Zoeken

Informatie over duivenliefhebber Janssen Gebroeders

Nieuws

(22/04/2013) Mr. Louis Janssen is overleden

We vernemen het overlijden van de wereldberoemde liefhebber Louis Janssen uit Arendonk (België). Louis overleed deze ochtend (16 april) op 100-jarige leeftijd. Op 5 augustus 2013 zou hij 101 geworden zijn.

Nieuws

(31/12/2012) Meest gelezen artikels van 2012: deel 2

Traditiegetrouw maken we op het einde van het jaar een overzicht van de meest gelezen artikels (inclusief vertalingen) op onze site. Deze keer splitsten we de lijst op in twee delen: gisteren was er het eerste deel met de nummers 10 tot en met 6., vandaag presenteren we de top 5.

Reportage

(17/10/2012) Het succesverhaal van Reedijk-Jongekrijg (Puttershoek, NL) via Gebr. Janssen (Arendonk, BE)

Ze bezitten een van de meest toonaangevende Gebr. Janssen kolonies! We hebben al eerder de Bono-dynastie besproken, waar hun Olympiadeduif Danica van afstamde. Deze keer bespreken we de uitzonderlijke kwaliteiten van de Janssen duiven, die ook in 2012 weer zeer goede prestaties leverden in Puttershoek.

Nieuws

(04/08/2012) Honderdste verjaardag van Louis Janssen

Op 5 augustus 2012 viert Louis Janssen uit Arendonk zijn 100ste verjaardag.

Nieuws

(13/05/2012) Totale verkoop Gebr. Janssen eindigt op 21.390 EURO gemiddeld per duif, een nieuw wereldrecord!

Met een gemiddelde van 21.390 EURO per duif gaat de totale verkoping van de Gebr. Janssen de geschiedenisboeken in als de verkoop die het hoogste gemiddelde per duif haalde. Niet meer dan terecht voor de beroemdste duivenkolonie ter wereld.

Nieuws

(01/05/2012) Catalogus Total Auction Gebr. Janssen online

De catalogus van de 'veiling van de eeuw' is vanaf nu online raadpleegbaar. Er zullen in totaal 20 kopen aangeboden worden die 26 duiven bevatten.

Reportage

(25/04/2012) The Most Famous Pigeon Fanciers in the World: The Janssen Brothers (Arendonk, Belgium)

Arendonk, a little village in the Belgium province of De Kempen, became famous for thousands of pigeon fanciers around the world. And perhaps the name Arendonk is still known by a few cyclist fans that remember the name of Rik van Steenbergen, a threetime world champion cyclist much admired by the Janssen Brothers.

Video

(19/04/2012) Hans Eijerkamp getuigt over inbreng Janssen-duiven in zijn stam

Naar aanleiding van de nakende totale verkoping van de laatste Gebr. Janssen duiven verzocht PIPA Hans Eijerkamp om te getuigen wat zijn ervaring is met de inbreng van de Gebr. Janssen duiven. In de jaren ’60 ging Hans Eijerkamp er voor het eerst en in dit filmpje vertelt hij over zijn eerste bezoek, zijn sportieve ervaringen met de Janssen duiven en zijn persoonlijke ervaring met de Gebr. ...

Nieuws

(05/04/2012) Ook u was succesvol met duiven van Gebroeders Janssen uit Arendonk? Laat het ons weten!

Liefhebbers die een groot deel van successen te danken hebben aan rechtstreekse duiven van de gebroeders Janssen uit Arendonk, ze zijn met geen handen te tellen! Bijna onbegonnen werk ze allen te achterhalen… misschien was u wel één van de velen?

Nieuws

(20/03/2012) Janssen Gebroeders: The End!

De Schoolstraat n° 6 zal nooit meer bezocht worden door buitenlanders… PIPA verkoopt straks het complete levenswerk. Rechtstreeks uit Arendonk!

