Zoeken

Nieuws

(19/07/2018) Persbericht van de KBDB omtrent het uitbreken van de ziekte van Newcastle

De KBDB moet vaststellen dat met de maatregelen van het FAVV ingevolge de uitbraak van de ziekte van Newcastle, er zich situaties voordoen waarbij een liefhebber buiten de schutkring valt, maar dat hij geen mogelijkheid heeft tot inkorven gezien de verenigingen waar hij in de omtrek valt, wel binnen de schutkring vallen.

Nieuws

(19/07/2018) Ziekte van Newcastle: welke regio’s zijn getroffen en tot wanneer lopen welke maatregelen?

In de afgelopen vijf weken werden in België maar liefst zestien uitbraken van de ziekte van Newcastle vastgesteld, maar waar situeren al deze gevallen zich op de landkaart? Welke maatregelen zijn nu precies van kracht? En vooral: tot wanneer lopen ze? We bundelen nog eens alle informatie voor u.

Nieuws

(19/07/2018) Uitbraken ziekte van Newcastle (update persbericht KBDB)

Vandaag, donderdag 19 juli 2018, zaten de KBDB en het FAVV opnieuw samen om de situatie rond de ziekte van Newcastle te bekijken. Er zijn momenteel nog geen versoepelingen mogelijk en het FAVV wijst er bovendien op dat maatregelen niet verlopen na 21 dagen maar gelden tot 30 dagen na uitbraak.

Nieuws

(19/07/2018) A report on the British International Championship Club race from St Vincent, in conjunction with the international

Seventy-six members entered three hundred and fourteen pigeons into the British International Championship Club race from St Vincent, held in conjunction with the international. They were liberated at 07.00CEST into a light southerly wind. The following is a report on the provisional result based on members' verifications.

Nieuws

(19/07/2018) A report on the British International Championship Club race from Le Mans on 7th July 2018

Two hundred and ninety members entered two thousand, four hundred and twenty-eight birds into the British International Championship Club race from Le Mans. They were liberated at 07.00CEST into no wind. The following is a report on the provisional result based on members' verifications.

Nieuws

(19/07/2018) Is 1345 km de grootste afgelegde afstand door een duif op 1 dag?

Een liefhebber vraagt zich af welke duif op 1 dag tijd de grootste afstand aflegde. Zelf komt hij uit bij een Duitse duif die in 2012 van de internationale vlucht uit Pau op de dag van de lossing weer thuis arriveerde en op die manier maar liefst 1345,157 km overbrugde op 1 dag tijd!

Nieuws

(18/07/2018) Verslag van controle op losplaats in Chevrainvilliers op 15 juli 2018

PIPA ontving een verslag van Guido Van Vlierberghe, lid van het nationaal sportcomité, over de controle die hij het voorbije weekend uitvoerde op de lossingsplaats in Chevrainvilliers. Er werden duiven uit Limburg, Brabant en Antwerpen gelost. Hierbij het verslag.

Nieuws

(17/07/2018) Derbyvlucht Orléans (Fay-aux-Loges): Forse geldprijzen vervangen auto op de Limburgse klassieker van het jaar

Op zaterdag 21 juli 2018 vindt de 51ste Derbyvlucht Orléans voor de Limburgse duiven plaats. Voor het eerst in een halve eeuw is er geen auto te winnen, maar toch worden de winnaars riant beloond, met o.m. 1.500 euro cash voor de snelste Derbyduif.

Nieuws

(16/07/2018) Nationaal criterium jeugdclubs 2018

Sinds 1995 richten de jeugdclubs van de provinciale entiteiten een criterium dat open staat voor alle jonge leden in het hele land. Je hoeft enkel lid te zijn van de KBDB en te behoren tot de leeftijdscategorieën: 6 t.e.m. 20 jaar of 21 t.e.m. 30 jaar.

Nieuws

(16/07/2018) Décès de monsieur Serge Couturier (Brionne, FR)

Nous venons d'apprendre le décès de monsieur Serge Couturier (Brionne, FR), Président de la Sociéte de Brionne. Les obsèques de Serge auront lieu le jeudi 19 juillet à 10h30 à l'église Saint Eloi de Fouques .

Nieuws

(13/07/2018) Overlijden van de heer Manfred Irmer

We vernemen met droefheid het overlijden van Manfred Irmer, vader van Franz-Josef Irmer, Supply en Sales Agent voor PIPA in Duitsland. Manfred overleed op 12 juli 2018.

Nieuws

(13/07/2018) Bart Bassez (Maasmechelen, BE) sterk op dreef met 1. Provinciaal Montélimar als toetje

Bart Bassez uit Maasmechelen is al enkele weken goed op dreef. Dat zorgde in Limburg al voor verschillende provinciale kopduiven. Na onder meer 3e provinciaal Pau, 4e provinciaal Limoges en 5e provinciaal Agen was het uiteindelijk 'bingo' op Montélimar.

