique. Nulle part ailleurs, je n'ai rencontré une telle homogénéité et une telle classe.C'est bien une mine d'or qui sera vendue sur Pipa.Il faut respecter le choix de l'amateur mais c'est avec une grande tristesse que j'apprends sa volonté de se séparer de la famille des Montauban, une page de vie se tourne.Des pigeons top niveau vendus par un fabuleux gentleman.Montauban 1,Castres,Didi,Super sélection..., vous ne quitterez jamais ma mémoire.Merci Monsieur Poussart!

Hopelijk kan de familie haar problemen oplossen en kan er later op een andere plaats een herstart gemaakt
worden.Anders verliezen we een fantastisch liefhebber.Veel succes toegewenst zowel met de verkoop als op
famiaal vlak.