Zoeken

Aanmelden met anONS - Update!

Komend weekend staat met Vierzon (18 mei) de eerste nationale vlucht op de agenda, waarop de duiven verplicht moeten aangemeld worden volgens de criteria van de KBDB. Eén van deze aanmeldplatformen is het nieuwe 'anONS'. Met een filmpje wordt duidelijk hoe de liefhebbers te werk moeten gaan.

Met anONS komt een nieuw aanmeldplatform op de markt, van waaruit de aanmeldingen van de liefhebbers worden doorgestuurd naar KBDB-online. Het is een fusie van de vroegere aanmeldsystemen Briconweb en OMAR. Omdat er tal van liefhebbers met vragen zitten omtrent het gebruik van dit nieuwe aanmeldsysteem, hebben de makers een kleine videofilm uitgebracht waarin de werkwijze duidelijk wordt gemaakt. Al veranderd er in principe niks... enkel de manier van inloggen zorgt hier en daar nog voor problemen. Dit filmpje maakt veel duidelijk.

Bestaande gebruikers van “OMAR” en “BRICONWEB” kunnen hun login verder gebruiken op “anons”, evenwel moeten de “OMAR” gebruikers eenmalig via een aparte knop op de “anons”- aanmeldpagina hun oude log-in naar de nieuwe laten omzetten. Of u kan ook opnieuw registreren.
Via onderstaande link kan je een video raadplegen hoe je te werk moet gaan:

Hoe aanmelden op anONS

Vorig weekend kregen de liefhebbers reeds de kans om op de eerste provinciale vlucht van 2019 hun duiven aan te melden bij anONS bij wijze van test. Vragen en reacties leren dat een deel van de liefhebbers fouten maakten - vooral onder gebruikers van de Bricon-Xtreme - waardoor aanmelden niet lukte. BRICON wil de lliefhebbers die hun duiven klokken met de Bricon-Xtreme er attent op te maken dat zij op identieke wijze zoals vorig seizoen 2018 te werk moeten gaan, via de Bricon-Printmanager. Zij hoeven dus niet in te loggen op www.anons.be tijdens het klokken van hun duiven... dit gaat automatisch via de Xtreme.

In 2018 werden door de KBDB op de Nationale wedstrijden een aanzienlijk aantal liefhebbers gediskwalificeerd omwille van het fout doorgeven van hun gummi... vooral bij aanmelding met 'slechts' 3 cijfers (of minder). Bij anONS is de formule voor het aanmelden van de gummi daarop aangepast, in die zin, dat men niet kan doorsturen indien géén 4 cijfers van de gummi werden ingegeven. Dit ter bescherming van de liefhebbers. Daarom ook deze oproep aan alle liefhebbers: als refresh, lees vooraf nog eens goed het Nationaal Sportreglement KBDB omtrent de nieuwe criteria en reglementeringen over het aanmelden van de duiven, zodat er niemand gediskwalificeerd moet worden omwille van administratieve fouten en/of nalatigheden.