Nieuws

(13/07/2018) Update stand van zaken schutkringen Haaltert en Zulte

Zoals vorige week werd meegedeeld door de KBDB stonden er deze week onderhandelingen op de agenda tussen mandatarissen van de KBDB en het FAVV om de situatie rond de uitbraken van de ziekte van Newcastle in Haaltert en Zulte verder op te volgen.

Nieuws

(12/07/2018) A report on the British International Championship Club race from Barcelona on 7th July 2018, in conjunction with the international

Seventy-four members sent two hundred and forty-eight pigeons to the British International Championship Club race from Barcelona, in conjunction with the international. They were liberated at 09.00CEST. The following is a report on the provisional result based on members' verifications.

Nieuws

(12/07/2018) Mark Gilbert (Windsor, G-B) remporte la victoire nationale britannique de Barcelone pour la seconde fois

On savait déjà avant le lâcher que l'édition 2018 de Barcelone allait être particulièrement difficile pour nos pigeons, notamment à cause des températures tropicales et du vent de nord-est sur toute la ligne de vol.

Nieuws

(11/07/2018) Mr. Willy Wellekens is overleden

We vernemen het overlijden van de heer Willy Wellekens, voorzitter van Rap of niks Iddergem. Hij overleed op 9 juli na een lange strijd. De afscheidsplechtigheid heeft plaats in de aula van het crematorium Westlede in Lochristi (Smalle Heerweg 60) op vrijdag 13 juli.

Nieuws

(11/07/2018) Persmededeling KBDB: vermindering aantal duiven

Rekening houdend met de hoge temperaturen die worden voorspeld voor de komende dagen, dienen de verenigingen, in toepassing van art. 44 NSR, VOOR ALLE WEDVLUCHTEN het aantal duiven per mand te verminderen met 10%.

Nieuws

(11/07/2018) Bent u de winnaar van de Barcelona-quiz 2018? Bekijk het hier!

Tot vorige week vrijdag kon je meedoen aan onze Barcelona-quiz 2018. Wie de snelheid van de internationale winnaar raadde of die het meest benaderde gaat aan de haal met een kleinkind van de ‘New Laureaat’, zelf 1e internationaal Barcelona 2013.

Nieuws

(09/07/2018) Alle PIPA-rankings van de zware halve fond zijn geüpdatet

Een nieuw vluchtweekend betekent ook een nieuwe tussenstand in de PIPA-rankings.

Nieuws

(08/07/2018) Mr. Gerard Verslype is overleden

We vernemen met droefheid het overlijden van de heer Gerard Verslype uit Sint-Pieters-Leeuw. Hij overleed op 6 juli en werd 79. De uitvaartplechtigheid heeft plaats op donderdag 12 juli om 11 uur in de Sint-Lutgardiskerk in Sint-Pieters-Leeuw

Nieuws

(06/07/2018) Barcelona: uitgesteld tot morgen wegens slecht weer in oosten van Frankrijk

Geen duiven los in Barcelona vandaag. Bij de lossingsinformatie lezen we ‘bewolkt, goed zicht, windstil en de melding ‘uitgesteld tot morgen’. PIPA belde even met Luc De Geest, secretaris van Cureghem Centre, inrichter van de fondklassieker.

Nieuws

(05/07/2018) ZLU toont resultaten controle met het Wedvlucht Controle Systeem (WCS)

De ZLU werkt met het Wedvlucht Controle Systeem, kortweg WCS. Met behulp van de unieke WCS-code zorgt dit systeem voor een extra controle van de eerste duiven. Na het uitlezen van de code volgt er een controle door vergelijking van de databestanden.

Nieuws

(05/07/2018) Communique de presse Association Colombophile Région Wallonne

Suite à l’intervention de l’AWC dans le cadre du respect du bien-être animal, les EPR Liège-Namur-Luxembourg et Hainaut-Brabant wallon ont décidé, vu les conditions météorologiques difficiles annoncées, d’annuler les concours de petit demi-fond dans la catégorie pigeonneaux prévus le prochain week-end (07 et 08/07).

Nieuws

(05/07/2018) Nieuwe lossingsplaats voor Barcelona (update!)

Via de KBDB vernemen we dat de organisatoren van Cureghem Centre een nieuwe lossingsplaats hebben gevonden voor de internationale vlucht uit Barcelona.

Nieuws

(05/07/2018) Ronald Geerdink legt in filmpje uit waarom duivensport nu net zo leuk is

Ronald Geerdink uit Hoogerheide (NL) vertelt in een filmpje, gemaakt door zijn dochter Eva, waarom de duivensport nu precies zo boeiend is. Zowel een leek als de meer ervaren duivenmelker zal snel merken dat Ronald echt gebeten is door de duivenmicrobe!