Zoeken

Informatie over duivenliefhebber Huyskens-Van Riel Cois & Jef

Reportage

(29/03/2013) De geschiedenis van de Belgische duivensport: Huyskens-Van Riel (Ekeren, BE) - Deel II

Ekeren-Donk, de woonplaats van Huyskens-Van Riel, de gedoodverfde wereldkampioen 1949, ligt ten N.O. van Antwerpen, op de Nederlandse grens in de richting Putte.

Reportage

(27/03/2013) De geschiedenis van de Belgische duivensport: Huyskens-Van Riel (Ekeren, BE) - Deel I

Als ge een speciale reis gaat maken om bij deze of gene kampioen de thuiskomst der duiven af te wachten, is het „alsof de duivel ermee speelt" en valt het gewoonlijk tegen. In deel I wordt teruggekomen op de invloed van de massa, ligging, ... etc.

Reportage

(22/12/2012) Cattrysse Gebroeders (Moere, BE) opgetekend in 1951 - Deel III

Ik wil thans een punt aan de orde stellen, zonder de behandeling waarvan geen naar behoren gedocumenteerde reportage als volëindigd mag worden beschouwd: de kwaliteitsbeoordeling.

Reportage

(15/12/2012) Cattrysse Gebroeders (Moere, BE) opgetekend in 1951 - Deel II

Wie de aankondigingen van hun publieke verkopingen te Brussel al eens onder ogen heeft gehad, heeft zich wellicht verwonderd over toevoegingen als deze: „Blauwe duiver (genaamd zus en zo), is van '46 (dus 4 jaar oud), heeft tot dusver geen potten gebroken, maar zal toekomend jaar gereed zijn voor de grote drachten ......"

Reportage

(08/12/2012) Cattrysse Gebroeders (Moere, BE) opgetekend in 1951 - Deel I

Wanneer ge een Belgisch liefhebber, die min of meer op de hoogte is van de strijd der grote bazen op het nationale plan, d.w.z. op de fond, de vraag stelt wie, zijns inziens, in de naoorlogse jaren het sterkst en regelmatigst hebben gespeeld, met andere woorden wie de ware kampioenen van België en daarmee de wereldkampioenen van deze tijd zijn ...