Zoeken

Afdeling 10 Noord Oost Nederland schorst liefhebbers F.A.A. Strijker en M.J. Strijker-Muis na fraude

Deze ochtend vernamen we uit een officiële mededeling van Afdeling 10 Noord Oost Nederland dat de liefhebbers F.A.A. Strijker en M.J. Strijker-Muis per direct geschorst zijn. Die schorsing komt er na een controle door het afdelingsbestuur op de wedvlucht uit Morlincourt van zondag 1 september.

De officiële mededeling van Afdeling 10 Noord Oost Nederland aan haar leden luidt als volgt:

Aan alle leden,

Na een controle door het afdelingsbestuur op de wedvlucht Morlincourt van afgelopen zondag, heeft de aanklager van de N.P.O. met onmiddellijke ingang een schorsing opgelegd aan de leden F.A.A. S. en M.J. S.-M. uit Nw.-D.

Namens het bestuur,

Ton de Vries

Het bestuur van Afdeling 10 wist ons te verduidelijken dat het om de familie Strijker uit Nieuw-Dordrecht gaat. Zij behaalden afgelopen weekend op de teletekstvlucht uit Morlincourt in Afdeling 10 nog de 3e en 4e op teletekst. De duiven werden eerst in het lokaal ingemand, maar werden achteraf uit de manden gehaald. De liefhebber, die bij het inkorven zelf aan de computer zit, heeft de feiten intussen bekend.

Vanavond volgt er nog een bestuursvergadering om de strafmaat te bepalen.

Reacties

Voor zo iets is maar één straf ... levenslang !!

Ow, ow, ow, Ton de Vries, vz van de afdeling 10, wat een domme zet van u om wel Pipa achtergrond informatie te geven, maar uw eigen leden niet. Ik en velen met mij mochten enkele uren geleden nog niet details weten en nu schetst mijn VERBAZING dit bericht inclusief achtergrond informatie hierop pipa.

Wel goed journalistiek werk van de redactie, dat wel.

ja ze blijven actief die de sport kapot maken voor het leven schorsen

Beste Alfred, was dit nu al die EUROOS waard ??
Zou mezelf nooit meer in de spiegel durven aan kijken.

ik hoorde uit goed ingelichte bronnen, dat het om een "man-vrouw" zaak zou gaan. En zo hebben we als duivensport misschien onze eigen 'Bonny en Clyde' van de onderwereld..?

jammer dat dit gebeurd is

Het is intriest dat deze mensen het geld en hoogmoed zo te pakken heeft.
Jammer voor onze mooie duiven sport,om zo naar buiten te komen .

Help deze personen en schors ze voor het leven,

A van Veenendaal Oldambt-Pigeons

Ik heb liever pech dan zo aan goede prestaties te komen.
Je zal er maar duiven of eieren van kopen, weet je zeker dat je belazerd ben nu.

Levenslang schorsen echt ziek die mensen Crying or Very sad Crying or Very sad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Beste RW Van Hove ik vind dat Mr de Vries hier goed aan gedaan heeft.
Iedereen die de boel probeert te bedonderen hoort uitgebreid aan de schandpaal genageld te worden.
Met Pipa gaat dit het snelst ... de hele duivenwereld is nu op de hoogte ... inclusief al die gedupeerde die er gekocht hebben.
Deze mensen gaan een slechte nachtrust hebben denk ik !!!

Er is maar 1 straf voor dit soort mensen en dat is levenslang schorsen!

Alfred ,Alfred ,Alfred ik hoop voor je dat je me niet al meerder jaren hebt bedonderd
want dan zal de straf van de afdeling altijd te laag zijn !!!!

Jan van Oenen Emmen

Intriest !
Zullen wel niet de enigste zijn........fraude is van alle tijd en zal
nooit uitgeroeid kunnen worden, ben ik bang.
Jammer van al die liefhebbers welke een 2e plaats behaalden achter deze fraudeurs
of hierdoor net niet op TT kwamen.....in het verleden, al hun harde werken niet beloond....duifjes
voor "niks" gevlogen...geen ' Ere wie Ere toekomt '
Vraag me wel af hoe zoiets kan gebeuren in een NIC !!!?
Deze personen zullen toch niet alleen het inkorfgebeuren hebben gedaan ?
In elk geval is een en ander door controle ontdekt.....prima werk van betreffende
personen !
Gelukkig is alles relatief.......gezien het overlijdensbericht van onze jonge sportgenoot, welke deze fraude-zaak eigenlijk maar heel onbelangrijk maakt.
Sterkte aan de nabestaanden.

Sportgroeten,
Maurice Wolfs
Combinatie J & M Wolfs

heb t nieuws vernomen van de heren strijker ,je zou er maar in goed vertrouwen duiven hebben gekocht ,deze mensen zijn niet te vertrouwen en moeten levenslang geschorst worden.

HET IS VAN ALLE TIJDEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
EN ZAL BLIJVEN BESTAAN ,ALTJD DE ZELFDE LIEFHEBBERS MET 1 2 OF 3 EN 4 .
MEER CONTROLE ,OOK HET DRUPPELEN IS NOG ALTIJD IN DE MOGE .
VEEL GELUK ERMEE ,OOIT KOMT DE WAARHEID TOCH AAN HET LICHT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja,Ja en al die kopduiven op Nationaal Munchen.

erg zuur ik snap niet dat deze gast dit gedaan heeft een gezin met kleine kinderen erg gastvrij trouwens .

