Zoeken

Chinese delegatie vergezelt PIPA voor een bezoek bij de broertjes Vandenheede

Op 18 juni 2011 bracht een uiterst belangrijke Chinese delegatie van de Chinese ambassade in België, samen met PIPA & Gordon Chiu ( de meest bekende en beste duivenmelker in China ) een bezoek bij de broertjes Vandenheede in Zingem.

Op 18 juni 2011 bracht een belangrijke Chinese delegatie een bezoek bij de Vandenheede gebroeders uit Zingem. Deze mensen van de Chinese ambassade in België kwamen in vorig jaar in contact met PIPA tijdens een voordracht, georganiseerd door de Vlaams-Chinese Kamer van Koophandel in Antwerpen. Er heerst een zeer sterke fascinatie voor de duivensport bij deze groep en zodoende vroegen ze PIPA een bezoek te regelen bij één van de bekendste duivenmelkers in België. Dit bezoek vond plaats op de aankomstdag van Cahors. Echter, door de uitgestelde lossing, heeft men de aankomsten kunnen zien van La Chatre. Op de eerste foto links van Nikolaas zie je ook Mr. Gordon Chiu, een monument in de Chinese duivensport. Iedereen in China kent Gordon ; hij is een begenadigd duivenmelker, de nummer 1 van Shanghai en eigenlijk van heel China. Tevens is hij ook een veelgevraagd schrijver voor de grootste magazines in China. Komend jaar in 2012 zal hij samen met PIPA in Shanghai en Beijing een groot seminar organiseren waarbij een aantal bekende duivenmelkers uit België en Nederland zullen uitgenodigd worden. Zijn droom is om niet alleen de Belgische en Nederlandse duiven te introduceren in China, maar vooral om de kennis van het spelen met duiven in Europa over te dragen naar China. En daar is volgens Gordon nog heel veel werk aan !
Reacties

LaoZi zei: "授人以鱼,不如授人以渔"

Ik ben zeer verheugd dat PIPA zijn schouders onder dit (kennisoverdracht) wilt zetten. Dit zal zeker de kwaliteit van de duivensport in China op verschillende vlakken vooruit helpen.

DeSchouwer-Cao 翻译:

老子说:“授人以鱼,不如授人以渔”

我非常高兴看到PIPA安排了此次访问。这将会促进中国赛鸽运动更方面的发展。