Zoeken

Aflopende veilingen: Kubacek Lubomir (CZ), Jeroen & Stijn Rans (BE), Thibaut-Boons (BE), Stef Bals (NL), Co & Piet Verbree (NL), gebroeders Scheele (NL), John Crehan (UK) & Karlo van Rompaey (BE)

Op zondag 17 februari eindigen volgende veilingen: Kubacek Lubomir (CZ), Jeroen & Stijn Rans (BE), Thibaut-Boons (BE), Stef Bals (NL), Co & Piet Verbree (NL), gebroeders Scheele (NL), John Crehan (UK) & Karlo van Rompaey (BE).

Kubacek Lubomir (CZ)
Topvliegers & kwekers + jongen uit de beste kwekers

Lubomir Kubacek is de absolute crème de la crème van de Tsjechische duivensport, met verschillende Olympiade duiven en podiumposities op Nationale en provinciale vluchten en kampioenschappen … Supersterk is het basiskoppel Koler x Sudorka, waar o.a. ook het beste van Gaston Van De Wouwer aan werd toegevoegd. Superklasse komt daarmee in veiling in deze fantastische veiling.

Jeroen en Stijn Rans (BE)
Jongen uit de beste kwekers en vliegers

Tot de allebeste zware fond spelers van het moment behoren Stijn en Jeroen Rans. In 2017 baarden ze opzien door maar liefst twee keer op het hoogste schavotje te staan in België. Iets waar enkel de allergrootsten in weten te slagen. In 2018 werd daar nog maar eens de 1e Zonaal, 2e Nat. Valence aan toegevoegd samen met nog een pak top noteringen … De beste kweekduiven van dit moment zijn Ed en Barcelonaduivin. Ed, een kleinzoon van de bekende Joost van De Smeyter-Restiaen, werd gekocht op de verkoop van Declercq-Vervaeren op PIPA en is onder andere vader van de 1e Nationaal Perpignan. De Barcelonaduivin komt uit de lijnen van Robert Van Eycken (via Jos Vanderstappen) en maakte naam als 1e Internationale Asduif Barcelona 2007-2012. Daarnaast werd ze ook 2e Primer Inter Pares 2008-2012 én 7e Primus Inter Pares 2007-2011. Uit deze geweldenaren en de Nationale winnaars komen jonge duiven in veiling op een magnifieke veiling op PIPA.

Thibaut-Boons (BE)
Alle duiven 2016 en ouder

De superman Jean-Marc Thibaut Boons brengt in een fantastische veiling alle duiven van 2016 en ouder; dus alles moderne topkwekers en vliegers met een selectie jonge duiven – kinderen van deze beste duiven. Natuurlijk speelt vooral de geroemde Audrey dynastie in deze veiling een zeer grote rol.

Voor Jean-Marc Thibaut-Boons zal 2017 voor altijd het jaar zijn van zijn eerste nationale overwinning. Deze eerste prijs bij de jonge duiven uit Argenton maakte zijn palmares compleet, en maakte van hem een van de meest befaamde liefhebbers in België. Jean-Marc verkiest PIPA om zijn parels in veiling te brengen, met daarmee natuurlijk ware supers

- 2e Nat. asduif kleine halve fond oud KBDB 2016 (Lauda)
- 9e Nat. asduif kleine halve fond JL KBDB 2014 (Niko Junior)
- 9e Nat. asduif kleine halve fond JL KBDB 2016 (Max)

Jean-Marc haalde furore met o.a. de volgende titels in het afgelopen decennium:

