Zoeken

Informatie over duivenliefhebber Eijerkamp Hans & Evert-Jan

Reportage

(16/07/2019) Mooie Prestaties Nederland 13/07/2019 - 14/07/2019

Dit zijn de mooie prestaties in Nederland in het weekend van 13/07/2019 en 14/07/2019.

Reportage

(01/02/2016) De ijzersterke kweekkolonie van Hans & Evert-Jan Eijerkamp (Brummen, NL) staat garant voor wereldwijde successen

Hans en Evert-Jan Eijerkamp zijn met hun oude Janssensoort, de fameuze Van Loonduiven, de topklasse van Heremans-Ceusters en de inbreng van de Stefaan Lambrechtsduiven in het bezit van een van 's werelds meest geroemde kweekkolonies.

Reportage

(23/11/2015) Met een karrevracht aan eerste prijzen en ontelbare series kopprijzen beleefden Hans & Evert-Jan Eijerkamp (Brummen, NL) een seizoen om nooit te vergeten

Met veertien Teletekstnoteringen, vele eerste prijzen, ontelbare series kopprijzen en duizelingwekkende prijspercentages beleefden Hans & Evert-Jan Eijerkamp opnieuw een topseizoen. Voeg daarbij de vele referenties uit binnen- en buitenland en je kan met recht spreken over een tophok van internationale klasse.

Nieuws

(02/10/2015) Blader door de veilingcatalogus van Hans en Evert-Jan Eijerkamp

Vanaf maandag 5 oktober bieden Hans en Evert-Jan Eijerkamp een select groepje jonge duiven aan uit hun beste kwekers. Een veiling die ze, met hun 65-jarige jubileum in het achterhoofd, niet zomaar voorbij wilden laten gaan. Daarom stelden ze een catalogus samen met daarin alle duiven die geveild zullen worden.

Reportage

(30/06/2015) Hans & Evert-Jan Eijerkamp (Brummen, NL) winnen met Jana goud op de NPO-vlucht Bourges tegen 6194 duiven

De ongekende zegereeks van 2015 kreeg in Brummen een vervolg op het NPO-concours Bourges. Duivin Jana zorgt hiermee voor een trilogie.

Reportage

(21/05/2015) Hans & Evert-Jan Eijerkamp (Brummen, NL) spelen de 1e en 2e op de midfondteletekstvlucht Soissons

Hans & Evert-Jan Eijerkamp spelen 1 en 2 op de eerste midfondteletekstvlucht Soissons van 8.508 duiven en hebben tevens de snelste twee duiven over het gehele concours Afdeling 8 van 14.630 duiven.

Reportage

(23/12/2014) Eijerkamp & Sky Chen zorgen met unieke koppeling ‘Nieuwe Olympiade’ x ‘Chanel No. 5’ voor unicum in duivensport

Twee van de grootste iconen uit de moderne duivensport vormden in 2014 een gelegenheidsduo dat zijn weerga niet kent. Sky Chen (eigenaar ‘Chanel No. 5’) en Hans & Evert-Jan Eijerkamp (eigenaar ‘Nieuwe Olympiade’) vonden elkaar in hun zoektocht naar ‘de ideale partner’ voor hun fenomeen, met als resultaat 7 jonge groeibriljantjes om van te watertanden.

Reportage

(15/10/2014) Hans & Evert-Jan Eijerkamp (Brummen, NL) naderen de voltooiing van hun missie

Hans & Evert-Jan Eijerkamp hebben in de duivensport één missie: de beste duiven van de wereld kweken. De prestaties op de hokken in Brummen en de vele dankbetuigingen die ze vanuit de gehele wereld ontvangen getuigen ervan dat deze missie nagenoeg voltooid is.

Video

(15/01/2014) Video: Familie Eijerkamp (Brummen, NL) investeert zwaar om aan de (inter)nationale top te blijven

Op de Greenfield Stud te Brummen worden kosten noch moeite gespaard om aan de top te blijven in de hedendaagse duivensport. Dat niet enkel Hans en Evert-Jan daarvan de zoete vruchten plukken, blijkt wel uit de talloze referenties die de heren desgevraagd kunnen overleggen.

