Zoeken

Informatie over duivenliefhebber Vink Marijke

Reportage

(04/12/2017) Marijke Vink (Mookhoek, NL) bevindt zich met de edele bloedlijnen van de Koopman-duiven reeds decennia lang aan de top van de Nederlandse duivensport

Decennia lang is Marijke Vink reeds een gevestigde naam in de Nederlandse duivensport. In 1988 werd de basis van al deze successen gelegd bij Gerard Koopman. Nu bijna 30 jaar later zien we deze bloedlijnen met een vleugje inbreng van H. & E. Eijerkamp en L. Heremans nog steeds terug in de huidige toppers zoals Second Aladin, Sanne, Gerard en vele anderen

Reportage

(19/10/2016) Is het LDHA-gen het geheim van de prestaties op de hokken bij Marijke Vink (Mookhoek, NL)?

Dat Marijke Vink een duivenstam heeft die weet wat presteren is, weet vrijwel iedereen die bekend is met de duivensport. Marijke was benieuwd naar het geheim van haar duivenploeg. Zou dat het LDHA-genotype kunnen zijn? We zijn voor u op onderzoek uitgegaan.

Reportage

(26/11/2015) Marijke Vink (Mookhoek, NL) kroonde zich tot Kampioen Dagfond samenspel Hoekse Waard en omstreken

De befaamde Koopmanduiven van Marijke Vink bewijzen ook in 2015 nog steeds hun klasse. Op de eendaagse fond bezorgen ze Marijke de titel 3e Kampioen Eendaagse Fond van Afdeling 5 Zuid Holland. In het samenspel Hoekse Waard en omstreken kroonde Marijke zich tot 1e Kampioen Eendaagse Fond.

Reportage

(24/12/2014) Marijke Vink (Mookhoek, NL) handhaaft zich met ijzersterke Koopman-lijnen reeds decennia lang aan de top

De edele bloedlijnen van de Koopman-duiven met een vleugje Heremans en Eijerkamp vormen nog steeds de basis voor de huidige successen op het hok van Marijke Vink

Reportage

(12/12/2012) Wonder woman Marijke Vink (Mookhoek, NL) zet met edele bloedlijnen een stijgende lijn voort!

Marijke Vink kunnen we in één adem noemen met Gerard Koopman, dé man waar Marijke in 1988 op bezoek ging vanwege zijn ongelooflijke uitslagen vanuit - toen nog - Nieuw-Amsterdam. En nu, 24 jaar later, drukken topduiven zoals Aladin, Reza, Farah Diba en Tips hun stempel op de wereldwijde duivensport.

Reportage

(21/12/2010) Nieuwe sterren stralen bij Marijke Vink - Mookhoek (NL)

Een van meest wonderbaarlijkste comebacks in de duivensport van de afgelopen jaren komt op naam van Marijke Vink, wonder woman uit Mookhoek.

Reportage

(04/09/2010) “The story Queen Marijke Vink” (Deel 2)

Na een rustig jaar zonder het moeten presteren werd er besloten om in het jaar 2007 het weer eens met de jonge duiven te gaan proberen. Het werd steeds meer een uitdaging om weer proberen terug te komen van waar ze afscheid had genomen…….. De top !!!!

Reportage

(30/08/2010) “The story Queen Marijke Vink” (NL) - Deel 1

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor een verslag op stap ben geweest. Deze keer ben ik op speciaal verzoek van Pipa op bezoek gegaan bij Marijke Vink in het in de Hoeksche – Waard, Zuid – Holland (Ned.) gelegen Mookhoek.

Reportage

(04/02/2010) Marijke Vink - Mookhoek (NL) 1° Kampioen Dagfond 2009 ‘Afdeling 5’ Zuid-Holland

Het was november 2005 toen een ‘schokgolf’ door Nederland trok bij de verkoop van de kolonie Marijke Vink… op dat moment aanzien als één der toonaangevende kolonies op de Dagfond in Nederland.