Zoeken

Herbots Gebs - Halle-Booienhoven

Herbots Gebroeders, Halle-Booienhoven.<br> 1e Nationaal kampioen jaarlingen KBDB '08<br> 4e Nationaal kampioen asduif grote ½ fond KBDB '08<br> 7e Nationaal kampioen asduif grote ½ fond KBDB '08

Professioneel management, gedrevenheid en passie leiden naar nieuw succes! Halle-Booienhoven is gelegen in Vlaams-Brabant en behoort tot de gemeente Zoutleeuw. In de rustige Dungelstraat heeft de familie Herbots op enkele decennia tijd een heus duivenimperium opgebouwd. Dit alles onder de impulsen van vader Filip! Herbots is ondertussen een begrip in de duivenwereld. De familie is alom tegenwoordig en een duivengebeuren zonder een Herbotslid in de buurt kunnen we ons niet meer voorstellen.
Op alle duivenwegen kom je wel een Herbots tegen! Zo loop je de familie tegen het lijf op elke grote duivenbeurs. Maar ook op kleinere kampioenendagen in de streek springt er wel iemand binnen en schenken ze zeker een bon ten voordele van de maatschappij. De belangrijkste troef van de Herbotsen is dat ze naast het commerciële aspect, waar de duivenwereld steeds meer rond draait, ook op sportief vlak jaarlijks excellente resultaten behalen. Zo wonnen ze in 2006 de nationale overwinning uit Argenton met Julian .
Dit jaar zijn ze in Halle-Booienhoven de pas gekroonde nationale kampioen bij de jaarlingen. De gekende Herbots-slogan 'always looking for number 1'is dus zeker gepast!

Stamopbouw
Het boegbeeld van de originele Herbots-stam was de legendarische Ieverige. Later kruiste Filip de lijn van de Fenomenale van Stoces in en verhuisde de "Nationaal I" van Schellens samen met de volledige Schellenskolonie naar Halle-Booienhoven. Daarnaast was men ook succesvol met de Grondelaerslijn (vooral de afstammelingen van het Bourges-koppel) en bewezen Soontjes-duiven hun sportieve en erfelijke kwaliteiten. De totale kolonie van Soontjes verhuisde trouwens naar Herbots. De topper hiervan was ongetwijfeld de befaamde "155". Jaarlijks worden er echte topduiven bijgehaald bij Herbots. Zo bleken ook duiven van Pros Roosen, Gebroeders Clerinx en Van Avondt een duidelijke versterking voor het kweekhok.

Speelwijze
60 weduwnaars, 24 duivinnen op weduwschap en een groep van 200 jonge duiven worden gespeeld op vluchten van 300 tot 600 km. Dit is de geliefkoosde afstand ten huize Herbots. Volgens de moderne manier van spelen, worden ook hier de duiven wekelijks ingemand. Onder het motto 'rust roest' staan er regelmatig trainingsvluchten op het programma. Afhankelijk van de recuperatie en de weersomstandigheden varieert de afstand van 30 tot 130 km. Om alles onder controle te houden wordt beroep gedaan op hokverzorger Swa. Jo, Miet, Filip en zijn vrouw Jacqueline zijn ook dagelijks in de weer om de duiven in topconditie aan de start van de wedstrijd te brengen. Alles wordt professioneel aangepakt. Vandaar dat gekozen wordt om alleen zware halve fond te spelen. Alleen specialisatie kan het verschil maken tussen goed, beter en best!

Begeleiding
Voor de medische begeleiding staat dierenarts Raf Herbots in. Hij controleert in de loop van het seizoen regelmatig de gezondheidstoestand van de duiven. Bij het kleinste probleem grijpt men in. Kort op de bal spelen is een must in de hedendaagse duivensport. Wanneer je wekelijks topprestaties van je duiven verwacht, mag er niets haperen. Ter ondersteuning van het zware programma en om de conditie op peil te houden, gebruiken ze bij Herbots uiteraard de supplementen uit hun eigen gamma Herbots animal products.

Nationale onderscheidingen 2008
De 6 resultaten waarmee de nationale titel behaald werd:

1e en 9 Inter Prov. Argenton 2.804 p
2e en 21e Inter Prov. Toury 1.212 p
2e en , 42e Inter Prov. Toury 798 p
3e en 12e Orleans 254 p
20e en 25e Inter Prov. Bourges 1.224 p
31e en 145e Inter Prov. Montlucon 3.814 p

Twee duiven die een groot aandeel hebben in de overwinning van dit kampioenschap zijn 'Ivan' en 'Made in Heaven'. Daarnaast werden ze respectievelijk als 4e en 7e Nationaal asduif grote ½ fond '08 gehuldigd.

Resultaten 2008