Zoeken

Veelgestelde vragen

Clubs

 

 

Ik heb een club toegevoegd, maar ik kan de club niet terugvinden in de lijst.

Nadat u een club toegevoegd heeft, moet een PIPA medewerker uw club informatie goedkeuren. De huidige status van uw club kan u ten alle tijde opvragen via de Mijn clubs pagina. Wanneer de club is goedgekeurd, zal u hiervan op de hoogte gebracht worden via e-mail.

 

Mijn club bevindt zich reeds in de lijst, maar de club manager en/of co-managers zijn niet meer aanwezig in de club.

Wanneer u beheerdersrechten wil ontvangen over een club die zich reeds in de lijst bevindt (hiermee wordt bedoeld: u wil clubbeheerder of co-manager worden), moet u ons contacteren via het contact formulier. Indien u clubbeheerder wil worden, moet u volgende info vermelden wanneer u ons contacteert: de naam van uw club en uw gebruikersnaam waarmee u inlogt op PIPA. Een PIPA-medewerker zal vervolgens de club als uw account nazien.

 

Wie zijn 'Volgers'?

In de vorige versie van PIPA Clubs, kon men toegang vragen aan een club om lid te worden. In de nieuwe versie werd deze functionaliteit vervangen door volg een club. Wanneer u een club volgt, zal deze club in een aparte lijst verschijnen. Deze lijst kan u vinden onder Clubs > Mijn clubs. Dit wil niet zeggen dat u daarom lid bent van deze club, maar dat u gewoon interesse heeft in deze club en graag de resultaten/nieuwsberichten wil opvolgen. Dit concept/idee kan vergeleken worden met het volgen van mensen op Twitter.

 

Wat betekent het envelope icoontje dat net voor de gebruiker zijn naam staat?

Het envelope icoontje zorgt ervoor dat je een privé bericht kan sturen naar die specifieke gebruiker. Dit is geen e-mail bericht, maar een boodschap die enkel op de PIPA website kan gelezen worden.

 

Waarvoor dienen de teksteditorknoppen?

Met de teksteditor kan u de opmaak van de tekst aanpassen zonder technische kennis. Om uw tekst duidelijk leesbaar te houden, hebben we ervoor gekozen om geen kleuren of andere lettertypes toe te laten in de nieuwsberichten.

= Tekst plakken in het teksteditorveld. Alle opmaak (vet, cursief, witregels, etc.) wordt verwijderd bij het kopiëren/plakken. Nadat u op de knop geklikt hebt, opent er een venster met een wit tekstveld. Kleef hier uw gekopieerde tekst (bvb uit Word of een e-mail) in en druk op OK. De tekst verschijnt in de teksteditor.

Noot: U kunt ook rechtstreeks kopiëren in het teksteditorveld, maar dan kunt u problemen hebben wanneer u de tekst wil heropmaken.

= Tekst kopiëren

= Tekst knippen

= Tekst doorstrepen/doorhalen

= Tekst onderlijnen

= Tekst cursief zetten

= Tekst in het vet zetten

= Tekst opsommen (opsommingsteken: bolletje)

= Tekst opsommen (opsommingsteken: nummering)

= Tekst laten inspringen

= Inspringing ongedaan maken

 

Hoe voeg ik een bestand toe aan een nieuwsbericht of resultaat?

Om bestanden (bv. uitslagen of affiches) toe te voegen aan het nieuwsbericht, klikt u op de knop "Bladeren". Een popup verschijnt waarmee u kan navigeren naar de map op uw computer waar het bestand dat u wil uploaden zich bevindt. Dubbelklik op dat bestand. U keert terug naar de pagina waar u uw nieuwsbericht aanmaakt. Klik op de knop "Uploaden" om het bestand naar de PIPA-website te kopiëren.

Meerdere bestanden toevoegen kan door onderaan op de knop "Nieuw item toevoegen" te klikken en bovenstaande stappen te herhalen.

Noot: let erop dat uw bestanden niet groter zijn dan 500 kb.

Op de PIPA website zullen de bestanden in een lijstje onder elkaar getoond worden. Alle bezoekers kunnen deze bestanden downloaden. Zet dus geen vertrouwelijke documenten online!


Eens u uw bestand gevonden en geopend hebt, moet in het kadertje links van 'Bladeren' wat tekst verschijnen.


Als uw bestand geüpload is, ziet uw venster er ongeveer zo uit (afhankelijk van welk bestandstype u geüpload hebt).

 

Hoe voeg ik foto's toe aan een nieuwsbericht?

Voeg foto's toe aan het nieuwsbericht door te klikken op de knop "Bladeren". Een popup verschijnt waarmee u kan navigeren naar de map op uw computer waar het bestand dat u wil uploaden zich bevindt. Dubbelklik op dat bestand. Nu keert u terug naar de pagina waar u uw nieuwsbericht aanmaakt. Klik nu op de knop "Uploaden" om uw foto toe te voegen. 


Hier werden 3 foto's geüpload.

U kan steeds een korte beschrijving over de foto toevoegen door deze toe te voegen aan het witte tekstveld boven de knop "Verwijderen".

Om de foto te verwijderen, druk op de knop "Verwijderen" naast de betreffende foto.

Wenst u nog foto's toe te voegen toevoegen, druk dan onderaan op de knop "Nieuw item toevoegen" en herhaal bovenstaande stappen.

Noot: let erop dat uw foto's niet groter zijn dan 500 kb.

De foto's verschijnen in een mooie gallerij. 


De galerij verschijnt onderaan het artikel, net onder de toegevoegde bestanden.

 

Indien u vragen hebt, stuur een mailtje naar aepd.aeirbtpi@ ec of bel +32 9 374 38 87.