Zoeken

Informatie over duivenliefhebber Geerinckx L B&J

Video

(02/01/2020) PIPA TV: Bart Geerinckx (Wommelgem, BE) over hoe Gladiator uitgroeide tot een iconische duif

Bart Geerinckx vertelt het verhaal over hoe zijn topduif 'Gladiator' 15 jaar geleden Olympiadeduif & nationale asduif werd. Vandaag betekent 'Gladiator' nog steeds heel veel voor zijn hok maar ook voor vele andere hokken.

Reportage

(15/11/2019) Lijn van Little Star bezorgt kweekhok van Bart Geerinckx (Wommelgem, BE) nieuwe impulsen

In 2015 kroonde Little Star zich tot 1. Nat. Asduif Grote halve Fond Jaarlingen. Na dat absolute topseizoen verhuisde deze nieuwe diamant naar het kweekhok en -zoals gehoopt- ontpopte ze zich ook daar al snel tot een waardevolle pion.

Video

(07/11/2019) PIPA TV: Bart Geerinckx (Wommelgem, BE) maakt met titel 1. Nat. kampioen fond oude KBDB nieuwste doel meteen waar

Bart is terecht enorm trots op wat zijn duiven het voorbije seizoen presteerden op de nationale fondvluchten. De lijnen van Little Star en -uiteraard- Gladiator droegen hier meer dan hun steentje aan bij.

Reportage

(24/07/2019) Luc, Bart & Jurgen Geerinckx (Wommelgem, BE) graaien ook provinciale winst op Libourne mee

Na de uithaal op Limoges II was het ook op Libourne weer raak voor Bart & Jurgen Geerinckx. Met de 1. Prov. Libourne 437 oude schrijven ze een zoveelste provinciale overwinning bij op het palmares. De winnares won een week geleden overigens ook al de 6. Prov. Aurillac.

Reportage

(09/07/2019) Luc, Bart & Jurgen Geerinckx zetten Limoges provinciaal bij de oude naar hun hand

Met 3 oude duiven in de top 10 provinciaal en top 15 in de zone haalden Bart en Jurgen afgelopen vrijdag stevig uit. Als kers op de taart wint een volle broer van Queen James de 1. Nat. zone Limoges tegen 2658 oude duiven!

Reportage

(16/05/2019) Provinciale uitblinkers uit Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen op 12 mei

Op 12 mei werden in heel wat provincies de eerste provinciale vluchten afgewerkt. In Limburg was er Sens en Vlaams-Brabant trok naar Blois. Enkel Antwerpen moest het zonder provinciale vlucht stellen. Hier was er Melun op de halve fond.

Reportage

(03/05/2019) PIPA, wereldwijd bekend veilinghuis voor duiven (VIDEO)

PIPA evolueerde tot een wereldvermaard veilinghuis voor duiven. In deze video maak je van naderbij kennis met het bedrijf. Enkele bekende duivenkampioenen praten ook over hun samenwerking met PIPA.

Nieuws

(02/03/2019) Aflopende veilingen: F. & N. Norman, R. & D. Pierre, Nico van Noordenne, Frans Bungeneers, Luc de Laere, Gebroeders Raets, Romein Klein, Bart Geerinckx, Best of USA, Philippe Dobbelaere & Riddersclub van België

Op zondag 3 maart eindigen volgende veilingen: F. & N. Norman (BE), R. & D. Pierre (BE), Nico van Noordenne (NL), Frans Bungeneers (BE), Luc de Laere (BE), Gebroeders Raets (BE), Romein Klein (NL), Bart Geerinckx (BE), best of USA, Philippe Dobbelaere (BE) & Riddersclub van België.

Reportage

(25/02/2019) Bart Geerinckx (Wommelgem, BE): ook superkampioenen stellen steeds nieuwe doelen

Bart Geerinckx voorstellen is uiteraard overbodig. Er werden in het verleden reeds talloze reportages geschreven over de mannen uit Wommelgem. Naar aanleiding van spraakmakende provinciale, zonale en nationale zeges of na het winnen van nationale asduiven of Olympiadeduiven.