Nieuws

(29/12/2013) Hans & Evert-Jan Eijerkamp (Brummen, NL) kunnen terugkijken op zeer geslaagde Open Dag 2013

Hans & Evert-Jan stelde afgelopen zaterdag, samen met hun enthousiaste medewerkers, de vele belangstellenden in de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen op de vlieghokken en zeer rijk bevolkte kweekstallen in Brummen. Een zeer geslaagde dag met een massale opkomst.

Reportage

(15/10/2013) Hans & Evert-Jan Eijerkamp (Brummen, NL) worden beloond voor hun bezieling in de duivensport

Plezier hebben in de duivensport, willen winnen en de capaciteit om hun doelen tot uitvoer te kunnen brengen. Dat maakt van Team Eijerkamp een uiterst sterke combinatie. Ook in 2013 draaide de Eijerkamp-trein op volle toeren met bijzonder goede prestaties als gevolg.

Reportage

(23/06/2013) Hans & Evert-Jan Eijerkamp (Brummen, NL) schitteren op Teletekst-vluchten 2013

Waar '12 een duivenjaar werd van een kaliber dat zelfs voor de fam. Eijerkamp uitzonderlijk was, leidt ‘de flow’ waarin een van ‘s werelds meest geroemde kolonies ook in '13 terecht is gekomen tot haast vanzelfsprekend spektakel. Teletekst op alle 4 eendaagse vluchten tot nu – met de 1e Nanteuil als voorlopig slotstuk – onderschrijven de kracht van deze veelwinnaars.

Video

(10/04/2013) Video: Hans Eijerkamp getuigt over inbreng Heremans-duiven in zijn stam

Naar aanleiding van de nakende veiling van Leo Heremans, vroeg PIPA aan Hans Eijerkamp om te vertellen over zijn eigen ervaringen met de inbreng van Heremans-duiven in zijn stam. In december 2005 ontmoette en bezocht Hans Eijerkamp Leo Heremans voor het eerst. In dit filmpje vertelt hij over dat bezoek en over de successen die hij tot nu toe met de Heremans-duiven behaalde.

Reportage

(07/02/2013) Ton de Kovel & Henk Jurriens (NL) winnen Million Dollar Race 2013

Na het winnen van twee Auto vluchten door Nederlanders (Jan Hooymans & Gebr. Landewe), maakte gelegenheidsduo Ton de Kovel en Henk Jurriëns het Nederlandse succes tijdens de zeventiende editie van de South African Million Dollar Pigeon Race compleet … hun briljantje ‘Untamed Desert’, komend uit de vermaarde Eijerkamp kweekstallen, wist een deelnemersveld van 2.793 d. het nakijken te geven ...

Reportage

(10/01/2013) Team Eijerkamp (Brummen, NL) geeft de kolonie van Heremans-Ceusters extra glans

Het is een verhaal dat zo uit een sprookjesboek zou kunnen komen. Je erkent de klasse van een hok, je koopt er duiven en je bent er minstens zo succesvol mee als de liefhebber waar de duiven vandaan komen. Team Eijerkamp verwezenlijkt dit sprookje al enkele jaren op onnavolgbare wijze!

Nieuws

(31/12/2012) Meest gelezen artikels van 2012: deel 2

Traditiegetrouw maken we op het einde van het jaar een overzicht van de meest gelezen artikels (inclusief vertalingen) op onze site. Deze keer splitsten we de lijst op in twee delen: gisteren was er het eerste deel met de nummers 10 tot en met 6., vandaag presenteren we de top 5.

Nieuws

(30/10/2012) Persbericht: Albert Willems (België) vormt combinatie met Hans en Evert Jan Eijerkamp

Zowel Albert als Hans en Evert Jan waren op zoek naar een partner waarmee de marathon vluchten en in bijzonder Barcelona gespeeld kan worden.

Reportage

(15/07/2012) Hans en Evert-Jan Eijerkamp (Brummen, NL) blijven maar winnen in magistraal seizoen

Wellicht ’s wereld meest bekende duivenfamilie beleeft in haar 67e ‘duivenjaargang’ wellicht het beste seizoen ooit. Zij die deelnemen leggen zich reeds bij voorbaat neer bij de Eijerkamp-hegemonie. In groot verband werden van 17 vluchten maar liefst 12 (!) eerste prijzen gewonnen, waarvan ook al 2x 1e op Teletekst-vluchten!

