Wout Spierings (Waalwijk, NL) zet Brabant op zijn kop met Golden Prince

De no-nonsense liefhebber Wout Spierings uit Waalwijk speelt al sinds jaar en dag ijzersterk in afdeling 2, Brabant 2000. Uit zijn eigen kolonie duiven weet hij regelmatig weer superduiven te kweken. Deze reportage staat daarom in het teken van zijn nieuwe talent 'Golden Prince'.


Bas Strijbosch (l) en Wout Spierings (r). In Tilburg wordt er gespeeld onder de naam Strijbosch-Spierings

De blauwe doffer met ring NL17-3728901 werd als jaarling wekelijks gespeeld en maakte het echte verschil tijdens de laatste dagfond vluchten. Onderstaand de uitslagen van de laatste drie dagfondvluchten die er voor hebben gezorgd dat Golden Prince zich mag kronen als 1e duifkampioen dagfond in Afdeling Brabant 2000. In de PIPA-ranking eindigt hij op een 9e plaats in de competitie Beste fondduif van Nederland-3 prijzen. De afstanden tot aan Waalwijk zijn 604 , 593 en 659 kilometer.

1e  NPO Chateauroux      - 1.303
3e  NPO Chateauroux Parc - 3.431
10e NPO La Souterraine   - 3.087

Klik hier voor de pedigree van Golden Prince


Lethal Weapon, aangekocht via Pipa en inmiddels vader van Golden Prince

Half januari werden de duiven gekoppeld en brachten ze een ronde jongen groot. Hierna werden ze verduisterd en bleef de vliegploeg bij elkaar. In dit jaar werden de duiven twee weken voor de eerste dagfondvlucht gescheiden. Golden Prince werd net als de rest van de vliegduiven ingespeeld op de vitesse en de midfond. Wout speelt graag goed op de dagfond omdat dit zijn favoriete discipline is waar zijn duiven het beste tot hun recht komen. Daarom probeert hij de topvorm te bewaren voor deze vluchten.

Wout is een liefhebber die vanuit zijn vertrouwde lijn Blue Prins veel goede duiven heeft voortgebracht. Daarnaast probeert hij zich ook altijd te versterken en brengt hij nieuwe duiven naar Waalwijk. Dat Wout een neusje heeft voor goede duiven blijkt uit de prestaties van de Golden Prince.


Dochter Alexia, moeder en grootmoeder van topduiven!

Dochter Alexia werd aangeschaft bij Jan Hooymans en komt uit een zus van de wereldberoemde Harry. Deze nieuwe inbreng werd getest op Blue Prins. Dit bleek al direct raak te zijn met een 4e beste jonge duif van Nederland 2015. Dat het ook een generatie verder goed zit met deze lijnen wordt nu bewezen door Golden Prince.