Nieuws

(29/12/2018) Meest gelezen artikels 2018: Golden Algarve, ziekte van Newcastle, beroemdheden Nadine & Harry en Algemene Vergadering KBDB (deel 1)

Naar jaarlijkse traditie presenteert PIPA u vlak voor de jaarwisseling een overzicht van de 10 meest gelezen artikels (in alle talen samen) van het voorbije jaar. Vluchtpagina's, club- en rankingpagina's zijn niet opgenomen. Volgende artikels uit 2018 staan op plaatsen 6 tot en met 10!

Nieuws

(23/11/2018) Steun 4 goede doelen door te bieden in de Pigeons For Life veiling! (Update: foto's bezoek en rondleiding)

Music For Life is de voorbije jaren een begrip geworden in België. In de kerstperiode beheerst deze benefietactie de nationale radio en zelfs televisie. Na een succesvolle eerste editie lanceren PIPA en de familie Vandenabeele de tweede editie van Pigeons For Life: een duivenveiling waarvan de opbrengst naar 4 goede doelen gaat.

Reportage

(28/06/2018) Bart & Jurgen Geerinckx (Wommelgem, BE) winnen 1ste en 2de provinciaal Argenton

Dat Argenton de duiven van Bart en Jurgen goed ligt, werd zaterdag nog maar eens bewezen met een 1ste provinciaal van 3.025 jaarlingen en 2de provinciaal van 1.457 oude duiven.

Reportage

(07/06/2018) Bart Geerinckx (Wommelgem, BE) wint 1e nat. zone Limoges

Het fondseizoen kon moeilijk beter beginnen ten huize Geerinckx. Met de 1e nat. zone B1 van 4.551 duiven, 1e prov. Antwerpen van 1.318 duiven en 3e nat. van 15.783 duiven kan men zeker van een goede start spreken.

Nieuws

(05/02/2018) Bart Geerinckx overtuigt PEC om mee te investeren in Nadine, de duurste duivin ooit

De Chinese duivenverzamelaar Kaier kocht vorige zomer de 1e Nationale Asduif Grote Halve Fond Jaarlingen 2017 van Willy Daniëls voor een recordbedrag van 400.000 EUR. Bart Geerinckx, aanwezig bij de verkoop, was toen zo zwaar onder de indruk dat hij PEC overhaalde om zich samen in te kopen in Nadine (voorheen Selin).

Reportage

(07/12/2017) Bart Geerinckx (Wommelgem, BE) sluit knap 2017 af met twee nationale asduiven

Er zijn nog zekerheden in het leven. Een daarvan is dat Bart Geerinckx elk jaar kopprijzen wegkaapt, zowel op individuele vluchten als in langdurige kampioenschappen. Ook dit seizoen was het weer bingo met op eigen hok twee nationale asduiven en bij collega's twee nationale asduiven en één nationale en vier (inter)provinciale zeges.

Reportage

(11/08/2017) Bart Geerinckx (Wommelgem, BE) wint 1e Prov Libourne oude

Met een knaluitslag met 1-3-4 Provinciaal en 5-15-18 Nationaal met zijn 3 eerst getekenden van 5 ingezette duiven, zette de Geerinckxkolonie uit Libourne een nieuwe kraker van formaat neer.

Reportage

(26/06/2017) Gladiator-lijn van Bart Geerinckx (Wommelgem, BE) in 2017 al goed voor zes (inter)provinciale top 3-plaatsen

De meeste liefhebbers zijn een leven lang op zoek naar een stamduif die hun prestaties naar een hoger niveau tilt. Bart Geerinckx heeft met Gladiator zo'n duif met gouden eieren zitten. Eentje die hemzelf internationaal roem deed vergaren, maar bovenal zijn collega's liet meevaren op die golf van success. Ook dit jaar weer.

Reportage

(01/08/2016) Bart Geerinckx (Wommelgem, BE) wint 1e en 2e Provinciaal Brive jaarlingen

Geerinckxduiven zijn superduiven. Dat werd in de zonovergoten editie van Brive, vervlogen in echt duivenweer, andermaal dik in de verf gezet. Waarin de Geerinckxduiven opnieuw ongenadig toesloegen met dubbele provinciale winst bij de jaarlingen. Een nieuwe episode in een succesverhaal dat stilaan op een epos begint te lijken.