1e Kampioen Nationaal Kleine midfond KBDB 2015
1e Asduif Nationaal Kleine midfond oude KBDB 2014
1e Kampioen Nationaal Kleine midfond oude KBDB 2014
2e Asduif Nationaal Kleine midfond oude KBDB 2016
2e Asduif Nationaal Kleine midfond oude KBDB 2017
3e Kampioen Nationaal Kleine midfond KBDB 2009
3e Kampioen Grote midfond oude KBDB 2014
3e Asduif Nationaal Grote midfond Jaarse KBDB 2015
4e Asduif Nationaal Kleine midfond Jaarse KBDB 2013
4e Asduif Nationaal Grote midfond oude KBDB 2014
5e Kampioen Nationaal Kleine midfond oude & jaarse 2017
7e Asduif Nationaal Grote Midfond Jaarse KBDB 2015
8e Asduif Nationaal Kleine Midfond oude KBDB 2009
9e Asduif Nationaal Kleine Midfond Jaarse KBDB 2014
9e Kampioen Nationaal Jaarse KBDB 2012

Stef Bals (NL)
Topvlieger en jongen uit de beste kwekers

Stef Bals is een uiterst talentvolle jeugdige duivenliefhebber die de concurrentie al enige malen verbaasd deed staan. Hij haalde duiven bij Maarten Huijsmans, de Nederlandse superster van de moderne tijd en merkte al vlot dat deze duiven hem naar een hoger plan tolden. Stef kende een geweldig hoogtepunt toen zijn klasrijke vliegploeg op Sens (374 km) de 1e-2e-3e-4e tegen 4.971 duiven kwam winnen … een mooie kroon op uberhaupt een super seizoen. PIPA vroeg deze ‘new kid in town’ een kleine groep exclusieve duiven in veiling te brengen en daarmee komt de toekomst van onze mooie sport nu al beschikbaar voor de kenners van talent!

Co en Piet Verbree (NL)
Jongen uit de beste kwekers

Al decennia lang tonen Co en Piet Verbree de unieke kwaliteiten van hun superduiven. Met name op de NPO klassiekers en in de Nationale kampioenschappen viert Comb. Verbree hoogtij – zowel op eigen hok als bij andere spelers weten Verbree-duiven vele hoogtepunten in de wacht te slepen. Op PIPA brengen Co en Piet jaarlijks de exploten van hun beste kwekers en vliegers. Kinderen van de super lijnen van 1e Nationale asduiven en Olympiade duiven als Marchino, Olympic Samantha, Anita, Valita, Youlilya, etc. een super veiling dus!

Gebr. Scheele (NL)
Jongen van beste kwekers

Ook in 2018 regen de Gebroeders Scheele de hoogtepunten aaneen … een pak aan 1e prijzen in groot verband werden gewonnen en tonen nog maar eens de suprematie van de liefhebbers die al vele jaren aan de top van de Nationale duivensport in Nederland staan. Aan de basis van al deze topprestaties staat altijd weer een ijzersterke kweekstal. Met nazaten van de huidige superkweekkoppels Sonny x Cher en Jeroen Jr. x Hanny zijn Adriaan en Jaap opnieuw verzekerd van de nodige successen in de komende jaren. In deze veiling komen jonge duiven uit de beste kwekers.

John Crehan (UK)
Jongen uit de beste Jan Hooymans kwekers

De samenwerking die John Crehan en Jan Hooymans enige tijd geleden aangingen mag meer dan geslaagd worden genoemd. Jan vond in de super liefhebber John Crehan een ideale liefhebber om zijn duiven uit te testen op het Britse continent … en John op zijn beurt wist op deze manier superklasse duiven naar zijn hokken te halen die in staat blijken de concurrentie te verpletteren. John was in 2018 weer één van de veelwinnaars waar het de RPRA Awards (Nat. asduiven) betrof. In een superklasse veiling kinderen van de beste Hooymans kwekers op de hokken van John Crehan.

Karlo van Rompaey (BE)
Kinderen van de belangrijkste kwekers

Met groot succes bracht Karlo Van Rompaey begin 2018 zijn voltallige kweek en vliegploeg onder de hamer op PIPA. Nationale winnaars Prima Dora en Hattrick schreven historie en nazaten van deze toppers bleken in trek en vonden nieuw onderkomen bij liefhebbers over de hele wereld. Karlo brengt nu nog enkele van de laatste kinderen die hij kweekte uit zijn beste duiven, zoals o.a. uit Hattrick.