Het geld was blijkbaar belangrijker als zijn bestaan die 200 kweek koppels kunnen ook wel in de ....

wie zeg dat er hier in ons belgenland ook geen raare dingen gebeuren normaal mag iemand die speel toch zijn eigen diuven niet in korven enmakendat er altijd paar personene in ronde zijn als er moet ingekorfd worden zo bespaar je veel ellende en verdacht makingen is niet zo??????

Heel jammer dat zulke waardeloze mensen de duivensport kapot maken. Misschien al jaren prijzen behaald waar men geen recht op heeft ! Geld en aanzien is blijkbaar belangrijker dan EERLIJKHEID !!

Hier moet levenslange schorsing op volgen !

Alfred

TOEN IK EEN PAAR WEKEN GELEDEN NOG MET JE BELDE ZIJ JE NOG DAT JE DE DUIVEN GOED KON LATEN PIEKEN HO,BEDOEL JE DIT ER MEE.
DIT IS WEL JAMMER WANT IK DENK DAT JE WEL GOEIE DUIVEN BEZIT.

ARJAN

Alfred,

We kwamen voor het eerst bij jullie inkorven. Tijdens het inkorven van jouw duiven gebeurden er dingen die NIC onwaardig zijn! Ik heb mij verbaast dat er gewoon een reeds ingekorfde duif terug gezet werd en retour naar huis ging!!! Door een naar gevoel heb ik zondags toch een afd. bestuurder ingelicht! Toen wij aan de beurt waren ging alles correct en volgens de regels, pluim voor de andere commissieleden, deze mensen zijn gewoon de ogen dicht gedrukt!!!! Alfred, echt zielig kerel, ik vond je altijd een plezierige vent, een echte liefhebber! We zouden immers samen op het podium staan van afd.10 dit najaar! Jammer jammer jammer!!!!!! mijn duiven zijn ook allen omgemand, ze waren klaar voor de strijd en ze waren mooi! Ze zijn door jou verstoord in de aanloop naar de wedstrijd!!!!! Bedankt Alfred, wat val jij me tegen kerel!!!!!

Levenslang schorsen en per direct verwijderen uit ALLE uitslagen behaald in het verleden. Daarnaast restitutie voor diegene die jonge duiven van deze oplichters hebben aangeschaft.
Enne....... de inkorfprocedures aanscherpen lijkt me ook geen sinecure. Zowel softwarematig als praktisch is het systeem zo lek als een mandje (whats in a name, nietwaar).

Daarnaast geloof ik nooit dat deze mensen de enige zijn die zoiets uitvreten. Dus aanpakken die procedures en wel per direkt.

te lezen op zijn eigen website

Op donderdag 28 augustus heb ik een fout begaan,die grote gevolgen zou hebben.

Na inkorving een handeling gedaan,die niet goed valt te praten.

Ik kom hier mee naar buiten,omdat ik vind,dat een ieder recht heeft op uitleg en ik ook niet ervoor weg probeer te lopen. Alles om trend deze gebeurtenis heb ik uitgelegd aan een delegatie van mijn bestuur,een delegatie van Afdelings bestuur en aan de aanklager v/d NPO,dhr. Krijgsman.

Eerst werd mij gezegd dat ik niet over het gebeuren hoefde te zeggen,maar ik heb daarna in een heel verhaal uitgelegd,hoe ik op dat moment de duivensport beleefde en dat de drang naar succes overheerste en het een grote aanslag pleegde op mijn gezin. O.a. nu werkloos zijn en 10 uur per dag met de duiven bezig zijn en bijna geen oog hebben voor je 3 kinderen. Dit is niet gezond .Het beste zou een rust periode zijn,maar zolang er duiven zitten,lukt mij dat niet. Daarom was er al in Juli besloten alle duiven voor 2013 v/d hand te doen,dit najaar en een stapje terug doen,voor 2 of 3 jaar en meer tijd aan de hobby’s v/d kinderen te besteden en de lat wat lager leggen,voor mijzelf. En hopen dat het plezier,wat ik enkele jaren terug had,teug zou keren. Toch heb ik een fout begaan en zal mijn straf hiervoor accepteren. De mensen waar ik dit gesprek mee had,waren er allen over eens,dat ik dit niet nodig had en zonder deze handeling,toch een super uitslag had gemaakt en snapten dan ook niet,dat ik op deze manier mijn goede naam zomaar weg gooide,door dit voorval.

Hiermee heb ik mijn eigen mooi opgebouwde carriere vergooid,maar ook mijn familie leden teleurgesteld en het vertrouwen van veel vrienden,bestuursleden beschadigd.

Wat mij er toe doen heeft besluiten dit te doen,is mij nog steeds niet duidelijk. Het moet een vorm van verstands verbijstering geweest zijn,want een helder denkend mens,zou dit niet te binnen schieten. Ook vallen alle voorgaande prestaties hierdoor ook in het niet. Tevens zit er een ploeg kwekers en gepresteerde duiven,die nu bijna geen waarde meer hebben.

Diverse telefoontjes en mails heb ik al ontvangen en er zullen nog vele volgen,van teleurgestelde mensen. Ik zal proberen om deze te beantwoorden,maar door voorgaande,zou dit misschien niet meer nodig zijn.

Ik heb het probleem zelf veroorzaakt en zal de gevolgen er ook van in moeten zien, komende weken zal er een uitspraak komen en zullen wij de straf accepteren,

En niemand is roomser dan de Paus,hoorde ik vandaag nog!

Mochten er nog vragen zijn,dan zie ik die via de mail wel tegemoet.

Alfred

http://www.alfredstrijker.nl/info_nieuws/?id=141

Triest, dat de drang naar succes zulke dingen met je doet.

