NIC 1425 Rayon B afdeling 6

 • 1 volger

Prima prijs uitreiking bij het NIC 1425 te Driehuis

 NIC 1425 wist voor de 9de keer op rij een succes te maken van de prijs uitreiking.
 
Het is alweer 9 jaar geleden dat het NIC 1425 werd opgericht onder de bezielende leiding van Ruud Vermaat.
Tot de dag van vandaag doet Ruud nog steeds tot een ieders tevredenheid dit werk.
Ook deze avond wist Ruud de aandacht te krijgen van de circa 50 aanwezige. Ruud memoreerde het afgelopen vluchtseizoen. Daarin kwam duidelijk naar voren dat er de afgelopen jaren steeds minder duiven op de overnachtfond vluchten worden meegegeven. Waar dit nu precies aan ligt is niet geheel duidelijk. Te duur, minder liefhebbers, slecht cq zwaar weer, het zal wel met de algehele staat van de economie en het terug lopen van de duiven sport te maken hebben.
Maar de prijsuitreiking was er niet minder om. Voordat we aan de prijsuitreiking begonnen konden we eerst genieten van een uitstekend warm en koud buffet dat de dames van het inkorf centrum dit jaar zelf in elkaar hadden gezet. Ik kan niet anders zeggen dat het prima was.
 
Na het buffet werd er overgegaan tot de huldiging van de kampioenen van dit jaar. Ruud had voor iedere kampioen zijn woordje klaar.
 
Eindelijk is Willem Klaverstijn Sr na 4 jaar van zijn kroon gestoten als de overnachtfond kampioen. Kees Niesten nam van hem zowel het onaangewezen als het aangewezen kampioensschap over. Maar ook de Willem Bijl percentage prijs werd door Kees Niesten overgenomen van John Laan. Voor Kees was dit de 3de keer dat hij deze bijzondere prijs in ontvangst mocht nemen. Het mooie bronzen beeld mag Kees nu houden. Na John Laan (3x) en Kees Niesten (3x) zal er voor het volgende jaar een nieuw wisselbokaal aangeschaft moeten worden om dit kampioensschap in stand te houden.
 
Ook de vlucht winnaars werden 1 voor 1 naar voren gehaald om hun gewonnen prijs in ontvangst te nemen.
Zowel Fons Schelvis als de Comb. De Vries wisten 2 maal (Comb de vries met de zelfde duif) de eerste te pakken. Daarnaast had de comb. De Vries ook de beste overnachtfond duif met de 08-903.
Het jaarlingen kampioenschap was dit jaar zo zwaar dat er maar 2 liefhebbers waren die op beide vluchten een jaarling in de prijzen pakte. Maar uiteindelijk ging Willem Klaverstijn met de eer strijken.
 
Er werden ook nog 2 dagfond vluchten nationaal gespeeld. Op Chateauroux was het de Comb. Tervoort-Hassert uit Haarlem en op Troyes jonge duiven was het Willem Geerlofs die met de eer gingen strijken.
 
Onze kampioenen zijn dit jaar:
Onaangewezen

 1. Kees Niesten
 2. Willem Klaverstijn Sr
 3. Comb. De Vries
 4. Ruud Vermaat
 5. Cees van der Laan

Aangewezen

 1. Kees Niesten
 2. Comb. De Vries
 3. Nic Kwant
 4. Kees de Jonge
 5. Fons Schelvis

Kampioensduif

 1. Comb. De Vries
 2. Nic kwant
 3. John Laan
 4. Alfred Widurski
 5. Comb. De Vries

Jaarlingen kampioensschap

 1. Willem Klaverstijn Sr.
 2. John Laan

De Willem Bijl percentage prijs

 1. Kees Niesten
 2. Comb. De Vries
 3. Fons Schelvis
 4. Ulbe Hamersma
 5. Jos Vermaas

 
Als laatste wil ik Ruud, Fred, Ronald, Anja, Truus, Nic, Harry, Kick, de sponsoren en een ieder die ik vergeten ben hartelijk bedanken voor weer een prima duiven jaar. Alles was weer dankzij dit team prima in orde.
 
Tot volgend jaar.
John Laan.