Zoeken

Aflopende veilingen: Pieter Oberholster, Gaie brothers, Jos & Jan Loobucyk, Vermeerbergen-Wilms, De Smeyter-Restiaen, Jan Hooymans, Kai Er, Dean Pallatt, Alwin Petrie & Tom Schilling

Op zondag 8 december eindigen volgende veilingen: Pieter Oberholster (GB), Gaie brothers (BE), Jos & Jan Loobucyk (BE), Vermeerbergen-Wilms (BE), De Smeyter-Restiaen (BE), Jan Hooymans (NL), Kai Er (CN), Dean Pallatt (GB), Alwin Petrie (NL) & Tom Schilling (US).

Pieter Oberholster (UK)
Jongen van zijn beste Gaby Vandenabeele bloedlijnen

Met in zijn kweekploeg een unieke en zeer zeldzame zoon van Bliksem … verschillende kinderen van zijn opvolger als stamvader Rudy … en o.a. van topkweker The Returned Bliksem … huisvest Pieter Oberholster een groep Vandenabeele kwekers die bulkt van de kwaliteit. Dit zijn exact de lijnen die wereldwijd zo veel roem vergaarden en haast garant staan voor succes. Pieter maakte enkele prachtige inteelt koppelingen en biedt daar jonge duiven van aan op PIPA.

Gaie brothers (BE)
Jongen van beste kwekers & vliegers + enkele prestatieduiven

De beroemde gebroeders Gaie werden in 2018 nog afgevlagd als 1e kampioen kleine halve fond KBDB met een ploeg duiven van uitzonderlijke kwaliteit! Ook hadden zij in 2018 de 3e en 5e Nationale asduif KBDB in huis, samen met de 1e en 2e provinciale asduif KBDB. Uit deze voortreffelijke basis komen duiven in veiling; zowel prestatieduiven als kinderen van de belangrijkste kwekers; een veiling dus van absolute topklasse!

Jos & Jan Loobuyck (BE)
4 prestatieduiven & 6 jongen uit hun beste kwekers

In een kleine veiling van hoge kwaliteit bieden Jos en Jan Loobuyck enkele geweldige duiven aan! Waaronder de Nationale topvliegers … kinderen van 1e Nationale asduif Spirit … van de winnaar 1e Nationaal Jarnac … maar natuurlijk ook nog de lijnen van de fameuze vlieger en kweker Keikop. Absolute topklasse dus in een unieke veiling op PIPA.

Vermeerbergen-Wilms (BE)
Jongen uit de beste kwekers

Dat er bij Vermeerbergen – Wilms regelmatig wonderen gebeuren staat buiten kijf. Vrij logisch dan ook dat er ‘wondernamen’ aan te pas komen als hun beste kleppers aan de horizon verschijnen. Zoals National Wonder, de Beste Belgische jonge duif grote halve fond PIPA Rankings 2014 waarvan een volle zus de 2e Nat. Chateauroux 10.442 duiven na hokgenoot won - exact deze lijnen maakten ook de 6e Nat. asduif KBDB 2017. Maar ook Invincible Wonder, de 2e Nat. asduif snelheid KBDB … en als basis bloedlijn nog vooral de lijn van stamkweker Lucky Luc. In veiling een mooie collectie duiven van de beste kwekers en enkele top vliegers.

De Smeyter-Restiaen (BE)
Jongen uit de beste kwekers & vliegers

De superspeler Joost De Smeyter-Restiaen toonde de afgelopen jaren nadrukkelijk aan waarom hij tot de allergrootsten op de zware fond wordt gerekend. Supertalent Floorke kwam de 1e Int. Duivin & 2e Int. Winnaar Barcelona winnen … Celcius greep de 1e Internationaal Narbonne op een loodzware editie … en met de 4e en 8e Nationale asduif grote fond oud KBDB mag Joost ook hier de erepalmen komen ophalen. Naast bloedlijnen van Nationale winnaars en asduiven spelen de genen van de oude stambeer Joost nog steeds een zeer belangrijke rol. Uit de beste kwekers van De Smeyter-Restiaen komen nu jonge duiven in veiling op PIPA.

