Zoeken

Reglement rond het plaatsen van reacties

Gratis communicatie- en informatieplatform voor elke duivenliefhebber

De PIPA-website en het PIPA-forum werden in respectievelijk 2000 en 2003 opgericht om duivenliefhebbers een plaats te bieden waar zij nieuws kunnen lezen over de mondiale duivensport en met elkaar over alle mogelijke onderwerpen in de duivensport kunnen communiceren. Iedere bezoeker kan er volledig gratis informatie en berichten lezen zonder geregistreerd of ingelogd te zijn. Enkel om een reactie te plaatsen, om deel te nemen aan onze veilingen, en voor enkele andere interactieve functies, dient u ingelogd te zijn.

Vertrouwelijkheid gegevens

Wanneer u voor het eerst een bericht plaatst, zal uw echte naam gevraagd worden. Die naam dient u slechts één keer op te geven en kan nadien niet meer worden gewijzigd. Deze informatie is strikt vertrouwelijk en enkel bij onze redactie gekend. Bij uw reacties wordt uw gebruikersnaam vermeld.

Wij behouden het recht om uw identiteit vrij te geven aan de betrokken partij(en) mocht u de regels van het forumreglement overtreden, of na een gerechtelijk bevel.

Reglement

Een aangenaam discussieplatform staat of valt met een goede moderatie op basis van duidelijke regels. Daarvoor staat een team van moderatoren in. Zij houden de discussies beschaafd en grijpen in waar nodig om de goede vrede te bewaren.

Wij hanteren volgende regels:

  • Kwetsende, obscene, vulgaire, seksistische en lasterlijke commentaren zijn niet toegelaten. Ook bedreigingen en uitlatingen die discriminerend zijn, worden onverbiddelijk verwijderd.
  • Respect voor de mening en gevoelens van anderen is een must. Commentaren waarbij op de man gespeeld wordt, worden dan ook niet getolereerd.
  • Het is verboden reclame te maken voor eender welk product op eender welke manier op eender welke plaats.
    Uitzondering: tweedehandse duivensportartikelen kunnen worden aangeboden in de forumrubriek 'Vraag & Aanbod - Offer & Demand'.
  • Reacties naast de kwestie kunnen worden weggehaald.

Indien u deze regels niet respecteert, kan u worden gesanctioneerd met één van volgende sancties:

  1. Waarschuwing: u krijgt een verwittiging van één van onze moderatoren.
  2. Tijdelijke schorsing: u kan een bepaalde tijd geen reacties plaatsen.
  3. Permanente schorsing: u wordt definitief het recht ontnomen om reacties te plaatsen.

Opmerking: een tijdelijke of definitieve schorsing heeft geen invloed op uw toegang tot onze website (duiven aanmelden, artikels lezen, bieden op duiven, etc.).

Moderatie

Elke ingreep aan een post zal door de moderator aan u worden meegedeeld. Bent u het met die beslissing niet eens, neem dan per e-mail of via een privébericht contact op met de moderator in kwestie. Ga daarover niet openlijk in discussie op het forum of onder een artikel. Dergelijke discussies zullen onmiddellijk worden verwijderd.

U kunt ook een handje toesteken door misbruik te rapporteren aan onze moderatoren. Vindt u een reactie ongepast, klik dan op ‘rapporteer als ongepast’ rechts onderaan de reactie.

Aansprakelijkheid

PIPA kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud of gevolgen van berichten van zijn gebruikers.

Nog vragen?

Voor alle vragen over de website of het forum kan u terecht op aepd.aeirbtpi@ ec