Nieuws

(13/05/2012) Hans & Evert-Jan Eijerkamp (Brummen, NL) 1e-3e-8e-9e-10e-12e-14e-15e snelste Peronne 14.253 duiven

Na vier vitessevluchten kende Nederlandse grootste afdeling, de GOU, een eerste serieuze krachtmeting op Peronne … gebombardeerd tot Teletekst-concours met in het noordelijk deel 14.253 duiven aan het vertrek en in de absolute hoofdrol Team Eijerkamp.

Video

(19/04/2012) Hans Eijerkamp getuigt over inbreng Janssen-duiven in zijn stam

Naar aanleiding van de nakende totale verkoping van de laatste Gebr. Janssen duiven verzocht PIPA Hans Eijerkamp om te getuigen wat zijn ervaring is met de inbreng van de Gebr. Janssen duiven. In de jaren ’60 ging Hans Eijerkamp er voor het eerst en in dit filmpje vertelt hij over zijn eerste bezoek, zijn sportieve ervaringen met de Janssen duiven en zijn persoonlijke ervaring met de Gebr. ...

Reportage

(30/03/2012) Hans & Evert-Jan Eijerkamp (Brummen, NL) oogsten succes aan alle fronten

’s Werelds meest geroemde kweekstal mag aan de vooravond van het seizoen 2012 terugblikken op een uitzonderlijk 2011 … waar de grootmachten Hans & Evert-Jan Eijerkamp een diversiteit aan hoogtepunten binnenhaalden; van NPO concoursen en de Europa Cup tot aan eenhoksraces en referenties wereldwijd … waar Eijerkamp ook aantrad, de resultaten waren excellent.

Reportage

(19/03/2012) Uitnodiging kijkdag Hans & Evert-Jan Eijerkamp (Brummen, NL)

Team Eijerkamp bied u wederom de mogelijkheid om een kijkje te nemen naar de duiven welke zij aanbieden op PIPA, een geweldige collectie exclusieve duiven uit de Brummense schatkamer.

Reportage

(17/12/2011) Hans en Evert-Jan Eijerkamp (Brummen, NL) ontvouwen Barcelona-plannen met versterking van het ras Harry en Roger Wijnands

Het hing al enige tijd in de lucht, maar Hans en Evert-Jan Eijerkamp hebben definitief besloten zich weer te richten op de grote fond in 2012. Speerpunt komende jaren wordt de koninginnenvlucht vlucht vanuit Barcelona. Hun huidige stam overnachtduiven met cracks als ‘Drogba’, ‘Mabel’, ‘Salinero’, ‘Tiesto’, ‘Henry’ vormt de basis samen met de duiven van Harry en Roger Wijnands uit Maastricht ...

Reportage

(08/12/2011) Familie van Panhuis (Meppel, NL) schittert met 1° Nat. Jonge Asduif (100% Eijerkamp)

Super blij zijn ze, Cees, Richard en eigenlijk de hele familie Van Panhuis. Zij hebben dit jaar niet alleen een Top-duif op de hokken maar halen hiermee ook nog eens de titel 1° Nat jonge Asduif binnen.

Reportage

(26/10/2011) Hans & Evert-Jan Eijerkamp (Brummen, NL) presenteren hun ‘sweet seventeen’ van 2011

Met grote overtuiging toonde Team Eijerkamp in 2011 het super potentieel van hun wereldwijd geroemde kweekstal. Top klasse die zich deze jaargang vertaalde in maar liefst zeventien (17!) klasseringen binnen de top 10 op de prestigieuze eendaagse NPO concoursen. Op 11 mogelijkheden betekent dat een moyenne van 1,5 Teletekstplek per mogelijkheid; ronduit verbluffend.

Reportage

(20/05/2011) Team Eijerkamp luidt NPO-seizoen op grootse wijze in

Op de eerste serieuze testcase van 2011 liet Team Eijerkamp geen twijfel bestaan over de aspiraties van deze jaargang … De Brummense grootmacht haalde vernietigend uit, wat leidde tot een historische serie van zes duiven in de top 10! In cijfers 2.-3.-4.-5.-7.-8. Morlincourt tegen 14.598 duiven; een ‘outstanding’ staaltje overheersing.