Aan de andere kant, wel eindelijk eens een melker die openlijk de gepleegde fraude toegeeft.

Het is er achter niet minder triest om.

Jammer dat het zo moet, komt de duivensport niet ten goede, goed dat ze gepakt zijn!

En voor euro's doet men veel, soepduiven kopen, en dan voor duizenden verkopen kan ook niet ! Wink

Triest Arjan ?? Iemand die openlijk de gepleegde fraude toegeeft ?? Maar wel zielig dat Alfred allemaal excuses heeft !!!!!!!!!!!!! zulke liefhebbers gewoon levenslang schorsen !!!! Wat zal b.v iemand als Maarten Hakvoort denken ( 2 e nat Munchen , achter Alfred Strijker )en al die mensen die dure jonge duiven hebben gekocht van hem, Alfred kan al die dingen Nooit meer goedmaken .

De drang naar succes en geld is voor sommigen groter dan de rede. Ik vrees echter dat niet alleen de dader schuldig is maar dat we ons even moeten afvragen of de steeds groeiende commercialisering niet tot zulke voorvallen bijdraagt.

Even reageren op het bericht wat Arjan heeft gelink van alfred strijker zijn website.
Alfred doet overkomen, dat het donderdag zijn 1e vergrijp was.
Wij spelen in hetzelfde rayon als Alfred.
Volgens mij moeten ze in Nieuw Dordrecht wel heel naief zijn,want ongeveer 3 jaar terug,schreef Dhr R.H uit emmen,dat de kijkers bij Alfred naar SPECSAVERS moesten.
De liefhebbers die aan het duiven letten waren,hadden de 1e duif niet gezien.
Bij zijn 2e duif kwam alfred erachter dat er al een duif geconstateerd was.
Toevallig was dat ook Nat Morlincourt.
Alfred vloog toen de 3e Nationaal en lag 13 minuten los in het rayon
Zo kan ik er wel meer voorbeelden van vluchten geven waar Alfred in het rayon losvliegt.
Zullen we dan zulke slechte duiven hebben in rayon 11 afdeling 10...
Alfred zal de hele zaterdag wel gespannen naar de meldsite van afdeling 10 kijken.
HOELAAT MOET IK CONSTATEREN.
Denk dat het nu voor de meeste liefhebbers wel duidelijk is.
sportgroeten Alfred...HAHA LAAT ME NIET LACHEN

Ik waardeer tot op zekere hoogte dat hier op Pipa, de open brief van de fraudeur wordt geplaatst. Maar dit is EXACT datgene waar ik al enige vrees voor had.

Resumé: de voorzitter van de afd. 10 had NIET de openbaarheid mogen opzoeken, want deze fraudezaak ligt onder de interne rechtspraak van de NPO. Dit is het orgaan waar hoor en wederhoor moet plaatsvinden. En niet op de site van de fraudeur zelf, hoe goed ik ook zijn gedachten kan volgen. Niet begrijpen, maar wel volgen..!

Dit is de rechtspraak in de moderne duivensport onwaardig. Kortom, de vz van de afd. 10 had beter kunnen weten en gewoon een tipje van de sluier moeten lichten en de rest overlaten aan onze interne rechtsgang. En pas met een totaal plaatje moeten komen, nadat de NPO aanklager zijn werk had afgerond. Kortom, dat er een rechtsgeldige uitspraak is gedaan.

Welnu, het ware beter geweest als Alfred zijn handen in zijn haar had gestoken van spijt en wanhoop i.p.v. zijn handen in onschuld te willen wassen. Want hoe je het ook wendt of keert, dit is absoluut NIET ZIJN eerste fraude-activiteit geweest, maar wel zijn laatste. Mag ik voor hem en zijn gezin hopen.

Als laatste, ik hoop dat we als duivenmelkers nu voor eens en altijd gaan inzien, dat dit soort zaken afgelopen moeten zijn. Waren het 35 jaar geleden de gebr. Bisseling, die volk en vaderland jarenlang van alle kanten hebben beduveld en bestolen. Nu is het Alfred. Maar hij is niet de enige, want ook op dit moment zijn er melkers die zich beraden op frauduleuze activiteiten. Want beste sportvrienden, het grote geld, de bezetenheid waarmee tegen elkaar wordt gestreden en de schijn van een eervolle Teletekst vermelding zet mensen aan tot het toelaten van totaal verwerpelijke gedachten en emoties. Dit is helaas de diepere oorzaak en verlangen die een fraudeur in spe, aanzet tot het daadwerkelijk uitvoeren van zijn stoutste fantasieën: TT vermelding, een TOPVEILING bij pipa, ofwel in elke duif dollartekens zien in plaats van schoonheid en een basis van een mooie en lange duivenvriendschap samen met zijn clubgenoten.

Allereerst een lachwekkend stukje tekst van de heer Strijker van vorig jaar waarbij het lachen hem nu wel vergaat, want hij zal nu toch wel buikkrampen hebben!

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ziektewet!!!!!!!!

