Zoeken

Beslissingen KBDB Oost-Vlaanderen

De KBDB Oost-Vlaanderen besliste om dit weekend (16 juni) nog geen jonge duiven toe te laten op de kleine halve fond. Gezien het verbod nog duiven te lossen in Pithiviers, keert men op de kleine halve fond terug naar Toury. En Nederlandse duiven blijven persona non grata voor de Oost-Vlaamse inkorfburelen.

Aan de verenigingen van Oost-Vlaanderen:

Geen jonge duiven op KHF komend weekend

Gezien de moeilijke start van het jonge duivenseizoen heeft de PE Oost-Vlaanderen besloten GEEN jonge duiven toe te laten op de kleine halve fond vluchten (Toury en Fontenay) tijdens het komende weekend(16 & 17 juni 2018)

Pithiviers wordt terug Toury

Tijdens een vergadering tussen de KBDB en de Franse federatie werd ons medegedeeld dat er te Pithiviers geen duiven meer gelost mogen worden.  Dit met onmiddellijke ingang. Voor de rest van het seizoen 2018 zal de PE Oost-Vlaanderen dus terugkeren naar de lossingsplaats te Toury

Aanvaarden van Nederlandse duiven

De PE Oost-Vlaanderen wil de lokalen nogmaals informeren dat het verboden is om duiven van Nederandse liefhebbers te aanvaarden. Deze materie werd enkele weken geleden besproken tijdens de vergadering tussen de NPO en KBDB. Er werd afgesproken dat Nederlandse liefhebbers in geen enkel geval in België mogen inkorven. Wij vragen dan ook dat de lokalen dit strikt naleven.

KBDB Oost-Vlaanderen