Reportage

(14/01/2011) Eijerkamp duiven wereldwijd onnavolgbaar in 2010

Vervuld met grote trots … dat zijn Hans en Evert-Jan Eijerkamp over de enorme impact die raspaardjes van hun kweekstal op de mondiale duivensport hebben.

Reportage

(13/11/2010) Hans Eijerkamp - Brummen (NL) viert 60-jarig jubileum als duivenmelker

Nederlands grootste meubelicoon, de éminence grise van de duivensport, … superlatieven schieten tekort als het over Hans Eijerkamp gaat. Toch ziet de 76-jarige Brummenaar zichzelf nog steeds als diezelfde duivengekke jongen van 15, alleen een schat aan ervaringen rijker.

Nieuws

(12/11/2010) Eijerkamp Cuiwei Race 2010 nadert de climax

In het weekend van 8 en 9 november waren we te gast bij de Eijerkamp Cuiwei Race. Een jaarlijks terugkerend evenement dat zijn weerga niet kent.

Nieuws

(08/09/2010) Louis Janssen - Arendonk (BE) en Hans Eijerkamp - Brummen (NL)

Twee iconen in de duivensport Louis met 98 jaar en Hans met 76 jaar zijn beide grootheden in de duivensport.

Nieuws

(12/08/2010) Eijerkamp vanaf nu Hans en Evert-Jan Eijerkamp

Vanaf 1 augustus 2010 profileert Team Eijerkamp zich in duivenland als ‘Hans & Evert-Jan Eijerkamp’ … Niet langer Hans Eijerkamp & Zonen? “Met reden,” legt Evert-Jan Eijerkamp uit, “Naast onze drukke werkzaamheden voor de woonwinkel, geven we allemaal onze eigen invulling aan de -geringe - vrije tijd.

Reportage

(16/06/2010) Positieve tussenbalans voor Team Eijerkamp … 4x 1e prijs in groot verband - 2010

Medio juni 2010, een kleine maand voor de twee Nederlandse Nationale eendaagse klassiekers, ligt grote favoriet Team Eijerkamp perfect op koers om te vlammen op het ‘moment suprême’.

Reportage

(05/05/2010) Eijerkamps jarige ‘Ruben’ als bliksemschicht naar overwinning tegen ruim 18.000 duiven

Na een winter en voorjaar zaaien, komt voor Team Eijerkamp nu de tijd om te oogsten. “Ons seizoen is steeds meer afgestemd op de NPO vluchten, waar we keihard voor hebben gewerkt,” aldus Hans Eijerkamp, “en dan is 1 mei de datum vanaf wanneer de ploeg op stoom moet komen.

Nieuws

(30/03/2010) Eijerkamp-China Race al 15 jaar een begrip in China - UPDATE

Dit jaar wordt de Eijerkamp China race voor de 15e achtereenvolgende keer georganiseerd. Dit kunnen nog niet veel "one loft races" nadoen.

Reportage

(07/11/2009) Hans Eijerkamp & Znn. (NL) halen uit op de dagfond in de Noordelijke Unie

Elk jaar wordt weer hard gestreden om de kampioenschappen en vaak tekent zich in de loop van het seizoen wel af wie we op het podium mogen verwachten. De concurrentie is op elke vlucht weer moordend en vaak kan men zich niet veroorloven één steek te laten vallen.

Reportage

(02/09/2009) Hans EIJERKAMP en Zonen - Brummen (NL) Het indrukwekkendste duivenimperium ter wereld

Wie kent ze niet, deze zeer gedreven duivenfamilie uit het Nederlandse Brummen? Vele nationale- en internationale titels werden al door hen behaald. Geen inspanning is hen teveel om ervoor te zorgen, dat ze op het hoge niveau van de laatste jaren kunnen blijven presteren.

Reportage

(24/06/2009) Team Eijerkamp 1e en 2e Blois, zone 2 Noordelijke Unie

Team Eijerkamp speelt onder twee namen: H. Eijerkamp en znn met als verzorger Piet Schrijvers en Lotte Eijerkamp met als verzorger Gerard Boesveld. Samen hadden ze 76 duiven voor deze eendaagse fondvlucht ingemand. De verwachtingen waren voor deze vlucht hoog gespannen...

Reportage

(28/03/2008) Eijerkamp Hans, "A world-wide pigeon empire in his lifetime"

Now aged 70 years of age, Dutchman Hans Eijerkamp can already look back at a glorious career i