Bijna in mijn laatste werkweek nog in de ziektewet beland,hoezo?
Van het geroddel in mijn regio,door diverse concurrenten, over mijn goede prestaties met mijn duiven kreeg ik enorme buikkrampen,veroorzaakt door het schaterlachen,en het lachen ging maar door,afgelopen zaterdag weer een zeer goede uitslag met de jonge duiven en de roddels werden erger en mijn buikklachten van het lachen werden ook erger en erger!!
Anderen zeiden me,je moet er gewoon om lachen,maar ik wist niet dat ik er zulke klachten aan over hielt.
Een duivengoeroe uit afdeling 11 heeft mij weer goed toegesproken en voorzien van enkele waardevolle tips,en zei;"wen maar aan die roddels,zal niet de laatste keer zijn,iemand die niets presteerd,word ook niet over gepraat,"daar zit wat in natuurlijk,dus proberen we onze lijn de komende weken door te trekken en zullen we nog een tijdje buikklachten houden van al die roddels,

onderstaande tekst kreeg ik van een zeer goede vriend van mij:

"Hallo Alfred hier een mooi gezegde,

'Geef nooit uitleg. Je vrienden
begrijpen je wel en je vijanden
geloven je toch niet.'
Groet uut Ernhem"

zoiets doet je goed,bedankt hiervoor!
---------------------------------------------------------------------------------------------------

En nu heeft hij ook nog een zielig stukje uitleg over zijn wandaden op zijn eigen website geplaatst.
Het gaat alleen maar over hem en hij probeert een of andere slachtofferrol aan te nemen, maar hij denkt niet eens aan al die hardwerkende mensen die ook alles investeren in de duiven wat ze kunnen, hij wil gewoon dat we medelijden met hem krijgen. Zegt hij opeens ook nog dat hij net alle duiven van de hand wilde doen en dus willens wetens mensen wilde bedriegen.

Alfred bedankt voor de vele eerste prijzen en kampioenschappen die je hebt gestolen van mensen die ook een gezin hebben! Je hoeft niet net te doen alsof dit de eerste keer was, want in mijn beleving heb je gewoon heel lang geluk gehad dat je niet gepakt bent.

Ik begrijp dat het hier om een nic gaat en dat het bij andere liefhebbers perfect ging .

erg tegenstrijdig zat de rest dan aan de bar of zo .

Zeker voor een nic onacceptabel .

slapen doe je in je bed natuurlijk is dit niet de eerste keer gelegenheid maakt de dief .

erg jammer alfred ik vind het jammer voor je gezin .

ik zit ook al drie jaar thuis dan beroof ik mijn vriend toch ook niet

Gedane zaken nemen geen keer.
Dit is triest en verschrikkelijk voor al de mensen die benadeeld zijn.
Nooit zou ik een prijs willen winnen die me niet toe komt.
Ik hoop dat we met zijn allen lering hier uit trekken.
Gelukkig is het merendeel van de liefhebbers niet zo.
En daar zullen we het mee moeten doen.
Ik hoop dat er veel slachtoffers schadeloos gesteld worden.
Dat is wel het minste wat men doen kan.

Welterusten !

Geld op Strijker

bah, beste man geeft schuld toe
maar is al veroordeeld voordat een rechter er aan toe komt!!
denk ook eens aan de club die heeft een misschien nog grotere schuld
want wees eerlijk!!
zei hebben de mogelijkheden gegeven om dit toe te laten , zoiets kan absoluut niet in onze club
inlezen met minimaal 2 man in de club uit lezen ook minimaal 2 man .
inkorven aan de inkorf tafel 2 man plus de gene die ze duiven inkorft!
overladen dus weg brengen doen wij altijd met 4 man
gelukkig staat vaak de wagen bij onze club en word er aan geleverd bij onze club..
maar ik zie ze ook met 2 man komen.. hoe werk je fraude als club in de hand als mensen alles alleen
kunnen en mogen doen..
word er bv bij ons verkeerd gechipt gaat de chip eraf n word bv aan mij of de voorzitter gegeven
word terug gegeven na de vlucht..
oke alfred verdiend een straf maar , wat de club dan die gewoon geen regels naleeft?
Want wees eerlijk leven die de regels na is de kans erg klein dat zoiets gebeurt

waar ik me meer aan stoor is doofpot affaire,s zoals nationaal blois en st vincent

getekend
jacco van grol

Jacco van Grol, Dus nu is de club de schuldige? Als er bij jou word ingebroken is het dan jou schuld? want jij hebt ze immers de mogenlijkheid gegeven.

Zo eindelijk is hij gepakt, op zijn site schrijft hij dat het een verstandsverbijstering was maar volgens mij gaat dit al jaren zo en wilde hij zich meten met de grote jongens zoals koopman en vredeveld.Het ergste vind ik dat er ontzettend veel liefhebbers zijn gedupeerd door deze fraudezaak en wat te denken dat hij een voorbeeldfunctie had in het bestuur van het Samenspel. De eerste 20 jaar moet hij nergens meer lid kunnen worden.De schandpaal zou nog te goed voor hem zijn met zijn mooie praatjes.Ik ben helemaal klaar met hem en hoop hem nergens meer in een duivenlokaal te zien.

Levenslang!

Maar waar geld mee gemoeid is, is de stap naar fraude snel gezet. Ik zou ze geen eten willen geven al deze het ook doen maar niet gepakt zijn. (en dit bedoel ik in een heel brede zin van vervalsen)

Ik lees hier nu roepende mensen die ook aanhalen en verwijzen naar de mensen die er gekocht hebben en zouden belazerd zijn en terecht. Maar beste mensen dit is dagelijkse kost, hoeveel duiven worden er niet verkocht die zowel op vliegvlak en/of op kweekvlak bewezen hebben niet aan de normen te voldoen maar toch voor veel geld verkocht worden.

De commercie, de lichtbak en het egoïsme maken onze sport kapot.

Toen ik de passie voor onze sport heb opgenomen als jonge snaak was er dit ook al maar dan was het een volkse sport, nu is het puur commercie.

Maar ja we weten het allemaal maar die passie zit zo diep dat we maar voortdoen...

