Zoeken

Devos Etienne & Frank, "Grootste triomf voor Etienne en Frank Devos"


Etienne Devos met "Zidane" 1ste Internationaal Carcassonne

1° internationaal Carcasonne 10329 duiven
1° nationaal Carcasonne 3942 duiven (2006)Pedigree broer "Klaren" = Volle broer "Zidane" : Klik hier

Om de pedigree te vergroten, klik op het vierkantje dat onderaan rechts verschijnt.


Er was de laatste tijd nogal wat te doen omtrent Etienne en Frank Devos. Vastgelegde afstanden om klasseringen in kampioenschappen te bepalen dienen nageleefd te worden door iedereen ……… en de KBDB is er om dit voor iedereen na te zien….. dat doen ze meestal ook met strenge hand……
Bepaalde pers voelde zich geroepen om het proces te maken van Etienne en Frank….. sommigen dreven het zover om heel de carrière van Devos in vraag te stellen.
Het deed pijn, heel veel pijn…..
Daarop was slechts 1 antwoord mogelijk voor Etienne en Frank…… een sportief antwoord…. men kan er van dromen, maar het realiseren is van een ander grootteorde…


Zaterdag 22 juli 2006…. De meeste wedstrijden worden uitgesteld tot zondag…..
Dan zondag, prachtig duivenweer…. Een zeer vlot verloop voor Souillac nationaal met snelheden tot 1257 meter per minuut , eerste nationaal voor Johan Tant uit Olsene , kleinzoon van de illustere Valère Desmet-Matthys uit Nokere…..


Tussen 19u en 20u komen langzaam de eerste meldingen van Carcasonne binnen voor de kortste afstanden van 700 km…. hoogste snelheden tot 1050 meter per minuut ….. een harde dobber voorwaar ……
Om 20u40 hangen onze kampioenen reeds 13 uur in de lucht … seffens zullen een groot aantal aan rust denken ….
20u44 melding van Etienne Devos 850 km ….. zijn eerst getekende duif “Zidane” 3001583/2003, die 3 weken tevoren 2° nationaal Ablis 5063 duiven won ( 773 km snelheid 1068 meter/minuut, eveneens een keiharde wedstrijd…… ) en broer van zijn gekende Klaren die vorig jaar provinciale asduif werd KBDB W-Vl met een schitterend palmares ( 18° Angoulème 2915 duiven, 34° Limoges 2811 duiven, 9° nat. Limoges 12266 duiven, tevoren ook reeds Ablis en in 2004 11° Angoulème 2589 duiven ) ….. een snelle berekening toont een minuutsnelheid van 1084 meter per minuut…. Niemand komt in de buurt…. Famile Brockamp ( 1077m/m ) in Duitsland en zijn vriend André Colbrandt ( 1076 m/m ) zullen de ereplaatsen bekleden.
Het is alleen voor de allergrootste kampioenen ( duiven en melkers ) uit onze sport weggelegd om zo iets te realiseren….. men kan er uren over praten, doch men moet het alleen even doen en ons signaleren…. We zullen er zeer graag de nodige aandacht aan besteden.

Een pluim voor Club de fond de Wallonie
Vele duiven werden herringd, ook deze van het lokaal Meulebeke waar Etienne zijn duiven had ingekorfd….. het is pas na de nodige kontroles dat de nationale overwinning werd bevestigd …. het geeft alleen maar meer glans aan deze historische zege.


Een plaats bij de Flandriens had Etienne reeds verdiend, doch met deze treedt hij defintief toe tot de legendarische Flandriens van de Belgische Duivensport.
Even vermelden: het is de eerste internationale, de vierde nationale overwinning voor de familie Devos.

Hoe kan men dergelijk niveau bereiken?
Een eenvoudige vraag, het antwoord is het des te minder…..
jarenlange ervaring, een onverdroten zoektocht naar goeie duiven, een feeling, goeie hokken, medische begeleiding… allemaal zullen ze meespelen …. we zullen hier alleen even ingaan op de kwaliteit van de duif; in de hand is het zeker niet de mooiste omdat het een zeer diepe duif is, maar voor het overige een prachtige vleugel, prachtig geeloog….. en vooral een boel eigenschappen die we niet zomaar kunnen beoordelen: uithouding, mordant, ……..

Afstamming
Is iets wat ons altijd intrigeert en wat zien we ….. we vinden er de beste bloedstromen in terug
Vader: Kleine Wittenbuik 3190062/00 een topvlieger die belooft een nog betere kweker te worden; wint 8 x nationaal; hij ontspruit uit een samenkweek met Gaby Vandenabeele nl.
De Prost 300866/89 vader Stanics nationaal Limoges x Provinciaaltje Gaby Vandenabeele prov. Tours en dochter van de beroemde Turbo van Gaby. De Prost stamt uit broer van de beroemde Witterugge met een duivin Vanhee uit Blauwe Witpen Monsieur.
Moeder: de Eddy-duivin 3190002/00 uit de Monseigneur ( origine Ameye ) x Maria 2° reg. Bourges rechtsreeks van Gaby de Meulemeester uit Zulte


Kleine Wittenbuik vader van de "Klaren" en "Zidane"