Jan Hooymans (NL)
New Harry Special – Inclusief exclusief kind New Harry X Alexia

Centraal in alle grootste plannen van Nederlandse topliefhebber Jan Hooymans is toch wel de ongekend sterke basis van zijn duivenbestand. Een fantastische kolonie werd gebouwd rondom de legendarische vlieger en kweker Harry en inmiddels, nu Harry het eeuwige voor het aardse heeft verruild, zijn de nieuwe sterren als New Harry en Harry Junior opgestaan om het stokje als superkweker over te nemen. In een kleine maar zeer exclusieve veiling biedt Jan Hooymans kinderen aan van een paar exclusieve koppelingen.

Kai Er (CN)
Jonge duiven uit de exclusieve kwekers, inclusief enige jong ooit uit Armando X Nadine

De wereldberoemde Kai Er bezit waarschijnlijk de meest indrukwekkende kweekkolonie ter wereld … hij legde beslag op o.a. de duurste duif ter wereld ooit, Armando van Joel Verschoot en kocht ook de 2e duurste duif in deze veiling, te weten Contador. Op de recordveiling van Gaby Vandenabeele kocht Kai Er de wereldberoemde Rudy, zijn superzoon New Bliksem en de stamkweker Royal Blue … ook exclusief in de kolonie zijn wellicht de twee beste vliegduivinnen ooit, te weten Nadine van Willy Daniëls en recent de toevoeging van Cameron van Luc Sioen. Uit deze vermaarde kweekploeg komt nu een prachtige collectie kinderen in veiling op PIPA. Daarbij het eerste en meteen ook het laatste jong dat ooit zal verkocht worden uit de koppeling Armando X Nadine. Er wordt een koppel jong in BIS aangeboden, waarbij de koper mag kiezen welk jong hij neemt.

Dean Pallatt (UK)
Jongen van exclusieve Jellema kwekers

Het Engelse exclusieve kweekhok van Dean Pallatt bezit een uitzonderlijke collectie rechtstreekse Jelle Jellema duiven, uit alle beste kwekers en vliegers van Jelle. Daarmee heeft hij de absolute elite van de grote fond in huis. Meerdere kinderen Zwart Goud, Kleine Jade, Orion, MG430, Silvie, Dirke, Klein Kweekstertje,… En ga zo maar door, één van de meeste exclusieve Jellema collecties ter wereld. Voor het eerste komen jongen van deze unieke collectie in veiling.

Alwin Petrie (NL)
Prestatieduiven & jonge duiven uit exclusieve koppelingen

Het fenomeen Alwin Petrie is al vanaf zijn tienerjaren één van de kopstukken in Zutphen en omgeving. Vele massale zeges, asduiven en (provinciale) asduiftitels werden binnen gesleept en 2019 werd een jaar vol met nieuwe hoogtepunten! Op maar liefst 8 verschillende vluchten werd Teletekst gepakt, van midfond tot dagfond tot jonge duiven … een superseizoen waarin verschillende duiven in zich in de top van Nationale asduiven competities schaarden. Alwin koestert zijn Gigi-dynastie, de Europa Cup duif met 2x 1e prijs op Teletekst en inmiddels een kweker van groot statuur. Alwin brengt kinderen van exclusieve koppelingen exclusief in veiling op PIPA, aangevuld met enkele heel speciale prestatieduiven.

Tom Schilling (US)
Little Miss Nicki special

Eén van de beste SAMDPR winnaars ooit is Little Miss Nikki van Tom Schiling. Zij werd 1e finale winnaar van de Million Dollar race, werd Knock Out winnaar, 1e Zandy Meyer Car winner, 6e asduif Grand Average en winnares van 325,000 US Dollar … ze komt uit een familie van winnaars zowel op de Million Dollar race als in de Hoosier Classic. Tom bezit geen grote kolonie duiven, maar heeft topklasse als aller op zijn prioriteiten lijstje. Op PIPA verkoopt hij een aantal duiven uit zijn beste kwekers!