Zoeken

Aflopende veilingen: Performance Pigeons, A&P Faes, Geert De Coninck, Marc De Cock, Benny Steveninck, Erik Limbourg, Collector's Items en Alfons Klaas

Op zondag 22 oktober eindigen acht veilingen: Performance Pigeons, A&P Faes, Geert De Coninck, Marc De Cock, Benny Steveninck, Erik Limbourg, Collector's Items en Alfons Klaas.

Performance Pigeons

Uit toppers kweek je toppers; voor veel liefhebbers is dat een filosofie die tot veel succes heeft geleid. PIPA biedt in dat kader een veiling met geweldige duiven, waaronder 1e prijs winnaars en nationale kopprijs winnaars.

 

Anneke & Pierre Faes (NL)
Koopman collectie

De prestaties die Pierre Faes door de jaren heen behaalde spreken wereldwijd tot de verbeelding. De afgelopen periode werden weer meerdere top 10 klasseringen in de Nationale competities aan het rijke palmares toegevoegd. In het moderne tijdperk is daarbij een belangrijke rol weggelegd voor de rechtstreekse Koopman-duiven die Pierre aan zijn kolonie toevoegde. Namen als Ermerveens Hope, Bright Blue, Bassira, Mighty Man, Davids’s Son … ze prijken op de pedigrees van verschillende topvliegers bij Pierre Faes. Op PIPA brengt Pierre zijn unieke Koopman collectie in veiling; een veiling daarbij van ontegenzeggelijke klasse.

 

Geert De Coninck
Jongen uit beste kwekers

De kolonie met grote fondduiven van Geert De Coninck werd zeer bekend door indrukwekkende prestaties op de grootste klassiekers. De lijn van De Schicht (1e prov. Barcelona) is zeer bekend en recent is met name de topper El Campio Barca 1e Int. asduif Barcelona 2013-2015 van grote bekendheid. Van deze unieke Barcelona kolonie komen nu sublieme parels in een fantastische veiling op PIPA.

 

Marc De Cock (BE)
Topvliegers en jongen van beste kwekers

De status van Marc De Cock in de duivensport is breed uitgemeten. Marc bezit een ongekende collectie van super kwekers en vliegers, die niet in de laatste plaats in Temse zelf met grote regelmaat voor hoogtepunten zorgen. Uit de grootste sterren van de De Cock-kweekploeg komen jonge duiven in veiling op PIPA met als blikvanger de supervlieger Super Ace. Lijnen van Eagle Eye en Superbreeder 801 zijn natuurlijk rijkelijk aanwezig, maar ook de wondere genen van 1e Nat. Belgische duif over 5 fondvluchten - tevens 3e Nat. fondduif KBDB 2015 - Johan 271 spelen een hoofdrol in deze veiling.

 

Benny Steveninck (BE)
Jongen uit beste kwekers

De wereldberoemde Chipo dynastie van Benny Steveninck kent wereldwijd nauwelijks zijn gelijke.
Zo vele hokken slagen met deze superlijn en zeker niet in de minste plaats plukt Benny de vruchten van zijn stam duiven. In 2017 volgden alweer een nieuwe nationale zege met superduif Pepchi.Op werkelijk ieder niveau wordt een indrukwekkende serie aan kopprijzen bij elkaar gespeeld. Uit de beste kwekers biedt Benny een groep zeer waardevolle jonge duiven aan.
Alle duiven werden speciaal voor deze veiling opeenvolgend geringd. Met uitzondering van BE16-4244092, dochter Pepchi.

Collector's Items

In verschillende veilingen worden kinderen van fenomenen aangeboden, die vaak al voor veel geld naar het buitenland zijn verkocht of soms vanwege hoge leeftijd niet meer bevrachten. Zulke collectors items zijn pareltjes, waarvan er door PIPA enkele unieke worden samengebracht in deze veiling. Een veiling dus om naar uit te kijken en die zal verrassen met duiven van unieke komaf.

Erik Limbourg (BE)
Jongen uit beste kwekers

Lucky 848, Joost, Blue Ace, Eagle Eye en Lucky 77. Stuk voor stuk namen die klinken als klokken en waarvan nazaten Erik Limbourg jaar na jaar naar een onnavolgbaar hoog niveau tillen. Op zonaal, provinciaal en nationaal vlak, overal zien we de naam Erik Limbourg vooraan in de klassementen opduiken. Ook op andere hokken schitteren de Limbourgduiven in 2017. Zowel bij Gustaaf De Bisschop (1e Nationaal Argenton Jaarse) als bij de gebroeders Desbuquois (2e Nationaal Cahors) is de gouden Limbourgstam uitdrukkelijk aanwezig.
Absolute topreferentie in 2017 was de 1e Nat. asduif KBDB Fond van Daniel Bucaciuc die uit een directe Limbourg duif gekweekt is. Niemand kan ontkennen dat Brussegem de thuishaven is van een van de beste allroundhokken in de Belgische duivensport (en ver daarbuiten). In een prachtveiling kinderen van de allerbeste Limbourg kwekers van het moment.
 

Helmut & Alfons Klaas (DE)
Jongen uit beste kwekers

De status van Klaas-duif in de Internationale duivensport is fantastisch. Op vele One Loft Races over heel de wereld tonen de duiven van Helmut en Alfons jaar na jaar van ongekend hoog niveau te zijn. Uit al zijn iconen biedt de Duitse vader-zoon combinatie een stel zeer waardevolle kinderen aan … Gouden bloedlijnen van nazaten als Victor (winnaar Million Dollar race 2011), Mr. Bolt (1e prov. asduif & top kweker), Wonderboy (kweker 1e prijs Canival City OLR), Konstantin (winnaar Million Dollar race 2007) en Gallopin Garbage (winnaar finale Derby Arona). Internationale top klasse onder hamer op PIPA.

Loading ...

Loading ...


Loading...