Zoeken

Verbeke Paul, "Aurillac 10 Juni 2006 - Nationale winnaar met een kleine mand"


Paul Verbeke uit Gits (BE)

Pedigree nationale winnaar : Later meer info.
Om de pedigree te vergroten, klik op het vierkantje dat onderaan rechts verschijnt.

De nationale winnaar Aurillac, Paul Verbeke uit Gits, is een melker die we kunnen klasseren onder de “Kleintjes”. Paul heeft in totaal 31 duiven (9 weduwnaars, 9 duivinnen en 13 jongen) Hij bracht nog maar eens het bewijs dat men niet over honderden duiven moet beschikken om met nationale eer te gaan lopen. De “Rode 276” werd even voor 15u getekend en legde daarmee de 676km af aan een gemiddelde snelheid van 1380m/min.

Met dank aan…
Paul was die zaterdag zijn “Rode” nog helemaal niet verwachtende. Hij zat samen met de buren duiven van Tours te waken. Het was Andre Bouckaert die een schicht had zien passeren in de richting van Paul zijn hok. De vreugde kon niet op toen bij het aanmelden bleek dat de “Rode” wel eens voor een stunt zou kunnen hebben gezorgd. De “Rode” moest nog een voorbereidingsvlucht doen voor Barcelona maar het zou wel eens kunnen dat de nationale winnaar nooit meer in het luchtruim van Gits zal te zien zijn. Paul kwam eigenlijk gelukkig aan zijn duiven.
In 1998 en 1999 waren jaren waar Paul omzeggens geen prijsje kon versieren. Het was meer dan nodig om de oude soort te ruimen en nieuwe duiven bij te halen. Zo mocht hij op het eind van het seizoen een 15-tal jonge duiven bijhalen van wijlen Michel Van Eecke uit Langemark. Deze bezat nl. de “Decroix soort” uit Rumbeke en speelde er zeer sterk mee.
In 2001 werd er voor het eerst met de jongen van deze duiven gespeeld en Paul had meteen 6 duiven die konden opboksen tegen de besten. Verder beschikt Paul nog over duiven van zijn buur Andre Bouckaert en Odiel Vanneste uit Rumbeke. Ook Roger Lagae, een kranige 85-er, mag Paul niet vergeten te danken. Hij is steeds paraat om in te springen als Paul en Agnes er eens voor enkele dagen van tussenuit glippen.

Paul is een 70 jarige gepensioneerde leraar die reeds met duiven speelt sedert 1956. Aanvankelijk was het samen met zijn vader maar toen Paul huwde in 1963 had zijn vrouw Agnes haar man liever rond haar en ze drong er op aan dat hij alleen zou beginnen. De voorkeur van Paul is al altijd de zware fond geweest. Arras en Clermont wordt zelden of nooit ingekorfd. Voor Paul is de nationale zege de eerste alhoewel, Destijds gaf hij een jonge duif aan Arsene Bonte uit Gits die er enkele jaren later de nationale vlucht vanuit Limoges wist mee te winnen.