Gisteren was een zwarte dag voor onze sport, 1 bovenstaande gebeurtenis en 2 het verlies van Kenji. Laat iedereen eens voor de spiegel gaan staan, even stil staan bij de gebeurtenissen en zichzelf in vraag stellen. Stel je dan vast dat je niet iedereen recht in de ogen kan kijken, dat op je op welke manier dan ook de boel belazerd, geef dan de eer aan jezelf en draai het wiel om of stop er gewoon mee.

iemand met zo,n grote naam (zeker in afdeling10) in de duivensport, is op deze manier ook bezig dat andere liefhebbers gaan twijfelen of de bekende spelers die al jaren aan de top staan,misschien ook wel iets dergelijks hebben bedacht of iets in die trant.meneer strijker u bent gewoon een FLAPDROL.en u zegt dat u nu zonder werk zit,maar wat is de oorzaak? misschien ook je baas belazerd?
en eens een rat altijd een rat!!hoe lang zou de rij zijn van liefhebbers die u in de loop der tijd besodemieterd heeft? last van verstandsverbijstering,nee meneer strijker het was enkel en alleen geldzucht. en hoelang speelde dit al?wij zullen het nooit weten .maar wat mijn persoonlijke mening betreft vanwege het openbaar maken van de afdeling 10 kan ik dat alleen maar toejuichen.

Het is weer niet te geloven, iedere keer weer. Ik word er moe van , zulke gasten horen niet alleen niet in de duivensport thuis, maar helemaal nergens in de maatschappij. Maar om ze voor het leven te schorsen, lijkt mij juridisch gezien niet juist. Een jaar of 8, ook de duiven natuurlijk. Want ondanks dat ik ook moordneigingen krijg van die fraudeurs, moeten we het wel in het juiste perspectief blijven zien. Dus een schorsing van 5 tot 8 jaar lijkt mij meer in overeenstemming met de huidige jurisprudentie.

Aart van der Spoel

Jammer dat de afdeling verkeerde informatie geeft als men de reglementen er op na leest is men niet volledig in de berichtgeving.

De aanklager schorst voorlopig voor een aantal weken in die weken moet er een zitting komen met het tucht en geschillencollege waarbij de aanklager na bevinding en onderzoek het college de schorsing vraagt over te nemen tot er een officieel onderzoek heeft plaats gevonden door de aanklager.Daarna volgt een vrijspraak of straf. Trouwens de NPO reglementen kent geen levenslange schorsing maar ik dacht max 15 jaar plus de proces kosten.Daarom kan de verklaring van de afdeling het proces best schaden.

Ik ga er vanuit dat de aanklager ook al de duiven op de hoklijst heeft geschorst voor wedvluchten en ook het coördinaat anders kan men in principe verder vliegen onder een andere naam. Ook kan de beklaagde zijn lidmaatschap op zeggen en heeft men niets om te schorsen.

Hoop wel dat de aanklager deze zaak beter aanpakt dat de beruchte zaak st Vincent en Blois want toen maakte de aanklager het wel erg bont door niet de schuldige te straffen maar de klokkenluiders te straffen Zoals Jaap Koehoorn etc.

Die laatste zaak stinkt nog steeds toen was er ook een verklaring maar werd ingetrokken door de aanklager zelf (als mijn geheugen goed is) wegens ontoerekenbaarheid .

Ook de vereniging hoort doorgelicht te worden is mijn mening want zoiets (als het allemaal klopt wat ik lees) kan je niet alleen doen.

En schade vergoeding zal lastig worden dat zal altijd via de burger rechter moeten.

Vindt het vooral triest voor zijn gezin die worden in zo,n proces meegesleurd zonder dat ze schuldig zijn.

AP

Had de afgelopen dagen nog een paar mooie reportages over Strijker gelezen. Dan denk je wat een klasseman!!!. Maar dat valt tegen. Ben zelf soms inkorver en rekenaar voor de vereniging en begrijp dat je wel eens denkt "Als ik wil speel ik iedere week de 1e" maar tussen denken en doen zit een groot verschil. Misschien omdat mijn duifjes wat minder zijn dan die van Strijker maar de lol is er niet minder om. Jammer dat dit nog gebeurd!!!!

Ad

In 2011 behaalde ik de 3e en 9e Nationaal Berlijn net achter Alfred Strijker en M Strijker-Muis, Het zal toch niet zo zijn......

Laten we er asjeblieft over ophouden de schade is al groot genoeg voor de duivensport en de mensen in kwestie. Bedenk dat er ook kleine kinderen zijn in dit gezin en die zullen ook wel naar school gaan. Dus laten we er mee stoppen..

Johan,

Daar had de heer Strijker moeten aan denken net voor zijn zoveelste "vlaag van zinsverbijstering".
Want met alle respect, ik geloof nooit dat dit de eerste keer is dat hij zoiets flikt.

Zijn armzalige uitleg hoeven we niet. We kunnen zulke mensen missen als de pest. Levenslang schorsen plus een fixe boete zou hier op zijn plaats zijn.

Ik walg van dit soort personen.