Reportage

(16/05/2016) Op de praatstoel met Bart Geerinckx (deel 2)

Het nobele ras Geerinckx dat door de meesterhand van vader Luc werd gesmeed wordt door Bart naar de grootste hoogten geleid. Geen andere kolonie in de duivensport is momenteel zo ‘hot’ als die van Bart Geerinckx. PIPA ging een kijkje nemen achter de schermen en zette Bart voor u op de praatstoel.

Reportage

(15/05/2016) Op de praatstoel met Bart Geerinckx (deel 1)

Het nobele ras Geerinckx dat door de meesterhand van vader Luc werd gesmeed wordt door Bart naar de grootste hoogten geleid. Geen andere kolonie in de duivensport is momenteel zo ‘hot’ als die van Bart Geerinckx. PIPA ging een kijkje nemen achter de schermen en zette Bart voor u op de praatstoel.

Reportage

(10/01/2016) Bart Geerinckx (Wommelgem, BE) leverancier van topduiven!

Niet alleen op eigen hok zorgen de Geerinckx-duiven voor prachtige prestaties. Ook op andere hokken in België, Nederland en ver daarbuiten, gaat er geen weekend voorbij of er wordt wel ergens een knalprestatie neergezet door nakomelingen van Gladiator, Acy of andere toppers van Bart Geerinckx.

Reportage

(06/11/2015) Little Star van Bart Geerinckx (Wommelgem, BE) kaapt goud weg als 1e Nat. Asduif Grote Hafo Jaarlingen 2015

Er zijn nog zekerheden in het leven. Zo wint Bart Geerinckx elk jaar wel een of andere prestigieuze vlucht of nationaal kampioenschap. Ook dit jaar flikt hij het weer met zijn grootse Little Star, die zich dit jaar 1e Nationale Asduif Grote Halve Fond Jaarlingen mag noemen.

Ranking

(24/09/2015) PIPA-ranking: Beste jaarse duif op de Belgische nationale vluchten - 5 prijzen

Eindstand in de PIPA-ranking: Beste jaarse duif met 5 prijzen op de Belgische nationale vluchten na de vluchten uit Bourges I, Châteauroux I, Guéret, Montluçon, Argenton I, La Souterraine I, Châteauroux II, Bourges II, Châteauroux III, Argenton II, La Souterraine II, Issoudun en Châteauroux IV. Er wordt gerekend met de beschikbare provinciale, zonale en nationale uitslagen.

Nieuws

(22/07/2015) Bart en Jurgen Geerinckx (Wommelgem, BE) winnen tijdrit uit Blois

Bart en Jurgen Geerinckx winnen de ereprijs Danny Van Bael van inrichter La Colombe Joyeuse. Dit is een tijdrit vanuit Blois waarbij 2 duiven van dezelfde liefhebber tegelijk zijn gelost. Een minuut later deze van een andere liefhebber.

Reportage

(06/07/2015) L-B-J. Geerinckx (Wommelgem, BE) winnen 1e Zone B1 en 1e Prov Argenton.

Het was topduivin Little Star die haar derde kopprijs liet noteren. Ditmaal schoot ze pal in de roos met de overwinning op zowel zonaal als provinciaal vlak. Hiermee is ze nog één kopprijs verwijderd van mogelijke topklassering tussen de nationale asduiven Grote Halve Fond KBDB in 2015.

Reportage

(03/02/2015) Bart Geerinckx (Wommelgem, BE) schittert met 2 Olympiadeduiven te Budapest 2015

Met Acy en Sweety heeft de kolonie van Bart Geerinckx niet alleen 2 van de beste duiven van ons land onder de pannen. Beide glamour girls waren in vol ornaat te bewonderen op de Olympiade te Budapest, als 1e Olympiadeduif Cat C en 2e Olympiadeduif Cat B van België.

