Zoeken

BCK/CBJS vierde afgelopen maandag de kampioenen van het winterseizoen 2017-2018

Voor het 3e jaar op rij was Hotel-restaurant Alsput locatie voor de jaarlijkse huldiging van de kampioenen BCK/CBJS ofwel de Belgische Commissie voor Keurmeesters. Het ging over de kampioenen van het keuringsseizoen 2017 - 2018.

De Belgische Commisie voor Keurmeesters koos voor de 3e jaar op rij Hotel Alsput te Halle als locatie voor de jaarlijkse kampioenviering. En nee, vergis u niet, het is niet 1 van de eerste kampioenvieringen van het voorbije seizoen. Het nieuwe seizoen voor de standaardkeuriungen BCK/CBJS staat nu immers voor de deur. Het waren dan ook de kampioenen van voorbije winter (2017 - 2018) die op maandag 8 oktober werden gehuldigd in aanwezigheid van de Nationaal Voorzitter Frans Hermans.

Na een kort welkomstwoordje van secretaris Edmond Praet werd onmiddellijk over gegaan tot de orde van de dag, namelijk het uitreiken van de schitterende kunststukken.


Secretaris Edmond Praet was de moderator van dienst

De tandem Godderis - Praet won in de categorie showers de 1e plaats bij de oude duivers, de 1e plaats bij de oude duivinnen en de 2e plaats bij zowel de jonge duivers als de jonge duivinnen.


Grote winnaars bij de showers: Godderis - Praet. Trofee werd uitgereikt door Jean-Pierre Nell (FCI bestuurslid -Zwitserland)

Een dubbele 2e plaats bij de showers oude duivers en oude duivinnen was er voor Hugo Hendrickx. Bij de jonge duivers en de jonge duivinnen, eveneens in de reeks showers werd 2 x een 3e plaats behaald.


De trofee werd uitgereikt door dhr. Plecklock (FCI - Duitsland)

Pascal Deschuytteneer mocht 2 x met brons naar huis, zowel bij de oude duivers als de oude duivinnen.


Rechts voorzitter Joseph Deboyer, in het midden winnaar Deschuytteneer. De prijs werd uitgereikt door een lid van de Poolse delegatie

Voorzitter Jospeh Deboyer mocht zelf ook naar het podium. Hij was kampioen bij de jonge duiven, zowel bij de duivers als de duivinnen


Voorzitter Deboyer kreeg zijn trofee overhandigd door dhr. Gross

Ondertussen zijn we bij de sportklasse geariveerd. Hier quasi dezelfde namen. Winnaar bij de oude duivers en oude duivinnen én brons bij de jonge duivinnen: Pascal Deschuytteneer.


De trofee werd overhandigd door Nationaal Voorzitter Frans Hermans

Ook succesvol in de sportklasse: Godderis - Praet. 2 x 1e plaats bij de jonge duiven (duivers / duivinnen) en 2 x zilver bij de oude duiven.


 

Ook Joseph Deboyer viel in de prijzen in de sportklasse: 3e plaats oude duivers, 2e plaatse jonge duivers


De prijs werd uitgereikt door de voorzitter sportcomité Dhr. Debosscher

David Crohin werd 3e bij de oude duivinnen en de jonge duivers. Hij won zilver bij de jonge duivinnen.


David Crohin (lins) kreeg zijn trofee van afscheidnemend medewerker Van Huyghem, die met pensioen gaat

Tot slot was er nog de prijs voor het algemeen kampioenschap bij zowel de sportklasse als de showers. Opnieuw was het de tandem Praet - Godderis die naar voor mocht komen. De trofee werd uitgereikt door Voorzitter Bardos.


De kampioenen 2017 - 2018

Na de huldiging was het tijd om aan tafel te gaan voor een heus feestmaaltijd.