Groeten,

Peter

Het is uitgekomen wat we al vermoeden. Zodra de 1e melding op de site van het melden van duiven kwam zag hij de snelheid. Ook van Monlicoert 1e melding Vredeveld.(met de snelheid) Toen klokte Strijker maar hij wist niet dat de vroegste 15 km verderop viel.Dus zaten 2 duiven van Dhr.Keizer hem voor. Dit was een tegenvaller voor Strijker en ging hij voor de bijl. Hij was al verdacht.Als je een klok hebt die de snelheid aangeeft voor de duiven vallen is het een koud kunstje hem voor te klokken. Daarom zou het beter zijn de meldingen een uur later op de site te plaatsen.
Ook ik was vorig jaar de dupe. Melde mijn 1e duif en hij klokte 1 meter sneller. Weg 1e prijs en werd ik 2e van Le Verte/Clerm.Tegen ruim 10.000 duiven. De 2e is de verliezer!!!! Bedankt Srijker

beste heer van Hove, jammer dat u zo reageert op feiten die de duivensport schaden. Het moet juist aan een ieder bekend worden dat er fraude is gepleegd dus wat dat betreft een prima zet van dhr. de vries. Hoe kun je het beste zulke misbaksels om het maar even te zeggen een hand boven het hoofd proberen te houden.Trouwens bij de leden is het zeker bekend de media is sneller dan u met de laptop.

Dit is van de website van alfred strijker:

En niemand is roomser dan de Paus,hoorde ik vandaag nog!
Ook van mensen uit Urk berichten dat ook de mensen daar wel eens een zonde begaan,maar dat ze daarvoor naar de kerk kunnen gaan en alles opbiechten.
Iedereen zal wel iemand inzijn omgeving kennen,die 1 keer heeft gestolen,ingebroken,een snelheidovertredeing,met drank op achter het stuur,partner bedriegen,kinderen misbruiken,tot aan een moord toe.

Daarom voor allen,die dit mochten lezen,kijk eens in de spiegel en kunt u,terwijl u naar u zelf kijkt dan zeggen,dat u nog nooit een fout hebt gemaakt.

Betekend dit sorry ? Foutje ? Vrijspraak ?

Beste vliegende hollander Smile
Het dossier Strijker is in mijn beleving gesloten, want na de uiterst feitelijke en correcte opsomming door Arie Pieter. Is alles wat mij betreft gezegd.

Maar om je nog eventjes persoonlijk van repliek te dienen: de voorzitter van de afd. 10 heeft door zijn ietwat te voorbarige wijze van de openbaarheid te zoeken, bijna de rechtsgang gehinderd, zie de reactie van Arie Pieter.

Ik zelf heb het iets anders verwoord in mijn reactie, maar voelde wel aan mijn juridische water, dat een slimme fraudeur hier wel eens goed garen mee zou kunnen spinnen. Stel bijvoorbeeld, dat de fraudeur dinsdag overdag zijn NPO lidmaatschap had opgezegd, dan hadden we met zijn allen kunnen fluiten naar een zaak onder de NPO aanklager, mr Krijgsman. Zie, vorig jaar de grote fondspeler, waarvan ik nu even zijn naam me niet meer kan herinneren. Deze man wist aan de rechtspraak te ontkomen, door per direct zijn lidmaatschap op te zeggen. Nu is het wachten tot dat hij hier spijt van krijgt en zich pardoes weer aanmeldt. Dan pas kan de aanklager zijn dossier onder uit zijn bureaulade vandaan halen enz.

Dus beste Flying Dutchman, een ongeluk zit in een klein rechtsgang hoekje, want de grote fondman, die zijn strafuitspraak is ontlopen staat niet alleen. Hij heeft nog minimaal 1 beruchte voorganger: Jos de Ridder en zijn Blois 2009. Deze grootschalige fraudeur is ooit aangeklaagd door ene Geurt Doppenberg (vml. voorzitter afd. 7). Maar de toenmalige aanklager heeft deze mega fraudezaak enorm lopen ophouden en verkwanselen. Laten we hopen dat we in mr. Krijgsman een betere verdediger van ons aller recht op een onbesproken en eerlijke rechtsgang van de vluchten hebben..!

Mvg

Rob van Hove

Beste Arjan,

dit heb je keurig verwoord. Eindelijk is er iemand die het bekend, we weten allemaal dat er in het verleden meer dingen zijn gebeurt die wij allemaal gelukkig niet weten. Gelukkig zijn de meeste liefhebbers eerlijk ?!

Het is triest voor woorden, echter ik begrijp uiteindelijk het NIC ook niet. Je hebt, wanneer je het goed doet, een hecht team die gezamenlijk het inkorven moet klaren. Dan zijn er mijn inziens vaker dingen gebeurd in dit NIC waarbij je nu moet denken is het altijd hier wel juist gegaan ? Levenslang schorsen lijkt mij niet de juiste oplossing. Men is tot nu toe al genoeg met de neus op de feiten gedrukt. Eerst maar eens enkele jaren en dan maar bekijken hoe verder. De familie heeft geen moord gepleegd. De mensen die daadwerkelijk een moord hebben gepleegd moet je levenslang geven, ook dat gebeurd in de praktijk niet !!

Is wel triest dat dit zo heeft mogen gebeuren. Heeft weer stof om over na te denken binnen het NPO/afdeling/vereniging. Voor het overige hoop ik dan men de kinderen van de fam. Strijker wel met rust laat want die kunnen er uiteindelijk ook niets aan doen.

Wat ik me afvraag bij zulke liefhebbers voorbeeld op de laaste dafond vlucht van uit Pithiviers Afdeling 10.
Onze doffer 687 stond toen al eerste asduif afd10 op zaterdag zakt de snelheid naar zon 1050 meter,
ik zeg nog een aantal keren tegen de mensen die bij ons altijd duiven kijken als hij dit maar aankan zo gespannen als ik ben valt hij toch uit het niets en wist toen direct bingo (melding programma aanstaan)de ontlading die ik toen had zal ik nooit meer vergeten jawel traantje in mijn ogen alleen al omdat hij er weer was en het toch aankon.
Hoe moet dit dan toch voelen als je de chip in de hand hebt en die gewoon op de anttene flikkerd,
ik snap er werkelijk niks van Geld Geld Geld.zou dat dan de enige reden zijn?