Reportage

(17/09/2014) De kolonie L-B-J. Geerinckx (Wommelgem, BE) heeft met Acy opnieuw een kandidaat Olympiadeduif op de hokken

Nadat ze in 2013 reeds de 1e Olympiadeduif All Round KBDB voor Nitra wonnen, lijkt de Geerinckxkolonie met Acy opnieuw over een top-kandidatuur te beschikken voor de Olympiade 2015 te Budapest in Hongarije.

Reportage

(08/07/2014) De kolonie L-B-J. Geerinckx (Wommelgem, BE) heeft met 2 zonale en 1 provinciale zege duidelijk de wind in de zeilen

Met zonale winst zowel bij de oude als jaarlingen uit Bourges, en een provinciale zege uit Chateauroux bij de oude duiven, etaleerde de Geerinckxkolonie opnieuw zijn klasse.

Video

(10/02/2014) Video: L,B&J Geerinckx (Wommelgem, BE) tonen enkele van hun beste duiven

De combinatie L,B&J Geerinckx (Wommelgem, BE) heeft enkele superduiven op haar hokken zitten. In deze video brengt Bart Geerinckx enkele van de beste duiven van de combinatie in beeld: Blue Lagoon, Acy, Just Wait, Luc en Miss Magic.

Ranking

(12/01/2014) PIPA-Ranking: Beste Montluçon-duif (2012-2013)

De PIPA-ranking van de beste Montluçon-duif over 2 jaar. Er werd gerekend met de beschikbare nationale, zonale en provinciale uitslagen van Montluçon 2012 & 2013.

Reportage

(18/12/2013) Bart Geerinckx (Wommelgem, BE) verwerft 50% eigendomsrechten op de New Freddy

Deze participatie, is een nieuwe kwaliteitsinjectie om ‘u’ tegen te zeggen. De beste duivinnen uit de rijke Geerinckx-kweekstal, gekoppeld aan de 1e Nat Asduif Grote Halve Fond KBDB 2010, New Freddy, zou wel eens voor knetterend vuurwerk kunnen zorgen! Met een 2e + 9e Nat. Asduif Grote Halve Fond Jaarse KBDB en nationale winst uit Argenton, bewees de Geerinckxkolonie in 2013 trouwens ...

Reportage

(03/07/2013) Bart, Luc & Jurgen Geerinckx (Wommelgem, BE) lukken nationale dubbelslag met 1e & 2e nationaal Argenton tegen 16.363 oude!

Zeker geen alledaags feit! Al zitten ze dit jaar te Wommelgem om geen stunt verlegen, nadat ze goed twee weken terug reeds de eerste 3 plaatsen bezetten in de Zone B1 uit Montluçon. Straffe koffie!

Race2 blog

(30/06/2013) Argenton I 2013 | Nationale winnaar België Oude: Geerinckx L B&J (Wommelgem)

De nationale winnaar België op Argenton I in de categorie "oude" is Geerinckx L B&J (Wommelgem).De duif werd geklokt op zondag om 14:26:12 uur na een vlucht van 558.366 km, goed voor een gemiddelde snelheid van 1445.79 m/min.

Reportage

(06/07/2012) Luc-Bart-Jurgen Geerinckx (Wommelgem, BE) fiere winnaars 1° Nat Argenton tegen 12.447 oude

Noem deze zege gerust een oprecht eerbetoon aan vader Luc, maar evenzeer een bevestiging van eigen kunnen voor Bart en Jurgen. Lang moesten ze niet zoeken om hun nationale winnaar een passende naam mee te geven… het werd ‘Luc’, mooier kan niet!

Race2 blog

(30/06/2012) Argenton 2012 | Nationale winnaar België Oude: Geerinckx L. & B. & J. (Wommelgem)

Bart, Jurgen en Luc Geerinckx (BE) uit Wommelgem hebben de nationale vlucht uit Argenton gewonnen in de categorie oude duiven met een gemiddelde snelheid van 1638 m/min. Eigenschappen van de duif: Duiver, volle broer Iron Lady: 2° Nat La Souterraine, 3° Nat Argenton, 1° Prov Chateauroux.

Reportage

(08/06/2012) Luc-Bart-Jurgen Geerinckx (Wommelgem, BE) winnen 1° Prov. Chateauroux bij zowel oude als jaarlingen!

