Zoeken

Informatie over duivenliefhebber Vanbruaene André

Reportage

(22/12/2012) Cattrysse Gebroeders (Moere, BE) opgetekend in 1951 - Deel III

Ik wil thans een punt aan de orde stellen, zonder de behandeling waarvan geen naar behoren gedocumenteerde reportage als volëindigd mag worden beschouwd: de kwaliteitsbeoordeling.

Reportage

(15/12/2012) Cattrysse Gebroeders (Moere, BE) opgetekend in 1951 - Deel II

Wie de aankondigingen van hun publieke verkopingen te Brussel al eens onder ogen heeft gehad, heeft zich wellicht verwonderd over toevoegingen als deze: „Blauwe duiver (genaamd zus en zo), is van '46 (dus 4 jaar oud), heeft tot dusver geen potten gebroken, maar zal toekomend jaar gereed zijn voor de grote drachten ......"

Reportage

(08/12/2012) Cattrysse Gebroeders (Moere, BE) opgetekend in 1951 - Deel I

Wanneer ge een Belgisch liefhebber, die min of meer op de hoogte is van de strijd der grote bazen op het nationale plan, d.w.z. op de fond, de vraag stelt wie, zijns inziens, in de naoorlogse jaren het sterkst en regelmatigst hebben gespeeld, met andere woorden wie de ware kampioenen van België en daarmee de wereldkampioenen van deze tijd zijn ...

Reportage

(31/01/2011) Stijlmeubelen uit Lauwe "El Torero" - Deel 8 & slot

We hebben met de eigenaar gesproken van De Stier, De Jonge Stier, De Luik, duiven van het soort dat de naam Stierenras meekreeg. Dat is allemaal lang geleden wuift André Vanbruaene weg.

Reportage

(26/01/2011) Stijlmeubelen uit Lauwe "L'amateur parle" - Deel 7

Na zovele nationale overwinnngen, na alle successen op de fond, is mijn schoonste herinnering deze van mijn eerste international Barcelona. Dat is het mooiste wat ik in mijn schone jaren beleefd heb. Toen sliep ik in geen acht dagen.

Reportage

(20/01/2011) Patrick Delrue-Vanbruaene - Lauwe (BE) … liet de Vanbruaene-ster opnieuw schitteren in het jubileumjaar ‘100 jaar Andre Vanbruaene’!

We schrijven ‘april 1910’, de geboortemaand van wijlen duivencoryfee Andre Vanbruaene uit Lauwe! Vandaag de dag zijn we welgeteld 100 jaar… een ‘eeuw’ later… de ‘Vanbruaene ster’ schittert nog altijd even glansrijk aan het duivenfirmament.

Reportage

(28/12/2010) Stijlmeubelen uit Lauwe "De natuur" - Deel 6

Mijn duiven, vertelt Vanbruaene, krijgen bij thuiskomst twee dagen "zeem" (honing) met wat citroen, ledere duif wordt gul in zijn bak gevoederd. Aan elke bak hangt een drinkpotje en in elke bak staat een potje met voer.

Reportage

(23/12/2010) Stijlmeubelen uit Lauwe "den Elektriek" - Deel 5

De huidige stammaker is den Elektriek. Ik. heb zo vier kweekduivers van hem op de kweek. Het zijn "De Marathon", "De St. Vincent", "De Notaris" en "Den Baron".

Reportage

(08/12/2010) Stijlmeubelen uit Lauwe "Het stierenras" - Deel 4

Na verloop van enkele jaren was nonkel Geroom gestopt met boeren. André Vanbruaene hielp hem aan een meubelzaak in Kuurne om samen met de opgroeiende jongens een nieuw bedrijf op te zetten.

Reportage

(04/12/2010) Stijlmeubelen uit Lauwe "Stichelbaut via Labeeuw" - Deel 3

Gans de historiek van mijn succes op Barcelona heeft zijn oorsprong die begint en eindigt met de "Zwarte Chateauroux" van Daniel Labeeuw. Hij won de eerste nationaal en ik de tweede met "De Stier".

Reportage

(01/12/2010) Stijlmeubelen uit Lauwe "De Louis" - Deel 2

Het verhaal begon op de hofstede bij de jongste broer van vader. Ernaast stond een kasteel in Rekkem waar André en zijn kameraden al eens een "keuntje" (wild konijn) te grazen namen en dit te verkopen voor wat zakgeld.

Reportage

(29/11/2010) Stijlmeubelen uit Lauwe "De Vlaschaard" - Deel 1

Dit verhaal, geachte lezers, begint in de eerste voetstappen van de twintigste eeuw in de streek van Heusden, nabij Gent. Twee West-Vlaamse boerenkinderen uit Rekkem en uit Lauwe hebben er zich nabij de vallei van de Schelde gevestigd.

Reportage

(28/03/2008) Vanbruaene André, "A Legend"

In spring of 1999 we said farewell to André Vanbruaene, one of the all time great men in the pigeon sport.