"Eer" is voor zo'n personen een vaak nog grotere drijfveer dan geld om deze zeer malafide zaken te doen!

Maar, oké, Andre, jij krijgt toch met vergelijkbare topprestaties wel voldoende eer..! Jij, gaat toch ook niet aan de haal met een duif uit de mand of een chipring enz. Zelf denk ik dat het de aard van het beestje is om te frauderen. En zoiets begint al bij de baas of gewoon thuis: teveel geld halen uit de gezinspot enz. Helaas, is straffen in de zin van tijdelijke of definitieve uitsluiting onvoldoende. Deze mannen (en vrouwen in mindere mate..)zijn in de regel zeer hardleers. Ik denk dan ook dat we de strafmaat moeten veranderen in een taakstraf + uitsluiting voor een jaar of 10..? Laten deze mensen is meelopen in een high tech fabriek waar mensen werken, die heel erg nauwkeurig omgaan met hun voorraden of grondstoffen. vanwege de extreem hoge onkosten, die dit zich voor het productieproces meebrengt. De neiging om slordig om te gaan met andermans spullen zal dan gaandeweg bij de fraudeur cq oplichter kunnen afnemen, mits hij door een arbeidspsycholoog intensief wordt begeleid.

Kortom, alleen uitsluiten voor 7-8 jaar maakt deze draaideur criminelen echt geen betere mensen. Hiervoor ontbreekt vaak de sociale en morele intelligentie. Dus moeten ze dagelijks worden geconfronteerd met hun eigen losgeslagen gedachten en hebberigheden Wink Is mijn mening.

Beste Rob

In 1 van je reacties sla je de spijker op zijn kop!!!
"DIE TELETEXT"
De drang om daarop te staan en het grote geld te innen komt vooral hierdoor!!
Is het niet zo dat de NPO en zeker de AFDELINGEN hier de veroorzakers van zijn?
Kijk eens na bv. nationale concoursen, prima de eerste tien per sector heb ik geen probleem mee.
Staan er s,avonds 35 paginas vol met nog eens apart de nu-zones en afdelingen!!!
En dan ook nog eens die afdelingen in noord-zuid of oost-west!!!, is toch te gek voor woorden.
Dan tegenwoordig maken de afdelingen ook nog zowat van elke jonge duivenvlucht een teletextuitslag!
Dit beste Rob maakt niet alleen de duivensport kapot maar ook ( zie nu zelf) de liefhebbers wanhopig om tot fraude over te gaan.
Mijn mening is dan ook:
bij nationale concoursen alleen dat werkelijk de 10 snelste plaatsen
Minder teletextvluchten
Willen de afdelingen dan voor alle disiplines teletextconcuorsen, doe dit dan gezamelijk met andere afdelingen met ongeveer dezelfde afstanden in gehele afdeling, en plaats hier ook alleen de enige die daadwerkelijk recht op heeft ( de 10 snelste).
Bv. 2 vitesse, 2 midfond, 2 eendaagse en 2 jongen en laat de marathonvluchten alleen nationaal.
Komen we mij inziens toch al veel verder mee.

Denk dat het er weinig mee te maken heeft.
Foefelen zit wel of niet in je !!

Het belangrijkste is het inkorfcentrum ... daar mag nooit één man alles regelen.
Doe het altijd minstens met twee of meerdere personen ... doe dit ook voor je eigen omdat dit het beste is.
Moet je bestuurslid zijn en hard spelen wordt er al snel iets gesuggereerd ... doe dan de bestuurszaken nooit alleen ... sta je toch al zuiverder in je schoenen.
Weet ook dat clubjes kleiner en kleiner worden en vaak alles draait op één of twee mensen maar probeer dan nog zoveel mogelijk bestuursleden bij alles te betrekken zo sluit je verdachtmakingen al iets uit.
En wordt het clubje dan echt onhoudbaar om goed te kunnen functioneren door onderbezetting ... helaas.

Maar wat moet je doen als je onschuldig verdacht wordt zoals ik

Beste Gert,

Dat is heel naar voor je om als verdachte door het leven te gaan, terwijl jezelf absoluut weet dat je niet in de duivensport fraudeert. Maar wees gerust, want als je werkelijk niks te verbergen hebt, dan hoef je ook NERGENS BANG voor te zijn. Of je moet slachtoffer zijn van een gerechtelijke dwaling, zoals in het zeer noodlottige geval van die Haagse Verpleegster, die nu eindelijk volkomen is gerehabiliteerd. Dan ligt de zaak volkomen anders, vrees ik. Maar zolang je onterecht wordt verdacht van fraude of diefstal binnen de duivensport, dan zou ik is contact opnemen met de NPO. Misschien is een soort van mediator instaat om je te helpen, die degene benadert die jou "vals" beschuldigen. Het probleem is wel dat maar weinig melkers de MOED hebben om ook daadwerkelijk voor de dag te komen met hun beschuldigingen.

