Zoeken

Hoofdsponsor PIPA IATP-ranking: Freddy De Jaeger en de firma ‘Jaegerson’

De PIPA IATP (International All Times Pigeon) ranking is een door PIPA georganiseerd kampioenschap met de eerst genomineerde duif op de 6 belangrijkste internationale vluchten met morgen lossing, met name Pau, Barcelona, Sint Vincent, Marseille, Narbonne en Perpignan. Een kampioenschap dat in 2003 boven de ‘doopvont’ werd gehouden, en vandaag de dag is uitgegroeid tot één der meest gerenommeerde kampioenschappen op internationaal vlak! Het kampioenschap is bovendien volledig gratis, en de rangschikking  wordt binnen de organisatie van PIPA zelf berekend op basis van de internationale uitslagen!  Er is geen inschrijvingsgeld, de liefhebber hoeft niets in te sturen… nee, ieder liefhebber die inkorft op de ‘internationale grote fondvluchten’,  neemt automatisch deel aan deze ‘IATP Ranking’… iedereen gelijk voor de wet… eerlijker kan niet! Hier geldt geen enkel excuus achteraf, als ‘vergeten inschrijven’, ‘vergeten insturen’, nee… na de laatste rit (lees: Perpignan) worden de klassementen opgemaakt en wereldkundig gemaakt! En ja, hier staat de ‘BESTE’ altijd op rang 1, op de hoogste podiumplaats! Een kampioenschap dat bovendien wordt gesponsord door iemand die we anno 2009 kunnen omschrijven als de ‘coming man’ op de ‘grote fond’ in België bekroond met de titel van ‘All Round Champion’ 2009 bij de Belgische Verstandhouding… met name Freddy De Jaeger uit het Oost-Vlaamse Knesselare… CEO van de firma ‘Jaegerson’, en zelf in de duivensport actief onder het banier Team Freddy De Jaeger!

Freddy De Jaeger, ‘hoofdsponsor’ en ‘topliefhebber’!

Freddy De Jaeger kreeg de duivensport van vader op zoon, zeg maar – met de paplepel – in de mond gegoten. Vader Albert was destijds een echte ‘kanjer’ op de halve fond en zware halve fond, in die mate zelfs dat hij in meerdere verbonden werd uitgesloten of beperkt in deelname… en dit gebeurd niet omwille van ‘zwak spel’, integendeel… het is veelzeggend omtrent de ‘sloophamer’ die wijlen Albert bij momenten bovenhaalde om de gehele concurrentie vaak tot spreekwoordelijk ‘schroot’ te herleiden. Zo verwoestend gingen de duiven bij de De Jaeger’s vaak tekeer! Na het overlijden van vader Albert, stak Freddy van wal met zijn buur, onder het banier De Jaeger-Scheyvinck. En wederom werden met succes bezaaide wegen bewandeld, en werden talrijke zeges en prominente titels – zoals winnaar van de Oost-Vlaamse Marathon - te boek gesteld.

Doch, door de uitbouw van zijn firma, kwam bij Freddy, de duivensport (tijdelijk) op een laag pitje te staan. Hij is namelijk zaakvoerder van de firma ‘Jaegerson’, een toeleveringsbedrijf voor plaatbewerking, dat oorspronkelijk gehuisvest was in de loods achter zijn woning. Het zakeninstinct van Freddy De Jaeger legde hem geen windeieren, en zijn firma groeide en bleef maar groeien… de vele beslommeringen in het bedrijf en de daarbij horende verplichtingen in het buitenland, vormden een hinderpaal in het uitoefenen van zijn geliefkoosde hobby, de duivensport. De loods achter zijn woonst werd al gauw te klein, en Freddy trok met zijn firma naar het nabijgelegen Beernem.  Ondertussen introduceerde Freddy ook zijn zoon en dochter op de firma… die er ondertussen meer en meer de touwtjes in handen kregen. Hierdoor kwam er meer vrije tijd voor Freddy om zich opnieuw ten volle op de duivensport te storten. Daarvoor kwam hij eind der negentiger jaren tot een akkoord met kompaan Daniel De Vylder, en zo ontstond de tandem De Jaeger-De Vylder. De loods achter de woning werd omgetoverd tot een waar duivenpaleis, ruimte ‘zat’ dus. Maar Freddy gaat altijd voor meer en beter. Vandaar dat midden 2012 toenadering werd gezocht tot Marijn Laureyns, reeds jaren de supervedette en de ‘te kloppen man’ van snelheid tot lichte fond in de streek. Een man met een duizelingwekkend palmares achter zijn naam, in de ogen van Freddy een ‘tovenaar’ met duiven. Wanneer Freddy zijn zinnen op iets zet, weet men meteen hoe laat het is. Ook hier haalde hij zijn slag thuis, en Marijn Laureyns werd eind 2012 binnen gehaald als nieuwe topverzorger. Zijn opdracht luidde simpel en eenvoudig: maximaal rendement halen uit de vliegploeg en het aanwezige kweekmateriaal. De prestatiecurve schoot meteen als een komeet de hoogte in. Freddy kon ook vriend des huizes Frank Morre overtuigen om de rangen te komen versterken, waar hij vooral als administratieve knobbel alles tot in de puntjes bijhoudt, qua prestaties, kweek, pedigrees, kampioenschappen en dies meer. Het Team Freddy De Jaeger was geboren.

Ondertussen gaat de zoektocht naar topkwaliteit verder, want Freddy heeft steeds ‘oog en oor’ gehad voor echte ‘topduiven’, en wanneer een unieke gelegenheid zich voordoet hapt hij dan ook meteen toe… noem het voor ons part ‘een neus hebben voor topklasse’! Dit illustreert zich zowel op zakelijk vlak, als in de duivensport! Als Freddy zijn schouders ergens onder zet, dan gaat hij voor het hoogst haalbare, zeg maar… voor de absolute top! Ook de PIPA IATP Ranking paste perfect in dat kader… als meest prestigieuze ‘ranking’ uit onze internationale duivensport! Wedden dat hij er stiekem van droomt ooit zelf eens op dit hoogste PIPA IATP podium te staan?