Reportage

(12/03/2012) De familie Janssen (Arendonck, BE) Louis Janssen - Deel VII - Slot

Louis is geboren in 1912. Twintig jaar lang is hij diamantslijper geweest, nadien heeft hij nog een tijdje gewerkt op de Karel l fabrieken. Ook als sigarenmaker dus. Louis neemt een aparte plaats in in dit duivengezin.

Reportage

(06/03/2012) De familie Janssen (Arendonk, BE): Charel & Marie Janssen - Deel VI

Charel is van 1913. Vanaf zijn prilste jeugd heeft hij een passie voor duiven gehad. Korte tijd heeft hij in zijn kinderjaren nog samengespeeld met zijn oudere broer Frans en ook nog een tijdje alleen.

Reportage

(27/02/2012) De familie Janssen (Arendonk, BE): Adriaan Janssen - Deel V

Wat Adriaan voor de familie Janssen heeft betekend is niet te schatten. Hij is van jongs af ten nauwste betrokken geweest met het hele duivengebeuren.

Reportage

(21/02/2012) De familie Janssen (Arendonk, BE): Jef, Vic en Irma Janssen - Deel IV

Jef is geboren in 1902. Vic is die andere Janssenbroer die zich nooit om de duiven heeft bekommerd. Irma was de ongetrouwde zus die bijna tot aan haar dood zorgde voor haar broers als een moeder voor haar kinderen.

Reportage

(15/02/2012) De familie Janssen (Arendonk, BE) Fons en Frans Janssen - Deel III

Fons Janssen, hij was de oudste van de Janssenzoons. Geboren in 1895 en in het huwelijk getreden in 1922. Vanaf zijn 14e jaar heeft hij met vader samen gespeeld. Frans Janssen is ook een van die Janssenbroers die nooit die grote bekendheid heeft genoten.

Reportage

(09/02/2012) De familie Janssen (Arendonk, BE) : Moeder Pauline Janssen - Deel II

De vrouw van Henri Janssen heette Pauline. Ze heeft de gezegende leeftijd bereikt van 90 jaar. Naar verluid moeten er weinig bravere mensen bestaan hebben dan zij.

Reportage

(08/02/2012) De familie Janssen (Arendonk, BE) : Vader Henri - Deel I

Met een reeks artikels wordt de wereldberoemde Jannsen-familie uit Arendonk voorgesteld. In deel I gaan we terug naar 1872, het geboortejaar van Vader Henri. - met dank aan Ad Schaerlaeckens.

Reportage

(03/01/2011) Gebroeders Janssen - Arendonk (BE) - Fons Janssen, de miskende

Het is het natuurtalent van vader Driekske Janssen zaliger dat aan de basis ligt van het beste duivenras dat ooit heeft bestaan. Of nog zal bestaan !

Reportage

(27/11/2010) In Arendonk werd geschiedenis geschreven. (1983)

Met piepende remmen komt een grote buitenlandse Mercedes tot stilstand. Bestuurd door Oosterlingen. De bocht is hopeloos scherp. En om voor automobilisten de moeilijkheidsgraad nog te verhogen ligt er juist in die bocht een brug.

Reportage

(19/11/2010) Documentaire leidt tot zeldzaam interview met Louis Janssen

Toen Prijswinnende documentaire filmakers Craig en Jarrod Boord hun oog lieten vallen op een ambitieus project om de passie en toewijding van de duivenliefhebbers over de hele wereld in beeld te brengen wisten zij dat ze daarvoor de beste van de beste moesten zien te krijgen.

Nieuws

(08/09/2010) Louis Janssen - Arendonk (BE) en Hans Eijerkamp - Brummen (NL)

Twee iconen in de duivensport Louis met 98 jaar en Hans met 76 jaar zijn beide grootheden in de duivensport.

Reportage

(29/01/2010) De Geschiedenis van de Belgische duivensport : De Gebroeders Janssen - Arendonk (BE)

De Gebroeders Janssen hebben geen bloemlezing in de pers nodig. Hun publiciteit wordt gemaakt door de grootste kampioenen in België en het buitenland.