Ikzelf heb ooit heel veel energie en moeite kunnen steken in de zaak van Blois en Jos de Ridder, samen met zijn maatje des tijds Geurt Doppenberg. Maar ondanks dat ik o.a. een toenmalige duivensportjournalist bereid vond om te getuigen, tegen de ridder en zijn vrouw. Want hij had tegen de journalist een valse verklaring over de aankomst van zijn beruchte duivin Wiramira afgegeven. Te minste, vals...? Als je de Dvd over hem goed bekijkt, dan zie en hoor je een man in het nauw die uit zijn nek staat te kletsen. Maar hoe dan ook: de verklaringen op Dvd en in het stuk van de journalist wijken op hoofdpunten flink af. Echter, juridisch schijnt dit communicatie foutje vrij gemakkelijk in de schoenen van een onafhankelijke journalist te kunnen worden geschoven. Dus kon de toenmalige aanklager K. Hassing van de NPO daar niks mee beginnen, volgens welingelichte kringen.

Ik bedoel, hiermee: fraudeurs in de duivensport zijn soms heel goed op de hoogte van de ontsnappingsroutes..

Tot op de dag van gisteren, krijg ik nog frequent privé e-mails die o.a. een Geurt Doppenberg zelfs nu nog betichten van vals spelen! Zelfs nu een de ridder bijna al zijn functies heeft neergelegd; uit eigen vrije wil..! Hij noodgedwongen een andere duivenvereniging heeft moeten zoeken, want zijn oude maten zagen liever zijn hielen, dan zijn neus.. :-)Behalve dan dat hij nog steeds officieel keurmeester is en ook de Olympiade duiven mee mag helpen aanwijzen. Blijft de naam van Doppenberg opflikkeren; zelfs op Blois van dit jaar wordt me dan gemeld. Mensen doen dit om dat ze me vertrouwen; ze zien in mij geen held of super jurist. Maar ze weten wel dat als ik ook maar 1 stukje aan zichtbaar en leesbaar "bewijs" onder ogen krijg, dat ik dan niet meer zal rusten totdat er werkelijk serieus naar is gekeken. Dat ik hiermee een zeker risico denk te lopen, dat neem ik dan maar voor lief.

Dus, beste Gert, als je steun nodig hebt, dan ben je van harte welkom. Maar als inderdaad blijkt dat je de boel hebt belazerd of zoiets, dan moet je niet raar staan te kijken, dat ik je als het ware opknoop aan de hoogste juridische boom, die ik maar kan vinden.

Mvg

Beste van Hove,

Je commentaar geven is prima en correct over fraude in de sport, maar ga liever eerst zelf eens vliegen en presteren met de duiven!

Alsof hard vliegen een voorwaarde is om hier te mogen posten.
Aanpakken AL die knakkers die willens en wetens buiten de pot pissen.
Krijg er een zure prop van!

Ach, beste boxer 1,

Je mag me best op de hielen trappen hoor, dat vind ik prima, maar geef je naam en identiteit eerst is prijs, dan kan ik je voor serieus nemen, anders niet.. ;-)Want weet je boxer het is heel gemakkelijk om anoniem je hart te luchten. Maar je moet is weten hoeveel kracht het van je zelf vraagt om impopulair te zijn over belangrijke onderwerpen, zoals doping, fraude en ander soort misbruik. Dus, toon je ware gezicht en wees manmoedig, dan kan ik je langzamerhand serieus proberen te nemen.

Ik ben het niet hoor Rob
Laughing
Denk wel dat je weet wie ik ben, Maar voor alle zekerheid
Leo Kouters

hahaha Nee, Leo, die fase ben ik inmiddels alweer ontgroeid; sterker nog: ik ben jouw droge humor tegenwoordig meer dan gaan waarderen. Ach, weet je ik ga binnenkort mijn hoop vestigen op de steun van een van land's beste en minst gewaardeerde grote fondmannen: Streefkerk uit Ameide. Hij, heeft me onlangs nog gebeld en gezegd: leuk hoor al die commentaren, maar wanneer ga je nu eindelijk zelfs iets presteren op de grote fond? Ik bedoel, hij wilde hiermee zeggen: duivenmelken doe je op je hok en in het lokaal en niet op pipa etcetera. Maar hij heeft me aangeboden om zijn kennis en ervaring in te zetten om me aan de gang te helpen, dus ja, straks heb ik geen tijd meer om te reageren hier op pipa. Dan moet ik van hem mijn duiven gaan melken...! Wink

Nou lekker dan was vandaag aan het selecteren en heb flink wat kwekers van hem gekocht.
Ik twijveklde al of ik ze wel wilde behouden omdat ondanks het grandiose stamboom er na diverse kweek pogingen geen behoorlijke duiven uit kwamen.
Nu weet ik het zeker ik ruim ze op

En nee niet te koop dan zit een ander met die troep.

Wanneer wodrt de rest betrapt

Kan ik ze overnemen, Ik wilde een aantal jongen bij hem bestellen maar hij heeft zijn website van het net gehaald, Nu weet ik niet hoe ik met hem in contact kan komen.

Jaren lang convoyeur geweest, vele jaren hebben kunnen frauderen als ik het gewild zou hebben, nooit 1 haar op mijn hoofd die hier aan gedacht heeft, eerlijkheid geeft heerlijkheid.
Hr Strijker, u zet met deze fraude ook weer de duivensport in een kwaad daglicht, en waarom, ik loop ook in de WAO, dan maar minder duiven, maar zal nooit onze mooie sport oplichten om zelf er beter er van te worden, bezit een duif, 2 x een sector overwinning in 4 weken tijd behaald in 2011, kon hem verkopen, niet gedaan, wil genieten van mijn duiven,geef zelfs jongen soms gratis weg uit onze betere duiven, om anderen te kunnen helpen, ben ik een klootzak om dat ik dit doe, terwijl ik ze kan verkopen, nee ik wil de duivensport hoog houden in eerlijkheid en elkaar wat gunnen.
Ik hoop dat u levenslang geschorst wordt

Hallo