Zet uw prestaties ook dit jaar in de schijnwerpers in Mooie Prestaties België en Mooie Prestaties Nederland

In tegenstelling tot vorig jaar zijn de weergoden ons nu gunstig gezind. Met regelmatig een stralende zon en bijwijlen (vroeg)zomerse temperaturen zullen op vele plaatsen de duiven vlotjes de mand ingaan. Daarom kunnen alle Belgen en Nederlanders dit jaar al vanaf 31 maart hun uitslagen in de kijker zetten in onze rubriek Mooie Prestaties.

Wereldwijde erkenning

Sterk gepakt, maar geen reportage gekregen? Dan bent u een van de duizenden liefhebbers die het elk jaar overkomt. Met de honderden lokale, provinciale, sectorale,  nationale, internationale en andere winnaars die elk vluchtseizoen rijk is, hoeft dat ook niet te verbazen. En dan hebben we het nog niet gehad over goed spelende liefhebbers die geen prestigieuze vlucht op hun naam weten te schrijven of over de honderden kampioenen van organisaties allerhande die het podium mogen betreden. Zoals elk jaar kan u als Belgisch of Nederlands liefhebber daaraan zelf een mouw passen door wekelijks uw resultaten of die van een collega-liefhebber in te sturen voor de rubriek Mooie Prestaties. Kleine moeite, grote erkenning. En dat wereldwijd, want Mooie Prestaties verschijnt in het Nederlands, Frans, Engels, Chinees en voortaan ook Duits. Heeft u dus een topprestatie neergezet of een topduif op uw hokken zitten, aarzel dan niet en stuur vanaf 31 maart in!

De man in de straat

We horen al eens dat de kleine liefhebbers geen aandacht krijgen. Nu, in Mooie Prestaties krijgt iedereen de kans om zijn of haar prestaties in het daglicht te stellen, of je nu de pannen van het dak speelt op de vitesse, de tegenstand een pak voor de broek geeft op de midfond of tikken uitdeelt op de fond of zware fond. Ook "de grote" staan in Mooie Prestaties? Klopt, zij doen net als veel andere liefhebbers een kleine moeite om hun uitslagen, eventueel voorzien van een foto van henzelf of hun duif, in te sturen. U kent liefhebbers die geen computer hebben of er niet zo vlot mee overweg kunnen? Wees dan zo vriendelijk en stuur in hun plaats hun prestaties in of spoor een van hun familieleden aan om dat voor hen te doen. Zo krijgen ook zij de aandacht die ze verdienen.

Alle duiven samen of één specifieke klepper

Week na week verschillen de weeromstandigheden. De ene duif verkiest licht vliegweer, de andere het zwaardere werk. Er is echter één constante op elk hok: er huist minstens één stervlieger. Net zoals voorgaande jaren bestaat ons beproefde recept daarom uit twee soorten prestaties: weekenduitslagen van alle duiven samen en topuitslagen van één enkele crack.

Streng, maar rechtvaardig

De rubriek zou niet Mooie Prestaties heten, mochten er zwakke resultaten tussen staan. Om zeker te zijn dat enkel de allerbeste weekenduitslagen of topduiven in de rubriek verschijnen, hanteren we strenge criteria. De criteria voor Mooie Prestaties 2014 staan hier opgesomd. Gezien het hoge aantal inzendingen in 2013 blijkt die lat toch nog haalbaar voor iedereen. Vorig seizoen stuurden alle melkers samen immers zo'n 4000 keer in, goed voor 180 inzendingen per week. Niet slecht gezien ook als je weet dat de rubrieken voor België en Nederland wekelijks zo'n 12.000 keer aangeklikt werden door liefhebbers overal ter wereld.

Plak een gezicht op uw naam of duif

Een vermelding van uw prestaties is mooi, maar wat heeft u eraan als niemand ze aan uw persoon kan linken? De collega's uit het lokaal hebben genoeg aan een naam, maar wat als u op Fugare of de Voorjaarsbeurs rondwandelt tussen liefhebbers van alle streken? Juist, onbekend is onbemind. Voeg daarom, indien mogelijk en gewenst, telkens een foto van uzelf toe. Of een foto van uw topduif, want elke melker keurt graag de topper van een ander. U wilt met uw foto ook graag prominent op de voorpagina van PIPA verschijnen? Stuur ons dan een mooie, liggende foto van 450 px breed op 315 px hoog (of hoger in diezelfde verhouding) en wie weet prijkt u binnenkort wel op homepage.

Leve de computer

Elk weekend zijn er nieuwe vluchten. Daarom dienen uw prestaties zo snel mogelijk online te staan. Om die reden verloopt de werking van Mooie Prestaties nagenoeg automatisch. Wilt u opgenomen worden in de rubriek? Dan dient u ons de nodige info via de daartoe voorziene webformulieren Topuitslag en/of Topduif toe te sturen vóór dinsdagmiddag 12 uur. Die formulieren kunt u hier openen:

Bij uitstel van de vluchten kan deze deadline opschuiven naar een later tijdstip. Enkel resultaten die én tijdig én door liefhebbers zelf via de formulieren ingestuurd worden, komen in aanmerking voor publicatie. In het andere geval kunt u uw uitslag(en) nog onderaan het wekelijkse artikel toevoegen bij Reacties. Tijdig via de webformulieren invullen is dus de boodschap. Zo kunnen uw prestaties en die van collega-liefhebbers razendsnel op 's werelds meest bekeken duivenwebsite!

Ook clubnieuws en -resultaten uit de eerste hand

Elke liefhebber kijkt met een kritisch oog naar andermans uitslagen. Dat is ook de reden waarom de rubriek Clubs zo goed aanslaat bij het duivenpubliek. Door een club te volgen, hoeft u zelfs niet meer vruchteloos naar een clubpagina te surfen. U wordt automatisch op de hoogte gebracht van nieuws dat door een club geplaatst werd. Snel en efficiënt. Laat het duidelijk zijn dat ook de clubpagina's een ideaal platform zijn om uw prestaties aan de rest van de wereld te tonen. Spoor daarom uw clubbestuur aan om de eigen webstek te onderhouden of, indien er nog geen is, aan te maken. Voor meer info over het toevoegen van een club of plaatsen van nieuws en resultaten kunt u hier terecht.

Wij wensen iedereen alvast veel succes toe dit seizoen!