Al kunnen we even goed stellen dat de Geerinckxduiven domineren uit Chateauroux, want ook Stefan & Albert Steenbergen hebben in Limburg de snelste Chateauroux duif, en Ivan Baetens wint ook al 1° Nat Zone B Oude… telkens met een 50% Geerinckxduif!

Nieuws

(18/03/2012) Verslag van 4 topveilingen dit weekend!

Zowel op zaterdag als op zondag eindigden er veilingen dit weekend. Hieronder een kort verslag per veiling.

Reportage

(26/01/2012) Luc, Bart & Jurgen Geerinckx (Wommelgem, BE) hun duiven vormen ook de basis voor tal van topsuccessen op andere hokken

De successen die de Geerinckxduiven hebben neergezet de voorbije 10 seizoenen, sinds ze hun pijlen volledig richting grote halve fond hebben gericht, zijn effenaf fenomenaal. Niet alleen op eigen hok maar ook op tal van andere hokken… een lijst die jaar na jaar blijft aanzwellen.

Reportage

(06/10/2011) Luc, Bart & Jurgen Geerinckx, Antwerp’s Midfond National Cracks

Over the last few years the Geerinckx loft of father Luc, Bart and Jurgen have entered in more and more National races after a super career racing in the Antwerp Union that has spanned over 20 years.

Reportage

(09/07/2011) Luc, Bart & Jurgen Geerinckx (Wommelgem, BE) overrompelend op Montrichard, verpletterend uit Argenton!

Nadat ze vorige week de provincie Oost-Vlaanderen op een hoopje speelden uit Montrichard met 3-dubbele winst interprovinciaal… halen ze op de nationale Argenton opnieuw vernietigend uit!

Reportage

(24/12/2010) Luc, Bart & Jurgen Geerinckx - Wommelgem (BE) één der toonaangevende kolonies van ons land van ‘halve fond’ tot ‘lichte fond’!

Wat Luc, Bart & Jurgen Geerinckx de jongste seizoenen bij elkaar hebben gespeeld is gewoon fenomenaal… grenst bijna aan het ongelooflijke. Een recital aan provinciale overwinningen, nationale winst uit Limoges Derby, nationale titels ...

Reportage

(10/06/2010) Luc, Bart & Jurgen Geerinckx - Wommelgem (BE) Winnen ‘provinciaal’ Chateauroux bij zowel oude als jaarse!

Zette Jos Soontjens destijds met zijn wonderbaarlijke stuntprestaties Wommelgem op de wereldkaart, dan kunnen en mogen we toch wel stellen dat hij in zijn dorpsgenoten, het tridem Bart, Luc en Jurgen Geerinckx, een meer dan waardige opvolger heeft gevonden, meer zelfs… een opvolger die zijn prestaties langzaam maar zeker aan het overstijgen is!

Reportage

(06/07/2009) Bart, Luc & Jurgen Geerinckx - Wommelgem (BE) Zetten kers op de taart met 1° Nat Limoges 11.814 Oude!

De vlucht uit Limoges is een topklassieker die bij de liefhebbers van de lichte fond ieder jaar met ‘stip’ staat aangeduid op de vluchtkalender. De inrichters van de ‘Belgische Verstandhouding – Entente Belge’ hadden bovendien ook de weergoden aan hun zijde, met schitterend zomerweer…

Reportage

(16/03/2009) Geerinckx L. & B. & J. - Wommelgen

Luc, Bart & Jurgen GEERINCKX, Wommelgem - B
Algemeen Kampioen Fondclub Antwerpen 2008!
2° Beste Jonge Duif van België 2008 op de 4 Nationale Vluchten!
2° Nat Asduif 'Belgische Verstandhouding' 2008!

Video

(01/11/2008) Jewels Of The Sky 2008 - Geerinckx L, B & J

Jewels of the Sky is considered by pigeon fanciers worldwide as the most exclusive pigeon auction in the world! This year all the participants of Jewels of the Sky had the chance to have a film made from a professional film-maker. This is the English version of the movie of Geerinckx L, B & J.