Zoeken

13/05/2019 - LEERDUIVEN ARRAS

Goeie morgen beste duivenliefhebbers,

VANAF 15 MEI IS ER IEDERE WEEK LEERVLUCHT UIT  ARRAS BIJ DE DUIVENVRIENDEN – WAREGEM.

Inkorving dinsdag vanaf 17.00 u tot 18.30 u.

DUS MORGEN 14/5 INKORVING ARRAS ( zie bijgaand bericht ).

Gelieve rekening te houden met onderstaand bericht van het provinciaal comité

Beste bestuursleden,

Na het provinciaal comité van 26 maart willen we graag nog wat zaken verduidelijken.

Wat betreft de leerduiven:

Sinds meerdere jaren bestaat het reglement inzake de verplichte inenting tegen paramyxo. http://kbdbwestvlaanderen.be/wp-content/uploads/2019/03/Inenting-paramyxo.pdf

Artikel 2 van dit reglement is duidelijk.

“Voor elke inkorving zal de eigenaar een attest moeten voorleggen dat bevestigt dat zijn duiven werden ingeënt tegen paramyxovirose, volgens de voorschriften dienaangaande gepubliceerd in het Bondsblad en/of website van de KBDB”

Dit is van toepassing op alle ingekorfde duiven zowel op leer als speelvluchten. In het verleden werd dit meermaals over het hoofd gezien en waren sommigen niet in orde vooral dan met de zomerjongen die in augustus en september als leerduiven mee gegeven werden. Daarom de richtlijn nu dat vanaf dit seizoen iedere liefhebber die leerduiven inkorft een lijst moet overhandigen in het lokaal met de ringnummers van de betreffende leerduiven zodat op die manier een controle steeds mogelijk is en die zullen er ook komen. De lijsten moeten bewaard worden in het lokaal met vermelding van naam liefhebber ,lidnummer en datum en lossingsplaats van de vlucht. Indien de liefhebber weigert dit te doen mogen die duiven niet aangenomen worden of moeten die gespeeld worden zodat registratie mogelijk is. Voor alle duidelijkheid een ondertekent attest van de liefhebber waarin hij of zij verklaart alle duiven ingeënt te hebben en de volle verantwoordelijkheid daarvoor draagt volstaat niet.